bingildak Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Pvp sisteminde match yapilirken ilvl kontrolu olacakmis. Supposedly, karsilastirmalar "birbine gear olarak yakin olanlari" eslestirecek. Bende su duzeni ile diablo da competitive pvp beklemek anlamsiz. Oyunu bir duzene oturtsunlar da pvp si simdilik kalsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 PvP için çok erken henüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teodor Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 asıl eğlence pvp olacak hemen gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 nedanko said: Ben bi kac sey eklemek istiyorum tartismayi uzatir gibi olucam ama, soyle bisi var. Birincisi belki naifsin diyeceksiniz ama sektorun az biraz icinde biri olarak soyluyorum, oyunun surekli online yapilmasinin birinci amacinin DRM olmadigini dusunuyorum. Bunun etkisi ve avatanji mutlaka var, ama birincil degil. Birincisi bu oyuna offline ozelligi koymak buyuk is. Cunku online mekanizma ve offline mekanizma ayri calisiyor, yani oyunun gec release edilmesi demek. Tahmini soyluyorum, 3 ay ekstra alacak bi is bu oyuna offline ozelligi koymak. Ayrica maintanence i artiyor, her patch de hem server i patchle, hem de offline i patchle. Cunku item serverda generate ediliyo birinde mekanizma farkli, digerinde oyunun kendi icinde. Ayrica surekli online olmasi oyunun raf omrunude uzatiyor. Boylece casual oyuncular normal de oynayip bitirdiklerinde bi de multi atayim dediginde sifirdan baslamiyorlar, oyunu oynamamazlik etmiyorlar bu yuzden. RMAH inda ana amacinin para kazanmak oldugunu dusunmuyorum. Para kazanmak var isin icinde ama para kazanmak isteyen bi firma %15 kesmez. Apple in app store una yazilim yaziyosunuz, o kadar is ve emek var, koca kod yaziyosunuz, adamlar %30 kesiyor. Siz burada farmlamak disinda bi emek vermiyorsunuz, adamlarin itemini oyununda satiyosunuz %15 aliyolar. Ana amaci para kazanmak olan bi firma minimum %30-50 yapar sizde hic bisi diyemessiniz. %15 bu sektorde para kazanmak isteyen firmanin alacagi bi pay degil. Yani birincil amac degil, ikincil amac. Birincil amac kendi kontrolleri disinda yuruyen ayni sektoru kendi kontrolleri icine almak. Wow bunun cok buyuk ornegi. Bir de bir olay daha var, biz ulke olarak aslinda kapitalizmi cok seviyoruz, yillarca sosyalist komunist kovaladik ve kovalayanlari alkisladik, ama kapitalistleri sevmiyoruz, her konuda oldugu gibi burada da ilginc bir yapimiz var. Oyuna dair elestirileri anlarim, ornegin oyunun AH etrafinda donmesi , oyun mekanigi ile ilgili bi elestiridir anlarim, (ki bunuda ilk patch de duzelteceklerini soylediler) ama adamlarin bu isten ne kadar para kazandigi vs elestirisi mantikli olmayan bir elestiri, veya sanal item a para verilmi elestirisi vs. Eger bi sistem gercekten kotuyse zaten alicisi olmaz, sirkette zarar eder. Alan mutlu satan mutlu, araci mutlu ise bu iste bir sorun yok. Gercekten evil bi sirket olsa blizzard, hem %30 keser minimum, hem de kendi sitesinden item satar OP itemlar bi ton insanda alir. Kucuk dusunmeyin bi de, yine bi toplum elestirisi ile karsilik verecegim, bizim kulturde cok vardir kucuk dusunmek, koylu kurnazligi, gunluk kazanclar icin. Direkt mantigi maddi kazanc ustunden kuruyosunuz, ama blizzard benden de sizden de cok daha iyi biliyo bu isleri, adamlar bugun 10 kazanip uzun vadede 100 kaybedecekse yapmaz bu isi, turk firmasi degil bu amerikan firmasi. Sizin soylediginiz bi cok seyde evet belki 10 kazandirir belki bugun ama uzun vade de 100 kaybettirir, o yuzden ne kendi el altindan item satar, ne satanlari hileleri destekler, ne de diger dediginiz seyleri. Dedigim gibi Turk firmasi degil bu, Amerikan firmasi, sadece bu mantik yeterli. ellerine sağlık abi, okusun bu yazıyı herkes hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 nedenko blizzard a mı yanaşıyor anlamadım özeti nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
icphedia Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 okuyunca anlaşılıyor. Anlaşılmayacak ne varki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Abi neyin pvpsini bekliyosunuz siz anlamadım right click basılı tutup biranızı içerken mi eğleniceksiniz? Uzak doğu oyunlarından farkı olmucak ki pvpnin, 1000 saat harca yada 1000 dolar, geari diz parıl parıl parlayan bir silahın olsun, request duel / right click, say 'gz' in chat. bb. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninlempis Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 @nedenko abi blizz kendi sitesinden neden item satsın, ne alaka. yani şunları yapsa bliz para kazanmaktan çok kendi ipini çekmiş, olur o zaman batar. Şu anki %15 lik fee de az bir para değil ki sonuçta bu alanda atılan ilk adım diyebiliriz legal anlamda herifler vurup öldürmüyorlar. Şu anki sistem tam kıvamında. Ne rererö ettiriyor ne de zengin ediyor. Uslu uslu oynatıor. Bi de trilyon dolarım olsa para verip şu oyunda item almam :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Cuce said: Yoo kimse uyarmadı, uyarsada bişey değişmez. carpıtmakla, lafı cevirmekle abartmalka falan senden laf dinliycek değilim sam. hele samimiyet üstüne hiç değilim. Hanı o kadar egoyla o kadar samimiyetsizce, o kadar havadan o kadar umursamdan konusuyosunki, hiç yanı mümkün değil senden kendimi sorgulayacak laf işitmem. Coktan fazlasıyla kaybettin bu kadar zor kaybettirebileceğim bir niteliği. Sucu kendinde ara. bi gün inşallah bi kendine bakarsın, bi uslubuna bakarsın, bi tavırlarına bakarsında, karsındakilere gercekten saygı göstermiş olursun. senin için umudum budur, beklentim değildir ama olsun. mod tarafından mesajı editlenen tek sen varsın başlıkta, ertesinde de modlar sadece senin yazdığına yönelik uyarıda bulundu. onu da farketmedin anlaşılan. ama modları da sallamam diyorsun, o da iyi. ha laf dinlemeyeceksen laf anlatmayı neden bekliyorsun, neden hala yazıyorsun? aynı mesajda hem benim dediğimi duymazdan gelip, hem dediğimi çarpıtıp, hem samimiyet istiyorsun. "ben böyle dedim diye böyle" diyorsun. sonra bana umursamaz, egoyla konuşuyor diyorsun. kendini mi tarif ediyorsun belli değil. yazık cidden, seni böyle tanımadım ama konu bilizzort olunca nedense bambaşka bir ruh haline bürünüyorsun. bu kadar kendini iliştirme bir markaya. kendi sorununu da hiç bana kabahat atarak görmezden gelmeye çalışma, kendini kandırma. son paragrafında yazdıklarını maalesef senin için tekrarlamak zorundayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 nedanko said: Apple in app store una yazilim yaziyosunuz, o kadar is ve emek var, koca kod yaziyosunuz, adamlar %30 kesiyor. Siz burada farmlamak disinda bi emek vermiyorsunuz, adamlarin itemini oyununda satiyosunuz %15 aliyolar. Ana amaci para kazanmak olan bi firma minimum %30-50 yapar sizde hic bisi diyemessiniz. said: How do players get “cash” from real-money auction house sales, instead of having the proceeds go into their Battle.net Balance? In certain regions, players will have the option of attaching an account with an approved third-party payment service such as PayPal to their Battle.net account. Once this has been completed, proceeds from the sale of items in the real-money auction house can be deposited into their third-party payment service account. “Cashing out” would then be handled through the third-party payment service. Note that sending proceeds to PayPal will be subject to an additional 15% transfer fee if the auction succeeds, calculated based on the amount being transferred. Note that additional fees from PayPal may apply. Also, any proceeds from the sale of items in the real-money auction house that have been sent to your Battle.net Balance will not be transferrable to the third-party payment service account. Not all regions will support this advanced feature at launch. For more information on cash-out availability and methods, see the Functionality section of this FAQ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Blizz %30 kesiyor yalnız gerçek para istersen. Sitesinden item satmak gibi kendi markasını dibe gömecek bir iş yapacağına neredeyse kimseye düşmeyen lootlar koyarlar oyuna. Bir iki aracıya sattırtırlar. Bu sistemle hiç zor değil. edit: ben yazana kadar yazılmış gerçi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 rmah açmak markayı dibe gömmediğine göre, sitesinde item satmakda gömmez. blizz değil mi bu yakında onuda yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Blizzard kendi gizli olarak item koyup para kazanma riskine girmez zaten deli gibi %15den para kazanacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 yahu drop ratelerle oyna milleti rmaha mecbur et gelsin paralar. niye kendileri private uo serverları gibi item editlemeye uğrassın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Hiçbirşey yapmalarına gerek yokya sadece RMAHı güvenli hale getirsinler zaten para gelicek heriflere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 o da doğru tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Blizzard diger %15 i kesmiyor bu arada paypal kesiyor. Para kazanmak isteyen %50 yi keser birakir, bu sektorde %15 kesmek diye bisi yoktur para icin yapiyosan. Zaten gercekten cok buyuk paralarin donecegini kazanacaigni bilse paypal i de aradan cikarir, ya da %15 ini dusurtur. Kendi fazla alir. Blizzard in buradan gelen paraya bakmadigi belli yani apple butun kodunu yazilimini sizin yazdiginiz app den her satistan %30 aliyoken, sizin random olarak dusurdugunuz itemdan blizzardin %50 kesmesi tamamen mantik sinirlari icerisinde. O diger %15 bu arada parayi transfer etmek isterseniz paypal kesiyor, istemezseniz o bile yok. Siz evil sirket gormemissiniz. en buyuk ornek apple yani, blizzard melek yaninda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Blizz evilsa paradan %30 keser, sitesinden item satar denmişte. O yüzden yazdım. Sitesinden item satacak kadar açık iş yapana kadar para akışını sağlamanın türlü türlü yöntemi var sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Sitesinden item satsa da evil degil ki? Zaten satiyo wow da binek satiyo, ha oyunun dengesini etkilemeyen urun satiyor, ama onlarca firma var premium urun satan veya silah satan mmo lar vs bi suru oyun var, onuda yapabilir yapilmayan bisi degil, iste o zaman evil olur dedim. Yani %50 keser ornegin, ve OP item satar, ikiside endustride olan seyler ama evil firmalarin yaptigi seyler, yapsa ilk defa yapan bi sirket olmaz yani. edit: cumle dusuklugu olmus, yani sirf sitesinden item satmasida evil oldugunu gostermez. Sonucta yaptigi bisi de zaten. OP itemlar satar baska mmo larin vs yaptigi gibi, ustune AH den %50 keser bi cok firmanin deli paralar kestigi gibi (steam de %20-30 kesiyo du en son her satistan) o zaman evil olur, diger firmalardan cok daha iyi durumda yani blizzard. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Abisi ben evildir lesser evildir chaotic neutraldır falan gibi bir damga koymak peşinde değilim. Pek bir şey peşinde de değilim aslında. Oyunun online sisteminin ve lootların rmah'ın üzerine kurulduğunu düşünüyorum. Bu sistemi diğer şirketlere özendirdikleri için önümüzdeki yıllarda başımızın üç kuruş fazla sömürmek için saçma sapan uygulama yapanlarla ağrıyacağını düşünüyorum. O kadar. Oyunu arkadaş gazına gelip aldım. Çok bayarsa daha fazla blizz ürünlerini almam, çokta fifi aslında. Sınavım var zaten :/ edit: kelimeye ekini koymayı unutmuşum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 zaten onu da duzeltiyolar patch 1.0.3 de o konuyu tartismanin cok anlami yok, benim de yazilarim zaten ona degil halen arada blizzard a yuklenen, olaya halen parasal nedenlerden bakanlara idi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 şu diablo 3'e bakıp blizz evil degil demek sacma bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 e %50 basarsa gene bypass edilir, üçüncü siteler üzerinden satılır item. komisyon alamazlar, eski şeklinde devam eder. apple o kadar basabiliyor çünkü onu bypass etme olanağı yok satıcının. kısacası evet parasal nedenlerle basıyor, satıcıyı elinden kaçırmayacak miktarda bırakıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Blizzardın cebine giren para neden bu kadar sorun oldu ki elin çinlisi yerine blizzin cebine gitsin işte negzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 elin çinlisine gene gidiyor zaten abso, bilizort'un çinliyle elele vermesi sorun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar