Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Life of Pi (2012)

progamer

Öne çıkan mesajlar

ikinci hikaye gercek olan iste

herif o botta yasadigi seylerden tiksindigi icin hayvanli hikayeyi yaratiyo kendi kafasinda

hayvana donusuyo ister istemez botun icinde, karaya cikinca da tekrar insan oluyo

ilk hikayedeki kaplani terbiye etme olayi da kendini terbiye etmesi

butun hiyaye herifin denialda olmasi hakkinda

tanrinin varligina inandirma kismini cozemedim

Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

soru

ben şu asit gölü olayını anlamadım. yani herşey hayalgücünün eseriyse o ada gerçekte neydi ve o yediği şeyler neydi ?

abi o metafor gibi bir şey işte,

mesela adanın şekli hatırlarsan insan bedeni şeklindeydi, yatan insan beni şekli. O dinlenme, koy verme tarzı bir anlama geliyor. Tekne de bisküvilerdi, hayatta kalma gereçleriydi vs. Uzunca bir süre tek başına hayatta kalabilir ama hiçbir şey yapmadan beklerse hepsi tükenecek ve sonunda ölümü kendi ellerinden olacak.

Tembellik yaparsa ve tekneyi güvenli bölge olarak benimserse tekne de öleceğinin farkına varıyor. Ondan sonra kurtulmak için çaba gösteriyor. Adadaki her türlü refaha ve rahatlığa rağmen oradan ayrılıp zorluğu seçmesinin sebebi de dış dünyaya ulaşma arzusu yanında bu gerçeği fark etmesi.

Orada biraz tembelliğe, koy vermeye vs. gönderme var.

Yani tam anlatamadım düşündüklerimi de temelde bu, filmden sonra arkadaşlarla güzel bir açıklama getirmiştik buna da bir kısmı da aklımdan uçmuş. Temelde ben bunu anladım yani, yanlışta olabilir :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Ya şu güzelim filme vermiyecekler Oscar'ı yazık olacak.

Argo'yu buna tercih eden ziyniyet olmaz olsun.

Oscar 24 saat sonra, konusu bile yok lan. Eskiden olsa darkrider konusunu neyim açardı millet favorim bu derdi. J.Lawrence gibi pati cemaatinin ''almassa parmağımı keserim'' diyeceği adaylara sahip bir yıl üstellik. alla alla
Sosyal ağlarda paylaş

bi dakka ya, ben bu filmi kıçımla mı izlemişim şimdi.

hikayeler

filmin sonundaki raporda kaplan ile hayatta kalınabileceğini kimsenin iddaa etmemesinden bahsediliyor.

kaplan bu durumda çocuğun aşçıyı öldürebilen, ne bulursa yiyebilen hayvanlığını mı temsil ediyor?

vay anasını.

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
KHaRoN said:

yedek guc kaynagi olan emergency isiklari yok cunku geminin

Var. Kocaman bir akü odası var ve tamamen bağımsız bir devre ile bağlı aydınlatmalara. Aküler de yerlerine sabit kuru akü. Ters çevirip silkelesen gemiyi kıpırdamaz yerinden.

Özet: o ışıklar sönmesin diye yapılmış...
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

KHaRoN said:

yedek guc kaynagi olan emergency isiklari yok cunku geminin

Var. Kocaman bir akü odası var ve tamamen bağımsız bir devre ile bağlı aydınlatmalara. Aküler de yerlerine sabit kuru akü. Ters çevirip silkelesen gemiyi kıpırdamaz yerinden.

Özet: o ışıklar sönmesin diye yapılmış...

Sostizm ona ironi diyorduk biz, yanlis durakta inmissin :S
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

soru

ben şu asit gölü olayını anlamadım. yani herşey hayalgücünün eseriyse o ada gerçekte neydi ve o yediği şeyler neydi ?

bana göre

bana göre

adını tam hatırlamıyorum ama bi hint tanrısından bahsetmişti okyanusun ortasında biryerde sırt ustu yatan ve rüya gören gördüğü rüyanın da insanların o anki yasamı olan bi hindu tanrısı vardı o adayı ben onla baglantı kurdum cünkü ada aynı sırt üstü yatan bı insan şeklindeydı.

Dün izledim sonunu düşündükçe kötü oluyorum hala.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...