Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İmam hatipleri niye kapattınız, terörist yetiştirmiyorlar diye mi ?


Umuruk

Öne çıkan mesajlar

DoD said:

basayev said:

imam ve hatip yetiştiren,pozitif bilimlerle harmanlanmış okulmu olur lan? :S


Niye insan imam olunca mantık duyusunu kayıp mı ediyor?


algi sureci kisitlaniyor, dusunme surecini dogmatik yargilar aliyor, onyargilar kuvvetleniyor, tek yonden bakan insan prototipleri yetisiyor. Kisacasi insanlarin dusuncelerini kisirlastiriyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Siz her imam hatip mezunu imam oluyor mu zannediyorsunuz? Tüm erkek mezunları sakal bırakıp mollalık yapmıyor, kızların da hepsi kara çarşafa gidip haremlere katılmıyorlar.

1-) İmam Hatip okullarına giden öğrencilerin %75'inden fazlası ailelerinin tercihiyle o okullara gidiyor,yani bireyin kendisinin yaptığı bir seçim değil o.

2-) İmam Hatip okuluna gitmesi insanı dindar bir insan olma yoluna iter tabiki ama sonucun her insanda aynı olduğunu zannetmeniz biraz komik oluyor.

3-) Bir insanın evrime inanmaması tek başına o insanı mantıksız olarak ifade etmek için yeterli değildir, başından sonuna kadar her noktası ispatlanabilmiş bir teori değildir çünkü bu, hala insan eliyle sıfırdan canlı "üretebilicek" materyallere sahip değiliz. Bir gün bilim her şeye cevap verebilirse o zaman "inanan" insanlara mantıksız deme hakkına sahip oluruz bence.

Çok radikal ve keskin çizgilerle sınıflandırmamak lazım insanları, daha geniş bakabilmek gerekiyor. İmam Hatip liselerinin varlıklarını tartışmaya açığım her zaman,toptan kapatılsa karşı çıkmam ama oraya anasının babasının zoruyla tıkılmış insanların ilk kararı onlar adına ana babalarının,geri kalan hayatlarını nasıl yaşayacaklarına da devletin karar vermesine karşıyım. O eğitimle eşit şartlarda öğrenim gören diğer öğrencileri geçiyorlarsa ÖSS'de istedikleri üniversiteye gidebilmeliler bence. Eski sistem bana göre en başta insan haklarına aykırıydı...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

E iyi de neyini savunuyorsun ki bunun ÖSS katsayısı kadar gerizekalıca bir sistem olamaz. Adam da seninle eşit şartlarda ÖSS'ye giriyor senden fazla net yapıyor sen neden mühendis olabiliyorsun da o olamıyor?

Ben Fen Lisesi mezunuyum ben dahi zarar gördüm o salak sistemden, benim okulumda 4.55 ortalamayla ben 68 ortaöğretim alırken Allah'ın gerizekalısı dandik düz lisede 3.55 ortalamayla benden fazla ortaöğretim puanı alıyordu...

Bu kadar aptalca bir sistem olamaz,bunun savunulucak bi tarafı da yok malesef.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DoD said:


1-) secimi ailelerinin yapmasi birseyi degistirmiyor. alakasiz.

2-) dindarliga itmesi en kucuk problem. olay o okuldaki insanlarin hicbir sey ogrenmemesi, dusunmeyi, karar vermeyi, aklı, mantigi, bilimi ogrenmemesi. insanlari dogmalara mahkum etmesi.

3-) cok sacma. yorum yapmadan once sen ogren evrimin ne oldugunu.

matematik, fizik, kimya, biyoloji, ya da sozel secip felsefe, psikoloji, sosyoloji ogrenen ogrenciyle, bunlarin yerine din ogrenen ogrenci esit olmaz. olmamali. puanlarla falan oynayarak esitlersen de ortalik kafasi hicbirseye basmayan ama muhendislik mezunu tiplerle dolar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sen imam hatip lisesinde matematik,fizik öğretilmiyor falan mı zannediyorsun? Yok eğer öyleyse ve bu adam yine de ÖSS'de seni geçiyorsa sence problem onda mı sende mi?

Adamlar normal derslerin yanında din/kuran eğitimi de alıyorlar. Yani diğer dersleri de görüyorlar sadece daha az görüyorlar, ve buna rağmen adam seni adil bir sınavda senin öğrenmiyorlar dediğin dallarda geçiyorlar...

Sunduğun argüman o kadar aptalca ki cevap bile vermemek lazım aslında...Gayet basit, o okuldaki hicbir sey ogrenmeyen, dusunmeyi, karar vermeyi, aklı, mantigi, bilimi ogrenmeyen adamı sen aynı sınava girip geçemiyorsan kafası hiçbirşeye basmayan insan onlar değil demektir...

Adamlara + puan verilsin demiyorum ki ben ÖSS'de, ama - puan vermek niye? Neden bu çekememezlik? Onlar gerizekalı nasıl olsa,kafaları basmıyor, bilimden anlamıyorlar niye bu korku?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öğretilmiyor gerektiği gibi biyoloji almıyorlar mesela gidip imam hatipte evrim/üreme işleniyormu sanmıyorum adı bile geçmiyordur.

saçma sapan bi sınavda birilerinin diğerlerini geçmeside pek birşey ifade etmiyor öss'de türkiye birincisi olan insanlar ülkeyi yönetmiyor zaten,sosyal yönleri eksik kalıyor normal lisede zaten eğitim almazsın sadece insanlık ilişkileri spor piknik etkinlik falan filan olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Savunduğum şey öss katsayısı diil tabi.
Söylemek istediğim şey, çocuğunu İHLye gönderen ailelerin burayı imam/din adamı vs yetiştiren bir okul olarak görmüyor, onlara bu şekilde anlatılmıyor olması. Görevi memleketin imam ihtiyacını karşılamak olan okul, oy toplamak için insanlara dindar insanların okulu gibi gösterdildi. olay bu. ihl bi meslek lisesidir aslında, olması gereken budur. teknik liseye teknisyen olacak öğrenci gider, imam hatip lisesine imam olacak öğrenci gider, fen lisesine blim adamı olacak olan öğrenci gider vs vs. Yani bizim (ne kadar faydalı olduğu tartışılır ama) eğitim sistemimiz lise seviyesine bu şekilde branşlara ayırıyor öğrencileri ama imam hatipe gelince iş kendi içerisinde bi tutarsızlığa giryor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DoD said:



meslek lisesi > meslek yüksek okulu

lise > fakülte

bu ayrıma varman lazım. meslek edinmek isteyen meslek lisesine gider, üzerine meslek yüksek okuluna gider, meslek sahibi olur. imam hatip de özünde bir öğretmen lisesi*, bir motor meslek lisesi ile aynı konumdadır. o yüzden imam hatibe giden okusun lisesini, çıkınca imam olsun. öğretmen lisesine giden çıksın öğretmen olsun. tesfiyeci adam çıksın ilgili işin devamını okusun. ya da tüm bu lise farkları kalksın ortadan.



*öğretmen lisesi formatı çok saçma bişey, mesleğe yönelik eğitimin fakültede devam etmesi yani. bunu bilahare tartışmak lazım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DoD said:

Sen imam hatip lisesinde matematik,fizik öğretilmiyor falan mı zannediyorsun? Yok eğer öyleyse ve bu adam yine de ÖSS'de seni geçiyorsa sence problem onda mı sende mi?



imam hatiplerde doğru düzgün ne fen dersi veriliyor ne matematik dersi veriliyor. ilk sene dışında fen dersi almıyorlar bile nerdeyse internetten bakabilirsin programlarına.

bu adamlar öss'de kazanıyor çünkü sistem tamamen soru kalıbı ezberlemek üzere, hiç liseye gitmemiş birini bile 2 sene dershaneye göndererek össde dereceye sokabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...