Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lucifer

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Okumanız gerek bunu. 4. kere okuyorum şu anda, her sahnesi beynime kazınmış olmasına rağmen hâlâ etkileyiciliğinden bir şey kaybetmemiş.

Lucifer özgür irade hakkında bir öykü ve Vertigo'nun büyük 5 öyküsünden biri. Hangi öyküler bunlar diyorsanız, beğeni sırama göre: Sandman, Lucifer, Transmetropolitan, Shade the Changing Man ve Invisibles. Hepsini ama kesinlikle ilk üçünü okumanız lazım zaten. Lucifer'in ilk üç bölümünü upload ettim sizin için, aşağıda link. Ötekileri torrent olsun, tradeler olsun, edinirsiniz.

Okuyun, öykü epik kavramını yeniden tanımlıyor. İçindeki olayların kurgusal da olsa büyüklükleri kurguda az rastlanır. Anlatmakta bile zorlanıyorum aslında. Bir çizgiroman nerdi olarak bunun Sandman'e denk olduğunu ve okunması gerektiğini söylüyorum ama. Çizgiromanlarla azıcık bile ilgiliyseniz okuyun.

Öykünün öncesi de var bu arada. Ama karakter sadece birkaç sayfa görünüyor o öncede, şurayı okumanız yeter:

İçerde Sandman spoilerları var. Çok değil.

In the earlier related series The Sandman, written by Neil Gaiman, Lucifer abandoned his lordship over Hell. While Lucifer had previously appeared in various stereotypical guises in earlier DC books, Gaiman's version was unique and premised on English poet and prose writer John Milton's Paradise Lost (at Gaiman's request of the artist, Lucifer looks like David Bowie at the time). In the Sandman series, Lucifer had ruled as Lord of Hell for ten billion years after rebelling three seconds after Creation. Over that time, he had manipulated the various demons of Hell against each other, provided a place for dead mortals to be tormented, and led the war against Heaven.

However, at some point during his rule, he had become bored with his existence. He became tired of the various stereotypes that mortals held of the Devil, such as the idea that he purchased and traded for souls, which were largely untrue, and that he forced mortals to commit evil acts. He had become tired of his reign over Hell, and felt it an unfair punishment that he should have to rule there forever simply because he once rebelled. In the Sandman story "Season of Mists", Lucifer expels all demons and damned souls from Hell before locking Hell's gates and handing over the key to Hell to Dream of the Endless, the title character of the Sandman series. Eventually, control of Hell was handed over to two angels, Duma (the angel of silence) and Remiel ("set over those who rise"), while Lucifer simply retired to Earth, initially to Perth, Western Australia and later to Los Angeles, California.

By the end of the series, however, it is revealed that Hell was not a punishment, but a gift : being the furthest possible place from God, Lucifer could theoretically be free from predestination and God's omniscience. However, it turned out to be a lie, as God continued to study Lucifer Morningstar and Michael Demiurgos during all of eternity (which partly explains how Lucifer felt cheated by his father and simply left Hell into someone else's care). Besides, Lucifer never created the physical features of Hell - Hell simply created itself around him.

https://skydrive.live.com/redir?resid=F554ECEF87C3DB41!708

Okurken bu programı kullanmanızı tavsiye ederim: http://forum.paticik.com/read.php?10,5302296,5366298 (En iyi performansı Smooth+Sharpen filtresiyle alıyorsunuz, sağ tuş menüsünden bir kere açmanız yeterli)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
  • Genel Yönetici
Hayir! Hayir! Hayir! Hayir! HAYIR! HAYIR!!!!!

Konusunu okudum: According to Deadline.com, the pilot will focus on Lucifer, "who is bored and unhappy as the Lord of Hell and resigns his throne and abandons his kingdom for the beauty of Los Angeles, where he gets his kicks helping the LAPD punish criminals."

Hayatimin nerdrage'ini yasiyorum su anda.

HAYIR!

Ozgur irade hakkinda yazilmis en iyi edebiyat eseri bence bu. Fox direk archvillain abi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Oyunculara baktim:

Elaine yok. Ama daha onemlisi,

Rachael Harris as Linda: Lucifer's therapist.

Lucifer's therapist.
Lucifer's therapist.
Lucifer's therapist.
Lucifer's therapist.
Lucifer's therapist.
Lucifer's therapist.
Lucifer's therapist.
Lucifer's the...

Eger Carey'in Lucifer'inden uyarlama oldugunu soylemeselerdi guzelce izlerdim, polisiye neredeyse izledigim tek dizi tipi, geri kalani sirf anime. Mazikeen disinda adi oradan gelmis bir karakter de yok zaten. Onun da adini Maze yapmislar bu arada.

Yani Vertigo'nun Lucifer'inden uyarlanma demelerinin ve DC'ye para vermis olmalarinin nasil bir getirisi olacagini anlayamiyorum. Lucifer'i bilenler su anda nerdrage icinde, bilmeyenler icin de ne anlami var? Sirf cizgiroman uyarlamalari moda diye once oykuyu yazip sonra buna en azindan karakter isimleri uyacak bir cizgiroman mi aramislar? Eger en iyi cizgiromanlardan olarak bilinen Lucifer'in unuyle is yapacaklarini saniyorlarsa ters tepti o tamamen.

Elaine Belloc yok lan! Sirf o kizin oykusu inanilmaz iyi bildungsroman.
Sosyal ağlarda paylaş

fox'un yedi ceddine saydırdım teaserı görünce, gerçekten yazıktır ya.

hayır neyin ısrarı bu onu da anlamıyorum, constantine'i de piç ettiler böyle. vertigo'nun ekmeğini dizi çekerek yi ye mez sin arkadaş. bazı şeyler kendi medyumunda güzel.

İLLA çekeceklerse Solomon'u dizileştirselerdi. Papatya gibi noir temalı dedektif dizisi olurdu ondan, hayvan gibi de tutardı.

ha yazmayı unuttum, lucifer'ı bilmeyenler için vertigoymuş gaiman'mış bir şey ifade etmiyor dizi. halihazırda bilenler zaten ana avrat küfrediyor şu an.
merak edip bakacaklar da "oha ne kadar fenominal piç edilmiş bu :D" diyip zaten diziyi izlemeyi bırakır muhtemelen sdfg. her koldan kaybediyor adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ne diye uyarlama diye çekiyorlar ki ne alakası var cehennemi terk etmesi dışında? sadece özetini okuyup alın size paracıklar biz bunun dizisini çekeriz mi demişler? hiç bir alakası yok be ne karakterin ne evrenin böyle saçma iş nasıl olur. gerizekalı beyinsizler anlarım azcık sulandırılmasını popüler kültüre hafif beğendirilebilecek bir şekilde sunulmasını ama bu ne? adam özgür irade, evren ve bizim hakkımızda manyak bir eser yapmış bunların sunduğu şeye bak? lucifer diye dizi çek ama adını kullanma şu çizgiromanın. leş ötesi olmuş okumasaydım izlerdim hatta ama okuduktan sonra ehehe bir siktir çekmek istiyor ve .... ları doldurmanız için bırakıyorum ............ FOX ............ FOX ....... senin yapımcı ....... işi ...... FOX :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...