Daesu Mesaj tarihi: Ocak 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2017 toprak satmak tam arap işiymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 18, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2017 Başlangıç parası 56 Dinar ve direk - ile başlıyorsun oyuna. Rezalet ya denemediğim şey kalmadı yetemedim bıraktım. Bir de oyunun en kötü ruler'ı var başta 1-1-0 adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 abi sen dediğimi yap 50 restart kesin birinde castil ile aragon birbirine girecek. bu arada her geçen gün zorlaşıyor başarım işi. BBB kasarken ne çileler çektim anlatamam aha buradakiler biliyor kaç kare burada QQ'ladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Aragonla Castille 50 denemeyede gerek yok. Asıl tatlı kısmı aragon ve france allay olup navarra için girerse oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 benim ilk ispanya açışımda o oldu, kızıp kapattım ingiltere açtım sonra ispanya'ya dönmedim lol. yalnız gemi kullanımını o kadar rahatlatmışlar ki ilk defa ada ülkesi bunaltıp oyunu bıraktırmadı. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Oto transport felan resmen huzur. Patrol protect trade felan baya güzel evet. CKII gibi cinnet değil gemiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 bu yeni tech sistemi geldikten sonra uzak doğu-hindistan falan oynayan oldumu ? pasai(sumatra) olarak başladım ik 10 yılda bütün endonezyayı yuttum, great power oldum.para desen su gibi akıyor,osmanlı kadar değil ama ming'den bi 5-10 ducat daha az yapıyorum. herşey iyi güzel ama rönesans bi türlü gelmedi.kolonizasyon+ rönesans tech penaltısı %80i falan geçti ve daha haritada rönesansın r'si gözükmüyor hiçbiyerde.(timurların batı sınırına kadar görebiliyorum)hal böyle olunca acımadım bastım başkente 20 küsür development(neyseki başkent grassland üstüne tropical wood trading bonus %5 indiriyor,bide tüccarların loyalty bonusuyla) ben bunu yapınca etrafımdaki adamlarda nasiplenmiş oldu tabi.development basmadan rönesansa girdiler.siz nezaman basıyosunuz development veya basıyomusunuz institute getirmek için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 ben institute olayını cok cozemedim dogal olarka gelmesini bekledim hep bi danimarka oynadım cunku institutetan sonra abanmak developmenta ne kadar etki ediyor dururp dururken japonyaya sıcrıyor mu yane o kadar uzaktan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caladorn Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 başkenti hemen her oyunumda pamuk-cloth üreten ve farmland olan bir yere taşıyorum. rönesans ve matbaa avrupa dışında anca komşuda varsa dağlılıyor ki bunlarda kesin full olarak basıyorum development'ı. Avrupa dışındayken exploration hemen her oyunda alındığından koloni enstütüsü kolay son üçlü de market/fabrika/üniversite binalarıyla yayıldığından eldeki monarch point'e göre bu özelliklerdeki birkaç şehre az biraz devolopment harcayıp bahsi geçen binaları yapmak mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 BonePART said: ben institute olayını cok cozemedim dogal olarka gelmesini bekledim hep bi danimarka oynadım cunku institutetan sonra abanmak developmenta ne kadar etki ediyor dururp dururken japonyaya sıcrıyor mu yane o kadar uzaktan abi işte 20 küsür development arttırınca bir province te geliyor sıradaki enstitü oraya.ordanda yayılıyor ülkene. hani acaba idealara point harcamaktansa yeni enstitülerin çıktığı dönemde o pointlerle development basmak daha mantıklı geldi bana.ama tek avantajlı sen olmuyorsun,etrafındakilerde nasipleniyor bu işten.sonuç olarak techte fark açamıyorsun düşmanlarınla.10 mil tecte kapışırken 13-14 military tectte kapışıyorsun sadece. avrupa tehditi varsa önemli ama tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 bir cuma aksamı deneyeyim sansımı var mı mlti denemek isteyen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2017 2 Farklı üye olduğumuz ittifakta, birinin savaşına diğerini çağırma yolu var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2017 toprak alınabilir diye savaş açılırken işratelenmediyse savaş açan tarafından, hayır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2017 Allah herkeze bole hanım nasip eylesin. http://i.imgur.com/EDTi4p2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2017 al lubecki üstüne yap ole bi hatunmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2017 çağ atlattı ülkeyi hatun cocuk