Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tezkere kabul edildi...

Katibim

Öne çıkan mesajlar

TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi de dahil Hükümet'e 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi, Genel Kurul'un kapalı oturumunda görüşüldü. 3 saat 20 dakika süren görüşmelerin ardından, tezkere kabul edildi.

Genel Kurul'da, tezkerenin görüşmelerine geçilmeden önce usul tartışması yaşandı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu imzasıyla, tezkerenin görüşmelerinin kapalı oturumda yapılmasına ilişkin önergenin okunmasının ardından usul tartışması açıldı.

CHP Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Muharrem İnce, görüşmelerin kapalı oturumda yapılmasına karşı olduklarını, milletin her şeyi bilmesi gerektiğini söyledi. İnce, ''Tezkerenin sınırı bile belli değil. Siz bu tezkere ile cihan savaşı yapabilirsiniz'' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da dış politikanın başarısız olduğunu, diplomasini iflas ettiğini savundu.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da kapalı oturumu eleştirdi, tezkereye ''hayır'' oyu vereceklerini söyledi.

Herkes safını belirlesin

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ''Herkesin safını belirlemesi gerekiyor, Türkiye'den mi yoksa zalim Esed'den mi yanasınız? Bunun kararını vermeniz gerekiyor'' diye konuştu.

Kapalı oturumu milletten bir şey saklamak için talep etmediklerini belirten Canikli, ''Milletten değil ama başkalarından saklamamız gereken şeyler olabilir'' dedi.

Esed'in canı cehenneme

Yeniden söz alan Muharrem İnce ise kendi saflarının belli olduğunu ifade ederek, ''Esad'ın canı cehenneme. Biz bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nden yanayız'' şeklinde konuştu.

Usul tartışması sonrası birleşime verilen aranın ardından, Suriye konusunda Hükümet'e yetki veren Başbakanlık tezkeresinin kapalı oturumda görüşmelerine geçildi.

Tezkere, 3 saat 20 dakika süren görüşmelerin ardından 320 oyla kabul edildi. Tezkereye 129 ret oyu çıktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tezkereye 'evet' oyu vereceklerini, CHP ve BDP ise desteklemeyeceğini açıklamıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben bişeyi merak ediyorum biz suriye ile bir savaşa girsek zaten topal ekonomimiz iyice felç olmaz mı ?

Savaş istemek yerine biraz mantıklı düşünüp bundan para kazansak ? mesela suriye ye verdiğimiz elektriğe zam yapsak bu yapılanları bahane gösterip ?

Tazminat talep etsek ?
Sosyal ağlarda paylaş

zerotimers said:

Ulkelerin dunya tarihinde savasa girmelerinin tek sebebi revac da olan hammadde ele gecirmektir.afrika-koloni-elmas ucgeni ,almanya-fransa-komur ucgeni,amerika-irak-libya-afgan dogalgaz-petrol seksgeni gibi de ,biz ne icin atarlaniyoruz anlamadim :s

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/527681_186559018138380_2084035102_n.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

zerotimers said:

Ulkelerin dunya tarihinde savasa girmelerinin tek sebebi revac da olan hammadde ele gecirmektir.afrika-koloni-elmas ucgeni ,almanya-fransa-komur ucgeni,amerika-irak-libya-afgan dogalgaz-petrol seksgeni gibi de ,biz ne icin atarlaniyoruz anlamadim :s

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/527681_186559018138380_2084035102_n.jpg

ahahahahhaa iimiş
Sosyal ağlarda paylaş

gerçekten çok yazık. Daha düşen mermi, bomba ( herneyse ) suriyeden geldiği bile belli değil. Ya Özgür suriye teröristleri atmışsa ? yada bizim kürt kökenli teröristlerimiz atmışsa ? yasa CIA atmışsa ? yazıklar olun diyorum bu ülkenin yönetim şekiline, insanlarına, millet vekillerine....

CPH li bir millet vekili vardı. bu öğlen izledim. Akp tarafına döndü ve '' sanki savaşta sizin çocuklarınız ölecek! fakir fukaranın çocukları ölecek '' dedi.

Hadi türk halkı gaza gelin gidin bakalım savaşa. Aldınız gazı, yapın kahvaltınızı suriyede. Ölen insanları 3 gün anarsınız olur biter.

Şunuda ekliyeyim. Daha orduyu nereye göndereceklerini bile yazmamışlar tezkereye. Adamlar açık bir madde yazmış. '' DIŞ ÜLKELERE ''. yakında büyük bi savaş çıkarsa görürüm ben yöneticileri. Hepsi çocuklarını kaçırırlar yurt dışına. Ölen gene cahil halk olacak.

Çok sinirlendim. Kusura bakmayın
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun said:

gerçekten çok yazık. Daha düşen mermi, bomba ( herneyse ) suriyeden geldiği bile belli değil. Ya Özgür suriye teröristleri atmışsa ? yada bizim kürt kökenli teröristlerimiz atmışsa ? yasa CIA atmışsa ? yazıklar olun diyorum bu ülkenin yönetim şekiline, insanlarına, millet vekillerine....

CPH li bir millet vekili vardı. bu öğlen izledim. Akp tarafına döndü ve '' sanki savaşta sizin çocuklarınız ölecek! fakir fukaranın çocukları ölecek '' dedi.

Hadi türk halkı gaza gelin gidin bakalım savaşa. Aldınız gazı, yapın kahvaltınızı suriyede. Ölen insanları 3 gün anarsınız olur biter.

Şunuda ekliyeyim. Daha orduyu nereye göndereceklerini bile yazmamışlar tezkereye. Adamlar açık bir madde yazmış. '' DIŞ ÜLKELERE ''. yakında büyük bi savaş çıkarsa görürüm ben yöneticileri. Hepsi çocuklarını kaçırırlar yurt dışına. Ölen gene cahil halk olacak.

Çok sinirlendim. Kusura bakmayın

SA SI SU SU mu var kardeşim KOMUTANLAr açıklama yaptı radarlardan tespit ettik nerden atıldığını dedi orasıda Suriye birliği varmış bukadar basit
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun said:

Aslına bakarsan zaten açık açık özgür suriye ordusunu desteklediğimiz için suriye bize savaş açsa haklıdır.

Horoz gibi diklenmek sadece bu şerefsizliği ayrı bir boyuta taşımak oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalan dolan girecekler dedik giriyorlar...Bu düşen bombadan fazlasıda düşe bilir.İran izliyor sakin sakin aynı şekilde Rusya.

Bayılmak ile ölmeyi karıştıran gençler FB gibi sosyal medyada yağdırıyor ama gel gör hiç biri daha askerlik yapmamıştır.

Gelelim asıl konuya bu adamlar planı yapmışlar biz çoktan kayıp ettik...Herşey sadece zaman meselesi.Halkı görüyorsunuz eğitim düzeyi,yargı muhakeme yeteneği gibi şeylerden yoksun.Atamız istediği şeyi başaramadı...yıllar bu noktaya getir...AKP kölesi olduk.

Kimin hayatı kolaylaştı anlamıyorum,hangi sektörlerde rahat iş imkanı var...İş verenden çekilen vergi onuda bırak ulan maaş bodrosundan neler kesiyorlar üstüne kdv ötv stv amk.

Savaş çıksa ne olacak...Çınarcıklı olarak Yalovalı toprağıma katılıyorum, bu tiplerin hangisinin çocuğu gidecek savaşa.

Bir 2 arkadaş yazmış zaten girmemişmiydik yok hocam girmedik ama gireceğiz,suriyeyi alırızda problem yok ama sonraki zincirleme reaksiyondan bizi Allah 'Cc' bile kurtarmaz.

Savaşmış...yiyeceğiz kimyasalları kafamıza..evlenmeye yakın tadımı tuzumu kaçırdı pez***kler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...