Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Facebook #2

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
CthuLhu said:

Black-ice said:

biri şunu açıklasın yaw:
domates çorbası yapayım dedim. googledan bi tarif baktım.
sonra bir baktım facebooktan o siteyi beğenmişim yemek tarifleri.com falan diye. millet duvarıma yazmış dalga geçmiş.

nasıl olur lan? beğenmedim direk tarifi okudum çıktım.

backgrounda direk like linki falan koyuyorlar. sen de sayfayı okurken farkında olmadan tıklıyorsun.

hiç bir yere güvenemicez mi ya atrtık. saçma sapan siteleri de likelicak sonra afcebook. paranoyak oluruz valla.
Mesaj tarihi:
Benim bir sorunum var, yeni kayıt olduğumda artık hesabımı kitleyerek başlatıyor ve benden telefon numarası istiyor. Eskiden 1-2 gün takılabiliyordum artık direk kilitliyor. Bunu nasıl aşabilirim?

Çerezleri falan da silip denedim yok fayda etmedi.
Mesaj tarihi:
[email protected]
Mail Delivery Failure

This message was created automatically by Facebook.

The person you’re trying to reach may only accept emails from people they're connected to on Facebook.

mesaj gönderdikten sonra şu çıkıp duruyor ya, normalde mesajları komple kapatmak yok artık sanırım, diğer klasörüne düşüyor tanımadığın birinden mesaj gelse bile.
ama bu mesaj nerden çıktı şimdi?
1-2 haftadır listemde olmadığı halde eski hatunla mesajlaşmıştım kah cevap verdi kah engelledi, az önce bir şey daha yazmak isterken yukarıdaki mesaj geldi.. mark'a mı şikayet etti direk nedir ahshdaskj
Mesaj tarihi:
abi şu mesaj atarken nerede oldugunu gösteren zımbırtıyı nasıl kapatıyoruz. (Cep telefonundan biliyorum da bilg. nasıl ? )

Arkadaşa işteyim gelemem bugun diyorum map'te evde gösteriyor sdaf

edıt: tmm bilg. göstermiyormuş salaklık bende bilg. attıgımı sandıgım şeyi cep'ten atmışım
Mesaj tarihi:
onu kapatın ya. geçen mesajlaşıyoruz. canım sıkkın falan. dedim nabıyon. iyi ya işte aynı falan yazdı.

bi baktım sent from antalya.
Mesaj tarihi:
ahaha abi. adam(mesajlaştığım arkadaş) basmış antalyaya gitmiş. bize de "evde canı sıkılan insan" rpsi yapıyor. facebook sağolsun çıkardım vurdum yüzüne.
Mesaj tarihi:
Graphs earch diye yeni bir arama cinsi gelmiş, tam bakma fırsatım olmadı ama genel olarak çok detaylı aramalar yapma imkanı sağlıyor gibi. ("x de y yapan ve z ye gitmiş kaç arkadaşım var?" gibi aramalar)

Başka duyurulan bir yenilik var mı bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
Yaparsa facebook yapar. Semantik aramanin en onemli product'i olcak acik ara. Google muhtemelen titriyordur su an. Saglam bir API destegiyle ozellikle tutulmaz olur. Ama nasi scale edecekler bilmiyorum. Ustune bir de API sorgulari gelirse is cigrindan cikabilir. Gorucez, cok heyecanliyim ben.

Bu arada teknik olaylardan anlayan arkadaslar facebook engineering blog'daki yaziyi okusun. Baya keyifli.
Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:

kozalak said:

Aket-Atum said:

Bugün 15 dakika sonra bir açıklama olacakmış, ne iş?

neye göre 15 dakika sonra ?

mesajı attığım saate göre tabi ki ey kamil.

easy boy

bizde bir açıklama olmadı. herkese açık değil galiba bahsettiğin şey.
Mesaj tarihi:
Açıklamayı zaten facebook üzerinden yapmadılar sanırım, yaptılarsa da bana gelmedi başka yerlerden baktım :) Bazı insanlara bir mesaj gelmiş son bir kaç haftada ama bana gelen giden mesaj da yoktu. Duyduğumzu kadarıyla ilgilendik işte.

Edit: Olay sanki sadece çooook detaylı bir Tree üzerinde arama gibi birşey değil mi? Data Structures dersini pek hatırlamıyorum gerçi :)

Relationlar güzel oturtulmuş, neyin ne olduğu zaten sitenin doğasından ötürü belli e haliyle arama işi de kolaylaşıyor gibi.
  • Yeni Oluştur...