Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Super Lig - 2012 / 2013

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

aksine çok yetenekli futbolcuların bulunabileceği bir ülkede yaşıyoruz. Yetenekli adam sayısı gereğinden fazla ama mental eğitim eksikliği var.

1. Lig maçlarını açın izleyin. Ne adamlar var, 2. lig maçlarında keza öyle. Adamlar alıyor, geliyor, koşuyor it gibi oynuyor ama it gibiden öteye gidemiyorlar. Çünkü televizyonda Ronaldo abisini izliyor ve taklit etmeye çalışıyor. Onu taklit etmek için sadece izlemenin yeterli olmayacağını bile bilmiyorlar.

Bu konuda en güzel örneklerden biri de bana kalırsa Necip'tir. Bu adamı ben altyapıdayken de izlemiştim 1-2 kez. Ciddi ciddi şuan ülkede o mevkiideki en yetenekli oyunculardan biridir yabancı-yerli fark etmeksizin ama mental olarak o kadar dipteki yeteneğinin olması ona ekstra hiçbir şey kazanmıyor. Kolay maçlarda yıldızlaşıp, zor maçların %90'ında patlamasının bir sebebi de bu aslında, mental yoğunluğu ve profesyonel baskıyı kaldıramıyor. Çünkü ona bunlar öğretilmedi, çalıştırılmadı.

Olcay mesela, Almanya'da orta sıra takımı topçusu bile olamayacakken ve yetenek desen keza Beşiktaş'taki en yeteneksiz adamlardan biri bile olabilecek kapasitesi varken sadece aldığı mental eğitim ile bu ülkede harika bir sezon geçirdi. Olcay aman aman işler yapmadı, ama karşısında onun futbol zekasına karşı koyabilecek adam yoktu. Ha keza takımında da çok az vardı ya neyse

Bu ülkede yetenekli oyuncu sıkıntısı yok. Sıkıntı onları doğru işlemekte bitiyor.

Hırvatistan'da çok mu yetenekli adam var? 4 milyon nufüslu ülkenin stoper hattında Corluka, Kör Gordon, Vida gibi adamlar oynuyor. Semih Kaya, Serdar Aziz falan bu adamlardan 10 kat daha yetenekli adamlar ama işte onların standartlarına halen ulaşamadılar.

Arkadaş onu bunu geç, arka direk koşusu nedir bilmeyen gol kralları, forvetler, amc'ler var...
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

hangi uzun vade yahu? geçen sene konmadı ya bu sınır. uzuuun vade hala dolmadı mı

Demek istediğim, bugün 6 yabancı, yarın 5 yabancı öbür yıl 11 yabancı yapar bunlar ! Eğer bir şeye inanıyorlarsa sonuna kadar gitmeleri lazım ama hiç sanmıyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Oysa kaldir yabanci sinirini tamamen, 3-5 sene yedek kalir Turk oyuncular ama sonra mecbur calisip gelisip ortama uyarlar ve kalite yakalanir milli takimda da.

Buna ben katılmıyorum işte.

Tamamen yabancı sınırlamasının kalkması özellikle Anadolu kulüplerinin Afrikalı oyuncu dolmasına neden olur. Bizim yapmamız gereken direk UEFA modeli olmalı. Bu daha önceden de dile getirildi zaten. Sallıyorum Gençlerbirliği, Kayseri gibi takımlar yurtdışından ucuza kaliteli sayılabilecek oyuncular bulabiliyorlar. Keza artık büyük takımlarımız da kaliteli yabancı transferi yapmayı öğrendiler.

Artık böyle adamlar gelmiyor yani. 3-5 gol atmıştı bu kalibrede.
http://www.youtube.com/watch?v=gMwcgp9cPlI

Yapılması gereken takımların kendi altyapılarına önem vermek zorunda bırakılması. Rakamları sallıyorum ama ne demek istediğimi daha iyi açıklayabilmiş olurum.
"Sahadaki 11'de her zaman takımın kendi altyapısından çıkma 2 oyuncu; ilk 18'de ise toplam 5 Türk oyuncu olacaktır." diye bir düzenleme olsa hem Türk oyuncuların önü tamamen kapatılmaz, hem yabancı sınırının artmasıyla adam gibi transfer yapan takımlarımız güçlenir, hem de takımlar sahadaki altyapıdan çıkma 2 oyuncu gereksinimi yüzünden altyapılarına gözlerinin içi gibi bakarlar. Ki yıllardır ülkeye gelen "tecrübeli" yabancı oyuncuların bir halta yaramadıklarını çok gördük. Bu sınır kalkınca belki takımlarımız daha genç yabancı oyunculara da yönelirler. (Tamam Galatasaray Kapuska faciasından sonra yönelmez. O ayrı.)

Ha böyle bir düzenleme olur mu? Kimi kandırıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:
Cekolslovakya apayri bi bolge abi.

12 dev adamin 11 i karpat devsirmesiydi hatirlarsan (:

Bu ulkede genetik sikinti var, uzerine zeka sikintisi da var.

Dolayisiyla birsey olmasini beklemeyi birakmak lazim.

Cok acaip sacmaliyorsun ki oyle boyle degil.
Disiplin ve Egitim disinda hic bir eksigi yok insanlarin, genetik sikintiymis lol bence sende bir sikinti olabilir.

12 dev adamin Bosnak Arnavut olmasinin sebebi, Titonun komunist Yugoslavyasinda herkesin okulda spor yapmasidir. Ordan savasta gocen aileler burda da spora Efese falan verdiler cocuklarini.

Genetikmis hea adamlar wolverine zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya modeli lazım.

Yani yabancı sınırından ziyade kendi ülkende yetişmiş oynuncu sayısı için alt sınır bulunması lazım. Ve ilk 11/18'de de belli sayıda bu oyunculardan bulunacak şekilde bir sistem olması lazım. Yabancı kısmında da olmadı EU pasaportunu komple serbest yapıp, onun dışındakileri 4-5 diye sınırlarsın. Sonuçta her şey TFF'nin elinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:
Pekala sampiyon ayni sporu 3 nesil arka arkaya yaparsa, senin 3 nesil bulgurla beslenen koylu cocuguyla karpat cocugu bir mi olur saniyosun?
Genetik bilimini bu kadar da ezmeyin, goruldugu gibi sen de nasibini almissin lol.

Esh sen baya mal ciktin yahu, gerci her mesajinin sonuna Amk eklemenden belliydi ne oldugun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...