Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Komünizm neydi, değildi?

Feamer

Öne çıkan mesajlar

Trias said:

Komünizm tartışmalarında Küba örneği verip de , "onlar ama çoook mutlu" diyenlere şaşıyorum. Dünyada ne var, ne yok bilmedikleri için mutlular, belki en güzel bu, amazonda ateşden başka bir teknoloji bilmeden yaşayan kabile gibi.

Komünizm robotlar için çok ideal bir yönetim sistemi olabilirdi. Ama insanlar için imkansız.

ne varmış dünyada iphone mu ? 500 km giden arabalar mı ? süper barlar , çılgıncasına plaj partileri mi ? 800 metre gökdelenler mi? bunların mutlulukla ne alakası var ? varsa da hiç birinden faydalanamayan yüzde 90 lık kesimden biri olarak bunlar beni daha mutsuz kılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

Trias said:

Komünizm tartışmalarında Küba örneği verip de , "onlar ama çoook mutlu" diyenlere şaşıyorum. Dünyada ne var, ne yok bilmedikleri için mutlular, belki en güzel bu, amazonda ateşden başka bir teknoloji bilmeden yaşayan kabile gibi.

Komünizm robotlar için çok ideal bir yönetim sistemi olabilirdi. Ama insanlar için imkansız.

sonuç olarak adamlar mutlu arkadaşım :)
mutlu olmaları yeterli değil mi? bi insan mutluysa dunyada ne var ne yok niye umursasın ki?

bunu anlatmaya çalışıyordum küba örneği verirken, adam hastalandığı zaman nasıl doktor parası vericem diye düşünmüyor, aç kalma yada sokakta kalmak korkusu yok, çocuğum aç kalırmı acaba ne yer ne içer, ben çocuğumu nasıl okuturum korkusu yok, demek ki bu onları mutlu yapmaya yetiyor.

ya işte bu sadece banamı koyun gibi yaşamak gibi geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

bunlar senin için olabilir. benim için. Afrikada beyaz köpek balığı ile dalmak, masa dağından okyanusu seyretmek, meksikada mağaralara dalmak, orlandoda roller costerlara binmek, manilada komple farklı bir kültürü tanımak, komododa ejderleri görmek, taylanda değişik dinleri öğrenmek, maldive lerde manta raylerle dalmaktır.

Bunların hiç birini günde 24 saat çalışsa bir kübalı yapamayacktır ve büyük kayıptır.

ovchinnikov said:

Trias said:

ne varmış dünyada iphone mu ? 500 km giden arabalar mı ? süper barlar , çılgıncasına plaj partileri mi ? 800 metre gökdelenler mi? bunların mutlulukla ne alakası var ? varsa da hiç birinden faydalanamayan yüzde 90 lık kesimden biri olarak bunlar beni daha mutsuz kılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Aramızda kübaya gitmeden konuşan arkadaşlar var sanırım amazonda ateş yakmak gibi komik örnekler veriliyor. Ben gitmedim ama oraya giden ve sohbet etme konusunda gayet girişken olan bir kaç arkadaşım oldu. Sokaktan gelişi güzel edindikleri arkadaşlarla aralarında şöyle muhabbetler geçmiş mesela

" Kübalı: Ben operayı o kadar sevmiyorum, ayda bir iki kere gidiyorum ".

Yani kültürel açıdan bir eksikleri olduğunu sanmıyorum. Dendiği gibi mutluluk ve huzur açısından da bir sorun yok. Ekonomik olarak orda da çok insanın senden benden daha kötü durumda olduğu doğru ama bu insanlar Türkiye'de de var arkadaşım (800 TL ile aile geçindirmeye çalışanlar). Kısacası onlar mı dünyadan habersiz yoksa siz mi iyi bi irdeleyin bence bunu
Sosyal ağlarda paylaş

cüceye bir noktaya kadar katılıyorum.

ama yine de kendini komunist ya da solcu olarak gösteren birinin, kapitalist düzende yaşayabileceği kadar az kapitalist bir biçimde yaşamasını beklerim. tabi bu iyi tanımlı değil ama "common sense" ile anlaşılabilecek bir şey herhalde.

diğer konu da dediğim gibi. starbucks'ı taşlayan adam bir zahmet starbucks'a değil bari yandaki çaycıya falan gitsin. evinde oturup temel ihtiyaçları dışındaki bütün parasını biriktirip fakirlere dağıtsın demiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Trias said:

bunlar senin için olabilir. benim için. Afrikada beyaz köpek balığı ile dalmak, masa dağından okyanusu seyretmek, meksikada mağaralara dalmak, orlandoda roller costerlara binmek, manilada komple farklı bir kültürü tanımak, komododa ejderleri görmek, taylanda değişik dinleri öğrenmek, maldive lerde manta raylerle dalmaktır.

Bunların hiç birini günde 24 saat çalışsa bir kübalı yapamayacktır ve büyük kayıptır.

bende muhtemelen deliler gibi çalışsam bile bunları yapamayacağım ki benim etrafımda bunlardan çok keyif alacak arkadaşlarımda var onlar içinde aynı şey geçerli.Bunlardan bizim haberimiz var kübalıların da haberi var söylediğin şeylere dünya güzellikleri dersek ve bunlar ortaksa bunlardan biz ,onlar dünyanın çok büyük kesimi neden yararlanamıyor düşünmek lazım. Yoksa kimse angel şelalesinin tepesinden paraşütle atlamak yerine evde oturup lenine türkü yazmak istemez.
Sosyal ağlarda paylaş

e yanı zaten, "ben biliyom onların cebinde milyarlık telefonlar var ama komsuları ac!" lafları laftan öteye gitmiyo.

sendika baskanları mersedese biniyomus, binsin.
bütün komunistler diğer bütün komunistlerin gunahındanmı sorumlu?
afrikada ya allah bimismillah diye soykırım yapılınca burdaki camii'lerde "cok ayıp ettik böle olmuyo kapatalım bu muslimanlığı" mı diyolar?
endonezyada singapurda cocuk işciler kimyasallarla calısıp, kumlama yapıp ağır makinelerle calısıp sakat kalınca genc yasta ölünce günde 16 saat sömürülünce, burda holding sahipleri bankalar, "kapitalizm ne kadar cirkin bişi oldu ya böle olmıycak hemen satın ferrarileri tibete gidiyoruz" mu diylar

boş boş konusup duruyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

bunlara

BonePART said:

özet şu
ilk hedef biz nasıl sefil yaşarız deil
sefil yaşayanlar nasıl iyi yaşatılırdır

yane dsaha iyi eğitim daha iyi sağlık hizmeti
daha yaşabılabilir maaş seviyeleri
insanlar bunun için komunizm diyo

yoksa gidelim eski rusya gibi yaşayalım diye değil

Ardeth said:

cüceye bir noktaya kadar katılıyorum.

ama yine de kendini komunist ya da solcu olarak gösteren birinin, kapitalist düzende yaşayabileceği kadar az kapitalist bir biçimde yaşamasını beklerim. tabi bu iyi tanımlı değil ama "common sense" ile anlaşılabilecek bir şey herhalde.

diğer konu da dediğim gibi. starbucks'ı taşlayan adam bir zahmet starbucks'a değil bari yandaki çaycıya falan gitsin. evinde oturup temel ihtiyaçları dışındaki bütün parasını biriktirip fakirlere dağıtsın demiyorum.

Cuce said:

e yanı zaten, "ben biliyom onların cebinde milyarlık telefonlar var ama komsuları ac!" lafları laftan öteye gitmiyo.

afrikada ya allah bimismillah diye soykırım yapılınca burdaki camii'lerde "cok ayıp ettik böle olmuyo kapatalım bu muslimanlığı" mı diyolar?
endonezyada singapurda cocuk işciler kimyasallarla calısıp, kumlama yapıp ağır makinelerle calısıp sakat kalınca genc yasta ölünce günde 16 saat sömürülünce, burda holding sahipleri bankalar, "kapitalizm ne kadar cirkin bişi oldu ya böle olmıycak hemen satın ferrarileri tibete gidiyoruz" mu diylar

katılıyorum bunlara
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

abi biraz başlama noktasını atladın sanırım, burdaki konu şu bir kişi kendi söylediğini kendisi yapmıyorsa başkasından bunu nasıl bekliyor? komünistliği savunurken aslında en büyük kapitalist olan kişi nasıl olurda sazı eline alıp çalabiliyor? senin dediğin biraz şey ' 1kişinin yaptığı diğerlerini bağlamaz'. öyle zaten bağlamaz ama kişi kendisi daha uygulamıyorken nasıl öyle bir düzen talebinde olabiliyor?
Sosyal ağlarda paylaş

fırsat eşitliği çizgisini yukarıda belirleme yerine aşağılara çekmek ne derece doğru bilemiyorum.

bu sosyal hizmetlerin standartı nasıl olacak? küba küçük ve kalender bi ülke oraya gidiyor ama 80 milyon bi ülkeye sscb tipi bürokrasi olmadan nasıl yapılacak, devlet kimi nasıl denetleyecek?

bu yüzden denetleme işini piyasaya bırakmak en mantıklısı ama ana kural koyucular da gücünü halktan almalılar

türkiyedeki ve dünyadaki sorun şu anda başka, en başta kürsel büyüklerin çıkarlarına hizmet edilmesi, eğer bu olmaz ulusal çıkarları gözeten bi hükümetle bu sorunlar çözülebilir kanısındayım

malkom x in dediği gibi taşı iyi nişan almayı kuklayı, değil kuklacıyı vurmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de bu bahsettiklerimi yapabilmek için deliler gibi çalışmana gerek yok.(ilkokul mezunuyum, vida çevirmekten başka bir şeyden anlamam diyorsan başka) Vurgulamak istediğim kübalının hiçbir zaman gidemeyeceği.

Küba'da hala daha komünizm ile insan yaşayabiliyor olmasının bir sebebi de ekvator kuşağında yer alması. Bu ne demek kış yok, hastalık daha az, ısınma derdi yok. O yüzden ekonomiyi de daha iyi idare edebiliyorlar.

ovchinnikov said:

sp

Trias said:

bende muhtemelen deliler gibi çalışsam bile bunları yapamayacağım ki benim etrafımda bunlardan çok keyif alacak arkadaşlarımda var onlar içinde aynı şey geçerli.Bunlardan bizim haberimiz var kübalıların da haberi var söylediğin şeylere dünya güzellikleri dersek ve bunlar ortaksa bunlardan biz ,onlar dünyanın çok büyük kesimi neden yararlanamıyor düşünmek lazım. Yoksa kimse angel şelalesinin tepesinden paraşütle atlamak yerine evde oturup lenine türkü yazmak istemez.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...