Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Roqq said:

Abi 3-4 tane denemeden bir şey anlaşılmaz. Çok önyargılı yaklaşıyorsun gözüne batıyor bu ufak detaylar gibi geldi bana. 014 padişahın 555 şehzade gömdüğünü görünce ne yapacaksın acaba (:P)

anasına çekmiş dersin nolcak sdfs.kötü hükümdardan iyi varis çıktığı sıkça oluyor tarihte.hatta iyi hükümdardan iyi varis çıkma olasılığı daha düşük tarihteki örneklere bakınca.
Sosyal ağlarda paylaş

abi yok, komutan yapmadığım kanuni 28 yaşında filan öldü cidden bu bir şaka olmalı. 13 yıl ortalama hüküm süresidir bu arada padişahların, çoğu ileriki yaşlarda tahta oturuyor zaten normal. burada regency başlayıp 15 yıl gidemiyor.

hayır işin komiği aynı anda ingiltere, fransa vs'ye bakıyorum biri 69 yaşında öbürü 60 yaşında filan.
Sosyal ağlarda paylaş

Komutana çevirince ölme ihtimali artıyor, savaşta olup olmaması önemli değil.
Yalnız kralın ölmesi tamam, - stability hit de tamam da, regency'de savaş açamamak kadar saçma bir şey yok. Ne biliyim -%10 moral ver ama savaş açamazsın demek oyundaki en saçma kurallardan.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

abi yok, komutan yapmadığım kanuni 28 yaşında filan öldü cidden bu bir şaka olmalı. 13 yıl ortalama hüküm süresidir bu arada padişahların, çoğu ileriki yaşlarda tahta oturuyor zaten normal. burada regency başlayıp 15 yıl gidemiyor.

hayır işin komiği aynı anda ingiltere, fransa vs'ye bakıyorum biri 69 yaşında öbürü 60 yaşında filan.

bende nezaman oynasam fatihle 30u göremiyorum.oluyo öyle,şans işte.yinede 1-1-1 adamın 5-5-5 heiri varken hertürlü savaşa sokmana,kuşatmayı yaptırmana rağmen ölmeyip heirinin av kazasında nalları dikmesi daha can sıkıcı oluyor sdfs.
Sosyal ağlarda paylaş

tötonlara da geçtim şimdi.

yalnız oyun ilk çıktığından bu yana neredeyse 15 yıldır paradox oyunlarında devam eden sıkıntılara çok iyi ve rahatlatıcı çözümler getirilmiş, tekrar takdir ettim adamları. özellikle denizden oto-transport için (tu)(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

yok fransa rival ama oyundaki ülkeler playerın hızında ilerleyemediği için luck bonus ve koalisyonla ancak tehdit oluyorlar ki normal paradox oyunlarında bu, her zamanki şey. house rule ile oynuyorum hep. cihan fethi tarzı hareket etmiyorum, nispeten tarihi sınırlar içinde.

herşeyin monarch point gibi sırf rng (osmanlı şehzadesini seçebilmek iyi olmuş bari 3 tane roll arasından seçmek, bütün ülkelerin öyle birşeye ihtiyacı var) üzerinden dönen birşeye bağlanması hala kötü ama onun dışında oyunu bayağı düzeltmişler.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bi suru yonetim bicimi var
mesela flanders oyna
hollanda don
mis gibi orange republic
yoneticini kendin sec
yada republic oyna ole sec
teuton oyna ondada secme sansın var
polonya oyna elective monarchy
derdin eger MP ise
ayrıca cillop gibi disown gelmiş
8 den asagıysa toplamı statların disownla gec
Sosyal ağlarda paylaş

gene rng rezaleti inanılmaz ya, 38 yaşında prusya kralı heir ve eşsiz öldü, (12 yıl yönetip kimseyle evlenememek priceless) reload ettim, aynı yıl içinde ölmek yerine bu sefer heir'i oldu. royal marriage yapmıştım aptal gibi eski sistemde düşünerek. ironman olsa kırmıştım klavyeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

abi diğerlerini görmedim de teuton'da ?/?/? olarak seçiyorsun yani o seçmek değil. kazı kazan alıyorsun yani. osmanlı'daki gibi rakamları göstermiyorsa seçerken değişen birşey yok sonuçta.

Bir 6 ay önce teutonic ile oynadığımda gösteriyordu ama geçenlerde riga açtım ki ikisinin de aynı goverment type ı. Artık statlarını göstermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız adamlar 15+ yıldır ilk defa gerçekçi oynayabilen bir osmanlı ai yapmışlar nihayet, forumlarında ne ağlamış millet "osman bizans'ımı çaldı, nerfleyinnn" diye topkek. 1444 başlangıç tarihi hata zaten, ya 1400 ya 1453 olacak ki o bizans gereksizliği olmasın. bizans oynama oyunu ck2 zaten.
http://www.youtube.com/watch?v=y0uSAXyqZfA
ayy lmao
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

gene rng rezaleti inanılmaz ya, 38 yaşında prusya kralı heir ve eşsiz öldü, (12 yıl yönetip kimseyle evlenememek priceless) reload ettim, aynı yıl içinde ölmek yerine bu sefer heir'i oldu. royal marriage yapmıştım aptal gibi eski sistemde düşünerek. ironman olsa kırmıştım klavyeyi.

standart demokrasilerde1 1 4 baslıyosun her decimde aynı adamı tutarsan her stat 1 alyo ama -5 dmeocracyi alıyosun

orange republic too imba to tell denemen lazım
elective monarchy de fena değil oneririrm
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...