Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Football Manager 2013

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

ya büyük takımla oynamaktan hiç bir zaman zevk alamadım nedense.
ilk sezonu sezon sonuna kadar tatilde geçirdim. tatilden dönüşümü tam fikstürlerin bittiği günden 2 - 3 gün öncesine ayarladım.
İngiltere Non League Premier Güney'den (sanırım 7. lig oluyor sıralarsak Premier Ligden itibaren) Conference Kuzey'e yeni çıkan bir takımı bekledim. şansıma bir takım menejer arıyordu ve hemen başvurdum. kabul edildim zaten. eğer yeni çıkan takımlardan menejer arayan yoksa, fikstür başlamadan 3 5 gün öncesine dönüp tekrar ileri yapın.
her neyse ilk senem boş geçti 2. sene benden küme düşmeye engel olmam isteniyordu ben kıl payıyla play-off'lara kalmayı kaçırdım. 2. sezon play-off'lara kaldım ve Conference Ligi'ne çıktım.

Şansım biraz yaver gitti ve 3-4 tane kaliteli genç oyuncu kiraladım ve bu sezon şampiyon oldum. FA CUP'ta yanlış hatırlamıyorsam 3 tur ilerledim. FA Trophy'de biraz ilerlemiştim. Ertesi sene Npower 2.Lig'de son 4 maç kala küme düşme tehlikesinden kurtuldum. kupalarda yine beklentilerin üstüne çıkamadım. Npower'da ki 2. senemde play-offlara kalmama rağmen üst lige çıkamadım ama (oyundaki ismini hatırlayamadım iş yerindeyim :)) Bölgesel Lig Kupasını kaldırdım. 2. ligde 3. sene aynı kupada yarı finalde elendim ve ligi 2. sırada tamamlayarak 1.Lige çıktım.
1. Lig'de bu sefer şansım yaver gitti ve ilk sene garip bir şekilde üst sıralara doğru yükseldim. Wayne Hook diye bir forvet bulmuştum. serbest transferdi ve kiraladığım oyuncularla iyi iş çıkarttım. Wayne Hook toplam 38 maça çıkıp 42 gol atmıştı. garip bir şekilde Şampiyon oldum o sezon.

Championship'te 4 sezon geçirdim ve 4. sezon kiralıklarla serbest transferlerle ite kaka Premier Lige çıktım. Bu sırada serbest transferden aldığım Wayne Hook ve bir oyuncumla yeni sözleşme bir türlü imzalayamadığım için satmak zorunda kaldım. Wayne Hook'u 8 milyon Pound'a Tottenham'a diğer oyuncuyu da 6 milyon Pound'a Lazio'ya sattım. 3. sezonumda FA CUP yarı finali oynadım. Şampiyon olduğum sene ise FA CUP'ı kaldırdım. FA CUP'ı aldığım için UEFA Avrupa Ligi'ne katıldım. eleme gruplarında başarılı oldum fakat bi sonraki turda malesef şansım yaver gitmedi :).
Şu an Premier Lig'deyim ve 3. sezon dayım. 3 sezondur en yüksek derecem 11. oldu. en fazla verilen transfer bütçesi 11 milyon pound oldu. sebebi ise stadyum yapımı vs giderleri çok fazla oldu kulübün. 5bin kişilik kiralık bir stadyumda oynarken şu anda 28 bin kişilik kendi stadyumuna sahip. önümüzdeki sezon umarım 20 30 milyon pound transfer bütçesi verirler de bende güzel transferler yapabilirim diye umut ediyorum. Çok güzel serbest genç oyuncular buldum ve bir tanesinin değeri şu anda 17 milyon pound. Hedefim 5 sezon içerisinde Premier Lig şampiyonluğu ve Avrupa Kupası yada Şampiyonlar Ligi Kupasını kaldırmak.

sanırım çok sıkıcı bir oyun oynuyorum size göre ama ufak ufak merdiven tırmanarak ilerlemek bana çok keyif verdi. bende böyle manyak bir insanım sanırım :) niye yazdım bunları bilmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Bu seneki fm çok mu kolay, sampiyonlar ligi finalinde GS ile Real'i 2-6 yendim... Burak 4 gol attı Real Madrid'e sanırım silicem oyunu. Ve de saçma bi yanlışlık yapmadıkça (amrabatı sola alacağıma semihi almak gibi, aga insan napıyosun o semih amrabat degil falan der) oyunu reload etmedim.

Sorum ise şu; turkiye ligindeki takım başına düşen yabancı kontenjanının azalmasından sonra butun turk gencleri topladım takıma (tore, emre can, kerim frei, potuk, okay vs...) acaba hata mı ettim, sanırım gruplardan bile cıkamama şansım var bu kadar genç ile? Bu duruma bir çare bulan var mı, zira kontenjan olayı daha kesin değil diye biliyorum ben gercek hayatta.
Sosyal ağlarda paylaş

Phoenixlin said:

Sonra niye korsan fm alıyosun oluyor -_- Orjinal aldık da noldu; her maçta devre arası olduğu gibi application error veriyor. Şu güne kadar yoktu bi anda peydah oldu şu hata. Ne yaptıysam da gideremedim. D&R'da paramı geri vereceklerini bilsem gidicem de fişini attığımı farkettim =/

kutusu acilan yazilima iade yok turkiye de hic bir magazada
Sosyal ağlarda paylaş

11 yaşındaki yeğenim brian clough olmuş galatasaray ile ilk sezonunda tek transfer yapmadan, dün 3 saat bütün detaylarını anlattı.

Şimdiye kadar defalarca yazılmış da zaten, bir kez de ben söyleyeyim, fm bitmiş. O maç motoru, o ai, o glitchler falan abv.
Sosyal ağlarda paylaş

Phoenixlin said:

Eh kutusunu açılınca değiştirmemek de iyi çingenelikmiş -_-
1 sezonluk kıran kırana beşiktaş maceram o devre arası application error aptallığı yüzünden gitti. Daha da oynamam heralde

cok anormal degil aslında. cdkey i bir koseye yazmıs olmadan ya da online registration ın yapılmış olması ihtimalinden çekindikleri için kabul etmiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mertk said:

Bu seneki fm çok mu kolay, sampiyonlar ligi finalinde GS ile Real'i 2-6 yendim... Burak 4 gol attı Real Madrid'e sanırım silicem oyunu. Ve de saçma bi yanlışlık yapmadıkça (amrabatı sola alacağıma semihi almak gibi, aga insan napıyosun o semih amrabat degil falan der) oyunu reload etmedim.

Sorum ise şu; turkiye ligindeki takım başına düşen yabancı kontenjanının azalmasından sonra butun turk gencleri topladım takıma (tore, emre can, kerim frei, potuk, okay vs...) acaba hata mı ettim, sanırım gruplardan bile cıkamama şansım var bu kadar genç ile? Bu duruma bir çare bulan var mı, zira kontenjan olayı daha kesin değil diye biliyorum ben gercek hayatta.

Sana benim yaptigimi oneririm. Editorden gir ve TC vatandasi olma suresini eskisi gibi 5 yil yap. Amrabat 4 sene sonra turk olur ardindan muslera falan Turk oluyor. Uzun seneler oynamak istersen yabanci genc yetenekleri alabilir, Turk takimlara loan ederek yetistirir 5 sene sonra tc vatandasi harika admlarin olur.

Amrabati da sagda oynat bence. Adam bug gibi ama yabanci forumlarda da konusuluyor. 3 yildiz adam 5 yildiz adamlardan iyi oynuyo cunku sadece kanat oyuncusu figurleri yuksek. Pek cok yildizli oyuncu balon. Yok long throws yok bilmemne cok rakam cok yildiz.

Aldigin genclerden Kerim frei'de oyle bak. iyi yetistirirsen acayip saglam oluyo. Duzgun tutor bulman lazim determinationu yuksek.

UNUTMA TUTORUN DETERMINATION'i ogrencisinden yuksek olursa sadece tutoring ise yariyo. sacma sapan bi matematik kural koymuslar.
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

Phoenixlin said:

Eh kutusunu açılınca değiştirmemek de iyi çingenelikmiş -_-
1 sezonluk kıran kırana beşiktaş maceram o devre arası application error aptallığı yüzünden gitti. Daha da oynamam heralde

cok anormal degil aslında. cdkey i bir koseye yazmıs olmadan ya da online registration ın yapılmış olması ihtimalinden çekindikleri için kabul etmiyorlar.

Ya sonuçta problemim software'in kendinden kaynaklıydı. Devre arasında oyundan atmasıydı oyundan da bir şekilde düzeldi o problem. En ufak bi fikrim de yok nasıl düzeldiğine dair =)

Deathblade said:

Arkadaşlar bir şey sorucaktım.

Bu d&r'da ki fakir edition kampanyasında %100 Türkçe falan demişlerde, ingilizce var di mi?

Ayrıca kardeşimin öğrenci kartı + benim kredi kartı kombinasyonu işe yarıyor mu? Hani kardeşime alıyorum, ayağına.

Ben öğrenci kartı bile göstermeden aldım =)
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

Sana benim yaptigimi oneririm. Editorden gir ve TC vatandasi olma suresini eskisi gibi 5 yil yap. Amrabat 4 sene sonra turk olur ardindan muslera falan Turk oluyor. Uzun seneler oynamak istersen yabanci genc yetenekleri alabilir, Turk takimlara loan ederek yetistirir 5 sene sonra tc vatandasi harika admlarin olur.

Amrabati da sagda oynat bence. Adam bug gibi ama yabanci forumlarda da konusuluyor. 3 yildiz adam 5 yildiz adamlardan iyi oynuyo cunku sadece kanat oyuncusu figurleri yuksek. Pek cok yildizli oyuncu balon. Yok long throws yok bilmemne cok rakam cok yildiz.

Aldigin genclerden Kerim frei'de oyle bak. iyi yetistirirsen acayip saglam oluyo. Duzgun tutor bulman lazim determinationu yuksek.

UNUTMA TUTORUN DETERMINATION'i ogrencisinden yuksek olursa sadece tutoring ise yariyo. sacma sapan bi matematik kural koymuslar.

Editorden değiştirme olayını yaparsam da şuanki dosyamı kurtarmış olmuyorum galiba, boşa gidicek şampiyonlar ligi. Gerçi illa öyle yapıcam oynanmaz böyle, bir sonraki sene de 5'e düşüyormuş yabancı sınırlaması...

Amrabat sağda cidden daha iyi ama kadromda sercan saraer var, adam solda oynayamıyo mecburen amrabatı sola koydum. Amrabatın crossing özelliği yüksek olsa belki sağa koyardım ama o da yok. Zaten ikinci sezon Amrabat'ı sattım 20m ye şampiyonlar ligini alınca...

Bir de Melo yerine alternatif aynı işi yapıcak adam var mı? En son bulamadım Sissoko'yu aldım (psg deki degil, genç olan) 25 milyona ama parayı verirken içim acımadı değil. Ayrıca şampiyonlar ligini alınca burak, selçuk, muslera vs haftalık 100k lık maaşlar istediler hepsiyle 2017 ye kadar sözleşmem var parayı vermesem nolur? Transferden para kalmadı yoksa cimri değilim fm de o kadar (:
Sosyal ağlarda paylaş

3-5-2 oynatan var mı hiç ? tottenham ile başlayacağım da 3-5-2 oynamayı düşünüyorum. wbr-wbl de olmayacak yalnız. 3 stoper delikanlı gibi, gareth bale ve aaron lennon kanatlarda (sağda sıkıntı var evet), bir bwm bir cmd ortasaha, amc'deki oyuncu ap oynayacak wellington nem, forvetlerde de ademilson ve adebayor hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Mertk said:

Editorden değiştirme olayını yaparsam da şuanki dosyamı kurtarmış olmuyorum galiba, boşa gidicek şampiyonlar ligi. Gerçi illa öyle yapıcam oynanmaz böyle, bir sonraki sene de 5'e düşüyormuş yabancı sınırlaması...

Evet ikinci yıl 6 sonraki yıl 5'e düşüyor. Çok üzücü... Dosyanı kaybediyorsun ve baştan başlıyorsun. Gene de kesinlikle öneririm. Hatta şöyle birşey yaparsın, 15-19 yaşında wonderkit alırsın. 18-19 yaşına kadar kulüpde eğit, sonra sadece Türk kulüplere öner Loan kontrat, 25 yaşında falan TC vatandaşı olsun.

Amrabat sağda cidden daha iyi ama kadromda sercan saraer var, adam solda oynayamıyo mecburen amrabatı sola koydum. Amrabatın crossing özelliği yüksek olsa belki sağa koyardım ama o da yok. Zaten ikinci sezon Amrabat'ı sattım 20m ye şampiyonlar ligini alınca...

Valla çok yanlış yapmışsın bence. Amrabat gibi oyuncu çok az bu oyunda. Preferd moves'u iyi ayarlarsan karikatür gibi bi adam oluyor. Ben cuts inside, runs with ball down right, runs with ball trough center ve likes to round keeper yaptım. Taraftar tapıyo adama :)

Bir de Melo yerine alternatif aynı işi yapıcak adam var mı?

Valla yok. Ball winning MC'demuhteşem oynuyor adam. Ararken DM/MC oynayabilir adamlara bak. Türklerden Jem Karacan eğer sürekli forma verirsen bayaa iyi oluyo ama elbette bir melo değil. Şu anda bende 27 yaşına geldi, stamina 20 work rate 19 hiç sırıtmıyor. Önerebilirim. Bana da paticikte önerilmişti Jem

En son bulamadım Sissoko'yu aldım (psg deki degil, genç olan) 25 milyona ama parayı verirken içim acımadı değil. Ayrıca şampiyonlar ligini alınca burak, selçuk, muslera vs haftalık 100k lık maaşlar istediler hepsiyle 2017 ye kadar sözleşmem var parayı vermesem nolur? Transferden para kalmadı yoksa cimri değilim fm de o kadar (:

Valla saydığın 3 oyuncu da bu takımın bel kemiği, kaybetmek istemezsin bence. Bir de aklında olsun Chris Ramsey bir coach oldu bende futbolu bırakınca inanamazsın. Determination 19 defending 18 falan. Chrisi görünce bütün ihtiyarlara staff rol teklif ediyorum ama yok fıss. Bir de Merk Korkmazı öneririm staff olarak. Çok süratle gelişiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

3-5-2 oynatan var mı hiç ? tottenham ile başlayacağım da 3-5-2 oynamayı düşünüyorum. wbr-wbl de olmayacak yalnız. bir bwm bir cmd ortasaha, amc'deki oyuncu ap oynayacak wellington nem, forvetlerde de ademilson ve adebayor hehe

Tottenham uzmanı geldi hanııımmmm...

Abi şimdi Belçikalı eleman var defansta liberoda da oynayabilen, ayrıca Gallas ve Kabol da baya iyiler, ama Kabol sakatlanma eğilimli ve Juveye 25e okuttum ilk maçında sakatlandı orda asdasd
Dawson ve Caulkerin yedek stoperler olacağını varsayarsak, Shawcrossun aklını çelerek taksitle 14e falan alırsın Kabolun yerine baya iyi oynuyor Shaw.

Orta sahada Sandro var Parker 3-4ay sakat daha, ortada Hudd var 100kilo ben onu da sattım PSGye. Dembele de yeterince teknik ve pasör değil, ayrıca AMCdeki İzlandalı eleman dribling yapamıyor.

Uzun lafın kısası MCye ve AMCye hızlı driplingci pasör 2 adam lazım o dediğin için:) Ben Hamsiki düşürdüm 35e, o da şansa oldu Chelsea MANU MCity alacaz lan seni diyip ayarttı çocuğu, onlar beklerken ben daldım aradan aldım sdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiğim Jem Karacan'ın büyümüş hali:
http://i.imgur.com/88UpTlz.jpg?1

Bu arada Juve'nin taktiğe bir çözüm bulamadım :/ 352 oynuyorlar ama 5 orta saha hepsi çizgi halinde, DM AM yok. Kaçkere oynadım hep ayni şey. Benim saldırdığım highlight yok gibi. Hep hüsran hep hüsran.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:
Tottenham uzmanı geldi hanııımmmm...

Abi şimdi Belçikalı eleman var defansta liberoda da oynayabilen, ayrıca Gallas ve Kabol da baya iyiler, ama Kabol sakatlanma eğilimli ve Juveye 25e okuttum ilk maçında sakatlandı orda asdasd
Dawson ve Caulkerin yedek stoperler olacağını varsayarsak, Shawcrossun aklını çelerek taksitle 14e falan alırsın Kabolun yerine baya iyi oynuyor Shaw.

Orta sahada Sandro var Parker 3-4ay sakat daha, ortada Hudd var 100kilo ben onu da sattım PSGye. Dembele de yeterince teknik ve pasör değil, ayrıca AMCdeki İzlandalı eleman dribling yapamıyor.

Uzun lafın kısası MCye ve AMCye hızlı driplingci pasör 2 adam lazım o dediğin için:) Ben Hamsiki düşürdüm 35e, o da şansa oldu Chelsea MANU MCity alacaz lan seni diyip ayarttı çocuğu, onlar beklerken ben daldım aradan aldım sdfsdf
iyiymiş aslında onları okutmak ya. devre arasına kadar takımı tanıyayım diyordum aslında. livermore ile sigursson'u bayağı karlı olacak bir şekilde kiraladım. benim olayım takıma sürekli kar ettirmek falan olduğu için bakalım nolacak görecez.

bale ilk macında sakatlandı. ikinci maca yetisen ademilson da 2 golle actı sezonu. 4-4-2 diamond la basladım simdilik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...