axedice Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 mani said: "kar amaçlı oyun geliştirmek" hobi olarak geliştirmeliydiler bence. tüm dünyada bütün firmalar hobi amaçlı kurulmuşken, eğlence sektörü hobi amaçlıyken pis kapitalist blizzard kar amaçlı oyun geliştiriyor. lanet olasıcalar. Daha önce açıklamıştık bu kavramı ama bir kere daha açıklayalım. Oyun dediğin eğlenceli olduğu için tüketilir, oyun firmalarının asıl amacı da eğlence satmak. Sen obsesif kompulsif item biriktiren adamın cebinden daha fazla para tırtıklamak için eğlenceli olan oyun mekaniklerini sıkıcıya çeviriyorsan bir yerde yanlış yapıyorsun. Eleştirdiğimiz de bu, oyun daha eğlenceli olabilirdi. Daha çok para kazanma ve cepleri sömürme uğruna eğlenceden kısıyorlarsa, siz de daha az satışla cevap verip o işlerin öyle yürümediğini göstermelisiniz. Blizzin bundan sonraki oyunlarını iyi takip edin, RMAH benzeri sistemleri gördüğünüz anda basın yaygarayı basın hatredı. Koyun gibi sıraya gidip meleye meleye oyunu alırsanız bi sonraki wow expansionda yada yeni mmoda pvp itemlarının RMAHtan gittiğini, raidlere girebilmek için ya normalin 5 katı farm ya da paracıkları saymak gerektiğini görürsünüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 şey vardı ya, hell hephasto, vurunca elektrik saçan frost immune light resist falan ahahah sorcla denk gelince okçuya kestirmeye çalışıodum bi o bi de lord de seis vardı d2 de. Geri kalanı andırstendıbıl dı. mesela baal vurdumu -53242 resistli sorcuma 10hp falan kalıodu zort teleportluodum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 kar amaçlı değil hobi amaçlı oyun üretsinler demek ne tür komikliktir çözemedim:) oldu olacak devlet adamlara para bağlasın da hobileriyle uğraşınlar böyle şey mi olur:) tabi ki para amaçlı yapacaklar üstteki arkadaşın dediği gibi de adamlar eğlence satıp para kazanıyorlar..kaldı ki yeni çıkan oyunların yanında D3 baya uğraşılmış bir yapıt bunu inkar edemezsiniz Max Payne'i oynadım şu yeni çıkan şahsi fikrimdir: rezalet..Far Cry'ı oynadım allahım bitse de gitsek dedim resmen e insanlar bu oyunlar için çıldırırken şimdi çıkıp nasıl D3'e hobi amaçlı üretilseydi deriz ki? tamam adamların saçmaladıkları noktalar var ama herkesi de ne yazıkki aynı anda tatmin etmek mümkün değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 blizzard kazanç - müşteri deneyim eğrisi... blizzard ne kadar kar marjını arttırmaya çalışırsa müşteri deneyimi o kadar düşüyor. bunu wow'dada gördük. diablo 3'de artık bu son saffaya taşımışlar. köküne kadar kanırtılmış, her şeyden para kazanalım mekaniği oyunun player tarafında deneyimi yerin dibine sokuyor. en kötü olan ise, adamlar mist of pandaria çıkartacak yine herkes alacak, diablo 3 exp çıkartacak yine herkes alacak.. tek ele aldılar piyasayı. tek umudum guild wars ile plaync artık bizi blizzard'a mahkum etmeyecek. ciddi anlamda oyuncu kitlesinin blizzard'ın bu politikasına tepki göstermesini hayal ederdim, bunu forumlarda qq postları ile değil ÜRÜNLERİ SATIN ALMAYARAK yapmalarını isterdim. işte o zaman blizzard "biz nerede yanlış yaptık" diye düşünür hale gelirdi. şu an adamların yaptığı herşey peynir ekmek gibi satıyor, adam 1 üründen 1 lira kazanmak yerine 1 üründen 10 liraya kazanabiliyorken niye yapmasın ki? müşteri ağlasa da satın almıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Panda betayi gördükten sonra almaktan vazgeçtim ben. Oyunda belli başlı hiçbir degisiklik yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 En son ne zaman bir blizzard ürününde belli başlı değişiklik gördük ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 bingildak said: ciddi anlamda oyuncu kitlesinin blizzard'ın bu politikasına tepki göstermesini hayal ederdim, bunu forumlarda qq postları ile değil ÜRÜNLERİ SATIN ALMAYARAK yapmalarını isterdim. işte o zaman blizzard "biz nerede yanlış yaptık" diye düşünür hale gelirdi. şu an adamların yaptığı herşey peynir ekmek gibi satıyor, adam 1 üründen 1 lira kazanmak yerine 1 üründen 10 liraya kazanabiliyorken niye yapmasın ki? müşteri ağlasa da satın almıyor mu? Valla söylediklerinde doğruluk payı var da blizzarda fazladan yüklenmişsin bence. Benim de qq yapmama rağmen oyunu almamın nedeni her türlü parasını hak etmesi. Yani qq nun sebebi daha iyi olabilecekken olmaması. EA gamesin, ubisoft un hüküm sürdüğü piyasada blizzard hertürlü en iyi olmaya devam edecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ses Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 o değilde artık blizzard yeni bi IP çıkarsa iyi olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 @Myshkin: Diablo olsun, World of Warcraft olsun kesinlikle oyunun kalitesine veya contentine bir lafım yok. Adamlar yapıyor bu kadar basit. Benim altını çizmek istediğim nokta oyunun iyi veya kötü olması değildi. Blizzard oyunlarını daha fazla kar marjı elde etmek için şekillendirmeye başladı. Oyun çok güzel, zevkle oynuyoruz ama öyle bir dizayn edilmiş ki seni her türlü AH'i kullanmaya zorluyor. Tabii ki de böyle olacak sonuçta mmo niteliği var, fakat işin içine rmah ve komisyon girdiğinde ben art niyet ararım. Oyunun dizaynını kimseyi rmah'a muhtaç etmeyecek şekilde yaparsın, isteyen fantazi amaçlı rmah kullanıp binlerce dolar verip en iyi itemları çekebikir ona kesinlike hiçbir itirazım yok. Exclusive olaylarda servis sağlayıcıların ekstra para kazanması çok olağan bir şeydir. Bütün hizmet sektöründe bu böyledir. Fakat sen bütün müşterilerini bir sistem yaratarak rmah kullanmaya zorluyorsan, o işin tadının kaçtığının göstergesidir. Blizzard uzun süredir bunu alttan alttan döşüyor. Eğer bir tepki gösterilmezse bu sistem böyle devam edecek asla değişmeyecektir. Dediğim gibi adam 1 kazanmak yerine 10 kazanabiliyorsa niye yapmasın. Şu yaptıkları bence kesinlikle bir pilot denemesi. Kullanıcıyı test ediyorlar. Eğer bu pilot denemesinden blizzard tarafı istediği sonuçları elde ederse bundan sonra hiçbir blizzard oyununu "ekstra" ek ücretler ve komisyon vermeksizin oynayamacağınızı (100% içerik ile) garanti ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sleepingdeath Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 hacklendim, oyuna girdim ticket attim bu arada arkadasdan gold alip tekrar item aldim lvllamaya devam ettim. adamlarin verdigi cevap hacklendiginize dair kanit yok. "ok brothers" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 hacklenince hesap kapanıyordu bir süre. niye kapatmamışlar ki seni? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 ha bu arada path of exile skill tree nin bir kısmıymış bu :D http://gaming.juliobiason.net/wp-content/uploads/2011/11/screenshot-0011.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guernica Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 swtor o kadar baymasa yüzüne bile bakmazdım şunun da neyse artık. abv blizzard, abv ea. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 bu skill sistemi daha başarılı bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninlempis Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 samaella said: ha bu arada path of exile skill tree nin bir kısmıymış bu :D http://gaming.juliobiason.net/wp-content/uploads/2011/11/screenshot-0011.png daha çok stat tree diyebiliriz. iyi oyun ama awesome falan değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 bingildak said: Şu yaptıkları bence kesinlikle bir pilot denemesi. Kullanıcıyı test ediyorlar. Eğer bu pilot denemesinden blizzard tarafı istediği sonuçları elde ederse bundan sonra hiçbir blizzard oyununu "ekstra" ek ücretler ve komisyon vermeksizin oynayamacağınızı (100% içerik ile) garanti ederim. RMAH ilk açıklandığından beri bunu savunuyoruz, ama genelde gelen tepkiler "yeaa bana ne ben para vermem verenler düşünsün" , "yeaa hayır öyle olmaz para vermeyen sıkıntı çekmez" , "yeaaaa en iyi oyun blizz oyunu bırak istedikleri gibi yapsınlar"... Hal böyleyken adamlar da dayıyor önüne fast jailer horve invul act3 dilcilerini, hadi bakalım item al da bunları tankla diyor. Path of exile baya güzel oyun bu arada. Şu beta haliyle D3e tercih ederim ben, stat tree sayesinde customization sunuyor baya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackLabelSociety Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 samaella said: ha bu arada path of exile skill tree nin bir kısmıymış bu :D http://gaming.juliobiason.net/wp-content/uploads/2011/11/screenshot-0011.png abi o değil de daha yeni öğrendim bu oyunu ve görüntüler diabloya basar gibi gözüküyor(videolar demiyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mehanix Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 inferno act 2 ye ilk girdim su ucak böcükler varya sinek gibi bişey fırlatıyor o sineklerden 1 tanesini yiyip olmek deişik bir deneyimdi:) hele o dilci elitelerden bahsetmek bile istemyorum:)ya aslında bana cok mantıksız gelmiyor infernonun bu kadar imkansız oluşu.. şimdi eger infernoyuda hell gibi bitimiş olsaydık ee bumudur derdim burda muhtemelende patch gelen kadar hayatta oyuna girmezdim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Sanat yönetimi diablo kadar başarılı değil, ama grafikleri daha iyi. Bide bu oyun indie. Gerçi diablo3ün de grafikleri minecrafttan biraz hallice Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 oyun bedava olsa anlarım ah ye abanmalarınıda, zaten 130 tl para verip alıyorsun oyunu, ucuz da değil, verilen bi hizmette yok, ee bu kadar para nereye gidiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 http://www.richvillains.com/wp-content/uploads/2012/03/Bobby-Kotick-Again-Sells-Activision-Shares-2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 oyunlar gitgide oyuncu köleleştirmeye başladı. Oyun oynarken zevk alacağına sinir stres oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Feamer said: oyun bedava olsa anlarım ah ye abanmalarınıda, zaten 130 tl para verip alıyorsun oyunu, ucuz da değil, verilen bi hizmette yok, ee bu kadar para nereye gidiyor? abi oyun bedavaya oluşmuo o ne demek? oyunun sonundaki kastı görmedin mi o adamların karnı nasıl doyacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2012 Malmortis adam orda diyor ki f2p olsa ama p2w olsa, ancak o zaman RMAH değnekçiliği haklı hale gelebilir. Belediye - otopark mafyası gibi adamlar, hem park edicek yer yok hem de üstüne zorla para alıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar