Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

bu personal union saçmalığı çok iğrenç ama ya. bilerek kimseyle RM yapmadım PU olmayayım diye, şimdi yeni heir geldi ve succession war çıkacak diyor ingiltere ile danimarka arasında ama danimarka rival'ım yahu! nasıl bir saçmalık bu anlamıyorum ki, ne yapmak lazım PU olayını tamamen sıfırlamak için anlamadım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

abi nasıl durmadan PU ya düşüyosun bana anlatır mısın?
yani benim 650 saat game playedim var
bi kere PUya düştüm
oda savaşta önce kingi sonra heiri kaybettim general olarak ondan
yoksa PUya düşmek bildiğin imkansıza yakın
bu arada RM yapmamak dünyanın en saçma şeyi
yapmasanda PU olma şansın var
ailelerde akrabalıklar oluyor her zaman kralının altında heir yazan ere mouseu tutarsan öldüğünde ne olacağı yazıyor mesela sunla su savasır yada sunla PUya düşersin diye
Sosyal ağlarda paylaş

succession war alarmı verdi hem heir hem RM yokken, istemiyorum abi RM, prusya'nın başına alakasız fransız hanedanından biri de geçsin istemiyorum zaten saçmasapan birşey. hanedan bitmesi denen olay çok sayılı, burada oyunda herkes yokoluyor 200 yıl içinde, alakasız generic nobody hanedanlar en büyük ülkelerin başında. bana da olsun istemiyorum PU olmasa bile.

ama yani RM yapmadan bile oyun "succession war olacak, sen de çok zevk alacaksın" uyarısı veriyorsa cidden ne diyim, hasbro reklamlık durum.

neyse bütün kuzey almanya'yı alıp god-emprah frederick'in spess mehreen'lerini yaptım, isterlerse bütün dünya dalsınlar artık durdurabilme şanslarını kaybettiler. osmanlı & rusya & fransa & ispanya & ingiltere birleşip dalmazlarsa önleyemezler artık beni.
Sosyal ağlarda paylaş

başta biri yokken, heir icin diyodur succession war diye. heir ölürse bıdı bıdı şeklinde.

her kral öldügünde söylüyor onu zaten eger heirin yaşı kücükse,
heir başa geldiginde yeni heir yoksa gene sölüyor. RM şart, RM başka hanedan gelmesin diye yapıyor zaten anlamadım sıkıntın ney
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

succession war alarmı verdi hem heir hem RM yokken, istemiyorum abi RM, prusya'nın başına alakasız fransız hanedanından biri de geçsin istemiyorum zaten saçmasapan birşey. hanedan bitmesi denen olay çok sayılı, burada oyunda herkes yokoluyor 200 yıl içinde, alakasız generic nobody hanedanlar en büyük ülkelerin başında. bana da olsun istemiyorum PU olmasa bile.

ama yani RM yapmadan bile oyun "succession war olacak, sen de çok zevk alacaksın" uyarısı veriyorsa cidden ne diyim, hasbro reklamlık durum.

neyse bütün kuzey almanya'yı alıp god-emprah frederick'in spess mehreen'lerini yaptım, isterlerse bütün dünya dalsınlar artık durdurabilme şanslarını kaybettiler. osmanlı & rusya & fransa & ispanya & ingiltere birleşip dalmazlarsa önleyemezler artık beni.

nasıl sayılı abi hanedan değişikliği? ispanyada trastamaralar habsburglar,avusturya habsburgları,fransız capetleri,valoisleri,isveçin vasa ları,rusların rurikovichleri,ingilizlerin lancasterı,tudoru,burgundy valoisleri vs. vs. ilk aklıma gelenler.

hohenzollernler istisna olabilir ama kısaca avrupada hanedanı değişmeyen ülke yok.bizdeki gibi 100 tane kadın kapatmıyolar hareme sonuçta.ona rağmen osmanlı bile o riski yaşıyor deli ibrahim zamanında.

buarada succession war a royal marriageın olan veya akraba olduğun ülke ile o ülkenin rivalı giriyor.rival kazanıp pu yaparsa çok yüksek aggresive expansion alıyor yanılmıyorsam.yinede avrupada büyümek için en güzel yol pu.hem koskoca ülkeleri yutuyorsun hemde o ülkeler vassal gibi development basmak için negatif bir değer almıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Promenader said:

BonePART said:

competative değil 2 vs dünya cooperative atarız diyodum ben neyse
ok

https://forum.strategyturk.com/forum-eu4-multiplayer

buradan yardır abi 2-3 kişinin bulunduğu, sadece yöneticilerin yazdığı ölü forumlar gibi değil baya aktif adamlar.

tanıdıklarla oynamak lazımc ekilmez yoksa
Sosyal ağlarda paylaş

tech group yerine instituion spread iyi bir fikir ama uygulamada çok başarısız. koloni komşusu amerikan yerlileri benimle aynı tech'e geliyor çok çabuk. kolonilerden çok hızlı yayılıyor, onun dışında da hızlı yayılıyor inanılmaz uzak ücra bir yer değilse. ayarını tutturamamışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

tech group yerine instituion spread iyi bir fikir ama uygulamada çok başarısız. koloni komşusu amerikan yerlileri benimle aynı tech'e geliyor çok çabuk. kolonilerden çok hızlı yayılıyor, onun dışında da hızlı yayılıyor inanılmaz uzak ücra bir yer değilse. ayarını tutturamamışlar.

;Danimarka campaignimde resmen elin yamyam afrikasından sonra spread etti bana techler. Gelmedi anasını satıyım bi türlü. Avrupada yayılma hızı çok saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

abi mali demin great power oldu bu spread olayı sağolsun, zaten bakıyorum haritada inkalar hariç her yere 5-10 yılda gidiyor. amerikan yerlileri printing press'e doğu avrupa'dan önce geçiyorsa oturup bu sisteme tech group'a göre spread malus modifier koymaları lazım. friendly province deyip geçirmemesi lazım herşeyi. resmi forumunda da dert yanmışlar zaten.

trading post'tan HERŞEYİ öğrenen afrika kabilesi mi olur yani akıl fikir. sırf hindistan'a da hemen yayılmasın diye trading post kurmadım bu yüzden. o adamlarla uğraşılmaz benimle aynı tech'e gelirlerse.
Sosyal ağlarda paylaş

osmanlı ai ilk defa bu kadar iyi gerçekten, macaristan hariç her yeri fethediyor komşu olduğu. memluk gibi macaristan için de mission koysalarmış keşke.

ben kendim oynarken de terminatör gibi takılıyorum artık koalisyon bile kurmuyorlar. hatta defender olunca sünni endülüs'e filan bile dalmayı bıraktılar.

üç ayrı campaign'de istisnasız genişleyebilen gördüğüm rusya ve osmanlı. fransa ve ispanya bile dayak yedi. bugünleri de gördük hamdolsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Allah bu personal union olayının da belasını versin.

fransa great power ingiltere'yi PU'ladı, demin de eflak commonwealth'i PU'ladı, rusya eflak'a savaş açtı. eflak 5 prov, commonwealth 57 prov. saçmalık yani şuna mantıklı demeyin lütfen.

hah şimdi de eflak great power oldu, mali'yi attı listeden. ben de eflak'ı vassal yapacak mission çıksın diye bekleyedurayım.

own development: 71
half of subject's development: 346
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...