nedanko Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 koyulduda bu nasi bir yuzsuzluktur anlamak mumkun degil, beyinler sungerlesmis. Melih Asik'i kucukken severdim, sonradan ulusalcilara dondu, cetintas gibi. Ama bugun guzel bisi vardi Bir sabah da güzel bir haberle uyanmayacak mıyız, diyor telefondaki vatandaşımız... Terör saldırısı, otobüs kazası, yangın, patlama, sel, deprem... Her gün ayrı felaket. Hiçbir Batı ülkesinde böyle seri felaketlere raslanmıyor oysa... Neden? * * * Profesör Celal Şengör, hocası Doğan Kuban’ın “Ani Çöküş Kuramı”nı şöyle özetliyor: “Cehaletin egemen olduğu toplumlarda, toplum mekanizmasının orasında burasında aksaklıklar baş gösterir ve sonunda tüm bu aksaklıklar biraraya gelerek toplumu birdenbire çökertir. Dışarıdan bakan bu çöküşün aniden ortaya çıkan sebeplerle olduğunu sanacaktır. Halbuki cehalet uzun zamandan beri toplumu içinden kemirerek dayandığı payandaları yok etmektedir. Bu süreç kritik bir noktaya ulaşınca toplum küt diye çöker...” * * * Peki bir toplumda cehalet nasıl egemen hale gelir? Bilime, çağdaşlığa sırtınızı dönerseniz... Devlet kadrolarına hakeden ve layık olanı değil eş dost akrabayı atarsanız... Üniversiteyi çökertirseniz... Demokrasiyi, tartışma kültürünü, eleştiriyi, özgür düşünceyi öldürürseniz... Parayı bütün değerlerin üzerine çıkartırsanız... Çalışmayı, emeği, bilgiyi, kültürü değer olmaktan çıkartırsanız... Çökertirsiniz. * * * Patlamanın ardından kimi “kaza” diyor kimi “bilinmeyen sebep”...... Oysa patlama çok iyi bilinen sebeplerden kaynaklanmıştır... İhmal, beceriksizlik, tedbirsizlik, cehalet... Hepsinin de temelinde Cumhuriyet’in yerini cehaletin alması vardır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 ahmedinejad said: o zaman gecenin yarısı yapmayacaksın bu işi. kamyon farı nedir. ne kadar aydınlatabilir. ayrıca ışık saçan her şey patlamaya sebep olacak diye bir şey yok. 2 tane embesil komutan emretmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 ben kaza olduğuna inanmıyorum. Yıllardır yapılan bir işlem şu ana kadar olmamış bu kadar basit bir patlama olabileceğine ihtimal vermiyorum ama bir yandan da 1930 dan kalma el bombaları off off. Utanıyorum artık bu ülkede yaşamaktan. Yeni mezun oldum herkes askere git diyor resmen içime sindiremiyorum askere gitmeye. Vatani görevden daha çok ahmaklık, gerzeklik gösterisi gibi geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 nedenko için;(tu)(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Eskiden diyodum insanlara, sirf askerden kacmak icin yurtdisina cikilmaz, baska amaclarinizda olmali egitim vs gibi. Simdi o lafi degistiriyorum, sirf askerden kacmak icin cikilir. Cunku ulkenin dogusunda da batisinda da olsan olum ensende artik. Bir yerde pkk, diger yerde el bombalari, bir diger yerde surucu hatasi, bir diger yerde salak bi ast subay. http://gundem.milliyet.com.tr/astsubay-yanlislikla-kendi-askerini-vurdu/gundem/gundemdetay/07.09.2012/1592790/default.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Bir yolunu bulabiliyorsanız gitmeyin abi tabi ki. Bir tane hayatınız var. Beceriksizlerin, kanınız üzerinden çıkar sağlayacak siyasetçilerin, teröristlerin eline teslim etmeyin yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 konu ölmek veya ölmemek de degil veya hayatının 1 senesini fena etmek,konu bu olayın özüne inanmıyor olman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Ya her yerde var askerlik. Kore'de adamlar 2 sene yapıyorlar üni oku okuma, avusturya da almanya da liseden sonra gidiyor adamlar herkes aynı yapıyor. Sorun silah altına girmek değil. Gidelim yapalım, hadi egolarını da okşayalım komutanların rütbelilerin falan filan ama bu başka bir aptallık ötesi yok. Düşünüyorum şimdi adam beni gönderdi sınırda karakola git bu derme çatma kulübede nöbet tut. Lan al beni kuzey ırak'a üzerimde türk bayrağı ile koy hiç olmazsa ulan ibnelerin toprağında bayrak sallandırıyorum diye bi boka yaradığımı hissederek ölürüm ama bu nedir abi? Veriyorlar sana kulübeyi, bekliyorsun dağı taşı toprağı. Tek saldırıda süzgeçe dönüyor karakol. Zaten mantıksızlığa saçmalıklara değinmiyorum bile. Ulan biz boşuna mı debeleniyoruz hayat kurmak için? Benim hayat kurmak için okumak için verdiğim uğraşı askeriye terörle mücadeleye vermiyordu. al adam Amerika'da master yapmış gelmiş ayıp olmasın ülkeme diye milliyetçilik duygusuyla gitmiş askere paramparça oldu cesedi bile yok kim bilir neyin kurbanı oldu. geçenlerde uzun dönem bir akrabam gitti. Çocuk 20 yaşında çocukken kolu kırılmıştı platin takılmıştı. Çocukta marangozluk yapıyor komutanı bunu vermiş marangozhane gibi bi yere sonra doktor bakmış kolunda platin var çekiç sallayamazsın sen diye tüfek vermiş eline. Mantık nedir burada? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 dostum mantık arıyorsan cok yanlıs yerdesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Biraz abarttınız galiba olay ile Türk ordusu arasındaki ilişkiyi. Tamam hata var illaki ama bu kadar sert bakacaksanız konuya bana Türkiyede sizin takdir ettiğiniz tek birşey söyleyin. İllaki suçlu kimse cezalandırılsın ama batsın ordu kahrolsun devlet yansın vatan demeyin bu kadar çabuk. Biraz ayıp oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Ayıp mı oluyor? 25 vatan evladı bir hiç uğruna şehit olmuş. Yapılan açıklamalara bak bakalım kim kime ayıp ediyor. Yapma lütfen ya. O meclistekiler ve bi o kadar onların etrafındakiler evlatlarını göndermezken askere biz neden gidiyoruz? Benim sorunum bununla. Bu ülkedeki ayrımcılıkta. Hiç bir yerde yok işte bu ayrımcılık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 yoneticilerin su konuyu anlamaları lazım artık; askerlik oldurmek,olmek uzerine kurulu bi olgu.ve bunu sivil insanlara dayatmak,zorunlu kılmak buyuk hata. ben askerden yeni geldim 1 ay oldu.oylesine garip olaylarla karsılastım ki inanın oturur 500 sayfalık bi kitap yazarım. kendini dograyan askerim oldu,intihar eden oldu,ayagına sıkan oldu,kavga eden oldu,dusup kolunu bacagını kıran oldu,aracla kaza yapan oldu.ve daha akla gelmeyecek pek cok akılalmaz olay yasadım,tanık oldum.su an hala psikolojiyi toparlamaya calısıyorum. bu yuzden profesyonel askerlige gecis hızlandırılmalı bir an once ve askerlik gonullu olmalı.bunun icin halkımızın anne-babaların bu ise bir dur demesi lazım. artık vatan sagolsun olmuyor.ilk cagda yasamıyoruz ordu-devlet ozelligimizi devam ettirelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 askeriye kendine dava açsın halkı askerlikten soğutmaktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 takip ediyorum da, bu konuda yazılanlar 10 yıl önce yazılsaydı, hepimiz hapisteydik. Neyse ki demokrasimiz biraz ilerlemiş. Profesyonel askerliğe acilen geçilmeli, facebook twitter vs toplanılmalı, sokaklarda yürünmeli. 100 yıldır bizi çok düşmanınız var , daha çok asker, daha çok silah diye kandırmışlar. Gencecik insanları, bazı zamanlarda 2 yıl, hiç bir eğitim vermeden bir kulübede tutmuşlar, hala daha aynı ham aynı tas. Acilen buna bir dur demeli. Başlatılırsa, söz ilk uçağa atlayıp yürüyüşe katılacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 neyseki bu sefer "vatan sağolsun" diyen çıkmadı şehit ailelerinden. bıkkınlık geldi artık şu "vatan sağolsun", "1 şehit verdim yine olsa yine veririm vatan sana canım feda reörre"lerden. uyuşturulmuş milletin züğürt tesellisi. gerçi bi tanesi yine "3 günlük asker oğlum, şehit sayılır dimi?" demiş. çok acı verici bişey ama yani malesef ve malesef oğlun tabiri caizse bok yoluna gitmiş, sen şehit olmuşmu olmamışmının derdindesin. senin orada isyanı basman gerek, "hee oldu oldu" diyecekler sen de susup oturacaksın. bu nereye kadar böyle gidecek çok merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Trias said: takip ediyorum da, bu konuda yazılanlar 10 yıl önce yazılsaydı, hepimiz hapisteydik. Neyse ki demokrasimiz biraz ilerlemiş. eskiden yapabildiğin din hakkındaki, hükümet hakkındaki eleştirilerini de şuan yapamazsın. ilerlemedi renk değiştirdi yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 @Myshkin dediğin gibiyse forumun %90ı hapishaneden yazıyor demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Bugun bursadaki şehidin evinin oraya yolum düştü. Birinci elden acıya şahit olmak çok kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bourbon Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 ne alakası var 2 yıl önce bunlar konusulamıyordu bile burda. sabah diğer topiğe yazmıstım Zep said: Yine az cok bi gelisme var zihniyetlerde 2 yil once patide bile askerlige karsi bise yazip olenlerin bok yoluna gittigini soyleyince millet galeyana geliyordu vay efendim askerlik soyle kutsal boyle kutsal diye, vicdani ret olayina zaten hic girilemiyordu bile. /Zep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Devlet askerliği zorunlu kılıyorsa, bunu insan yaşamına değer vererek, hak ettiği gibi yapmalı. Tüm karakollar bölgeye hakim, kolay savunulabilir, sağlam olmalı. Saçma sapan kazalar olmamalı. Kazaların olmaması için her türlü önlem alınmalı, planlama düzgün olmalı. Şehitlerin ailesine büyük miktarda tazminat ödenmeli ( uludere de ölenlerin aileleri kaçakçılık yaparken ölüyor daha çok para alıyor vatanını koruyarak ölen askerden. ondan az veya çok değil aslında kastım. çok iyi para verilsin ama). Bu koşulları sağlamıyorsa insanları zorla askerliğe alma hakkı da olmamalıdır. Bu ne insan haklarına sığar, ne de vatan, millet diye uğruna öleceklerini iddia ettikleri güzel duygulara uyar. Cumhuriyet tarihi boyunca devletin en çok parasını akıttığı yer olan ordu hala ilerleyip gelişemiyor, insana değer vermiyorsa,zorunlu askerlik diye askere aldığı insanları garson vs. diye çalıştırıyorsa burada çok büyük bir yanlış vardır. Bu nedenlerle akp nin orduyu teslim alması hızlı ve kolay olmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 2 gundur yazilanlari okuyorum, birkac kelam edeyim. 1-cephaneliklere elektrik tesisasi, mum, ivir zivir cekilmez,fener yeterlidir. Cunki kurallar geregi gece cephanelikle ugrasilmaz. 2-cephanelikte ayni anda 25 kisi bulunmaz. Yukardaki iki madde ordaki komutanlarin kusurudur bana gore arkadaslar. Bunun yaninda lutfen artik biz askere gidiyoruz boktan islerle ugrasiyoruz, komutanlar keyf yapiyor, bize salak emirler veriyor, hizmet ettiriyor laflarini azaltsak, herkesi ayni kefeye koymasak. Emin olun o bahsedilen salak isleri komutanlar istedikleri icin yaptirmiyorlar, yazili(anayasa, kanun, yonetmelik vs) kurallar var ve ona uymak zorundalar, emin olun onlarda acemi erlerle dagin basinda korumasiz yerde kalmak, vatanin yetistirdigi en iyi adamlara nobet tutturmak vs istemiyorlar, keske tum askerler profesyonel olsa, karakollar saglam olsa. Orduda bir suredir profesyonel er secimleri yapiyor, basvuran kimse yok arkadaslar, birileri bu gorevi yapacak, ne yapmalarini bekliyorsunuz komutanlardan, bakin birkac yildir karakollarin yapilmasi bekleniyor ama yapilmiyor, bu onlarin sucu degil. Gecen sene kuzenimin yemin toreninde bir kisa donem erbasin annesi ustegmen boluk komutanina : oğlumu dağa yollamayacaksiniz, ölüme yollamayacaksiniz degilmi deyince ustegmen merak etme anne biz gidip olucez dedi, resmen orda kaldim. Anne sonuna kadar hakli, bu konuda en ufak suphe yok, acaba o ustegmenin anneside haklimi, benim oglumu niye bu acemi askerlerle savasmaya yolladilar dese ne diyecegiz. Sonucta bu ordudaki tüm erbas, er, komutanlar bu ulkenin evladi, kimse birbirine bilerek zararvermez eger sosyopat veya salak degilse. Eger öyle olduğunu düşündüğünüz birisi varsa lutfen şikayet edin, hem siz Kurtulmuş olursunuz hemde ordu da kendilerine potansiyel hitler, kufurbaz, dayakci gozuyle bakilan duzgun rutbeliler. Orduyu daha iyi hale getirmenin yolu sonucta sivillerin elinde, verirsiniz eline imkanı,silahi vs, basarisiz olursada hesap sorarsin ki bu son olay batili bir ulkede olsa simdiye birkac kisinin azli saglanmisti, enson gecen yil gkry de genkur, savunma bakani vs istifa etmisti ayni bunun gibi silah deposu patlayinca. Allah ölen gençlere rahmet etsin, inşallah birdaha boyle salakca olaylar basimiza gelmez bu olaydan ders aliriz. Duygularin etkisinde bende salakca yazdiysam ozur dilerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
braid Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Redeagle said: Cephanelikte içinde elektrik akımı geçen kablolar, şömineler, mangal ateşi falan bekleyenler var herhalde. sipeyskeyk said: Çünkü sizin beyniniz siyah ve beyaz olarak çalıştığı için, ara tonları algılayayamadığınız için size bu konudaki düşüncemi anlatacağıma evet PKK haklı sivillere ölüm derim, hiç uğraşamam yani. Terör yapan, şehrin ortasına bomba koyup çocuk öldüren çeteleri savunup "benim aklım daha geniş çalışıyo ondan" karizması yapma dönemi lise civarında bitiyor gerçi. kürt değilim ama, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Semih Cumhuriyetinin bile bir durusu vardir lan. Madara olduk iyice... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 @miyaw33 gayet güzel yazmışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 braid said: Redeagle said: Cephanelikte içinde elektrik akımı geçen kablolar, şömineler, mangal ateşi falan bekleyenler var herhalde. sipeyskeyk said: Çünkü sizin beyniniz siyah ve beyaz olarak çalıştığı için, ara tonları algılayayamadığınız için size bu konudaki düşüncemi anlatacağıma evet PKK haklı sivillere ölüm derim, hiç uğraşamam yani. Terör yapan, şehrin ortasına bomba koyup çocuk öldüren çeteleri savunup "benim aklım daha geniş çalışıyo ondan" karizması yapma dönemi lise civarında bitiyor gerçi. kürt değilim ama, Zaten kürt demek "küfür, tehdit ve terörist propagandasından öte olamamak" manasına gelmediği için videoyu paylaşırken kürt olmak gerekmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar