Miraul Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 su bedelliye 83 luleri katsinlar baska bisey istemiom P: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 O yasa gecmez umitlenmeyin heh. Master yapanlara 32 idi galiba. O sureye kadar rahadim ben. Zaten bir bedelli daha patlatirlar o aralar gg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Masakari said: yuksek yaparsa 35 e kadar yolu var. edt yada 32 sureden emin değilim Yüksek 29, Doktora yaparsa 34 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Mortis said: wastyrx said: İstemezsen 29 yaşını bitirmeden asker olmuyorsun demek. Yaptırımsız bir şekilde hemde hayır abi yeni kanuna göre 29 yaşına kadar MEZUN Olmadığın sürece tecil edebiliosun dio sen mezun olunca okula gitmiosan gitmek zorundasın ben mi yanlış okuorum kanunu Ben okucam diyip gitmiyorsun işte abi. Eskiden okumak istesen de istemesen de belli bi yerden sonra alıyorlardı askere şimdi dokanmıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 ben şimdi seneye mezun oluorum 27 yaşında olacam , 1 sene de tecilim olacak masterdan 28 yaşında oldum tecilim bitti, ben OKİCAM diip 1 sene daha uzatabilio muyum yani bu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 gidin yapın kafanız rahat olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Öyle olması lazım. Benim arkadaş o şekilde gitmiyor şuan askere çünkü, cezası bile vardı yani nşa da gelip almaları lazımdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 abi ne 28 i 21 18 falan olsun ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 brüt gelir mi net gelir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 tren gelir hoş gelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 askere gitmiyim diye okulu uzattım lan olum çok saçma lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 sonra liseli diyince kizion lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 AÄŸustosta askerim ggnormk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 goldbären said: başlıktaki inanılmaz mantık hatası!!!11 Her bedel bir ucret degildir ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maivresnon Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 allahtan 11.998 tl gelirim var artık gitmeyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Ben itiraz etcem ya herkes askerlik erkek gibi yapsın. Beraber mi bot bağladık, yapın sevgili cocuklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 bi yandan yapsın herkes diyorum benim gibi bi yandan da acıyorum yapmasınlar diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maivresnon Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 duygusal bi yanı olmasa saçma bi olay askerlikte neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 ya bende acıyorum da, bugün bi gençle konuşuyorum okula kayıtlı gitmiyormuş uzatıyor baba parasıyla geziyo tozuyo "lan oku bak askerlik var alırlar" diyorum kaçıcam ben bedelliye kadar dio.aslında bunları 1 ay askere göndericen bak bida okulu boşluyolar mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2012 Absolut said: Ben itiraz etcem ya herkes askerlik erkek gibi yapsın. Beraber mi bot bağladık, yapın sevgili cocuklar. nerde yaptın askerliği? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Koreanboy Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Absolut said: Ben itiraz etcem ya herkes askerlik erkek gibi yapsın. Beraber mi bot bağladık, yapın sevgili cocuklar. dagda bir profosyonel sniper kursununda olmekse erkeklik bir cia adisini agzindan sizan bilgi ile bir nokta mayinda ise erkeklik bir adi kultursuz sirf daglari iyi biliyor diye yurdun akli basinda silahtan uzak genclerini avliyorsa sen buna erkeklik diyorsan varsin senin lugatinda ben erkek olmayayim(*^^*) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 bedelli de olabilir ki sıkıntı yok kısaca bi hesap yapsan mesela, ayda 3000tl gelirin olsa, ortadikre böle yeni sayılırsın falan işinde. hadi 2500 olsun misal. 6x2500 = 15bintl e gitmeden 1 ay çıkıosun işten ( 15gün felan ) e çıktıktan sonra hemen iş bulamadığını varsayalım, bi 3 ayda ordan 9x2500 = 22500. e askerde harcadığın para var, ayda 300 harcasan çarşı marşı. 1800lira ayda 19-21tl arası devlet sana maaş verio 120 lira. Ne etti şimdi 22500+1800-120 = 24180 tl zarardasın normal askerlik yapınca. Bu sadece maddi tarafı bunun içinde tecrübe kaybı + psikolojik zarar ve olası sağlık problemleride var. Hele ki arkanda bekleyen varsa, çoluk çocuk kira da ev varsa ohoho çooook içeri girdin demek. O yüzden 30bin çok bi para deil. Aslında şu bedellinin bedelini, devletin benim gibi ama asgari ücret üzerinden hesaplaması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 askerlik için işten ayrılanlar genelde döndüklerinde aynı yerde çalışmaya devam ediyorlar ha iş değiştirmek için askerliği bahane edenler için durum farklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 gerek yok askerliğe. goldbaren'den askerlik anılarını dinleyin yetiyor. kafamı şişirdi hep askerlik anıları ile -adam tek kelime dahi etmedi aslında ya neyse. çamur at izi kalsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Suark said: 6x2500 = 15bintl e gitmeden 1 ay çıkıosun işten ( 15gün felan ) e çıktıktan sonra hemen iş bulamadığını varsayalım, bi 3 ayda ordan 9x2500 = 22500. e askerde harcadığın para var, ayda 300 harcasan çarşı marşı. 1800lira ayda 19-21tl arası devlet sana maaş verio 120 lira. Ne etti şimdi 22500+1800-120 = 24180 tl zarardasın normal askerlik yapınca. olmamış bu hesap.. askere gidince para kazanmıyorsun, harcamaların falan olunca cebinden çıkan 1800-120=1680tl oluyor diyelim cebinden çıkan para 6 ayda. askere gitmeyince 2500*6-(aylık yaşam)-(kira)-(elektrik+su+gaz+telefon+internet)=0tl. 6 ay sonundaki durumları karşılaştırınca askere gitmek 1680tl falan kaybettiriyor. 30bin çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar