Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iyi mangal nasil yapilir?


reyou

Öne çıkan mesajlar

  • 4 hafta sonra ...
Fistan said:

abi 7 sayfa okumadın mı
öyle mangal mı olur
yavas yavas kendi yanacak mangal
hızlı yakma işi ameleler için


sorun orada 7 sayfa okudum ama bu olay da gayet makul sonuçta kömürü sadece tutuşturuyorsun. Kimyasal yok netice de. Kömür de yavaş yavaş yanıyor zaten. Daha bugün mangalı yaptım tuttum odun kestim koltuk altlarından gazete çıkardım, kozalak toplamak için baya yürüdüm tamam şişman olsam sorun yok spor yapıyorum bunları yaparken ama durum öyle deel. Malzemeler tam olunca 30 dakika da olay tamam oldu ama böyle de gayet güzel. pratik.

Kozalağın tadı, odunun kokusu da ete sinmeyi versin. Bende hem mangalı yapıp hemde sofraya ortak olmak istiyorum. Soğuklar bana kalıyor hep.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

Kozalağın tadı, odunun kokusu da ete sinmeyi versin. Bende hem mangalı yapıp hemde sofraya ortak olmak istiyorum. Soğuklar bana kalıyor hep.


Burdaki mangalcılar seni döver döver. Mangalın başında olmak kutsal bir görevdir, gerekirse aç da kalmalısın. Önce herkes bi doysun.

Odunun kokusu sinmeyiversin demiş bir of.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben soyle yapıyorum yakarken. yer onemli tabi fon makinasına ulasım varsa hersey daha kolay.

once cıralardan interconnected bi alan yaratıyorum kenardan yaktıgım cıra gidip ortayı da yaksın o da gidip arka tarafıda yaksın gibi. sonra uzerine kucuk parca komurleri sonra buyuk parca komurleri atıroyurum. cıtaları da cogunlukla bi kagıt parcası tuvalet kagıdı falan yakarak 2 3 noktadan tutusturuyorum. yaklasık heralde bi 2-3kg komurle 7 8 kisi full doyuyodu. Bu dedigimde eger cıra yerleri iyiyse ve rahat rahat tum cıralar yanıyosa hic mangala dokunmuyorum yaklasık bi 15 dkda falan hazır oluyo uflemesiz falan. Hea tabi bazen cok "mavi alev" kalıyo komurun uzerinde o ete gelmesin zarar vermesin diye bi iki uflettigim oluyo fonu. bu 7-8 kisilik modelim yeterli oluyo rahat gidiyo. Eger sayı cok buyurse tke sefer alev yetmiyo odun komurunde naparsan yap(bi keresinde 25 kisiye yapıyoduk 3 mangal yaktım anca yetti)

Eger kisi sayısı fazla ise 15+ tas komuru daha iyi tabiki. onda da normalde cıra - odun komuru - kucuk tas komuru- tas komuru gibi bi set yapıp yine cıraları 3-5 yerden tutusturup bekliyorum. tas komuru daha zor harlanıyo tabiki yani. o yuzden hazırlaması biraz uzun. ama cooooook uzun dayanıyo komur iste 18 kisiye bi orta buyuklukte mangal boyutunda yerde 3 - 4 saat boyunca full et sunmustum.

pisirme sırası

sebze - ne bileyim patlıcan biber vs.
tavuk - kanat manat
et - adana urfa kofte ne bileyim antrikot
sucuk - %100 dana eti degilse lutfen sucukları mangala yaklastırmayın ayıp oluyor sonra.

Ben mesela pisirmesinden cok iyi anlamam, yakıcısıyım. sonra bilen biri varsa getirtir ona pisirtirim daha rahat oluyo. diger turlu hem yak hem pisir anam cok yoruluyo insan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Görüldüğü kadarıyla herkes mangalı çabuk bitiriyor, milleti doyuruyor. Sevmiyorum bu tip mangal işini.

Bana göre mangal keyfi uzun sürmeli. Yemek niyetine, doymak için değil de, meze niyetine et yenmeli içkiyle beraber. Yemek niyetine, yarım ekmek elinde et bekleyenler olduğu zaman bırakıyorum ben mangalı yaktıktan sonra, alın kafanıza göre bişirin diyorum.

Ama kadro güzelse, içmeyi ve yemeyi bilenler varsa, sırayla, yarımşar saatlik aralarla atıyorum etleri, tavukları. Mesela ikişer adet kanat veriyorum, yarım saat sonrasında duruma göre 1-2 pirzola, yine aynı aralıkla biftek olabilir sonrasında. Arada mantar atıyorum kaşarsız, suyu çok güzel oluyor mantarın. en sona genelde sucuk oluyor gecenin ilerleyen saatlerinde. Bu şekilde mangalı 6 saat boyunca devam ettirdiğimi bilirim. Tabi, kömürden kaçmamak lazım, mangalın bir tarafında sürekli yeni kömür yapıyorum bişecek malzeme için. Keyif meselesi işte. Aferin bana, süper insanım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...