Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iyi mangal nasil yapilir?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bakır fincan veya cezven varsa türk kahvesine de yönelebilirsin köz durumunda. Ulan geçen hafta Cuma akşamından Cumartesi akşamına kadar mangal sönmedi nöbetçi bıraktık resmen. Kahvaltıda da sosis
Mesaj tarihi:
fede said:

işte öyle yaptığın zaman eline iş veriyolar. mangalın başına gidip abi onlar pişmiş çevirmek lazım, abi kömür yanıyo bi eşelemek lazım gibi işe yarar gibi gözüken taktikler vererek işe hiç bulaşmadan kaç mangalı temiz çıkardım sayamıyorum artık


Pazar bize mangal yap lan
Mesaj tarihi:
Mangal yapmıyorsanız pişen ete yancı olun abi, öyle akıl vermeyin.

Bizde ailede sıralama var, ortanca amcam varsa o gün mangalı o yapar; o yoksa ben yaparım. Her halukarda büyük amcam rakıları kapar mangalın başına gelir, muhabbet edip et pişirirken rakı içip pişen etten tırmıklanır ortaklaşa. Sistem budur.

Büyük amcam gibi siz de mangalcınızı memnun edin; eti en lezzetli olduğu anda yiyin.
Mesaj tarihi:
wastyrx said:

fede said:

işte öyle yaptığın zaman eline iş veriyolar. mangalın başına gidip abi onlar pişmiş çevirmek lazım, abi kömür yanıyo bi eşelemek lazım gibi işe yarar gibi gözüken taktikler vererek işe hiç bulaşmadan kaç mangalı temiz çıkardım sayamıyorum artık


Pazar bize mangal yap lan


yaparız hacı, hemen çak bi org.
Mesaj tarihi:
küheylan said:

Önce sucuk, arkasından tavuk kanat üstüne pirzolalar. En son köz üstünde türk kahvesi.

Afiyet olsun.


abi sucuk once atılır mı ya
atesi sondurur yag bırakır
cık cık cık
Mesaj tarihi:
Acıksınlar abi. Ya da çok kalabalık değilse (5-6 kişi falan max.) mangal başında piştikçe yersiniz.

Biz 3-4 kişi gittiğimizde öyle yapıyoruz, mangalı masa gibi ortaya koyup pişen her şeyi anında yok ediyoruz.
Mesaj tarihi:
sadece odun kullan çohlezzetli oluyor
sadece odun kullandığında biraz beklemen gerekiyor köz olunca iyice pirzolaları atcen
köze de patlıcanı kırmızı biberi gömcen
gece gece
neyse
Mesaj tarihi:
Odunun cinsi ve kalınlığı önemli onun için, her odunla olmuyor.

Zaten mangal yapılacağı zaman ince odun kullanılır genelde, kalın odun atıp da et pişirecek ayara gelmesini beklerseniz aç insanlar beyninizi yemeye başlar muhtemelen.
Mesaj tarihi:
pıynar ve zeytin odunları mangal için çok iyi. sırf odun ateşinde mangal yapılacaksa mangala bir iki saat önceden başlanmalı ki odun içten yanmaya başlasın. biftek en iyi odun ateşinde oluyor bence. yavaş yavaş pişiyor ayrı bir tadı oluyor.
  • 4 hafta sonra ...
  • Admin
Mesaj tarihi:
Bu arada bi taktik daha ben ekleyim. Gerci ufak mangali olanlar ayrilsin onlara pek yaramaz.

Etler kuru olmasin diye kozlerin kenarina bir kap su koyuyorsunuz, buharlasip pisen etleri az nemlendiriyor.

;)
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
sleepingdeath said:

Mangali nerede yapiyorsun bilmiyorumda bizim bu Ankarada mangal evleri var biz genelde oradan et/tavuk aliyoruz gayet lezzetli oluyor tavsiye ederim.


nerdeymiş bu mangal evleri?
×
×
  • Yeni Oluştur...