fenn Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel Yönetimindeki Deşifre Programı'nda, dün akşam, sağlık sektörü mercek altına alındı.Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, Prof. Dr. İlknur Aslanoğlu ve Prof. Dr. Gülümser Heper'in konuk olduğu programda, hastaların nasıl müşteri olarak görüldüğü, küresel tıp endüstrisi ve ilaç kartellerinin, dünya sağlık sistemine nasıl yön verdiği çok çarpıcı tespitlerle gözler önüne serildi. "SAÇ BOYALARI MEME KANSERİ YAPIYOR" Programda söz alan, Prof.Dr. Ahmet Özdoğan, günümüzde önleyici tedavinin göz ardı edildiğine dikkat çekerken, "Bugün tıp önce hasta et, sonra tedavi et" anlayışı üzerine kuruludur. İlaç endüstrisinin ayakta kalabilmesi, hastalıkların sürmesi ve yayılmasına bağlıdır. Yıllardır saç boyalarının meme kanserine neden olduğunu söylüyoruz ama kimse duymuyor. Dünya'da 85 bin çeşit kimyasal katkı maddesi var, 3 bin çeşit gıda katkı maddesi var Neden? Çünkü sizi daha çok hasta etsin tedaviye para harcansın, endüstrinin çarkları dönsün." şeklinde konuştu. PROF.DR KILIÇASLAN: ALLAH BİZİ SAĞLIK SANAYİNDEN KORUSUN Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan da Türkiye'yi de kıskacına alan küresel tıp endüstrisinin neredeyse tüm ulusları kendisine bağımlı hale getirdiğine dikkat çekerken "Her sabah evden çıkarken, Allah bizi sağlık sanayinin eline düşmekten korusun diye dua etmek lazım" dedi. "YILLARDIR DOKTORUM İLAÇLA İYİLEŞEN HASTAYA RASTLAMADIM" Hasta mıyız? Yoksa müşteri mi? sorusunun yanıtının arandığı Deşifre Programı'nda Kardiyolog Prof. Dr. Gülümser Heper'in şok eden açıklamaları dikkat çekti.. Heper: "Yıllardır doktorum, ilaçla iyileşen hastaya rastlamadım, ilaçlar hastalığı bir süreliğine uyutuyor, hastalık sonra tekrar nüksediyor. Ben hastalarımı uyarıyorum, ne olur bana hasta olarak gelmeyin. Hastalıklardan korunmaya çalışın. Koruyucu tedavi hastalığın tedavisinden daha önemlidir." uyarısında bulundu. Küresel ilaç kartelleri ve tıp endüstrisinin dünya çapında sağlık hizmetlerini kontrol ettiğini belirten Heper, "Bu sisteme direnen ülke Küba'da sağlık hizmetleri ücretsiz, devlet tarafından karşılanıyor, bu yüzden birçok hastalık yok. Söz gelimi ne kolesterol hastalığı ne de kolesterol ilacına Küba'da rastlayamazsınız" dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Hastalıklardan korunma olayi cinlilerde var. adamlar doktara hasta olmamak icin gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkiye Yüksek İhtisat Hastanesi burdan mezun olmuş heralde en dandik tıp fakültesine girmiş boş boş konuşan biri çıktımı direk mezun olduğu dandik okula bakıyorum hmm tamam diyorum bundan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Doğru olan soylediği şeyler var misal kaçımız grip aşısı olduk şuanda aşı mevsimindeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 fenn said: Küresel ilaç kartelleri ve tıp endüstrisinin dünya çapında sağlık hizmetlerini kontrol ettiğini belirten Heper, "Bu sisteme direnen ülke Küba'da sağlık hizmetleri ücretsiz, devlet tarafından karşılanıyor, bu yüzden birçok hastalık yok. Söz gelimi ne kolesterol hastalığı ne de kolesterol ilacına Küba'da rastlayamazsınız" dedi. sonra komünizm kötü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Başım ağrıdı mı alıyorum bi Advil, 10 dakka sonra turp gibi oluyor. Tez çürütüldü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vadaa Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 bu doktor nekadar noobsa paylaşan okadar noob Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 vadaa said: bu doktor nekadar noobsa paylaşan okadar noob Olmadı şimdi sen söyle tenhaya gelsene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Butun o plasebo calismalari fln yalan yani? Yavas. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vadaa Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 fenn said: vadaa said: bu doktor nekadar noobsa paylaşan okadar noob Olmadı şimdi sen söyle tenhaya gelsene yok yani hocam zevzek adamın biri çıkıp boyle bi açıklama yapar haberi yapanda paylaşanda suclu olur salaklıkta ratio tavan yapıyor sen kusura bakma yinede sinirlendim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Fin said: Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkiye Yüksek İhtisat Hastanesi burdan mezun olmuş heralde en dandik tıp fakültesine girmiş boş boş konuşan biri çıktımı direk mezun olduğu dandik okula bakıyorum hmm tamam diyorum bundan sonra. Fena değildir ya Cumhuriyet Üni. Tıp Fakültesi neden öyle söyledin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Ulan artık bu konular kapitalizm 101 yani bunları da bilmeyen yaşamasın bi zahmet. İlaçların hepsi semptom geçirmek için semptomu geçirir adı üzerinde ilaç fakat uzun süreli iyileşme hastanın kendisine bağlıdır. Endüstri hastalığı önleyecek şekildeki koruyucu hekimliği tabiki teşvik etmez çünkü bu durum karını minimize eder. En basiti başın ağrıyor diyelim atarsın ağrı kesici geçer fakat başın neden ağrıdı birsürü sebebi olabilir bu sebebi tespit edip bir daha ağrımamasına sebep olabilecek bir çalışma yaşam tarzını değiştirmek ile alakalı birşey. Bunu sadece halkın sağlığını düşünenler destekler. Halkın sağlığını da bir tek halk düşünür. Halkında dünyadan haberi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Absolut said: Başım ağrıdı mı alıyorum bi Advil, 10 dakka sonra turp gibi oluyor. Tez çürütüldü İşte hep kapitalistler bilerek başını ağrıtıyor ilaç al diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Ben hiç doktora gitmedim, hasta da olmuyorum denebilir. Yılda 3-4 gün burnum biraz akıyor işte, aspirin&supradyn alıyorum geçiyor. Rapor alıp işe okula gelmeyenlere hep özenmişimdir. Ne okulda ne işte hiç hasta olup devamsızlığım olmadı. İyi bişi aslında, şikayetçi olduğumdan yazmıyorum da doktorlardan da kaçış bi yere kadar. En son bi dişçiye yakalandım işte, memnunum ama halimden fazlasıyla (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vadaa Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 fenn said: A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel Yönetimindeki Deşifre Programı'nda, dün akşam Heper: "Yıllardır doktorum, ilaçla iyileşen hastaya rastlamadım" akp'ye yalakalık yapayım derken saçmalamış. her hastalık ilaçla tedavi edilmez, evet. ama birçok hastalık ilaçla tedavi ediliyor, hatta bazı hastalıklarda da normal tedaviye yardımcı olsun diye ilaç verilir. bu ilaçlar birilerin kıçlarından çıkmıyor. etken maddeleri araştırıyorlar, kimyevi ve biyolojik araştırmalar sonucunda çıkıyorlar. birçok ilaç firması gereğinden fazla ilaçları ön plana çıkartıyor, sırf satsın diye lüzumsuz ilaçları doktora dayatıyorlar felan evet, ama bu ilaçların vücuda hiç bir etkisi olmadığı anlamına gelmez. sallamış bir tarafından bişiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KapIKulu Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Bir eczacı olarak haklı oldukları yerler de var yanlış oldukları yerler de. Öncelikle evet hiç bir ilaç firması için sağlık 1. sırada gelmez. Yeni ilaçları pazara para kazanmak için sürerler falan. Zaten bu kapitalist dünyada başka şey beklemek yanlış. Bunu herkes biliyor ama bunlardan daha önemlisi hastanın, eczacının ve doktorun doğru dikkatli ve bilinçli olması. Ülkemiz için söylüyorum ilacın zararını bir kenara doktorun abanarak ilaç yazması, eczacının satmak için yırtınması, hastanın ilaç içmekten hoşlanması daha zararlı. İlaç sektörüne laf atmak lazım ama daha önce akılcı ilaç kullanımını bilmeyen ve doğru kar zarar hesabı yapmayan doktoru, eczacıyı ve vatandaşı dürtmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 ilac iyilestirmez zaten iyilestirmeye zemin hazirlar, vucut kendisi iyilestirir.. lan seker hastalari insulin almasa olcekler anasini satayim ilacla ayakta kaliyolar, adam hala ilacla iyilesen adam gormedim demis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 40 yıllık yoğurtçuyum böyle kase görmedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vadaa Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Red said: 40 yıllık yoğurtçuyum böyle kase görmedim haftanın besti (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 yoo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Absolut said: Başım ağrıdı mı alıyorum bi Advil, 10 dakka sonra turp gibi oluyor. Tez çürütüldü çoğu uyuşturarak ağrıyı kesiyor, bence adamın doğru dediği şeyler çok. doktorların çoğu ne yazık ki mesleği ticarete vurmuşlar. söz gelimi en ufak bir soğuk algınlığında çoğu doktorun cart diye antibiyotik yazdığına çoğunuz tanık olmuşsunuzdur. benim kızım 3 yaşına gelene kadar ve hem de her biri profesör olan 4 ya da 5 doktor gezdik ve hepsinden de tiksindim bu antibiyotik mevzusu yüzünden. Sonra Hülya Sonuğur ile tanıştık, hayatımız değişti. Çok şükür kızım 8 yaşında ve son 5 senedir antibiyotik sadece 1 kez ve o da virütik hastalığı nedeniyle aldı. çok mevzular var bu konu ile ilgili anlatabileceğim de kalsın şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 KapIKulu said: Bir eczacı olarak haklı oldukları yerler de var yanlış oldukları yerler de. Öncelikle evet hiç bir ilaç firması için sağlık 1. sırada gelmez. Yeni ilaçları pazara para kazanmak için sürerler falan. Zaten bu kapitalist dünyada başka şey beklemek yanlış. Bunu herkes biliyor ama bunlardan daha önemlisi hastanın, eczacının ve doktorun doğru dikkatli ve bilinçli olması. Ülkemiz için söylüyorum ilacın zararını bir kenara doktorun abanarak ilaç yazması, eczacının satmak için yırtınması, hastanın ilaç içmekten hoşlanması daha zararlı. İlaç sektörüne laf atmak lazım ama daha önce akılcı ilaç kullanımını bilmeyen ve doğru kar zarar hesabı yapmayan doktoru, eczacıyı ve vatandaşı dürtmek lazım. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2012 allahın kudretiyle iyileşiyor heralde hastalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar