Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 euro = gold ? sizce ne olur


akirafes

Öne çıkan mesajlar

rmah açıldığında altın alım satım fiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz
Altın çok kolay kazanılıyor oyunda şimdiden al sattan milyonlarca gold yapan var . Biride ben :P
Bu gidişatla oyundan çok para kazanan olucak .
1 euro = 50000 goldun üzerindeki her rakamda kanımca çok saçma olucak .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AH'nın ciddi revizyona gitmesi lazım. Buyout price olmadan konulan item'lar mahvediyor piyasayı. Güzel bir rare düşürüyorum, elimden çıkarayım diye 20-25k buyout'a koyuyorum ki biliyorum mesela çok rahat 50k'ya gidecek bir item, ama çok çok zor satılıyor. Bunun birinci sebebi de price range ayarlanmasının imkansız oluşu.

Aynı şekilde gem ve crafting material konusunda da sistemi iyi oturtamamışlar bence. Çok oynuyor fiyatlar.

Hal böyleyken AH üzerinden para kazanmak şansa kalmış bir şey. Bu yüzden RMAH bir süre için iyi bir kapı değil. RMAH-only AH'den item almak da bir seçenek, zira daha "rafine" bir AH olacaktır bu şartlarda. Yani herkesin manyaklar gibi gold kasıp gold satması;

1- Gold/Euro paritesini çok ciddi sekteye uğratır. Yani ilk açıldığında 100k/1 Euro olan currency ilk hafta bitmeden 1m/1 Euro olur rahatlıkla

2- Gold AH'deki item'lar da çok yüksek şekilde enflasyondan zarar görür. 20-30k'lık item'lar 400-500k'ya çıkabilir

Bunun için yapılacak şeyler;
-Buyout bedelsiz ürün koyulamayacak yahut aramalara "buyout'u olmayanları listeleme pls" seçeneği eklenecek
-Tüm item'lar için max. price'lar olacak, mesela bir rare'i 2m'dan fazlaya satamayacaksın
-Gold/Euro paritesini piyasa değil firma belirleyecek

Aksi takdirde AH'nin hiç bir anlamı kalmaz. Zira gold kasan çok, gold'la alışveriş yapan çok olurken Euro ile gold alan ya da RMAH kullanan bu rakamın yüzde biri olur ancak.

İmza; WoW'da AH'den kazandığı parayla uzun süre hayatını idame ettiren bir dost.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk açılışı bilmem ama en fazla 1 ay sonra 1/10 gibi bir fark olacaktır o da en az. İtemlerin düşmesi vs gibi faktörlerde büyük etken. Milyar goldun var ama alacak item yok ise zaten para etmeyecektir. Ya da düşen itemi euroya vurduğun zaman 1000€ fln gibi birşeye satmaya kalkarlarsa zaten ah yalan olur iyice.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Buna benzer bir uygulama yıllardır Eve Online da mevcut başladığı an deli para kazananlar oldu sonra hepsi duman oldu ancak şimdi istikrarlı olanlar halen ay da 2000TL yi rahat topluyor yani.
Önemli olan oyunun sürekliliği mesela ben Blizzard yerinde olsam sittin sene Inferno da Diabloyu öldürmezdim kasabildiğim kadar kasar böylece insanları hep birşeyler denemeye iterdim. O bittiği an oyunun potansiyeli ciddi anlamda düşecektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşte o yüzden piyasaya bırakılamaz. Bırakılamaz çünkü herkesin elde edebileceği bir akodomite var. İşten geldikten sonra 1 saat kasıp item'ları vendorlayarak 20k toplayan adam da satabilir, bütün gününü AH başında harcayan adam da satabilir. Hal böyleyken sudan değersiz olacak oyundaki gold.

Ama bakıyorsun, oyunda +gold from monsters affix'ini şu ana kadar hiç görmedim, inanılmaz az gold düşüyor. Hal böyle olunca ne oluyor: oyun içi gold inanılmaz değerli ve elzem bir konumdayken oyun dışı AH'deki gold sudan ucuz oluyor. Hal böyleyken Blizzard oyuncuyu gold almaya zorluyor. Aldıkları yüzdeden inanılmaz karlar edecekler.

Bu arada sadece RMAH'tan değil Gold AH'den de aldıkları yüzdeyi de düşünün. Blizzard her zaman el altından gold satmıştır (WoW'da AH cutlarından topladıkları o paralar bir şekilde satıldı hep) bunda da hem AH'den hem RMAH'tan aldıkları cutlarla ihya olacaklar. Bu yüzden sabit fiyat politikasına gitmek istemeyeceklerdir, gold iyice değersizleşsin, herkes gold alsın isteyeceklerdir hatta. 1 euro 1 milyon gold al bütün artisanları full level götür mantığı işleyecek yani iki hafta sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...