Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total War: Rome 2

Komutan

Öne çıkan mesajlar

ne modu yahu? SEGA ve CA 25 tane $4.99luk faction DLCsi ve bloody screen so real DLCsi çıkarmadan mod tool yayınlamaz adam akıllı. Empire, Napoleon, Shogun 2 hepsinde aynı şeyi yaptılar, Shogun 2'nin Assembly Kit'i oyun çıktıktan 1.5 sene sonra yayınlandı.

bir de, şâhsi görüşümü söyleyecegim ama, Sam'in falan şuradaki mesajları Bioware forumlarındaki "entitled" muhabbetinden çok da farklı gelmiyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ne alakası var
of.

neyse, şunlardan sonra:

frame'lerin halâ 11 eylül sonrası dolar gibi patır patır düşmesi akıl alır gibi degil. ben oyunun fazlasıyla erken piyasaya sürüldügüne inanıyorum. gözardı edilemeyecek hataları var. benim için bunu satın almak agır pişmânlık oldu, belki yılbaşına kadar adam ederler.

Sosyal ağlarda paylaş

bliksem said:

bir de, şâhsi görüşümü söyleyecegim ama, Sam'in falan şuradaki mesajları Bioware forumlarındaki "entitled" muhabbetinden çok da farklı gelmiyor bana.

buyur şahsi görüşünü söyle tabii ama entitled muhabbetlik birşey yok burada benim yazdığım. bioware gibi ca oyunu sığlaştırdı da mı laf etmedim? ben ki forumda empire ve napolyon tw'yi en çok bombalayanların başını çeken adamım, ca saçmaladığı zaman lafımı esirgemediğimi bu tartışmaları takip edenler hatırlayacaktır.

işte en çok bayıldığım paradox'u bile kötü oyun çıkardıklarında bombalıyorum bu forumda gene. "benim şirketime laf ettirmem" gibi bir durum yok ortada yani. bungie, bethesda, paradox, ca, en sevdiğim şirketlerden bazıları ama hepsini bombaladım forumda yeri geldiğinde. buyur buna da yorumunu beklerim.

ama ben bug üzerinden oyun değerlendirmem. neymiş, oyun oynanmaz haldeymiş. ben 7.62 oynadım ki yarım saatte bir çöken oyundu, gittim community patch'ler buldum internet'in karanlık dehlizlerinde sırf oynanır hale getirmek için. bug kaynıyordu ama en bayıldığım oyunlardan biridir.

bir oyun feature ve design üzerinden değerlendirilmeli, bug azlığı çokluğu ile değil. hele hele 2-3 ayda fixlenebilecek şeylerse. farmville'de bug yok diye ona 10 mu basalım?
Sosyal ağlarda paylaş

sam, bugüne kadar yazdıgın hiçbir mesajında zerre seviyesizlik görmedim, o sebepten şu forumdaki duruşu en düzgün adamlardan olduguna inanıyorum (hype train'de olman bile bunu degiştirmiyor hattâ), şimdi söyleyecegim şeylerin hiçbirini sana yapılan bir taarruz gibiymişçesine algılamazsın umarım.

KOTOR2 olsun, Bloodlines olsun, HoI2, Arcanum olsun, Lionheart LotC ve Alpha Protocol olsun, hepsi inanılmaz buglı oyunlardı ve ben hepsini de çok severim, her fırsatta endüstriye örnek teşkil edecek yapımlar olduguna inanırım. çünkü bu oyunlar çok fazla hata barındırmış olsalar bile birşeyleri yine de iyi yapmaya çalışmış ya da becermiş oyunlar, en iyi arkadaşının ya da sevgilinin sarhoş olması gibi birşey işte. saga sola kusup batırsa da yatagına yatırıp temizliyorsun bir şekilde.

benim R2TW'yi begenmemiş olmam sadece buglı olmasından kaynaklanmıyor. dedigim gibi, oyunun piyasaya fazlasıyla erken sürüldügüne inanıyorum, ama aynı zamanda nefret ettigim şeyler olmadı degil. CA bu oyuna vermesi gereken emegi vermemiş. bu oyun Warscape motorunun kullanıldıgı 4. oyun, sadece tek bir seriye çalışan bir stüdyo 5 yılda kendi in-house motorlarını adam edemiyorsa bir sıkıntı var demektir.

AI kodlamak fazlasıyla zor birşey, ama bir şirketin yegâne franchise'ının temeltaşını oluşturan öge yıllardır adam edilmiyor. arabirim korkunç, encyclopedia'ı batırmışlar resmen. guard mode'u kaldırmışlar, abi resmen kendi askerine "şurada durun lan" diyemiyorsun. family tree yok. ünitelerin büyülü abilityleri var resmen. formasyon diye birşey kalmamış, savaşların starcraft 2'dekilerden farkı yok. disiplin ve esprit de corps olayının kökünde yer alan roma ordusu eline pala geçirmiş AKPli gibi savaşıyor. diplomasi işlevsizleştirilmiş, etrafındaki herkesle savaşta olan kıçı kırık kıbrıs gelip de hiçbir husumeti olmadıgı Sparta'dan "1000 gold ver yoksa savaşırız" diye haraç istiyor mesela. agzımızın suları aka aka izledigimiz kartaca savaşı'nı oynadım, alâkası bile yoktu bize gösterilen şeyle.
haritayı shogun 2'deki gibi birbirine paralel koridorlar şeklinde yapmışlar ki, sanırım, avrupa'nın japonya olmadıgını unutuvermişler. AI'ın işini kolaylaştırmaya çalıştıklarını anlıyorum, ama insanların alpler üzerinden ordu yürüterek destan yazdıkları bir çagı tasvir ederken yapabilecekleri en yanlış şeylerden biri olmuş bu.

saat geç oluyor, aklıma çat diye gelenleri yazdım. belki sonra uzun uzun kritigi yapılır. ama ben bu oyunun bir hayâlkırıklıgı oldugunu düşünüyorum.

not: 7.62 cidden güzel oyun, blue suns modu ile JA2'yi aratmıyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

eyvallah, ne güzel yazmışsın. hoş gerçi oyuna dönmek istiyorum bir an evvel ama böyle tartışırım elbette ki, hayhay.

ikinci paragrafına katılıyorum tamamen.

motorun kullanıldığı dördüncü oyun demek biraz haksızlık bence, neden dersen. ömür olarak 5 yıl filan oldu ve adamların dediğine göre modifiye edilmeye devam ediyorlar. nihayetinde ca'nın başka geliri olmayan bir pc rts şirketi olduğunu unutmayalım. pekçok başka büyük şirketler aynı motorları yıllarca kullanmaya devam ediyor modifiye ederek. shogun 2 ile aynı değil mesela askerlerin dövüşme anındaki hareket şekilleri ki en çok endişelendiğim olayı o, medieval 2'nin en büyük sorunuydu. rtw1 gibi toplu, içiçe, aralık bırakmadan dövüşülen oyun yapmaz hale gelmişti adamlar. burada yeniden dipdibe kalkan itişmeleri yoğunlunda geçiyor combat.

aslında yapay zekanın şu andaki sorunu bug kaynaklı sanıyorum çünkü eskiden yapmadığı zekice şeyler yapıyor şimdi bir yandan. askerlerimi ormanda gizlediğimde mesela skirmisher öncüler gönderdi önden ama fazla aralık bırakmadan yerimi keşfetmek için. düzeltilebileceği yönünde umudum var o nedenle.

guard mode konusunda haklısın, ona denk birşey göremedim ama routed birimleri kovalamıyorlar en azından şimdi sen emir vermedikçe. ben emirle saldırtmazsam yerlerinden pek oynadıklarını görmüyorum o nedenle.

büyülü ability konusunda haksızsın demiyorum ama gene de belli bir mantık çerçevesinde ability'ler şu ana kadar gördüklerim. warcry, inspiration vs tarzı. second wind tarzı olaylar evet benim de pek hoşlanmadığım şeyler ama bunlar rome2'de başlamadı gene, ilk olarak medieval2 kingdoms'da aslanyürekli rişar ve selahaddin eyyubi ile başlattılar onu maalesef.

formation attack var yalnız lejyonerlerde, öyle dağınık savaşmıyorlar pek hani. savaş esnasında dağılma kısmında eskisinden bir fark gözlemedim pek doğrusu ben.

diplomasi konusunda total war serisi her zaman tam bir facia idi, gene burada sanıyorum aralarındaki en kullanışlısı olabilir. 3-5 kuruş atıp trade agrement topladım bayağı ve sonra ai kendi gelip saldırmazlık paktı filan önerdi. böyle birşey eski oyunlarda hiç olmuyordu.

şehirlerde koridorlar bayağı asimetrik, dediğini anlayamadım. bir puana giden üç rota filan oluyor ama hepsinden birden saldırmak istersen bayağı çevreden dolaşıp girmek gerekiyor, sadece cadde değil gene pazar yeri gibi açıklıklar var. haritalar sırf sokaktan ibaret değil eski oyunlar gibi. geçilemez gibi görünen yerden yürütüyorum askerleri, tezgahları filan kırıp döküp geçiyorlar. ben başarılı buldum doğrusu şahsen.

7.62'ye de bir devam çıksa ama battı adamlar işte bu "buglı oyun almayın" propagandası yüzünden. :/
Sosyal ağlarda paylaş

Bliksem battle haritasından değil stratejik haritadan bahsediyor. Ama bence orada bir sorun yok; girişlerin belli yerlerde olması stratejik derinliği arttırıyor.

Benim oyunda beğenmediklerim:

- Multiplayer. Birçok kişinin multiplayerı umursamadığını biliyorum, ama neticede Shogun'a göre büyük gerileme var.

- Düğmeye bas, buff ver tarzı birim yetenekleri. Gerçi bu Napoleon ile başlamış, Shogun 2'de biraz daha artmıştı, ama bu oyunda iyice fazla olmuş.

- Battle UI. Tekerlek kalkmış ve birim kartları iki sıra olunca ekranda çok yer tutuyor. Ben genelde tamamen kapatıyorum.

- Aile ağacının olmaması.

- AI. Yapay zekanın ileride düzeleceği konusunda ben pek ümitli değilim, çünkü TW serisinin diğer oyunlarında yama ile AI çok az düzeltildi. Mesela Empire'da hala eşit güçlerle bir custom battle açtığınızda, hiç komut vermeden yapay zeka kendi kendine yeniliyor.

Bütün bunlara rağmen oyun yine de çok iyi, ama CA'nın Shogun 2'deki kaliteyi devam ettirmemesi üzücü.
Sosyal ağlarda paylaş

ha evet, anladım o dediğini ama evet bence de stratejik haritanın böyle olması lazım. anlamlı, stratejik savaşlar yapılabiliyor ve şehirler korunabiliyor duvara gerek kalmadan. eski oyunlarda devamlı kuşatma savaşı dönüyordu düşmanın yolunu kesemediğiniz için. böylesi kesinlikle çok daha iyi.

battle ui evet minimalize edelim diye kaldırmamaları lazımdı. klavye kontrolleri kullanılabiliyor hala ama onları ezberlemek yerine düğmeye basma seçeneği olmalıydı.

aile ağacı evet olabilirdi ama o karakterler sadece general olarak kullanılabildiği ve onların da sayısı sınırlı olduğu için eskisi kadar anlamlı olmazdı sanırım. onun için kaldırdılar herhalde.

ai için bakalım artık görücez. evet ben de saçmaladığının farkındayım arada. :p

ya benim de eleştirilerim var aslında, daha sonra toplayıp yazarım ama oyunun geri kalan güzelliği yanında çok ufak tefek kalıyorlar gözümde.

mesela savaşta askerlerin koşam default action olayına alışamadım hala, gereksiz yere koşsunlar istemiyorum eski oyundan alışkanlık. ki yorulmuyorlar düz yolda koşarak her nasılsa heh. good stamina birimler var mı bilmiyorum ama burada very good stamina'dan dayanıklı herkes adeta. işte buna da kızamıyorum çünkü kolay yorulmuyor askerler artık, 500 metre yürüdüler diye 5dk dinlendirmek gerekmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

İyice patchlenmesi lazım oyunun, şu grafik optimizasyonu acilen yapılmalı. Çünkü oyunun eğlencesini baltalıyor, stratejik harita da oyun kuruyor resmen, combat daha akıcı :). Buda gameplayi baltalıyor.

Oyunu bekleme süreci daha keyifliydi :). Neyse bakalım ne yapacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

knox said:

/twg/ bombaladi, isin komik tarafi hakli olduklari baya fazla :)

olay daha iyisi yok ki ne yapalimla gecistirebilecek seviye de degil maalesef.

daha once de dedim, buyuk ihtimal ucuz sega bastirdi bunlarda erken cikardi oyunu. aralik filan ciksaydi su halde olmazdi cogu sey eminim..

yaw, brakın bu işleri ya, şu oyunun 5 de 1 bitmemiş halini bile 2-3 ay önce çıkar biz oynayalım diye kampanya yapsaydı, tr bile 1000 tane adam taksime çıkardır, yok bitmemiş, yok olmamış,

10 saat kadar mütavezi bir oyun yaptım partlar ile "zor" zorluk düzyeinde 20 şehir aldım, hala oyunu olumsuz etkileyen bir şeyle karşılaşmadım,

shogun 2 misal, savaştan sonra takılıp atma, saçma sapan orduların ilk turnden gelmesi falan derken ana avrat düz gidiyordum misal

ayrıca, medival 2 ve empire ilk çıktığında, bence rome 1 den çok daha gerideydiler.
Sosyal ağlarda paylaş

artık gına geldi, yönetimden bu ve benzeri oyunlar için ayı bir ağlama duvarı açmasını talep ediyorum, şikayeti olanlar, marjinal olanlar gitsinler oraya...

bu nedir arkadaşi işten güçten vakit bulup girelim bakalım diyoruz

yok ai kötü, yok grafik kötü,

olabilir de, eee ne yapalım yani, bi durun sevabına ya
Sosyal ağlarda paylaş

Ne alakası var ? Olmamış dediğimiz yönlerine olmamış diyoruz, ki adamlar her hafta patch çıkaracaklarını açıkladılar. En azından gaza gelip oyunu erken alarak acaip bir fedakarlık yaptık bir nevi oyunun tamamlanmasını sağlıyoruz.

Asıl bizi tebrik etmeniz lazım :).
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...