Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de okulların İmam Hatip'e çevriliyor olması


Bone

Öne çıkan mesajlar

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20717675.asp

said:

YENİ eğitim öğretim yılına büyük sorunlarla giriliyor. Bu sorunların başında imam hatip okullarının yeniden açılması ve en başarılı okulların imam hatip okuluna dönüştürülmesi geliyor. Birçok yerde bugün karne gününde eylem yapacaklar; “Okulumuzu elimizden almayın” diye...


Türkiye’de yüzlerce okul imam hatip okullarına dönüştürülüyor.

İşte tepkilere iki örnek:

Beşiktaş’taki Yenilevent Lisesi’nden sonra şimdi de aynı ilçede Mahmut Erseven İlköğretim Okulu da seçilen yeni okullardan biri... Özenle hazırlanan internet sitesi, Mozart’ın 9. Senfoni’siyle açılan okulun Atatürkçü yapısı buraya da yansıdığı gibi, çeşitli alanlardaki başarısı da sitede yer alıyor. Örneğin şimdilerde okul Yıldız Kızlar Takımı voleybol turnuvası birinciliği sevincini yaşıyor.

Okullarının imam hatip okuluna çevrileceğini öğrenen veliler bir yandan buna tepki gösterirken, bir yandan da etkili eylemlere hazırlanıyorlar. Okulun imam hatip okuluna dönüşmesini istemiyorlar. Bugün 12.00’de okul kapısında ortaya tepki koyacaklarını, tüm velilerin de kendilerinin yanında olmasını istiyorlar.

TIRNAKLARIMIZLA YAPTIK

“BİZİM mahallemizin sahip olduğu cami ve ilköğretim okulundan ibaret olan iki kamu binasının 400 minik öğrencisine eğitim veren, on derslikten oluşan ve her sınıfının mevcudu 16 öğrenciden fazla olmayan, kaliteli çağdaş eğitim veren okul, imam hatibe dönüştürülüyor.

Küçükçekmece İç Kumsal İlköğretim Okulu’muzun aynı kalmasını istiyoruz.

Mahallelinin 1970’li yıllarda baraka şeklinde dişinden tırnağından, emeğinden meydana getirdiği bu okulda çocuklar okudu. Bugün çocukları kocaman oldu, ne yazık ki inşa edenlerin birçoğu ahirete göçtü.

Sahip çıkıyoruz; çünkü barakadan okulken öğrenciydik, 23 Nisan’ları kutladık, babalarımızla birlikte komşularımızla birlikte Amerikan bezini ziftleyip yağmurda içeriye su damlamasın diye çatısını kapladık, sobasını bizi ısıtsın diye yüreklerimizle birlikte evlerimizden odununu getirdik, karanlığa karşı aydınlığı gördük, okulumuzda büyüdük, iş sahibi, meslek sahibi, eş sahibi, evlat sahibi olduk. Okulumuz barakadan betonarme oldu. Plansız kaldık, 36 yıl her türlü hizmetten yoksun kaldık. Yine de olsun okulumuz var oldu, ışık oldu.

Şimdi bu anıta darbe vurmak istiyorlar: Hayır biz daha ayaktayken asla... Bugün karne gününde okuldayız, tepkimizi ilgililere aktaracağız.”
580 adet İmam Hatip lisemizin olduğunu da bu arada hatırlatalım.


şeriat mı geliyor diyorlardı, yok canıııım,
normal olaylar bunlar, her demokraside olması gereken işler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

imam hatip ortaokulu bir dindar nesil projesidir.4+4+4 sistemine göre 5 yaşında okula başlayıp 9 yaşında ortaokula geçtiğinde imam olmayacağına göre ve meslek dalları en erken lisede olması gerekirken ortaokula indirgenmesi topluma şekil vermeye çalışan insanların ürünüdür.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

ya ne istiyorsunuz aptal insanlardan bırakın dindar olsunlar. aptal olma özgürlüğü yokmu bu ülkede?


dindar olma özgürlüğü var da, aptallıkla alakası yok,
esas problem ülkenin yönetimini tarikatlara veya cemaate yönlendirmek olmasın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Krysis said:

çok iyi olmuş çok da güzel olmuş çekemeyenler atatürk büstüne tapanlar karşı duruyor hep, ama cannım başbakanım über-demokratik olduğu için polisini henüz üstlerine salmadı, bence fazla kaşınmasın o veliler


abi cidden isabetli bir taklit olmus :) haberlerin altindaki yorumlari okursan bunu gercekten soyleyenler de var
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...