ondan olsa resmen suphelencektim aldatıyor diye ama baska karıdan sanırsma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 AAAAAMİİİİİİİİİİNNNNNNNNNN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 abi bundan sonra habsburg dısında kız almam bildiğin ulkeyi yapılandırdı karılar ya ama kralı oldurduklerin suphelenmiyo değilim herif oluyo 5 5 5 God Emperor gibi geliyo tahta karı. Bu arada Prussia olcaz diye başlayıp bildiğin makarna oldum bütün üst şeridi aldım polonyaya giremedim bi türlü. Son olarak din yayılma olayı heralde Eu4 kadar sacma bi oyun yok. Protestantlık acıldı direk dondum prussia olmak için. Reformation center acıldı. Sonuncuyuda danimarka aldı göt gibi kaldık abi ne ingilizler ne iskandinavlar ne bohemya protestan oldu. Almasam bi dert alsam bi dert sıcıcam askın ızdırabına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 daha benim protestan league lideri olduğum campaign hariç league war görmedim, almanya'da minnacık yerler protestan veya reformed oluyor, üstüne daha komiği eskaza büyük bir ülke protestan olmuşsa, katolik ile müttefik diye katolik ligine katılıyor. tam trajikomedi saçmalık, ayarını yapamamışlar. liglere katılırken sadece din belirleyici olmalı hristıyanlar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Abi Osmanlının Protestan ligine girmesi felanda ayrı saçma. Ne işi var lan Osmanlının ligde felan. Bu arada minnacık yerlerin olması daha iyi abi sonucta one province minorın 8 ordusu var 2 provinceli adamın 10. 2 tane 1 provinceli ulkenin bohemia kadar ordusu oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 sonucu zerre etkilemiyor abi, bir stack yürütüyorlar üstüne zaten siege bitince white peace çekiyor. eskiden 5000 adamın bütün ülkeyi lootlayabildiği, çat-çut ücra köşede siege alabildiği dönemde 1-prov minor ai iş yapıyordu da şimdi birşey yapamıyor yani. ilk protestan 1-prov minorler çekildi savaştan, en sonda osmanlı da bırakınca hemen peace yaptım müttefiklerden bir koloni bir de normal prov verip. tek kaybettiğim savaş oldu oyundaki. kazanayım demiyorum da osmanlı olmasa savaş bile açamazdım. osmanlı girmezse protestan liginin şansı yok çünkü avrupa'nın %80'i katolik kalıyor, ben prusya iken protestan ingiltere bile katolik ligindeydi. başka da protestan yoktu almanya dışında, iskandinavya bile hep katolik tümü. ayrıca osmanlı 60000 süvari gönderiyor tarihteki gerçekteki league savaşına, absürd değil yani amerika gibi destekliyoruz dışarıdan işimize geleni lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 BonePART said: Abi Osmanlının Protestan ligine girmesi felanda ayrı saçma. Ne işi var lan Osmanlının ligde felan. Bu arada minnacık yerlerin olması daha iyi abi sonucta one province minorın 8 ordusu var 2 provinceli adamın 10. 2 tane 1 provinceli ulkenin bohemia kadar ordusu oluyor. şu aslında tarihsel açıdan gerçekleşmiş bi olay.bohemia kralı tarafından(protestan liginin lideri)osmanlıdan destek isteniyor ve osmanlı ozaman için avusturya ile müttefik olan katolik ligindeki polonyaya saldırıyor.ancak osmanlı içinde karışık bir dönem ve gücünü yitirmeye başladığı bi dönem.genç osman'ın padişahlığı sırasında olması lazım. oyunda iş rivallara bakıyor ama.mesela ben calvinist italya oynarken hem fransa hem osmanlı katolik ligine katıldı sırf benim rivallarım oldukları için. veya protestan burgundy oynarken fransa ve ingiltere katolik ligine girdi.ispanya ise allyım ve fransanın ve ingilizlerin rivalı olduğu için protestan ligine girdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Abi OPM var OPM var. 6 level fortress'ı olan OPM var 3 asır siege ediyosun. 1 stack unite kitliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 lig savaşı superiority savaşı abi,niye siegele uğraşıyosunuzki? savaşlardan gelen ticking score yetiyor kazanmanıza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 lig savaşında öyle bir fort yok abi, final tarihi var yani otomatik yenilmiş sayılman için. 1610 gibi filan bitiyor süre. 9 yıl sürdü savaş, ilk 5 yılda çekildi tek prov minorler. rave, yetmiyor yani kabul etmiyorlar. yaptığım gibi yenildiğini kabullenip birşeyler vermezsen ki onun olabilmesi için bile biz öndeydik, geride değildik skorda. 9 yıl sürdü, osmanlı çekilir çekilmez barış yaptım yoksa yokedene kadar durmayacaklardı kesin. asker sayısı net azınlıkta değilse kabul etmiyor ai bütün ülkesi işgal altında olmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar