axedice Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Ki abartmakta haklılar, petrol gibi üzerinde söz sahibi olmadığımız enerji kaynaklarının tüketimini kontrol altında tutmamız lazım. Umarım akp popülizme kayarak benzin fiyatlarındaki mevcut talep kısma politikasından vazgeçmez. 1000 tane yanlış iş yapıyorlar, bari 1 tanesi doğru kalsın. Da ben bizim petrol ihrac ettiğimiz kısmı anlamadım. Kullanılamıyor mu o miktar iç piyasada, sorun ne? Tüketilemeyen benzin nedir acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Onu diyorum ben de işte, belli bir raf ömrü mü var meretin? Değeri mi düşüyor ne oluyor da kullanılmayanı hemen ihraç ediyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 o 1,5 lira zaten söz sahibi olmayan ülkelerin kullandığı fiyat. Elin arabı 25 centten alıyor kendi ülkesinde. Biz sevilmeye alışık olduğumuz için sevilmeme ihtimaline karşın bahane üretiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 deveye sormuslar, neren eğri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Rafinerileri tam kapasite kullanıyolardır. Fazlasını da satıyolar işte belki ufak bi karla. Bizi öperek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Selam, di o söylediğim vergi oranı benim ürettiğim ürün kalemi için geçerli olan. Benzindeki vergi oranlarıyla ilgili bir açıklama değildi o. Kendi vatandaşıma satarken %18 vergi ekliyorum ama dışarıya satışta ben de eklemiyorum diyerekten örnekleme yapmıştım :) Sonuçta ben bir şey kaçırmadım da sen farklı noktadan yaklaştın ;) Son kullanıcıların çoğu benden faturasız mal almak istiyor. Hayır dediğimde ise çekip gidiyorlar. Bu insanlar bu ihtiyaçlarını illa ki istedikleri şartı veren birinden sağlıyorlar. Bizdeki denge şu; devlet vergiyi almaya çalışıyor, vatandaş ise vermemek için katakulli yapıyor. Bu katakulli yapanların da %90'ı kendisini namuslu ve örnek vatandaş olarak görüp hak yemediğinden dem vurarak ortalıkta gocunmadan dolaşıyor. Devlet her seferinde hırsızın bir adım önünde olamay çabalıyor, kimse hırsıza sormuyor neden diye :) Doğan Medya bile offshore firmalar ile vergi kaçırdı bu ülkede. Yüksek kâr ile çalışan bir çok imalatçı sırf vergileri daha düşük çıksın diye naylon fatura toplamaya çalışıyorlar. Sonra da herkesin dilinde; maaşlardan vergi kesintileri yüksek, akaryakıt pahalı, KDV yüksek, gelir vergisi yüksek... Devlet bu vergileri düşürse bile çalmayı alışkanlık haline gitirenler bu huylarından vaz geçmeyeceklerdir. Medeniyet sorumluluk sahibi bireylere sahip olmak ve yetiştirebilmektir. Hırsız da bizden, siyasetçi de bizden, güvenlik güçleri de bizim içimizden çıkıyor; hiç biri dışarıdan ithal değil. Emniyet şeridi kullananları incelemişler; gelir seviyesi ve eğitim durumundan bağımsız çıkmış bu ihlali yapanlar. Trafik kurallarını hiçe sayanlar da aynı şekilde. Demek ki kusur bizim hamurumuzda, vergi sistemi ve yasalarda değil. Hâlâ adam olmak ile para kazanmayı aynı şey sananlar ile çevriliyiz. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Son 11 kr luk zamdan sonra bu haberler rage moda giriyor insan. Sonra hangi ülkede yaşadığımı hatırlayıp, bir ferahlık hissediyorum ılık ılık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 kusur tabi bizim hamurumuzda da, bunu bile bile vergi işini düzene koymamak, onun yerine böyle benzine falan vergi abanmak sadece rezillik başka birşey değil. "şirketlerin kaçırdığı vergiyi durduramıyoruz o zaman benzine abanalım herkesden çıkaralım parayı" mantığı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 aynı doğuda elektrik kaçakçılığı var bunun faturasını batıdakilere keselim gibi bişey.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 paramecium said: Selam, di o söylediğim vergi oranı benim ürettiğim ürün kalemi için geçerli olan. Benzindeki vergi oranlarıyla ilgili bir açıklama değildi o. Kendi vatandaşıma satarken %18 vergi ekliyorum ama dışarıya satışta ben de eklemiyorum diyerekten örnekleme yapmıştım :) Sonuçta ben bir şey kaçırmadım da sen farklı noktadan yaklaştın ;) Son kullanıcıların çoğu benden faturasız mal almak istiyor. Hayır dediğimde ise çekip gidiyorlar. Bu insanlar bu ihtiyaçlarını illa ki istedikleri şartı veren birinden sağlıyorlar. Bizdeki denge şu; devlet vergiyi almaya çalışıyor, vatandaş ise vermemek için katakulli yapıyor. Bu katakulli yapanların da %90'ı kendisini namuslu ve örnek vatandaş olarak görüp hak yemediğinden dem vurarak ortalıkta gocunmadan dolaşıyor. Devlet her seferinde hırsızın bir adım önünde olamay çabalıyor, kimse hırsıza sormuyor neden diye :) Doğan Medya bile offshore firmalar ile vergi kaçırdı bu ülkede. Yüksek kâr ile çalışan bir çok imalatçı sırf vergileri daha düşük çıksın diye naylon fatura toplamaya çalışıyorlar. Sonra da herkesin dilinde; maaşlardan vergi kesintileri yüksek, akaryakıt pahalı, KDV yüksek, gelir vergisi yüksek... Devlet bu vergileri düşürse bile çalmayı alışkanlık haline gitirenler bu huylarından vaz geçmeyeceklerdir. Medeniyet sorumluluk sahibi bireylere sahip olmak ve yetiştirebilmektir. Hırsız da bizden, siyasetçi de bizden, güvenlik güçleri de bizim içimizden çıkıyor; hiç biri dışarıdan ithal değil. Emniyet şeridi kullananları incelemişler; gelir seviyesi ve eğitim durumundan bağımsız çıkmış bu ihlali yapanlar. Trafik kurallarını hiçe sayanlar da aynı şekilde. Demek ki kusur bizim hamurumuzda, vergi sistemi ve yasalarda değil. Hâlâ adam olmak ile para kazanmayı aynı şey sananlar ile çevriliyiz. Saygılar. Abi cok dogru soluyosun da, o kol gibi vergi + verginin vergisini odemek benim gibi her isini duzgun yapmaya calisip devleti tarafindan 24/7 kaziklanan birine fazlasiyla koyuyor. Hal boyleyken devlet mi beni digerinden ayirsin yoksa ben bir sekilde cakal mi olayim simdi ? Hani egitim ahlak falan da guzel seyler ama dunya tarihini bi gozden gecirecek olursan, insanlarin hic bir zaman dusunce ve ahlak bakimindan senkronize olamadigini, bunun bu sekilde gidecegini gorebilirsin. Haliyle o egitim ve ahlak kismi da baya yalan gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 imamizer said: şu eskiden yapılan vergi iadesi olayı neden kaldırıldı yeri gelmişken sorayım. vatandaş tarafından vergi denetimi teşvik ediliyordu ve fiş alma bilinci oluşturuluyordu. şimdi ise bu kaldırılarak vergi iadesi miktarı yine de ödeniyor sanırım. daha rahat vergi kaçırmak için olsa gerek =) artık Asgari Geçim İndirimi olarak alınıyor o eski vergi iadeleri.cinsiyet-medeni hal- çocuk sayısına göre değişiyor alınan indirim-iade. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Faturasız iş kesinlikle yapmıyoruz biz %18 kdvmi paşa paşa veriyorum ben ama kuruş gelir vergisi ödemem misal. Öyle günü kurtaracak hareketler de yapmıyorum defterlere falan baksanız tek sıkıntı kasada ki olmayan nakit parayı görürler onu da sorarlarsa size ne yapraam para benim param gösterme gibi bi mecburiyetim yok diyorum. Bunu çalmak olarak görüyorsanız ticaret yapmayın bence hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 kiymaliborek said: benzin fiyatlari 1,60 tl olsa istanbulda bogazi 3 saatte falan geceriz artik. Bir de abi şu mantık o kadar saçma ki anlatamam. Millet paşa paşa veriyor zaten o benzin parasını çünkü artık lüks olmaktan çıktı arabalar, 1k ya bile araba alabildiğin(kötü mötü ayağımı kesiyor mu kesiyor mantığıyla) bi dönemdeyiz ki alıyorlar da o arabayı. Araba kullanmak lüks değil yani gereklilik olduğu için zaten çıkartıyorlar o arabaları trafiğe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 ahah onunda cezası var maliye tarafında.şirketin hesabından çıkan veya şirkete giren tek kuruşun bile nereye gittiğini beyan etmek zorundayız, hoş ben şirketin her türlü vergisini kuruşu kuruşuna hesaplayıp gönderiyorum ama maliye kapına gelmediği sürece istediğin kadar çal çırp pek problem yok =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Para kasada duruyor abi yavaştan yavaştan eritiyorum işte, 10 aydır çalışmıyorum mesela ama maaş + ssk primi cartı curtu ofis parası derken baya bi gidiyor ki çaldığım HİÇ bir ŞEY yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Niye yurtdışına o kadar ucuza satıyorlar diye soruyorsunuz :/ Yurtdışında bizim şu an verdiğimiz paraya benzin alacak gerizekalı yok ondan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Da niye yurt dışına herhangi bir satış var? Yurt içinde neden kullanılamıyor o benzin orasını anlamadık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Fazla uretim var ya da cok pahali geldiginden millet haftasonu gezmelerinden vazgecmistir. Bir de oyle bi soruyosun ki, sanki sebep yargini etkileyecekmis gibi. Bir turlu dogru, diger turlu yanlis mi bulcan ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Bu arada uzun sureli imzalanmis anlasmalarda da super mal bir ulkeyiz. Sonlandi mi sonlanmadi mi fikrim yok ama dogalgaz konusunda Rusya'nin kucaginda baya bi hopladik diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 paramecium said: Selam, Ben mi bir şeyi kaçırdım; kullanım fazlası petrol ürünü satılmıyor mu? Sonuçta dış satımlarda vergi alınmaması normal değil mi? Ben de ihracat yaptığımda %18 KDV vergisini almadan satıyorum ama yurtiçine %18 ekleyip satıyorum. Yakıtın üstündeki ek vergileri de düştüğünüzde global pazar fiyatlarına göre uygun değerde bir satış işlemi değil mi bu? Bence yaklaşımlar yanlış. Doğru yorumlama ve eleştiri: Oysa, motorinin satış fiyatı yükseltilmeden, benzinin satış fiyatı düşürülse, örneğin 4 TL ya da 3,90 TL olsa, belli bir süreçte benzin tüketimi artar. Dışarıya daha az benzin satılır. Yurt dışına 1,60 TL'ye satılan benzin, yurt içinde 3,90 TL'ye satılırsa, devlet milyarlarca lira ek gelir elde eder. Yurt dışından ham petrol ithalatı azalır ve daha az dövizimiz dışarı çıkar. Cari açık da azalır. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21311036.asp Saygılar.oncelikle dizel motor ureticileri ve tuketicileri haksiz rekabet nedeniyle dava acar. Motorin / benzin dengesi uc kurusluk ithalattan beter bise Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Selam, Araç sayısı artmış, benzin tüketimi -%25, motorin tüketimi +%40 mı neymiş. Motorin fazla kullanılıyor, benzin ise elde kalıyor. olay bu. Kızılot'un önerisi gayet mantıklı ayrıca :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Selam, Haksız rekabetlik bir şey yok ki. Zaten mevcut vergi dengesiz :) Ondan dolayı üreticisi falan ses çıkartamaz. Bazı pazarlarda fiyatları denk veya motorin ufak da olsa daha pahalı olabiliyor. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Bir de abi yurt dışına bişi satarken devlet baba vergiden muaf tutuyor bizi, daha doğrusu yurt içi satışlarında ki vergilerine indirim şeklinde geri veriyor ödediğiniz vergiyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 di said: Bir de oyle bi soruyosun ki, sanki sebep yargini etkileyecekmis gibi. Bir turlu dogru, diger turlu yanlis mi bulcan ki ? Doğru yanlış değil, petrol ürünlerinden bu kadar cari açık veriyorken işin mantığını anlamak istiyorum. TRde üretilen 1 litre benzini ihrac edip yerine 1lt dışardan benzin ithal etmek saçma geliyor bana. Mantıklı bi açıklaması vardır heralde, onu soruyorum. Yoksa vergilerin haklı ve gerekli olduğuna dair yargım değişmeyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 axedice said: Da niye yurt dışına herhangi bir satış var? Yurt içinde neden kullanılamıyor o benzin orasını anlamadık. Muhtemelen petrol ithalat anlaşmaları yılda bilmem kaç litre alacaksın şeklinde yapılıyordur. Öyle olunca da artan işlenmiş yakıtı depolama masrafları fantastik oranlarda artar. Petrolden jet yakıtından, mazota, 6-7 çeşit yakıt üretiliyor; hepsinin depolanma şekli ve gerekli tesisi farklı. Ürettiğin her şeyi biriktirmeye kalksan her yıl yeni depolama tesisleri açmak zorunda kalırsın. Satmak mantıklı o yüzden. Ama işte adamın dediği gibi yapılması çooooooooooooook daha mantıklı. Öyle yapılmamasının sebebi de yakıt fiyatları coşmadan önce hükümet bir anlaşma imzalamıştır 10-20 yıllık ihracat için odur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar