Cuce Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 oha cok ilginc sadece western ülkelerde var normalde trade company cünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 abi ottoman arada bi ülke ya ondan olabilir mi tech seviyesi mesela ottoman diye %25 penalty ile baslıyo muslim ya da horde deil sonucta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Evet lojistik full tech en ust seviye. War exhausting 0 ve defender of faith falan her turlu bonus var. Ve soyle birsey polonyayla savasiyorum nesela benim 5.5moral adamin 5.1 bende 48k adam karsi taraf 40k. Bala gote son dkda yeniyorum. Normalde aglatmam gerekiyor. Disiplin ayni terrain oenalty -1falan ama yok. Bu iste bir bit yenigi var anlamadim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 haaa polonya evet onlar öle olabilir sanırım eastern tech grubun şeysi. yapcak bısı yok herıfler ustunler askerı olarak o donemde belliki. Sen saldırıyorsan, kışın saldırmamaya calıs oralara, bide dağlık maglık ordan da "-" yiyosun biliondur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 NolaxThensbane said: Evet lojistik full tech en ust seviye. War exhausting 0 ve defender of faith falan her turlu bonus var. Ve soyle birsey polonyayla savasiyorum nesela benim 5.5moral adamin 5.1 bende 48k adam karsi taraf 40k. Bala gote son dkda yeniyorum. Normalde aglatmam gerekiyor. Disiplin ayni terrain oenalty -1falan ama yok. Bu iste bir bit yenigi var anlamadim arada, niyet ediyorum şu oyunu oynamaya. ama bu şeyler aklıma geliyor hevesim kaçıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caladorn Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 generaller ? misal japon oyunumda rus generalleri ağlatmıştı beni. 1-2 tech gerideyken ruslara saldırmıştım. 3 tane 6-6-6 generali varmış hibnelerin. forced march'ın da yardımyla 90k asker ile benim düzensiz haldeki 200k'lık orduyu yemişlerdi. ironman'di tabi, oynayasım gelmedi ondan sonra zaten sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 ya sadece generaller deıl ama tech farkıda muhım, askerler farklı ki. rusya eastern a gırıyor dımı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caladorn Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 askerler eskisi kadar farketmiyor westernize ile asker tiplerinin değişmesinin kaldırılmasından sonra hemen herkes aynı sayılır. http://www.eu4wiki.com/Land_units Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Generaller dandik haci army tra 30larda surunuyor. Rebellere karsida durum ayni yani eastern falan durumu degil olay. Moral mi daha onemli disiplin yada diger faktorlerml mi. Eger disiplinse offense almayip defense kasmali her ulke icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caladorn Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 discipline > all. disipline herşeye etkiyor. misal 100 base + 10 disiplin var diyelim savaşta 100 kişi öldüreceğine 110 kişi öldürüyorsun, üstüne 100 moral dmg yerine 110 moral dmg vuruyorsun, gene aynı senden 100 kişi öleceğine 90 kişi ölüyor. moralin ne kadar yüksekse adamların savaşa o kadar devam ediyorlar. 50k askerin dahi olsa moral savaş esnasında 0'a inerse senin adamları savaşı bırakıp kaçmaya başlıyor. Offense idea'nın güzelliği şurda; forced march ile adamı yakalayabiliyorsun, yoksa retreat çeken adamları yakalamak baya imkansız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Cuce said: ottomanla nasıl trade company kurdunki anlamadım bi önceki sayfada ben de sordum, batılılaşmış osmanlı'yla. Mesele tech grubun çünkü, tech grubunun western olması lazım. Dolayısıyla batılılaşınca trade company kurabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 osmanlıya burjuvaziyi nasıl getirdiniz ki lan sdf ne biçim oyun bu mk, tarihi mantıklı yazın bari (yeniden yazılacaksa) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 NolaxThensbane said: Evet lojistik full tech en ust seviye. War exhausting 0 ve defender of faith falan her turlu bonus var. Ve soyle birsey polonyayla savasiyorum nesela benim 5.5moral adamin 5.1 bende 48k adam karsi taraf 40k. Bala gote son dkda yeniyorum. Normalde aglatmam gerekiyor. Disiplin ayni terrain oenalty -1falan ama yok. Bu iste bir bit yenigi var anlamadim fransa'nın kendi idea bonusu var moral'e %20, yenmek için moralini geçmen şart değil. Quality ve offensive al, ya da daha büyük ordu kur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 eldar said: Cuce said: ottomanla nasıl trade company kurdunki anlamadım bi önceki sayfada ben de sordum, batılılaşmış osmanlı'yla. Mesele tech grubun çünkü, tech grubunun western olması lazım. Dolayısıyla batılılaşınca trade company kurabilirsin. Abi pek takılmayın buna. Zira CK2'deki gibi detaycı değil EU4. Misal biz merkantalist politika gütmüyoruz o dönemler. İaşecilik var, bizim ticaret sistemimiz misal farklı olmalı ama işte adamlar pek girmemiş detaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Tamamda işte Westernized olunca tech sistemin tamamen bir Batı ülkesi olduğunu varsayıyor oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 @yabgu takıldığım osmanlı devleti tarihte nasıl trade company kurar değil zaten. Oyun içi bir detaydan bahsediyorum dediğin olay bambaşka. Bunu anlamadın mı gerçekten yoksa aklındaki bir şeyi yazmak için fırsat bu fırsat diye atladın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 nizammı yabgu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Bu oyunun load ederken rastgele periyodlarla crashlamasının sebbei nedir? 2 farklı bilgisayarda da başıma geliyor, sorunun bende olduğunu sanmıyorum o yüzdenç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Normal oyun yüklüyken load yaparsam crashliyo. O sebeple menuye quit edip load ediyorum ben.Paradoxun bütün younlarında bu problem var save dosyaları cok buyuk sacmalıyor load ederken butun dunyayı yuklucem dişuye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 daha önce hiç denk gelmedi bana ama bu art of war dan sonra sık sık başıma geldi, victoria II'de de yok bu sorun hiç. Diğer oyunları için bir şey diyemeyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Feamer said: NolaxThensbane said: Evet lojistik full tech en ust seviye. War exhausting 0 ve defender of faith falan her turlu bonus var. Ve soyle birsey polonyayla savasiyorum nesela benim 5.5moral adamin 5.1 bende 48k adam karsi taraf 40k. Bala gote son dkda yeniyorum. Normalde aglatmam gerekiyor. Disiplin ayni terrain oenalty -1falan ama yok. Bu iste bir bit yenigi var anlamadim arada, niyet ediyorum şu oyunu oynamaya. ama bu şeyler aklıma geliyor hevesim kaçıyor Combatta çok fazla parametre var bunları görmezden gelince nasıl 50k adamımı 30k ile dövdü denebiliyor. Misal Nolax'ın durumunda generallerle ilgili bir şey çıktı. Bunun yanında military tactics var sonra bence en çok unutulan muharebe menüsünde göstermediği için askerlerin combat ability leri. Bunun yanında ordu kombozisyonu da çok önemli. Şöyle bir açıklama da var daha detaylı okumak isteyenler için Combat Mechanics Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 top kullanın abi top ordunuzun en az 1/3'ü cannon olsun özellikle 13 tech'ten sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 eu4'de savaş bayaa uyduruk, öyle sihirli formüller falan olmadığı gibi çok düz de yani. Sadece topların ikinci sıradan ateş edebildiğini bilin yeter. Bir de baktım geçen atlar kanattan saldırıyor, öteden beri mi vardı yoksa yeni mi eklediler umursamadım bile. Savaşlar son derece tek düze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 bence eu5'te CK2'nin sistemine yaklaşmaları lazım(düzenli orduların azalması,tek tıkla tüm ordunun upgrade edilememesi,farklı yörelerden farklı sayıda asker toplayabilme vs) ama bunu mikroyu arttırmadan yapmaları lazım zor bi denge Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 DoGMeaT said: top kullanın abi top ordunuzun en az 1/3'ü cannon olsun özellikle 13 tech'ten sonra ??? niye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar