Roqq Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Hadi hayırlı olsun. Helal team. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Çok sevindim çok güzel bir haber. - DÜŞÜNEMEDİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 maddeye kütle veren parçacık bulundu. Tabi daha ilk bulgular ama ilk elde edilen bilgiler çok büyük kanıt niteliğinde. bu zamana kadar kanıt bulunamamıştı varlığıyla ilgili. Evrenin oluşumuna ilişkin en önemli bilgiyi barındırdığına inanılıyor o yüzden çok önemli. Kara deliklerden, zaman yolculuğuna, wormholelara kadar birçok konuda sahip olunan bilgiyi değiştirecek ve daha ötesi geliştirecek. Fizik baştan yazılmıyor yani kabul edilen birçok teori bu bilgiyle kanıtlanma noktasına geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 çıkan dataları başbakanlığa gönderdim bakalım bi kontrol etsinler sağlamasını yapsınlar doğru mu değil mi bilelim kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Kısaca şahtık şahbaz olduk? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Fizikçiler için büyük, bizler için bişi değil kısacası bu buluş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Bütün heyecanı kaçırdın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Bone said: evreni anlayışımız üstünde etkili bir parçacık da, napıyor noluor bu parçacık tam olarak? uzak gezegenlere uçabilecek miyiz, yapay vücutlarımız olcak mı, teleportasyon teknolojisi gelcek mi, farklı evrenler arası geçiş yapabilecek miyiz, geçmişimizi tekrar görüp yaşayabilmemize imkan mı tanıycak? yoksa aynı tas aynı hamam mı? Kütlenin neden var olduğu konusundaki teorilerde eksik kalan bi puzzle parçasıydı işte onu yerine oturtmuş oldular. Madde nasıl oluşur, neden maddelerin kütlesi vardır, enerji/kütle ilişkisi hedehödö. Ben de çok detaylı bilmiyorum gerçi, olayı çok nadiren takip ettim sağdan soldan duyduğum yarım yamalak bilgilerle konuşuyorum. Teknolojilere nasıl etki eder bilinmez ama evet ileride teleportasyon mümkün olabilecekse büyük ihtimalle bu araştırmanın katkıları sayesinde olacaktır. Ya da olmayacaktır ne biliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 hehe açıklama için sağol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 http://webcast.web.cern.ch/webcast/play_higgs.html merak edilen soruları cevaplıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 said: BİZİ NASIL ETKİLEYECEK Fizik dünyasının uzun yıllardır varlığını kanıtlamaya çalıştığı kütlenin özü olarak kabul edilen ‘Higgs Bozonu’ olabilecek bir atomaltı parçacığının keşfedilmesi hayatımızda neleri değiştirecek? ODTÜ Fizik Bölümü ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu eski başkanlarından Prof. Dr. Cengiz Yalçın, şu sözleri kaydediyor: "İlk akla gelen yeni bir kimya, yeni bir kimyasal farmakoloji, yeni bir kimya sanayi, yeni bir iletişim teknolojileri yeni bir elektromanyetik alan. Kanımca ikinci bir teknolojik devrim meydana gelir. Ayrıca yeni bir çekirdek fiziği yeni bir enerji üretim teknolojisi ortaya çıkar." Hurriyet'te yazmışlar. Tık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Şöyle güzel bi anlatım mevcut http://vimeo.com/41038445 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Bunun hayatimiza yansimasi Comic Sans MS'in butun alanlarda gonul rahatligiyla kullanabilmesi seklinde olacak. ayrica: http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=t%C3%BCrkiye%27de+100+milyar+dolarl%C4%B1k+higgs+bozonu+var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 subhanallah ibretlik paylasim olmus kardes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 barbu said: said: BİZİ NASIL ETKİLEYECEK Fizik dünyasının uzun yıllardır varlığını kanıtlamaya çalıştığı kütlenin özü olarak kabul edilen ‘Higgs Bozonu’ olabilecek bir atomaltı parçacığının keşfedilmesi hayatımızda neleri değiştirecek? ODTÜ Fizik Bölümü ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu eski başkanlarından Prof. Dr. Cengiz Yalçın, şu sözleri kaydediyor: "İlk akla gelen yeni bir kimya, yeni bir kimyasal farmakoloji, yeni bir kimya sanayi, yeni bir iletişim teknolojileri yeni bir elektromanyetik alan. Kanımca ikinci bir teknolojik devrim meydana gelir. Ayrıca yeni bir çekirdek fiziği yeni bir enerji üretim teknolojisi ortaya çıkar." Hurriyet'te yazmışlar. Tık çeto kimyacı değil mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Arkadasim olan 2 genc fizik ve kimya profesorune sordum ve aldigim en guzel cevaplardan biri ; Uretimler isin cihazlariyla (lazerlerile) Uretim yapabilecek maddeyi isina donusturup o bolgede isleme yetenegi. Ornek olarak ta mesela en basitinden bir bardak hic el deymeden veya fiziki temas olmadan Isin ile yapilabilecek. Yani bilimkurgu modu ON. Kurgudan cikti gercek oldu :) ve fazla uzak degilmis 30 sene filan dan bahsediyorlar. bunun uzerine peki hucre ? hucre olusumundada yardimci olabilir tamamen isinlarla ameliyatlar gerceklesebilir dediler. :) Hucre yenileme varsa 30 sene sonra yas 66 filan ohh genclesicez tekrar 20 lere hooop Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 ölümsüzlük icat edilirse o gün kendimi öldürürm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 tüm forum Ardeth'ten bi açıklama bekliyor şu an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 sadasddgfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 said: Bu birşey mi? Ülkemizde milyonlarca asgari ücretli, asgari ücretle bir ayı çarpıştırıp yaşam parçacığı arıyor yıllardır. cemgul - 1 saat önce sdfasd milliyet'te mi ne gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 haşaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 senelerdir bu konuda carsaf carsaf belgeseller yayınlıyorlar, anca sonucu duyunca mı ne oldugunu ögreniyorsunuz hayret Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 bi de 5 sigmaymış lan. ben de bişey zannettim. kapatın topiği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2012 Qualance said: orda deney yapıyor namaz geçiyor afklhasfljahsgljsahgşlashgşosahgf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar