Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iyi mangal nasil yapilir?


reyou

Öne çıkan mesajlar

deadwoll said:



Ha bir de ülkece eti dövme alışkanlığımız neden var onu sorguluyorum her seferinde, kasaba "abi vurma yazıktır" diye diye anlatamadım, eti güzel diye 10 seneyi aşkındır aynı yerden alıyoruz, adamın hobisi herhalde et dövmek.


Abi et mangalda yapılcaksa biraz dovulebilir. Ama mantık aynı mantık işte ince et iyi pişer. Ben dovduruyorum eti yoksa bizimkiler yemiyo cunku annemler felan. Dediğim gibi işte turk insanının mangalı eti mahvetmek anlayısından. Bizdeki mangalların kapaksız olmasıda ondan. Eti dövdürüp ölene kadar pişirdiğimizden kapaga gerek kalmıyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:


ufak masalarla muhattap olmuyorum

http://i.imgur.com/YtQsB.jpg
http://i.imgur.com/jGBUa.jpg
http://i.imgur.com/eG5tW.jpg
http://i.imgur.com/zThn9.jpg
http://i.imgur.com/M0BlD.jpg




ahua bu mu büyük masa abi ?
bizim teras mangallarından birine çağırıyım seni de masa gör
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

kimyasal mangalı bozar
baca almak sart
et sırası onemli

ben köfte biftek tavuk sucuk yaparım genelde
köfte gec aklırsa ac kalıyo millet

sac kurutma makinası can dostudur mangalcının bu arada
kömürde mangal komuru alınır
issiz olcak
uzun yancak tuzbuz olmucak hemen köz olcak

marine içinde ole mangalda saraba yatırılmıs et pişmez
zeytinyapğı kekik pul biber karabiberle eti yogurursan biraz yeter


Hayvanlar gibi iyi mangal yapar. 5 kilo sucuk yedirir, o derece
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Canım kuzu külbastı, ciğer çöp şiş çekti şu topic'i okurken lan :/

Bi de hep bizde şöyle bizde böyle diyoruz da, barzo almanlarda da yok ki mangal kültürü. Sorsan her allahın günü barbekü var sağda solda, hepsi sosis, tavuk spamlıyor. Adamlarla 2 kere bbq yaptık 2'sinde de mangalı ben yaktım onlar beceremeyince. Almışlar cırcır öten bi alet, hava üflüyor, kok kömürü üstüne de kimyasalı sıkıyorlar oldu sana mangal. Et öyle değil böyle mundar edilir diyorlar sanki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Canım kuzu külbastı, ciğer çöp şiş çekti şu topic'i okurken lan :/

Bi de hep bizde şöyle bizde böyle diyoruz da, barzo almanlarda da yok ki mangal kültürü. Sorsan her allahın günü barbekü var sağda solda, hepsi sosis, tavuk spamlıyor. Adamlarla 2 kere bbq yaptık 2'sinde de mangalı ben yaktım onlar beceremeyince. Almışlar cırcır öten bi alet, hava üflüyor, kok kömürü üstüne de kimyasalı sıkıyorlar oldu sana mangal. Et öyle değil böyle mundar edilir diyorlar sanki.


Amerikalılarda ole. Mangal gorunce hamburgerle kosuyo. Lan bi dur birader.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

nomsaR said:

mangal başında durmayı sevmiyorum, çatal bıçağı masaya vurup haydi nerde kaldı bunlar demek benim görevim.


Tam bu kıvamda bir arkadaşım vardı, al birader patlıcanı biberi soy vakit geçer dedim, 5dk sonra ver ben çevireyim sen piştin orda dedi.


AHAHAHAHAHHA
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Okumadım önceki postları vefakat:

1) Kömürler altta

2) Kömür tercihi fosil olmalı, yazlık yerlerde heryerde diğer şehirlerde grossmarketlerde satılan mangal kömürlerinden bir paket al. İs olmasın dikkat

3) Bacan varsa onun içinde tutuştur, yoksa piramit şeklinde yükselt aralarına bulabiliyorsan kozalak bulamıyorsan çıra at

4) Kimyasallardan atma, acelen yoksa ki keyif için yapılan bir halt olduğu için olmasın saç kurutma makinası, büyük tepsi vb. şeylerle yelleme. Faraş iş görür

5) Tutuşmaya başlayınca piramiti boz, alana tam yayılsın. Kozalak kullanıyorsan ve ateş kıvama geldiyse kozalakları çıkar dumanı boktan tat verebiliyor

7) Ateş en can alıcı haldeyken balık yapıyorsan büyük balıklar, parça kırmızı etler, pirzola ve şiş tercih et. Bunlar Tier 1
Köfte ,tavuk kanat, tavuk kalça şiş ve daha ince fileto kıvamındaki balıklar daha sonra. Bunlar da Tier 2.

8) Sucuk genelde ya doymazsak diye alınır etlerden sonra yemeğin sonlarına doğru atılır, bu sebeple kömür en son köz haline gelince sucuğu at. Bu da Tier 3. Sırf sucuk üzerine kuruluyorsa mangal ateşin iyice köz olmasını bekle, açım ulan yandı işte diyorsan da başında iyi bekle kömürleşmesin et.

9) Sebze tercihinde mangalı iki kat kurabiliyorsan ızgara olarak, etlerin üzerindeki kata domates ve biber diz. Soğanları etlerle bir yap ateşe yakın olsun.

10) Acelen varsa marineye yönelme, geceden etmen gerekir çünkü özellikle kalın bir dana etiyse. Tavuksa 2-3 saat yeter. Hazır marine soslar eh işte gidiyor. Ege Bölgesi'ndeysen et alınacak kasapları paylaşabilirim. Kendim marine edecem diyorsan: Dana eti -> Şarap (yoksa üzüm sirkesi), sızma zeytin yağı, keyfine göre baharatlar, et çok kalınsa biraz süt. Tavuk eti-> Aynıları geçerli fakat süt yerine yoğurt sürebilirsin etlere


HADİ HAYIRLI TRAŞLAR
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işte öyle yaptığın zaman eline iş veriyolar. mangalın başına gidip abi onlar pişmiş çevirmek lazım, abi kömür yanıyo bi eşelemek lazım gibi işe yarar gibi gözüken taktikler vererek işe hiç bulaşmadan kaç mangalı temiz çıkardım sayamıyorum artık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kozalak kullanan adama saygı duyarım abi ben doğru yapıyorsa, pro sayılırım fakat hala el bombası gibi patlatıyorum bazen. O mangalın eti lokum gibi yenir

Reyou patates mangala pek yakışmaz, ama alüminyum folyoya sararsan da folyo ayıklarsın patatesin içinde direk at. Kumpir kıvamında yer yer kararınca çıkar, bi de ateşin sonuna doğru. Tier 3 o da
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

işte öyle yaptığın zaman eline iş veriyolar. mangalın başına gidip abi onlar pişmiş çevirmek lazım, abi kömür yanıyo bi eşelemek lazım gibi işe yarar gibi gözüken taktikler vererek işe hiç bulaşmadan kaç mangalı temiz çıkardım sayamıyorum artık


ahahaha benim taktik lan bu :D
hatta başında bekleyerek sıcak sıcak direk yeme şansına da nail oluyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...