Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması 6 : Judgment Day

cavanagh

Öne çıkan mesajlar

http://milliyet.cubecdn.net/2011/12/09/iddianame4.doc

beşiktaş ile ilgili kısım, burada, sayfa 62 den başlıyor, allah aşkına ben 10 defa okudum bütün konuşmaları, başka gs lı filan objektif bakabilecek biri daha okuyabilir mi, yani burda şike nerde biri bana açıklasın!

http://tr.wikisource.org/wiki/2011_T%C3%BCrkiye_futbolu_%C5%9Fike_iddianamesi/Soru%C5%9Fturmada_tespit_edilen_di%C4%9Fer_%C5%9Fike_/_te%C5%9Fvik_faaliyetleri
burdan da okunabilir.

hele en sonda savcının değerlendirme kısmı var ki içler acısı:
adam resmen beşiktaş'ın ligdeki durumundan başlamış, tayfurun piskolojik duruma girmiş, taraftarın durumundan analizler yapmış, sonra kendi kendine, somut deliller olmaksızın, sadece menejer ve futbolcunun yaptığı konuşmalara bakarak, beşiktaş'ın da durumunu göz önünde bulundurup, bu transfer teklifi aslında şike diye YORUMLAMIŞ! böyle saçmalık var mı?

savcı değerlendirme

11.05.2011 günü kayseri’de beşiktaş - i.b.b spor takımları arasında oynanan 49.ziraat türkiye kupası final maçı öncesinde; beşiktaş futbol takımının süper ligde iddiasız kaldığı ve kulübün hiç te alışılmadık bir biçimde avrupa kupalarına katılamama riskinin bulunduğu, bu durumun taraftar, kulüp yönetimi ve tüm camia üzerinde aşırı baskı oluşturduğu, tayfur havutçu’nun; sezon ortasında beşiktaş spor kulübüne teknik direktör olması ve başarılı olamaması halinde sezon sonu kendisiyle yapılan anlaşmanın yenilenmeyeceği/uzatılmayacağı düşüncesinin camia içerisinde konuşulduğu, avrupa kupalarına katılabilmek ve takım üzerindeki baskının hafiflemesi için kupanın mutlaka ama mutlaka kazanılması gerektiği düşüncesiyle, şüpheliler tarafından; ibb li futbolcular ibrahim akın ve iskender alın’a; sezon sonunda beşiktaş’a transfer edilecekleri ve maddi menfaat vaat edilerek oynanacak kupa maçında beşiktaş'a karşı iyi oynamamalarının hedeflendiği, bu amaçla beşiktaş spor klübü yönetim kurulu üyesi ve asbaşkanı serdal adalı'nın yönlendirmesiyle teknik direktör tayfur havutçu'nun anılan futbolcuların menajeri yusuf turanlı ile irtibata geçtiği, yusuf turanlı'nın bu futbolculara teklifi ilettiği, beşiktaş klübü stad sorumlusu ahmet ateş'in şahısları buluşturarak tarafların anlaşmalarına aracılık ettiği, tarafların müsabaka öncesi anlaştıkları üzere oynanan maçı beşiktaş’ın kazandığı, bu şekilde hem sezon içerisinde kupa kazanılmış olduğu, hem de avrupa kupalarına katılmaya hak kazanıldığı, şike karşılığında transfer vaadinde bulunulan ancak gerçekte transferi düşünülmeyen futbolcular ibrahim akın ve iskender alın’ın transferlerinin gerçekleştirilmediği, bu futbolculardan iskender’e transfer teklifinde dahi bulunulmadığı, anlaşılmıştır.

Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

Siz anlamamışsınız
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/129493/yigit-bulutun-uefa-cezalari-cozumlemesi
bakın dinleyin öğrenin SON YİĞİT BASIN'dan

türkiyeyi bitirmek isteyen dış güçler fenerbahçe ve beşiktaşı avrupadan çekti çünkü türkiyeyi bitirmek isteyen dış güçlerle fenerbahçe ve beşiktaşlılar yürüdü?
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi mahkemenin gerekçeli kararını okudum tekrar , en sonda şöyle bir kısım var :

"gerekçeli karar" said:

beşiktaş'a karşı iyi oynamamaları yönünde şike anlaşmasına vardıkları anlaşılmış, oluşan bu vicdani kanı ile anılan sanıkların, 6259 sayılı yasa ile değişik 6222 sayılı yasa’nın 11/1. maddesi uyarınca şike suçundan cezalandırılmalarına karar vermek gerekmiştir

ben burdan somut delil yok ama, beşiktaş'ın ligdeki durumuna bakarak, futbolculara transfer teklifi yapıldığı döneme bakarak, bizce bu transfer teklifi değil şikedir demişler yani somut delillerle değil tamamen kendi yorumları ile ceza vermişler.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk başta beşiktaş gaza gelip loca geliri peşinde olmasaydı orta yol bulunurdu zaten.

hali hazırda mis gibi ulaşım olan. akustiği müthiş, 50 bin kişilik stadda oynacaksın.ama gidip onların loca gelirleri var çok öndeler diyip loca geliri isteyeceksin.

zemin sıçmayacaksa locasız oynasın beşiktaş işte.

bu loca geyiğinden dolayı ben de uyuz olup desteklememiştim. ama oynasın adamlar sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

Bu isten kume dusmede ciksin, Fener 1 veya 3 kume insin isteyenler, az dusunuyor mu acaba Fener giderse Digiturk kalirmi?

Fb, Bjk ve bikac orta takim daha dusunce ne digi kalir ne reklam kalir ne sponsorlar kalir, adamlar cezalari bile goze alarak cikarlar futboldan.

Kucuk takimlar diginin verdigi paraylan dondugu icin once onlar patlar, sonra kalan orta takimlar. Gs de anca paf takimiyla karsilikli oynar ligi.

O yuzden cocuk gibi kumede dussunler, bin beter olsunlar atese verelim tavirlarini biraksin yapanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

The UEFA Control and Disciplinary Body (CDB) today announced its decisions following the disciplinary proceedings relating to Fenerbahçe SK (Turkey), Beşiktaş JK (Turkey) and FC Steaua Bucureşti (Romania).

RELATED ITEMS
UEFA statement on Turkey
CAS Málaga decision welcomed
Disciplinary proceedings begun
Tackling racism, match-fixing
The CDB carefully analysed the situation of Fenerbahçe and Beşiktaş and has applied the following sanctions:

• Beşiktaş are not eligible to participate in the 2013/14 UEFA Europa League.

• Fenerbahçe are excluded from participating in the next three UEFA club competitions for which they would qualify, including the 2013/14 UEFA Champions League. The ban for the third season is deferred for a probationary period of five years.

The CDB also carefully analysed the situation of Steaua and, taking into account certain mitigating circumstances, the following sanction has been imposed:

• Steaua are not eligible to participate in one UEFA club competition for which the club would otherwise qualify. This sanction is deferred for a probationary period of five years.

All clubs have the opportunity to appeal the decisions of the CDB to the UEFA Appeals Body.

Furthermore, in relation to the individuals of the clubs involved in the cases of Fenerbahçe and Beşiktaş, the CDB decided that certain additional information will be collected in order to consider in further detail the different position of each of the individuals concerned.

http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/matchorganisation/disciplinary/news/newsid=1967131.html
Sosyal ağlarda paylaş

Demin TVda bir spor hukukçusunu dinledim. Satır başlarını yazayım:

- Steaua Bükreş'in durumu teşvik primi olduğu için ve çok ciddi iç soruşturma yapıldığı için cezası az.

- TFF'nun süreci başarısız yürüttüğü kanaatindeler.

- Beşiktaş tahkime giderse, müfettişin de gitmesi durumunda cezası azalabileceği gibi müfettişin itirazıyla yükseltilebilmesi de söz konusu. Fenerbahçe zaten istenilen ağır cezayı almış.

- UEFA veya iç yargı süreçleri sonunda kupaların geri alınması mümkün ancak başka bir takıma teslim edilmeleri mevzuata aykırı.

- Federasyon mevzuatının değiştirilmesi ile tekrar başvurmak yeni delil sayılır diyorlar ama kendileri bile inanarak söylemedi bunu.

- Şu an şahıslara dahil bir karar çıkmadığı için görevlerine devam edebilirler, misal Aziz. Tabii önceden karar çıkanlar için değişen birşey yok. Ayrıca Aziz için yurt içinde dernek kanunu bazında bir dava var.

- UEFA TFF'ye karışamaz ancak TFF akıllı olmazsa milli takım da ceza yer.
Sosyal ağlarda paylaş

Beşiktaş ile ilgili suçun oluştuğu dönemde BJK başkanı ile cezann olmadığı kararını veren kişinin ayni kişi olması TFFnin süreçte tarafsız olmama şüphesini doğurduğu için BJK konusnda katı olduğu yorumlarını dinledim ben de radyoda bir spor hukukçusundan. Hay kurduğum cümlenin.,,,
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...