Suark Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 yok fark atmadılar -1 en yakını bana da atıcaklarmış kaçınılmaz sanırım? bide benim topraklarımın cogu avrupada bende Avrupalıyım ya :/ oyunun önceden ayarlanmış tarihini kırmak istiorm biraz. Mesela rusya oluşmasın bambaşka şeyler olsuna kasıorm. colonizasyon olmadı ama, yada çok erken henüz. bide ek soru, incalarla falan oynayabiliomuyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Normal şartlarda en fazla 2 seviye filan ileride olurlar. Osmanlı ile kolonizasyon mümkün ama ona göre idea almak lazım en başından ona göre oynamak lazım biraz. Bir de amerika olmaz yani. Filipinlerin oralar yapılabilir. Afrikada boş yerler var. incalarla oynanabiliyor ama ne kadar keyifli olur bilemeyeceğim. Conquest of paradise dlc si ile kuzey amerikadaki kabilelere federasyon kurma, kabileyi yandaki boş bölgeye göç ettirme gibi birtakım özel mekanikler geliyor ama bende olmadığı için çok da detayını bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 africa fena olmuyo. kole kahve ve altın geliyo kara bğlantısıda kurulabiliniyo. amerikada oluyoda kim ugrasıcak onunla. filipinler güzel tabi ama onunda ekmeğini yemek için 3 veya 4 merchant lazım. bience en güzel osmanlı kolenülülü afrika sonrasında guneydoğu asya. ordanda zaten cine saldırıyosun aynı anda avusturya fransa ve cinle savasıyosunki oyunun azcık tadı cıksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Fransa oynuyayım dedim idea olarak ne alayım? genel olarak offensieve ana kara fetihlerine yönelecem ama genede koloni candır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 fransa ile kara ordusu, manpower, offense evet. düşmanı ezici güçle dövünce savunmaya hacet kalmıyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 diplomacy-->offensive-->religious boş ver koloni işlerini amerikadan hayır yok şu anki sistemle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 amerika goldrush aztegin güneyine coloni kurup annexliyceksiniz. otomatik colonoiye geciyo hepsi. 20-20 bölük bırakıcaksınız rebel kovalayan 100 yıl idare edicek onla. basın sonra taxı %45 te tutun 50de bagımsızlık tripleri başlıyor cünki. ben dahamı iyi kötümü karar veremedim bu yeni coloni sistemi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 daha gerçekci o bakımdan daha iyi ama amerikaya da koloni kurmayı biraz anlamsız hale getiriyor. Koloniciler her ay her ay az buz para çekmiyorlar. Mezoamerikadakiler dışında da düzgün para getiren pek yok. Bir de bir ideayı koloni işleri için harcamak gerekiyor. Fransada değmez bence. Mezoamerika için ideaya gerek yok gerçi direkt istila edebilirsin biraz stability gidecek ama olur o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 aslında anlamsız değil tax için anlamsız ancak trade için gayet anlamlı, trade power'ları için koloni kuruyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Taxi düşük bırakınca baya güçlü koloniler çıkabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 trade power geliyor evet ama ne kadar trade value taşınıyor ki oradan sırf onların verdiği trade powerla yaptığımız o kadar harcamayı karşılayacak. Onun yerine direkt north europe trade node una trade shipleri atacaksın. Zaten koloni olsa da olmasa da oraya gemi yollamak lazım. Oyun tarzına göre değişir de şu haliyle Fransanın kolonicilikle uğraşması bana pek mantıklı gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 cherokeelerle başladımda %150 tech penalty var lan, yanımdaki 2 kabileyi temizleyip BÜTÜN amerikayı kolonim yaparım diodm. 1600 e kadar anca acılır kolonı upgradı heralde sdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 national ideastan falan colonist geliyo. bütün amerikayı alıyosun almasınada sonra fransızlar bi geliyo 10 snee bütün ülkeyi işgal ediyo sonra toparlıyamıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 amerikan yerlilerinin asıl zorluğu, batılılaşmayı değiştirdiler. Değişiklik sonrası oynamasam da artık zengin bir ülkeysen batılılaştırman iyice uzun sürüyor o sırada da türlü isyanlar falan. O yüzden ben batılılaşmadan önce iyice güçlenip büyük ordu kurarım, rahatça batılılaşırım olmuyor. Ki amerikan yerlileriyle genelde 2 seferde batılılaşır. Önce bi kere başlatıp hıristiyanlaşma event'ını tetiklersin, hristiyan olup durumu toparlayıp bi daha başlarsın. İkisi bir arada da yapılabilir ama çok iyi hazırlanmış olman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Kasım 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2014 ironmodedan nefret ediyorum qq Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2014 3 kere baştan sona baktım haritaya/ledgera independent biyer kaldımı diye vermedi world conquesti 1.4de başlamıştım 3 kere falan harita degişti heralde bide dlcler. protec yapmayın bu arada yaparsanızda feedlemeyin. hiç uyarı vermeden cıkıyolar kafalarına göre palazlanıp bela oluyolar bide. ha bide http://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/21/3d/1a/213d1af396b8aeba1510bb1fc1c2da5a.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Isvece ne idea alayim ? Koloni falanda kurarim diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 brunei falan kalmıstır spice islandsı acsana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 yarın bakarım tekrar, ispanya ile coloni ülkelerini blockladım hre yürüyorum şimdi bide, su unrest olayları cok yorucu olmuş ama Promenader said: Isvece ne idea alayim ? Koloni falanda kurarim diyorum offansif bişeylerle önce danimarkayı ve norveçi hallet bence, ordan scottish+fransa ally ile briti sıkıştır, moskovayla pu yapabilirsen istedigini yaparsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Ben de yeni ach'lar için kasıyorum. Dün Bengal Tiger oldum, çok mutluyum :P Deasu nasıl oldu o iş :S ironmode mu o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Daesu said: Promenader said: Isvece ne idea alayim ? Koloni falanda kurarim diyorum offansif bişeylerle önce danimarkayı ve norveçi hallet bence, ordan scottish+fransa ally ile briti sıkıştır, moskovayla pu yapabilirsen istedigini yaparsın. Gec oldu moskova dovdu beni. Skane bi bolge daha ve independence alana kadar moskova novgorodu ezdi, ledgerde az askeri var vasallarla birlesemeden temizlerim dedim ama attrition ve 2 yildiz general yuzunden bisey yapamadim biraktim oyunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 ne çabuk pes etmişin ya, moskova bayağı nerf yedi yine. Eskiden bitmiyodu ordusu. polonya-litvanya ile ittifak kurarsan ruslar gelemez kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Ironman olmasa geri donerdim ama buyuk ihtimal tekrar basliycam. Bu sefer danimarkadan erkenden kurtulmak icin sadece skaneyi alip birakirim. Ondan sonrasi novgoroda kalmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 benim şu anki oyunda, novgorod commonwealth'le ittifak kurdu erkenden, o yüzden rusya hiç kurulamadı :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Aralık 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2014 Promenader said: Ironman olmasa geri donerdim ama buyuk ihtimal tekrar basliycam. Bu sefer danimarkadan erkenden kurtulmak icin sadece skaneyi alip birakirim. Ondan sonrasi novgoroda kalmis. ben isveçle çok oynadım,oynaması gayet zevkli ve güçlü idealı ülke. bikaç taktik veriyim hemen. oyuna ilk başladığında bütün paranla galley yap.bitane admiral al.danimarka gotland daki isyancıları bastırmak için ordusunu ve donanmasını oraya götürücek.galleylerin çıktığı gibi savaş açıp danimarkanın donanmasını batır.ardından sjaelland ile skane in arasını bloke et ki daha fazla adam yollayamasınlar. ilk savaşta danimarkadan 1-2 bölge,bağımsızlık ve en önemlisi cancel vassal Holtstein yapmalısın.daha sonra 1-2 toprak daha aldığında danimarkayı vassallıyabiliceksin. polonya ile müttefik olabilirsin ardından hemen.Muscovy novgorod a saldırıp büyük bölümünü aldığında novgoroda saldır ve vassalın yap.polonya ile müttefik olsan bile 1600 küsürlere kadar muscovy ile uğraşmanı tavsiye etmem ama eline bir fırsat geçerse cancel vassal Perm yapman rusyanın büyümesini engellemek için çok önemli. danimarkayı ve novgorodu annexledikten sonra hre electorlarını vassallayıp imparator olabilirsin.gerisi kolay zaten. ancak koloni imparatorluğu kurmak istiyorsan danimarka daha iyi bir seçenek.isveçin donanmasına aldığı herhangi bir bonus national ideası yok çünkü. idea olarak aristocracy-quality-offensive güzel idealar.savaş odaklı ideaları daha çok tercih etmeni öneririm. ha bide ben almıyorum genelde ancak religious ideasıda düşünebilirsin.çünkü katolikten-protestanlığa geçiş ülke çok büyük olduğu için biraz sıkıntılı geçebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar