Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Şimdi değişik bi stil kedi sahibi olma modeli anlatıyorum, kulak kesilin. Bizim apartmanın bahçesinde böyle bi sürü kediler falan vardır hep. çıkar ara ara onları beslerim falan. fakat bir tane yavru gibi ama biraz büyümüş tabi kedi maması yiyebilecek kıvamda bi hayvancık fazla samimi davrandı bana karşı, e ben de ona öyle davrandım falan. geleyim asıl mevzuya; bugün gece 1 gibi falan balkonun yanındaki ağaca tırmandı (giriş katındayız) biz de pederle dedik dur şunu içeri alalım, aldık. besledik, oynaştık falan bilmemne, öyle 3-4 saat geçti sonra ben bunu ağaca geri bıraktım. baktım inemiyo gibi oluyo sonra dışarı çıkıp ağaçtan indirdim ve bahçeye koydum. ancak inemiyo falan yalan, hayvan 1 saat sonra tekrar ağaca tırmanıp balkona girmiş, takılmaya devam ediyor. ulan sen misin dedim öyle elini kolunu sallaya sallaya giren. aldım bunu attım banyoya, bi güzel sabunla yıkadım, kuruladım. gayet sakin biçimde yıkattı kendini (başlarda biraz tırstı tabi) neyse efenim sonra temiz temiz balkonda oynamaya devam etti, koşturdu bıdıbıdı, yoruldu ve uyudu. sabaha karşı uyandı, yemek yedi, süt içti, sonra da tuvaletini yapmak için bu sefer tamamen kendi imkanlarıyla balkondan ağaça sıçradı, aşağı indi, işini gördü ve geri geldi. Uzun lafın kısası hayvan balkona alıştı baya. Şimdi biz bu hayvanı balkonda besleriz sıkıntı yok, hatta öyle ki baya özgür de bırakıcaz, o ağaca yakın panjur açık duruyor, isterse çıksın dolaşsın takılsın diye. balkonun biyerine kedi maması, bi yerine su bi yerine de süt koydum, 1-2 oyuncak koydum. şu an için gayet keyfi yerinde, takılıyor öyle. Ama uzun vadede ne gibi sorunlarla karşılaşırım onu merak ediyorum bi kere aşı falan yaptırmak gerekir mi? ilk olarak pire tasması düşünüyorum, ondan bi zarar gelmez ama hani hayvan %100 ev kedisi olmayacak gibi görünüyor baya free takılacak, dışarıya çıkacak, içeriye girecek. o yüzden bu malum aşı ne işe yarar, hayvan üzerindeki etkisi nedir, yaptırmazsam benim üzerimdeki etkileri neler olabilir bunları öğrenmem lazım. biraz WoT oldu ama forumun adı paticik, konu kedi. olacak o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 abi o yaşta öyle dışarı koyvermeler özgür bırakmalar falan. sıkıntı olur. kedisini dövmeyen dizini döver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 aşı gerekir bence sokağa salacaksanız. pire tasmasını geç direk, damla al daha iyi. kışın sorun olur cam işi, evde duracaksa kum alın en rahatı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 dışarıya bu kadar alışık olması iyi bir şey aslında. tuvalet için uğraşmazsınız gider işini yapar gelir. tabi piresine aşısına dikkat etmeniz gerek, bir de sık sık yıkamanız. sadece balkonda takılmasın alın içeri hayvanı yazıktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 aşı içinde en azından kuduz ve parazit aşısını yaptır bence. kediden insana yada eve pire geçmez bu arada o konuda için rahat olsun sık sık yıkamayın kediyi bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 sanssizsansli said: abi o yaşta öyle dışarı koyvermeler özgür bırakmalar falan. sıkıntı olur. kedisini dövmeyen dizini döver. işte mevzu şu ki, "kedisini" diye bi kavram yok, hayvanı "sen benimsin aga" diyerek biyere kapatmaya gönlüm el vermez. damla denilen olay nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 temizlik takıntısı varsa yıkayın dedim, yoksa tabi kediyi yıkamak iyi değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 googledan ilk bulduğum foto, iyimidir kötümüdür hiç bi fikrim yok. benim kullandığım başka bi markaydı http://images.gittigidiyor.com/5540/Beaphar-Kedi-icin-Pire-ve-Kene-Damlasi__55405907_0.jpg ensesinden damlatıyorsun. dışarı çıkmıyorsa zaten kolay kolay olmaz bi daha pire. çıkıyorsa da bi kaç ayda bir tane damlatırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 aşılarını yaptır mutlaka , sizinle takılmaktan vazgeçse bile hayvan bi yardımın dokunmuş olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 peki, bu aşıların fiyatları nelerdir? bir de hayvanı yıkarken dediğim gibi sabunla höbele höbele yıkıyorum gözüne kaçırmadan tabi, bi sakıncası olmaz dimi? hani banyodan sonra kendini yaladığı için iyice bi duruluyorum ama yine de bi sorayım dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 havluya sarıp saç kurutma makinesinin ılık konumunda kurutmuştum ben. kıştı ama o yüzden, yazın gerekirmi bilemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 parazit aşıları 15, kuduz da 30 liraydı geçen sene sanırım. değişiyor ama ya veterinere ve semte göre vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spankyah Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Su an havalar güzel oldugu için problem teşkil etmez bu şekilde beslemen ama,kış aylarında işler değişicek. 2-3 ay sonra alıştığın için kediye büyük ihtimalle sokakta yatmasına,balkonda donmasına gonlun el vermiycek. Ayrıca eve devamlı ağaçtan girip çıkmasıda ciddi poblem teşkil edebilir kedinin sağlığı açısından. Düşerse falan üzülürsün. Bunların hepsi varsayım ama olasılığı kuvvetli şeyler. Özet olarak demek istediğim ya bahçede besle mama vererek,yada evine almaya hazırlan.Ikisinin ortası zor. Benim tanıdığım bir ailenin kedisi gündüz apartmanın bahçesinde takılır gece apartmanın asansörünü kullanarak apartman sakinlerinin yardımıyda tabi evine dönerdi. Tabi bu bir istisna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 bugune kadar yaklasık 4 ve ya 5 civarı sokaktan yavru kedip alıp buyuttum, hatta bi taneside evimde yavruladı 3 tane. kaba bi hesapla bi kedinin aşısıdır, ilacıdır vs senelik 200-300 tutuyor. en son denmis zaten, bi kediye bakıp alıstıktan sonra - birde yavru kediyse insan bağlanıyor. ondan sonra çıkıp 1-2 gün dolaşmaya karar verirse, emin olun üzülürsünüz. gelmeyince daha da bir kötü oluyor insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 tahmin edebiliyorum onları ama zaten halihazırda 1 aydır falan evin bahçesinde sessiz sakin yaşayan hayvanı şimdi 4 duvara kapatırsam yine üzülürüm dsfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Bu arada süt sanıldığının aksine faydalı değil zararlıdır gelişim aşamasında yavru kediye mümkünse laktozsuz sütler var pınar ın ondan al sulandırıp verebilirsin hem daha çok sevecektir. Aşı şart yoksa dökülen tüyler risk teşkil eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 iç parazit (bağırsakta kurt,tenya vb için), dış parazit (bit,pire,kene vb. için) birde kuduz aşısını yaptır derim madem evin içine girip çıkıyo. kuduz aşısı senede 1 kez yapılıyo fiyatı veterinerine göre ve semtine göre değişiyo. genelde 30-45 lira arasında olur. 45 liradan fazla fiyat söylerlerse yaptırma. 40 fln normaldir. iç parazit ilacı iğne şeklindedir dış parazit ise enseden damla şeklindedir. ikiside yaklaşık 2 ay parazitlere karşı korur. 2 ayda 1 yaptırman gerekir. Dışarda rahat gezeceği için özellikle dış paraziti 2 ayda 1 yaptırman lazım. İç parazitide özellikle henüz yavruyken yaptırman şart. Büyüdükçe iç parazit görülmesi daha azalıyor. Hayvanı yıkarken de kulağına su falan kaçırma dikkat et. Kulak hizasından yukarısını yıkama yani. Kulağın içi yıkama sonucunda nemli kalırsa ilerde iltihap olur bide onla uğraşırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 benim aklıma da şey geldi, siz balkona mama falan koyuyorsunuz diye random kedi spawn olmasın balkonunuzda? sonra sizin kedi ile kavga etmesinler benim mamam benim kararım falan diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2012 sercancım öncelikle balkon'da kedi beslenmez. alıyorsanız eve alın bence. hazır kedi de sizleri sevmiş, alın hayvancağızı içeriye derim. kediler tertemiz hayvanlardır, belli aralıklarla kusmaları dışında evi pisletecek bir şey çok nadiren yaparlar. ayrıca kedi sahibi olmak güzeldir, 15 sene besledim biliyorum. sen öncelikle hayvana nerede bakacağına karar ver. ondan sonra ilk olarak aşılarını yaptır. aşıların tamamını yaptırırsan yüklü bir miktarda para verirsin, ama en azından hayvanın sağlığı uzun vadede tehlikeye girmez. sokaktaki diğer kedilerle kavga etmesini falan saymıyorum tabi. ilk aşamada tabi ki pirelere yönelik aşılarını falan hallet, sonuçta eve girip çıkan bir kedi olacak. daha sonra diğer aşılarını da bütçenize göre yaptırırsınız. kedi maması olarak mutlaka veteriner mamalarını kullanın. tabi iyi bir veteriner bulmuş olduğunu varsayıyorum. mesela benim gözümde iyi veteriner çok zorunda olmadıkça hayvanlara anestezi yapmayan, kedileri boyunlarındaki sözde can acıtmayan bölgelerinden tutup kaldırmayan, gerçekten hayvanlara çocuğuymuş gibi davranan veterinerdir. kozyatağı taraflarında bolca var bu veterinerlerden, yakınsan bu taraflara getir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 bahçelievler niree kozyatağı nire sdfgs bizim burada bi genç bir veteriner hatun bulduk. kendisi şeker bi ablamız olmakla kalmayıp gayet de güzel biçimde ilgilendi. damla şeysini yaptık 2 tane de aşı oldu ama tam ne aşısı unuttum şimdi. bi tanesi yalnız yaptıktan 10 saniye sonra hayvanın içini baya bi yaktı sanırım oturduğu yerde delirmeye başladı MEEOOOOOW diye, zor sakinleştirdik :) yalnız sormam gereken bişey var. bi tane böle bezelyeden bile küçük taş gibi bişey yedirmeye çalıştı hatun kediye, işte kediden bize hastalık falan bulaşmaması içinmiş sanırım. onu yemedi hayvan bi türlü ve hayvanın ilk defa ciddi manada pati attığını gördüm. ağzına o soktu bu tükürdü o soktu bu tükürdü, yediremedik bi türlü. bi sıkıntı olur mu ondan? bi de ufaklığın 1-2 fotosunu koyim :) http://i.imgur.com/BrPTZ.jpg http://i.imgur.com/KaPni.jpg ha bi de balkon diyip geçmeyin, gayet konforlu bi balkonumuz var. hatta hayvanı içeri aldığımızda bi süre sora kendi gitmek istiyor. panjurdan dışarı bakmaya bayılıyor velet. ha bi de bi de, şu anda odamda takılıyor hatta bikaç saatir burada fakat klimanın önüne yatıyor şerefsiz, havanın yönünü değiştiriyorum, kalkıp o yöne geçiyor. hani direk üstüne vurmuyor ama tedirgin de olmadım değil hastalık çıkarmasın şimdi daha baştan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2012 Kedilere genellikle karma,lösemi aşıları yapılıyor 2 şer kez. Yalnız bir günde iki aşı birden ağır gelebiliyor genelde hayvanı seven veterinerler 1hafta 10gün ara ile bu aşıları yapıyorlar. Yoksa dediğin gibi ateşi çıkıp kıvranmaya başlayabiliyor hea birde ağızdan iç parazit yapılmadı ise aşılar çok ağır geliyor kediye vahim sonlara çıkabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 biz bunu 2 kez kullandık. o bölgede tüyleri döküldü ve kaşıyarak yara yaptı. çok sorun yaşadık. ben tavsiye etmem. Aluriel said: googledan ilk bulduğum foto, iyimidir kötümüdür hiç bi fikrim yok. benim kullandığım başka bi markaydı http://images.gittigidiyor.com/5540/Beaphar-Kedi-icin-Pire-ve-Kene-Damlasi__55405907_0.jpg ensesinden damlatıyorsun. dışarı çıkmıyorsa zaten kolay kolay olmaz bi daha pire. çıkıyorsa da bi kaç ayda bir tane damlatırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2012 frontlinemış benim kullandığım marka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 abi kedi galiba depresyona girdi. ben şimdi 1 hafta yoktum, fethiyeye gittiydim tatile. bayrama 1 gün kala döndüm, döndüğümde fena gözükmüyordu, enerjikti, bıraktığım gibiydi. sonraki gün babannem eve geldi, ondan biraz çekindi, o 3 gün falan kaldı, sonra da böyle 2-3 saatliğine 5-6 kişilik bi bayram kafilesi geldi, onlardan çok korktu işte. babannem geldikten 1 gün sonra bu zaten bi böyle çökmeye başlamıştı ufaktan, bu son korkma olayından sonra iyice kapandı içine. tüm gün karanlık kuytu yerlere geçip uyuyor, oyun oynatmaya falan çalışıyoruz, 1-2 pati sallayıp bırakıyor. sevmeye çalışınca kaçıyor başka yere gidiyor. normal hali, 2-3 saat uyuyup yemek yiyip eğer biz de ilgileniyorsak fıldır fıldır dönerdi, oynardı. şimdi ayağa kaldıramıyoruz hayvanı. ne yapmak lazım böyle bi durumda bi yardım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2012 abi klasik türk yaklaşımı daha kötü bişileri göstermektir. çivi çiviyi söker demektir yani "ya eve 100kişi gelseydi!" diyip kediyi metrobüse bindirmelisin. biz böle çözüldüğünü düşünüyoruz. işe yaramıyor gerçi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar