tanıdıklarla oynamak lazımc ekilmez yoksa
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
Europa Universalis 4
tanıdıklarla oynamak lazımc ekilmez yoksa
https://www.youtube.com/watch?v=8Fj0NfeQjWc
tech group yerine instituion spread iyi bir fikir ama uygulamada çok başarısız. koloni komşusu amerikan yerlileri benimle aynı tech'e geliyor çok çabuk. kolonilerden çok hızlı yayılıyor, onun dışında da hızlı yayılıyor inanılmaz uzak ücra bir yer değilse. ayarını tutturamamışlar.
Fortlu sistemde karaman oynayan var mı ? Tavsiye pls. Memlüklerle ittifak oluyoruz ama çok saçma salak savaşıyorlar.
tech group yerine instituion spread iyi bir fikir ama uygulamada çok başarısız. koloni komşusu amerikan yerlileri benimle aynı tech'e geliyor çok çabuk. kolonilerden çok hızlı yayılıyor, onun dışında da hızlı yayılıyor inanılmaz uzak ücra bir yer değilse. ayarını tutturamamışlar.
;Danimarka campaignimde resmen elin yamyam afrikasından sonra spread etti bana techler. Gelmedi anasını satıyım bi türlü. Avrupada yayılma hızı çok saçma.
abi mali demin great power oldu bu spread olayı sağolsun, zaten bakıyorum haritada inkalar hariç her yere 5-10 yılda gidiyor. amerikan yerlileri printing press'e doğu avrupa'dan önce geçiyorsa oturup bu sisteme tech group'a göre spread malus modifier koymaları lazım. friendly province deyip geçirmemesi lazım herşeyi. resmi forumunda da dert yanmışlar zaten.
trading post'tan HERŞEYİ öğrenen afrika kabilesi mi olur yani akıl fikir. sırf hindistan'a da hemen yayılmasın diye trading post kurmadım bu yüzden. o adamlarla uğraşılmaz benimle aynı tech'e gelirlerse.
trading post'tan HERŞEYİ öğrenen afrika kabilesi mi olur yani akıl fikir. sırf hindistan'a da hemen yayılmasın diye trading post kurmadım bu yüzden. o adamlarla uğraşılmaz benimle aynı tech'e gelirlerse.
Memlük-Karaman ve Avusturya-Macaristan olarak Osmanlıya daldık. Hemen save aldım zaten de Osmanlı 2 ittifaka da veriyor sopayı. Diğerleri AI, Osmanlı değil sanki. Save'den bu hafta denemeye devam edeceğim.
osmanlı ai ilk defa bu kadar iyi gerçekten, macaristan hariç her yeri fethediyor komşu olduğu. memluk gibi macaristan için de mission koysalarmış keşke.
ben kendim oynarken de terminatör gibi takılıyorum artık koalisyon bile kurmuyorlar. hatta defender olunca sünni endülüs'e filan bile dalmayı bıraktılar.
üç ayrı campaign'de istisnasız genişleyebilen gördüğüm rusya ve osmanlı. fransa ve ispanya bile dayak yedi. bugünleri de gördük hamdolsun.
ben kendim oynarken de terminatör gibi takılıyorum artık koalisyon bile kurmuyorlar. hatta defender olunca sünni endülüs'e filan bile dalmayı bıraktılar.
üç ayrı campaign'de istisnasız genişleyebilen gördüğüm rusya ve osmanlı. fransa ve ispanya bile dayak yedi. bugünleri de gördük hamdolsun.
Allah bu personal union olayının da belasını versin.
fransa great power ingiltere'yi PU'ladı, demin de eflak commonwealth'i PU'ladı, rusya eflak'a savaş açtı. eflak 5 prov, commonwealth 57 prov. saçmalık yani şuna mantıklı demeyin lütfen.
hah şimdi de eflak great power oldu, mali'yi attı listeden. ben de eflak'ı vassal yapacak mission çıksın diye bekleyedurayım.
own development: 71
half of subject's development: 346
fransa great power ingiltere'yi PU'ladı, demin de eflak commonwealth'i PU'ladı, rusya eflak'a savaş açtı. eflak 5 prov, commonwealth 57 prov. saçmalık yani şuna mantıklı demeyin lütfen.
hah şimdi de eflak great power oldu, mali'yi attı listeden. ben de eflak'ı vassal yapacak mission çıksın diye bekleyedurayım.
own development: 71
half of subject's development: 346
Öne çıkan mesajlar