erdalz Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 tarihte çok çabalanan ve gizemini koruyan bu olay sonunda gerçekleşmiş ama bakterilerlşen http://www.hurriyet.com.tr/planet/21630223.asp Michigan Eyalet Üniversitesi Mikrobiyoloji ve Moleküler Genetik Bölümü'nden Prof. Kazım Kashefi ile Elektronik Sanatlar Bölümü'nden Doç. Dr. Adam Brown, ürettikleri "kompakt" laboratuvarda "Cupriavidus metallidurans" bakteriler ile doğada bulunan zehirli bir kimyasal sıvı olan ve hiçbir maddi değeri olmayan altın klorürü bir araya getirdi. Bakterinin altın klorürdeki zehirli ve atık maddeleri yediği ve bir hafta içinde kimyasal maddenin yüzde 99,9 oranında som altına dönüştürdüğü gözlemlendi. Laboratuvarda üretilen altının gerçek değeri henüz bilinmiyor. Kashefi ve Brown, kompakt laboratuvarlarında yaptıkları keşfin, doğada sürekli meydana gelen bir olay olduğuna inandıklarını belirtti. İkilinin "Metal Severin Büyük Eseri" adını verdikleri ve daha çok enstalasyon sanat eserine benzeyen kompakt laboratuvarı, dünyanın en önemli dijital kültür, elektronik ve interaktif sanat festivali kabul edilen Prix Ars Electronica'da mansiyon ödülüne layık görüldü. "Mikrobik Simya" olarak tanımladıkları sürecin büyük miktarda altın üretimi yapılamayacak kadar yüksek maliyetli olduğuna işaret eden Kashefi, değersiz maddeleri altına dönüştürme hayali peşinden koşanların ise şansı olmadığını sözlerine ekledi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Abi altın az bulunduğu için değerli. Altın klorürden altın elde edersen, altın klorür az bulunan bi hale gelir ve değerli olur. Arada bakterileri yormuş oluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 ne manasız bir başlık ya, bir metalurji mühendisi olarak Im so offended Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 altın az bulunduğu için değerli değil dünya rezervi hayli yüksek değerli kılan daha çok mekanik özellikleri ergitilip yeniden kullanılabilmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feuer Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 altın değerli erdalze Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 altin skimsonik seylere kullanilmasa daha iyi olur, faydali yerlere kullanicak daha fazla altin olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Altın klorürü nerde buluyoruz ? madem değersizmis biriktirelim şimdiden ilerde lazım olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 altının doğada nasıl oluştuğunu bulmuşlar işte kısaca. buda üretilen altın: http://news.msu.edu/media/photo/2012/08/00338880-99f8-4c65-98b2-c29fee8a8851.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 sunnette bile takilmaz lan o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Sünnette taktıklarının ilk halini görmedin sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Summon Elric Brothers ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 şu resimdeki yere dökülse dönüp bakmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Ben onu pas diye wd40 la silerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 abi altının az bulunmasının sebebi zaten en yüksek sıcaklıkta yanan yıldızlarda ortaya çıkabiliyor olması. altın klorürden de üretilebiliyorsa bomba tabi ama fikrimin bilimsel hiçbir temeli olmamakla birlikte ben sanmıyorum. evrende az bulunan bir element o yüzden üretilebilse iyi olurdu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 "Bakterinin altın klorürdeki zehirli ve atık maddeleri yediği ve bir hafta içinde kimyasal maddenin yüzde 99,9 oranında som altına dönüştürdüğü gözlemlendi. " şimdi şuraya bakınca diyorum ki, bu bakterinin yaptığını biz zaten labrotuar koşullarında kendimiz daha hızlı yapamaz mıyız? demizlemiş abi sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 klor elementinden altın elementi üretmiyolar, "altın klörür" bileşiğini parçalayıp altını ayırıyolar( http://en.wikipedia.org/wiki/Gold(III)_chloride ). simya da değil zaten, bildiğimiz kimya. tek farkı reaksiyonu yapsın diye bakteri kullanmışlar işte bakteriler klörürü almış geriye altın kalmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 bizim borumuz var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 kahretsin klorür fiyatları dibe vuracak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Altın klorürde zaten altın var, simya değil kimya o. odundan daştan altın yapsınlar o zaman simya olur. imza: captain obvious Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Norak said: altının doğada nasıl oluştuğunu bulmuşlar işte kısaca. Bana da sanki olay simyadan çok buymuş gibi geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 simya gerçek oldu denemez buna, simyada amaç kurşundan altın elde etmek. altın klorür dediklerine göre bu maddenin altınla bir ilgisi var çok alakasız sayılmaz. ama haberi hazırlayan kültürsüz olunca olur böyle şeyler tabi zaten simya denen şeyi moleküllerin, atomların ne olduğu bilinmediği zaman yapılan kimya aslında. adamlar bişeyleri karıştırıp ortaya ne çıktığını yazarak kimya yapıyormuş (bugünki parçacık fiziği gibi). Atom ve molekül kavramı ortaya çıkıp da kimya bilimi fizikselleştikten sonra simyanın tekrar gerçekleşmesini istemek beyin özürlülük olabilir i.e kimya > simya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 simyanın temel amacı olarak elemental dönüşüm anlamında kullanıyolardı sanırım. tabii altın elde etmek istediklerinden tamamı o şekildeymiş gibi bi algı oluştu da genel olarak elemental dönüşüm demek daha doğru. ama becerememişler, sonra zaman içinde kimyaya dönüşmüş işte (simya döneminde de yaptıkları çoğu şey kimya zaten, ama bileşik nedir element nedir bilmiyorlarsa kimya simya ayrımı yapmalarını beklemek anlamsız) kimya bileşiklerle ve elementler arasındaki ilişkilere yoğunlaşıyo daha çok. simyayla kıyaslarsak simya 1 seviye ötesi gibi birşey işte bileşikleri değil elementleri kurcalamak gibi. yani evet, simya çalışmalarının küflü sandıklardaki yerlerini almasına rağmen karambolde simya da kısmen gerçek oldu aslında, ama artık adına simya demiyoruz sadece ^_^ tabii bunda elde ettiğimiz sonuçların beklenenden bayağı bi farklı olması gibi bir etkenin de payı var ama olsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Altınklorür doğada bulunan değersiz ve zehirli bir madde ve bundan altın elde etmek güzel birşey. Simya gerçek oldu diye ironi yapmış olabilirler. Simyanın zamanında amaçlarından birisiydi ama yapan olmamıştı. Böyle bir şey yaptıklarında simya yı anmak bence çokta abartılacak birşey değil. Nasıl biz evrimle alakalı birşey bulunsa darwin, Genetikle ilgili birşey bulunsa mendel, Fizikle ilgili birşey bulunsa einstein i anmamız gibi. Burası hevesleri kursakta bırakmaya yetiyor Alıntı: "Mikrobik Simya" olarak tanımladıkları sürecin büyük miktarda altın üretimi yapılamayacak kadar yüksek maliyetli olduğuna işaret eden Kashefi, değersiz maddeleri altına dönüştürme hayali peşinden koşanların ise şansı olmadığını sözlerine ekledi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Masakari said: Ben onu pas diye wd40 la silerim 22 ayar adana burması mı beklemiştin bakterilerden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 atın doğada, yıldızların içinde fuzyonla olusuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar