Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Olay devamlı defansta kalmak. Defansive olarak extra bonus alıyorsun baya. Özellikle leader chargelarda felan baya bir dmg azalıyor son patchlerden sonra.

Herşey aynı olduğunda defansive taraf normaldede kazanıyor.

Bir yerden sonra 100 vs 100 kapışıyo AI o yüzden land attrition -50 inanılmaz etkili. Reinforce Speed ve extra moral imba.

Buna karşı quality ve offansive bu kadar bonus veremiyor. 1550'lerden sonra Defansive inanilmaz etkili. 2inci idea olarak ideal. 1inci idea diplomacy :) 3 de expansion :)

4 olark ofansive aldim bakalim iyi yapmışmıyım ilerde görücem. Nitro olayı military powersız yapılıyorsa güzel olabilir diye düşündüm.

Religious (stability bonus hizli conversion holy war cb badboy reduction etc ama çok çok da gerekli değil.) ve quantity (ofansive ile arasında gidip geldim çok karar veremedim) de güzel. Birde Naval var onu tamamlarsan osmanlı icin extra bonusu var.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ama bu savaş sistemi ciddden insanı çileden çıkartıyor, Orduların ebesinin nikahına kadar çekilme olayı gerçekten düzeltilmeli. Ukrayna'da yenilen Rus ordusunu Kazakistan'a kadar kovaladım oradan sonra kaybettim, Pasifiğe falan kaçtı sanırım herifler. Yenilen ordu invul olup gidiyor, ordu geri dönene kadar AI benim orduyu sürekli savaşta tutup moral recoverlamamı engelliyor ve sürekli bu şekilde ordu döndürerek yendi beni en son savaşta. Tarihte böyle bi savaş yok abi, değiştirsinler şunu artık.
Sosyal ağlarda paylaş

zor değil ki rusyayı invade etmek. o kaçan orduları kovalamıcaksınız. belarustan başlayıp, novgorod arkangelsk akabinde yaroslav tver ve moskvayı alacaksınız. rus ordularını çok büyük miktarda değilse osmanlıyla bile sallamanıza gerek olmuyo eu3te de eu4te de değişik modlarda da çünkü askeri kalite olarak gerçekten çöp rus orduları. hitler ve napolyonun yaptığı gibi kafayı kırıp ordunun yarısını ölmesi pahasına pereslava kadar sürerseniz önceki savaşta 20k adamını öldürdüğünüz ordu 5 ay sonra 40 k olarak gelir. manpower kaybetmiceksiniz, kazanamayacağınız savaşa girmeyeceksiniz, hatta ordunuzun %10'unun öleceğini bile düşünüyosanız o muharebeyi yapmayacaksınız. province değiş tokuşu şeklinde olacak savaş. gelen rus ordularını kontrol ettiğiniz provincelerde tokatlayıp göndereceksiniz. ha bu bunları yapabilmek için çok sağlam manpowera ihitiyaç var o da eu4 te biraz can sıkar. en iyisi ayıya istediğini verip ortamdan olaysız uzaklaşmak
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Rusya'ya saldırmıyorum, onlar bana saldırıyor. Adamların ordularını imha etmeden manpower ve land forcelimitleri karşısında durabilmek mümkün değil, ülkenin en uç bölgesi pasifik okyanusu olunca da imha edilemiyor orduları çünkü invul invul kaçıyor, onlar geri dönene kadar da başka orduları benim orduyu yıpratmış oluyor. 25-30klık bir sürü orduyla benim 40klık orduyu sürekli combatta tutup ay başlarını kaçırmamı sağlayarak yendi en son adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

Yok ama bu savaş sistemi ciddden insanı çileden çıkartıyor, Orduların ebesinin nikahına kadar çekilme olayı gerçekten düzeltilmeli. Ukrayna'da yenilen Rus ordusunu Kazakistan'a kadar kovaladım oradan sonra kaybettim, Pasifiğe falan kaçtı sanırım herifler. Yenilen ordu invul olup gidiyor, ordu geri dönene kadar AI benim orduyu sürekli savaşta tutup moral recoverlamamı engelliyor ve sürekli bu şekilde ordu döndürerek yendi beni en son savaşta. Tarihte böyle bi savaş yok abi, değiştirsinler şunu artık.

Kovalamıyıcaksın birak o saldırsın. Savaş uzuyo ama...

Olay şu 20K 20K ayırıyorsun orduyu. ilk 20K lık ordu 1 providencelarında siegede oluyo, diğerleri arkada. Adam sana dalınca bütün orduları oraya yollyucan. eğer böyle 1 e 4 felan değilse ve defansive idea varsa sende kazanıyorsun. Offansive'in son verdiği bonus inanılmaz mesela anında topluyorsun orduları o providance'a kayıplarında azalıyo.

Zaten Rusyayı bölmenin yolu kolay 1 tane vasal bırakıcan mümkünse rus kültürlü. Sonra önce onun corelarını verdiriceksin o vasala sonra tek tek providenceları alıp o vasala satıcaksın. Bir yerden sonra rusyadan aldığın providencelar agresive estantion vermiyicek Fransa Avusturya falen gibi güçlere o zaman 10-15 tane abanıcaksın.

Birde artık orduları yok edince war goal kazanıyorsun. Providanceları işgal etmek gerekmiyor. Yanlış hatırlamıyorsam Holy war CB ile savaş açarsan 2x wargoal alıyorsun. 1650 den sonrada çalışıyo galiba birde.
Sosyal ağlarda paylaş

ben üç kere filan söyledim, yeni mi farkettin? :p

rusya size saldırıyorsa savunma yapıp savaşta yenin, +25 battles score gelince zaten white peace yapar. istila etmenize gerek yok.

ebesinin nikahına çekilme olayı tarihte olan birşey aslında, xerxes üç kere savaştı öyle iskender'le. :p
Sosyal ağlarda paylaş

Xerxes İskender kovaladı diye kaçtı. Kaldı ki Xerxes'in geri çekilmesi onun sonu oldu, onun avantajına olmadı. Yani gerçekçilik olacaksa tam gerçekçilik olsun, adamlar bir savaşta 8 kere yenilemesin mesela. Osmanlı Viyana kuşatmasını kaybedince sadrazamın kellesi uçtu, savaş kaybedildi çünkü. 7 kere geri getirmedi orduyu Viyana'ya.

Benim tarihte yok dediğim olay ordu döndürmek. Sanıyorum ki ay başında moralleri yenilenmesin diye orduları bölüp sırayla düşmana fırlatmamıştır şu ana kadar kimse.
Sosyal ağlarda paylaş

osmanlı viyana kuşatmasını kaybettikten sonra 15 yıl filan savaş devam etti, osmanlı tekrar tekrar yeni ordu gönderdi. birkaç ayrı muharebe kaybedildi barış yapılmadan önce. bizim tarih kitaplarımız pek anlatmaz yenilgilerimizi anlatmayı sevmediğimiz için. :p

sen de rusları kovalıyorsun, kaçıyorlar işte. "ya bu muharebeyi kaybettik, hadi toptan teslim olalım" diye bir olayı fransızlar 2. dünya savaşında veya afrika kabileleri filan yapıyor ancak son 500 yılda. kimse yapmaz.

ikinci paragrafta dediğini ben yapıyorum, çok da iyi oluyor. :p
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

osmanlı viyana kuşatmasını kaybettikten sonra 15 yıl filan savaş devam etti, osmanlı tekrar tekrar yeni ordu gönderdi. birkaç ayrı muharebe kaybedildi barış yapılmadan önce. bizim tarih kitaplarımız pek anlatmaz yenilgilerimizi anlatmayı sevmediğimiz için. :p

sen de rusları kovalıyorsun, kaçıyorlar işte. "ya bu muharebeyi kaybettik, hadi toptan teslim olalım" diye bir olayı fransızlar 2. dünya savaşında veya afrika kabileleri filan yapıyor ancak son 500 yılda. kimse yapmaz.

Osmanlı Viyana Kuşatması'nı kaybettikten sonra yaptığı savaşların çoğu savunma savaşı, düşmanın başkentini almak üzereyken toprak kaybetmeye başlıyor adamlar. Oyunda ise savaş kaybetmenin götürüleri gerçekte olduğu gibi değil, ben Macaristan olarak Avusturya ile olan 4 yıllık savaşımda gerçekteki 16 yıllık Great Turkish War'dan daha fazla muharebeye girmişim ve HEPSİNİ kazandım, adamların 1 bölgesi benim elimde onların elinde ise hiç bölge yok ama ne hikmetse hala savunmadayım, war scorum 17%, adamlar white peace bile yapmıyor.

Ruslar ben kovaladığım için kaçmıyor işte, ben kovalamasam da kaçacak adamlar ebesinin nikahına kadar. Tamam orduların kaçmasını gerçekçi yapmışlar eyvallah da o zaman savaş kazanma ve kaybetmenin getiri-götürüsünü de gerçekçi yapsınlar, sırf parası ve manpowerı var diye 50 kere gelip durmasın. Daha fazla prestij kaybetsinler, legitimacy kaybetsin, war exhaustion daha fazla artsın, parası bitsin, zora girsin yani adam.

3 ay süren meydan savaşı mı olur bir kere? Adam muharebeyi kaybedeceğini anlıyor 300 kilometredeki ötedeki kuşatmasını kaldırıp savaşa sürüyor. Savaş dediğin max 1 günde biter abi bu ne böyle?

Sam said:

ikinci paragrafta dediğini ben yapıyorum, çok da iyi oluyor. :p

Oyunda kimse yapmıyor demedim zaten, oyunun gerçek dışı yönlerinden bahsediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

o moralin aylık artma olayı maalesef eskiden beri var bu seride, ben şahsen savaş namına eu serisini açık ara en başarısız buluyorum paradox oyunlarından ve seriden soğumamın başlıca sebeplerinden biri. ama orduların kaçması bunlardan biri değil. eu4'teki az sayıda iyi yenilikten biri hatta. çünkü eski pinpon styla adamın dayak yedikten 15 gün sonra geri gelmesini engelliyor. neresinden baksan en az 3-4 ay sürüyor geri gelmesi yenilen ordunun, ülke büyükse daha da fazla. tamamen yoketmek istiyorsan peşinden ordu yollayacaksın maneuver'ı yüksek komutanla, ama evet rusya'ya yapamıyorsun bunu. geldikçe döveceksin, diğer bütün ülkelere yapılıyor ama.

ve geri gelen adam güçlenerek gelmiş oluyor, savaştan kaçmıyor. eskiden hemen geri geliyordu, savaştan da kaçıyordu mal gibi kovalıyordunuz bütün ülkenizi munten clegane gibi talan ederken.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...