Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

g500 dpi ayarları

DoruK

Öne çıkan mesajlar

başka mousetan g500e geçtim elime süper oturuyor falan filan da bu speed/dpi ayarını bi türlü tutturamadım oyunlarda istediğim yere tıklayana kadar geberiyorum nedir bunun oluru?

ne ayar yaptıysam tutturamadım içimdeki native mouse duygusunu. dpi max kullanmak iyi midir yoksa 2000 falan yeter mi? speed 3te acc 0 dpi 3000 civarı kullanıyorum şu an ekranda oynatırken hızı iyi gibi ama iş ince hedeflere gelince vozutuyorum malak gibi oluyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Windows'un mouse ayarlarına kesinlikle dokunmayın! Windows slider'ı 6. basamakta durmalı ve "Enhance pointer precision" kapalı olmalı.

Logitech driver ayarlarında "Use OS native drivers for pointer speed and acceleration" ayarı senin ilk bakman gereken şey. Çünkü biri windows'un ayarlarını kullanır, diğeri logitech'in. Büyük fark hissedersin oynarken, ikisinide dene. Ama orayı tick'lersen hemen onun altında ki acceleration'u kapamayı unutma.

Sens değişimini sadece DPi'dan yap. Oyun içinde de önemli olan sensitivity ayarlarını düşük tutmaktır. Mesela CS'de 3'ün üstüne çıkmamaya çalışın. Onun yerine 1-2 arasında değerlere çekin, DPi'ı yükseltin falan.

Çünkü pixel skipping yapar. Yani her mouse'u çevirdiğinde pixel atlar eğer oyun içinden arttırırsan. Çoğu kişide AWP'yi double zoom yaparak kullandıklarında resmen atlaya atlaya gidiyor aim'leri, küçük hareket yapamıyorlar. Nedeni yukarda anlattığım olay.
Sosyal ağlarda paylaş

Angle snapping'i isteğe göre açıp kapayabilirsiniz, kapamanızı tavsiye ederim. Çünkü hızlıca sağa çevirirseniz özellikle düz çizgilerde hareket etmesini sağlar mouse'un. Küçük pixel hareketlerini devre dışı bırakır, direk doğru çizerek gider. Kimisi kullanıyor bunu tabi.

Pointer speed 5'te bende, ortada kalması yine iyi diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

la her şeyi kötüleştirmişsin,

os'da kalmalıydı, windows ayarlarından enhance'ı kapa acceleration bu, driverdan da ayrıca accel'i kapa. sonra lathspellin dediği gibi windows sens 6'da olmalı yani tam ortası yoksa negative accel. bilmemne bi sürü dezavantajı var. dpi'da en fazla 800 olsun bilemedin 1600.
Sosyal ağlarda paylaş

En "native" ayar farede maximum yapıp Windows'ta ellememek, oyun içinde de minimum yapmak. Yıllardır kullanılan daha kötü fareler, alışkanlık, elin yeterince hassas olmaması gibi sebeplerden her zaman süper sonuç vermeyebiliyor ama. Elinden geldiğince fareyi yüksek, oyunu düşük tut işte. Precision, acceleration gibi kıl tüyler de kapalı olsun. Report rate'in de yükseği makbul.
Sosyal ağlarda paylaş

ben yanlış mouse almışım galiba ya şimdi diğer palm/claw grip konuşulan konuyu okudum da

gerçi benimki fingertip grip sanırsam ama g9 alsam daha iyiymiş, hoş teşhirdeki g9'u denediğimde serçe parmağımı çok dışarda bıraktığı için rahatsız etmişti baya ama asıl kullanımda farklılaşıyor demek ki :/ neyse alışırım herhalde buna da
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...