di Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Abi adam imkansizi basarsin, 7 cihanin dilinde destan olsun, sonra tipler cikip "YÖ AMA ADAMI PUTLAŞTİRİYÖRLÖR", "YÖ AMA DIKTÖTÖR HEDE HÖDÖ" desinler, donem neydi, nasildi, neyi gerektiriyordu demeden donup dolasip Ataturk'e kessinler faturayi. Ne guzel ne sahane kafalar hakkatten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Ayni kafayla; Adnan Hocanin programa cikardigi muritleri tas, demek ki Adnan Hoca da tas. Yersen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Sene 2002. Üniversite 3 sene önce bitmiş. Askerdeyim ve 800. sıhhiye ana depoya ilaç almak için görevli gönderildim. Atatürk'le ilgili nötr'e yakın negatif bir fikrim var. Deponun girişinin az ilerisinde kocaman bir yazı. "En büyük düşünür, en büyük komutan, en büyük yönetici vb. en sonunda En Büyük İnsan Atatürk" yazıyor. Yuh dedim. Abartında bu kadar değil. Bu sevgi değil, bu tapınmak. Bu diğer önemli büyük insanlara, müslüman olsun, olmasın, türk olsun, olmasın düpedüz hakaret. İçimdeki negatif duyguların kabarmasıyla uzaklaştım. Aradan zaman geçti. Atatürk'ün 23 nisanla pek alakasının olmadığını görünce biraz rahatladım. 19 mayısla da direk alakası olmadığını okuyunca biraz daha sevecen gözüktü gözüme. Mustafa'yı izledim peşine iyi kötü seri bir biçimde okudum daha sempatik göründü adamcağız gözüme. Meğerse gözüme gözüme insan üstü bir varlık olarak sokulduğu için itilmişim negatife. Normal insan olarak gördükçe hatalarıyla, sevaplarıyla daha kabullenebilir oldum. Daha merak ettim ne düşünmüştü ne yapmıştı diye. Topic konusu yazı ile çok paralel oldu ama adam bu konuda haklı. Birilerinin deccalleştirmekten vazgeçmesi, birilerinin de imkansızı başaran en büyük insan fikrinden vazgeçmesi lazım. Gerisi tatava cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 http://dumpfm.s3.amazonaws.com/images/20101206/1291615739789-dumpfm-tardzanian-1897cool-story-brah-cat.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 yaşamış olanın mustafa kemal olduğunu, "atatürk" ün ise bir örnek, bir ülkü, bir sembol olduğunu, eleştiri yaparken bir çoğunuz unutuyor. bir başka sorunda, adamın yaptıklarına saldıranlar "atatürk" imajı üstünden olta atıyor, oltaya gelen balıklar ise "mustafa kemal" kişisi üzerinden fikir beyan ediyor. evet atatürk rahmetli olmaz, rahmetli olan mustafa kemal dir, atatürk, kurduğu cumh. için bir ülkü, bir örnek olarak orada durmaktadır, büyük işler yapmak isteyenlere bir örnek olarak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Livered said: nefret edenlerin oturup düşünmesi gereken tek bir şey var. Atatürk olmasaydı hepsinin adı yabancı dinleride farklı olacaktı. bu ülkedeki en yanlış ezberlerden biri de bu. atatürk çıkmasaydı bu ülkeden ya bi babatürk çıkardı ya bi dedetürk çıkardı, biri çıkmasa bi başkası çıkardı. atatürk olmasaydı sen piç olurdun ninelerin de yalama olurdu gibi deli saçması laflar ederek kendi dedenizi o kadar küçümsemeyin. böyle lafları edenler belki kendi dedelerinden kuşku duymuş olabilirler. ancak benim dedem izin vermezdi ve vermedi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 El insaf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sandalye Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Yazı çok saçma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Sufi; http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/24582739.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Sufi said: Livered said: nefret edenlerin oturup düşünmesi gereken tek bir şey var. Atatürk olmasaydı hepsinin adı yabancı dinleride farklı olacaktı. bu ülkedeki en yanlış ezberlerden biri de bu. atatürk çıkmasaydı bu ülkeden ya bi babatürk çıkardı ya bi dedetürk çıkardı, biri çıkmasa bi başkası çıkardı. atatürk olmasaydı sen piç olurdun ninelerin de yalama olurdu gibi deli saçması laflar ederek kendi dedenizi o kadar küçümsemeyin. böyle lafları edenler belki kendi dedelerinden kuşku duymuş olabilirler. ancak benim dedem izin vermezdi ve vermedi de. ilk post yanlış yabancı falan olup dini farklı olmazdı keşke öyle olsa. iç anadoluda kurulmui sikko bi ülkede şuanda 4 nala ilerlediğimiz ılımlı islam (ılımlı olur mu onu bilmem tabii) ülkesinde yaşayan 5. dünya vatandaşı olurdu. bunları kim alır lan kendi milletlerine dinlerine geçirir saçmalamayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 suç atatürkde değil. atatürkü kullananlarda. Atatürk üzerinden prim yaparak istediklerini elde etme girişiminde bulunanlarda. Nasıl ki din kullanılıyorsa Atatürk'ü de kullanmak için bir obje haline getirdiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Ülkenin yarısı, ülkeyi bırakıp kaçıp gitmiş padişaha, kalan yarısı da kendilerinden başka kimsenin bi tarafına takmadığı halifeye ağlarken bu adamların dedeleriyle olsa olsa dedelere gelirdik demekten kendimi alamıyorum xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Sufi said: Livered said: nefret edenlerin oturup düşünmesi gereken tek bir şey var. Atatürk olmasaydı hepsinin adı yabancı dinleride farklı olacaktı. bu ülkedeki en yanlış ezberlerden biri de bu. atatürk çıkmasaydı bu ülkeden ya bi babatürk çıkardı ya bi dedetürk çıkardı, biri çıkmasa bi başkası çıkardı. atatürk olmasaydı sen piç olurdun ninelerin de yalama olurdu gibi deli saçması laflar ederek kendi dedenizi o kadar küçümsemeyin. böyle lafları edenler belki kendi dedelerinden kuşku duymuş olabilirler. ancak benim dedem izin vermezdi ve vermedi de. Abi öyle bir mantık yok kusura bakma. Ben idda etmiyorum hepimiz o.ç olucaktık afedersin bilmem ne diye ama zaten tarihteki büyük kişiler bu yüzden o sıfata erişiyorlar. Yani Atatürk olmasaydı X kişisi olabilirdi evet, ama o zaman o kişiye biz belki Atatürk diyecektik. Önemli olan sarışın mavi gözlü Mustafa Kemal'in onları yapmış olması değil, onları yapmış olan kişinin Mustafa Kemal olması. Sufi gelip bir milletin kaderini değiştirseydi, Sufi'ye Atatürk derdik. Ha putlaştırma konusunda zaten ben de farklı düşünmüyorum. Ama Atatürk'ün büyüklüğünü de ne var canım o olmasa X kişisi gelirdi diyerek değerlendiremeyiz. O zaman bunu tarihteki her büyük şeyi başarabilmiş insan için söyleyebiliriz. Bu yine dediğim gibi hepimiz bilmemne çocuğu olurduk demek olmasa da, Atatürk olmasaydı bugün bu konumda olamayabilirdik çok da yanlış bir görüş olmayabilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 yazı olmamış. ne düşündürücü, ne de eğitici. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 güney kore gibi olurduk, ama bu iyi bir şey değil benim için, horoz gibi paçama kadar kendi bokumun içinde olmak istiyorum ben tabi şu da var işgal edilmiş ülkelerde sex truzimin ne istisamarının her türlüsü olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 güney korenin yarısı olabilsek keşke lolz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Kaede said: güney korenin yarısı olabilsek keşke lolz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Alternatif tarih kurgulayarak bir yere varamayız. Kimse bilemez neler olabileceğini, insanlara Atatürk'ü sevdirmeye çalışırken "O olmasa babanı ya da dedeni bilemezdin" demek ne derece mantıklı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 bu arada Atatürk olmasaydı x olurdu tez'i de çok komik. tarihimiz boyunca bilim adamları, düşünürler, liderler cıkarttık sanki de Atatürk kadar aşaklısını çıkartırdık bi daha. o dönem Atatürk değil başkası çıksaydı motto'su "topraklarımızı geri alalım gevurlardan tekrar güçlenelim" olacaktı. İleriye gidelim gelişelim falan değil. 500 yıllık ürünün kafası bu cünkü. O yüzden Atatürk olmasaydı ali veli olurdu çok da iyi olurdu gibi bir tez'in gerçek olmasının imkansızlığını, az çok Osmanlı ve Türk tarihi okuyanlar bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Kaede said: güney korenin yarısı olabilsek keşke lolz güney kore kendinden güney kore olmadı bir araştırın orada neler yaptıklarını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 seyit onbaşı olmasaydı savaşı kaybetmiştik. türkiye yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Sufi said: Livered said: nefret edenlerin oturup düşünmesi gereken tek bir şey var. Atatürk olmasaydı hepsinin adı yabancı dinleride farklı olacaktı. bu ülkedeki en yanlış ezberlerden biri de bu. atatürk çıkmasaydı bu ülkeden ya bi babatürk çıkardı ya bi dedetürk çıkardı, biri çıkmasa bi başkası çıkardı. atatürk olmasaydı sen piç olurdun ninelerin de yalama olurdu gibi deli saçması laflar ederek kendi dedenizi o kadar küçümsemeyin. böyle lafları edenler belki kendi dedelerinden kuşku duymuş olabilirler. ancak benim dedem izin vermezdi ve vermedi de. random bir ingiliz fransız sömürgesi olurduk, dünyadaki onlarca örneğine bakılabilir abi bence, christian isimli zenciler vs atatürk çıkmasaydı babatürk çıkardı diye bi argüman yok büyük iskender çıkmasaydı çıkabilecek bir küçük iskender yok zira bu kadar basite indirgenemez bence böyle isimler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 ha şuda var atatürk çıkmasadı yaptıkların yapılabileceğini bile düşünebilecek adam çıkabilr miydi onu bir düşünün adamın yaptığını yapan ve hayatta kalı ülke kuran onda önce yaşamış tarihi bir kişi ben hatırlamıyorum, bir tek che var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mascio Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 sufi'nin yazdığını görünce insanlığımdan falan utandım. he kesin çıkardı babatürk dedetürk. çıkmaz mı zaten öyle insanlar günde 20 tane doğuyor. atatürk vizyonuna sahip insanlar yüz yılda falan bir gelir bu dünyaya. hitler de onun gibi bir adamdır mesela. ha sapıtmıştır yahudi falan kesmiştir orası ayrı konu da hitler gibi tırnaklarıyla kazıya kazıya almanya'yı boktan çıkaran bir adam daha gelir miydi hitler olmasaydı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Feamer said: Kaede said: güney korenin yarısı olabilsek keşke lolz güney kore kendinden güney kore olmadı bir araştırın orada neler yaptıklarını Kaede said: güney korenin yarısı olabilsek keşke lolz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar