Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Football Manager 2013

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

futboldan zerre anlamam, futbolcular hakkinda ve lig hakkinda son bilgilerimde 1999 da falan kalir.

eskiden cm oynardim arada, bunu da aldim indirimde, bir bakayim dedim. elazigspor la daha ilk sezonda transfer yapmadan 9. oldum.

baya oyun ici taktik yaparak ama.

oyun eski CM lere gore cok daha basit sanirim artik.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunda canım sıkıldı 2019 sezonu bittiğinde yedek aldım kenara ve bir kaç oyuncu satıp 280 milyona pendikspordan oyuncu aldım :D 18/19 sezonunu amansız bir takip ile birlikte 93 puanla bitirdim gs 89 puan toplamıştı. kulüpteki bütün iyi oyuncuları sattıktan sonra bir tek efsane bir forvet aldım kulüpten istifa ettim nolacak diye. bu sefer 77 puanla lider olmuşuz yeni hoca yeni oyuncular falan ona rağmen 9 puan fark var ikinci antep ile. beşiktaş 3. olmuş ve bir önceki sezon 89 puanla ikinci olan gs 58 puan toplamış sadece.

işin garip yani 280 milyonu cebine koyan pendikspor yine 50k lık adamlar falan alıyor parayı biri alıp kaçtı galiba kulübün kasasından :D
Sosyal ağlarda paylaş

Takım ünü önemli bir etken. Yalnız yeni versiyonda da tahminen düzeltmedikleri bir şey daha var: Takımın maddi durum güncellemesi transfer bittikten sonra oluyor.

Yani mesela şu anda kulüp fakir mi, yönetim diyor ki, sattığın adamın %1'ini transfer bütçesine ekleyebilirsin. Sen istersen 5 milyona adam sat ister 500'e.

Haliyle sen o adamı 280'e de satsam toplam paraya değil o anki duruma bakıp 2.8 milyon veriyo bütçeyi. Daha sonra bir sonraki sezon başı genel duruma bakıp ona göre yüksek bütçe verebiliyor.

Ama aynı parayı 4 tane 70 milyonluk adam için harcasan, ilkinde %1'ini öder, sonra kasadaki para coştuğu için (- x ten +xxx'e çıkıyor balance) %1'den %90a çıkartır, kalanlarda 60ar 65er akar transfer bütçeleri.

Eski versiyonlarda bu şekildeydi diye hatırlıyorum, yenisinde de düzeltmedilerse böyledir.
Sosyal ağlarda paylaş

Liebe said:

Valla evan negre diye bi oyuncum vardı 57 milyon euro ya sattım anında geçti para ama dediğin gibi %90 civarındaydi belki de %100dur o muhabbet. Eve gidince 1 2 sezon daha ilerletir denerim bakalım nolcak

İyi takımdaysan zaten %90 - 100 arası oluyor o oran. Bahsettiğim şey mali durumu kötü zayıf takımlar için.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

Ya bu oyunda mac yaptirmayi degil sadece transfer yapmayi seven benden baska kimse yok mu ? Maclara gelene kadar kendom ilgilenip mac gunu tatile cikiyorum hep ehe

Aynen, transfer dönemlerinde oyuncu araştırmaktan gıdım gıdım ilerliyorum hiç bitmesin daha daha iyi takım kurayım istiyorum, sonra maçlar başlayınca sıkıntı basıyor lol
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de transfer döneminde daha çok zevk alıyorum ama hazırlık maçını hatta rezervlerle yaptığım maçları bile es geçmem, hepsini oynarım.

Devre arasında çok transfer yapmıyorum genelde, anca bi anda takım çok para verirse, scoutlar süper adam bulduysa ya da kontrat bitimi yaklaşan adamlarla, ama yazları transfer sezonu ligden daha uzun sürüyor oyun süresi olarak bende de.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir iki şey denedim paylaşayım.

Bu ikinci sezon 6 sonraki sezon 5 yabancı çok can sıkıcı herkes için, biliyorum. Donanım Haber tayfası editör ile tüm kıtaların yabancı sayılmayacak ülkeler listesine eklenmesini öneriyor ama bu düpedüz hile yapmak anlamına geliyor. Ben ne yaptım?

TC vatandaşlığına geçiş süresini eskiden olduğu gibi 5 yıla düşürdüm (deflt. 10 yıl) GS yönetiyorum takımda kimse türk oluvermedi ama mesela Amrabatın vatandaş olmasına 2.5 yıl kaldı. Muslera ileride Türk olacak falan. Tekrar başladım ve çok keyifli oldu. İki senesi kaldığı için eski FB'li Andre Santosu aldım DL mesela. Oyuna renk geldi.

Fatih Terimi işe aldım. Director of football. Dedim ona oyuncu satışı sende. a-aaaa ne güzel çalışıyor elemanım anlatamam. Ben sadece not wanted çekiyorum sessiz sedasız çalışıyo arkada. Aydını Ossosunaya 4.5 mil dolara sattı mesela kendim uğraşsam bedava yollarım. 2. sezon sonunda urfalıyı sattı 400k'ya iki ay sonra bedavaya gidecekti.

Tek sinir olduğum konu fiyatlarını değiştiriyo. Elmander hızlı gitsin istiyorum, satış bedelini 2M falan yapıyorum bi bakıyorum 14M yapmış Terim. Çok zevkli oldu. Bir de arada motivasyon konuşması yaptırabileydim Fatih hocaya. Haa bir de Semih kontrat meselesi yüzünden çok mutsuzdu. Mızıl mızıl mızıldanıyordu. Fatih işe başlayınca bi neşe bi neşe adamda. Meğer favori kişisimiymiş neymiş.

Hazır taktik olayı bana terstir ama merak eder denerim zaman zaman. 442 oynayanınız varsa Modern Warfare 4-4-2 denemenizi şid-det-le tavsiye ederim. Veya bunu alın modifiye edin. CL finali oynadım GS ile tek load/save yapmadan. Gerçi orijinal MWF taktiğini EPEY bi customize ettim ama fikir orijinalinden geliyor.

NE LAZIM?

1- Savunma yapan DL/DR lazım. çok uçarı gidici kesici bekler bu sistemin oyuncusu değil.
2- Ball winning MC sistemin kilit adamı. Melogillerden bişey laım göbeğe. Paraya acımayın bu bölgede.
3- Taktiği alır almaz "drill crosses"a çevirin. ve keyif alın.

sık sık pass into space ve get the ball forward kullanın.

kar yağmur çamur varsa pass to feet yapın. Gerisini kendiniz bilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Tottenhamla oynuyom yine, defanstaki Kaboulu 24 milyona ortadaki 100 kiloluk Huddlestonu da 12 milyona sattım, diğer Jenas falan çerezlerle 44m euro giriyor kasama.

Öte yandan Raul Albiolü kiraladım, Llronteyi uzun vadeli 30 milyona aldım, Shawcrossun kafasını karıştırıp ucuza kaptım bu biraz Gs tarzı oldu ama olsun lol

Arada Poli, Ruben Jenssen, Soares, De Ceglie, Ademilson, Wellinton Nemi de almışım

Ama Transfer hamlemiz daha bitmedi!!
Srna ve Alejandro Gomezin de kanına girdim ve kazan kaldırdılar, onları da alacam üstüne 8m bonservis maddeli Demba Ba ve Isco patlatıp üç ayları tamamlayacam asdfasfasdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...