Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Barbarian, Tartışma ve Build Paylaşım Başlığı

kthxbye

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar kimseye yalan borcum yok. Tamam kabul ediyorum. Diablo biraz ego ve sıkma oyunudur (Herkesin diablo 2 de Level99 charları vardır mesela:)

Ancak anlatmak istediğim şu:
-Weapon throw 3 mob'a %60 slow veriyor. Diğer barbar arkadaşların yaklaşık 2katına yakın dpsim olduğundan yaklaşana kadar ölüyorlar.
-Bir şekilde başarıpta yanıma gelen olursa eğer 4 snye stun vermesi için ground stomp hazırda bekliyor.
-Bir şekilde ground stompta da öldüremediğim bir mob olursa 3 snye daha slow vermesi için defeaning rune kullandım.
-Elite'ler geldiği zaman WotB açıyorum. Shieldingler tam anlamıyla işkence. Berserkin süresi yetmiyor. Ama onun haricinde 15 snye içinde eritiyorum. WotB varken ki dps'im 58kydı sanırım. 50 küsürdü ama tam küsüratını hatırlayamayacağım.
E bu kadar çeşitli kite imkanım varken ölüyorsam ben bu oyunu sileyim. Çünkü bu kadar imkan varken ölüyorsam benim beceriksizliğimdir. Gideyim Pacman falan oynayayım.

Sorulara gelirsek:
-338 Life on Hit var. 2564 Life per Kill var. Özellikle life per kill inanılmaz işime yarıyor. 5 kişi öldürüp %50den fazla hp doldurmak çok güzel.
-Act 3te dil atan heriflere ulaşamadım malesef. Ciddi anlamda gear kasmam gerekiyor. Bir süreliğine act2 farmlayacağım :( Sonra sonuçlarını söylerim.
-Şaka yaptığım falan yok. Ayıp oluyor hatta böyle denilince. Aklımıza gelen bir şey olunca yazıyor ya da birbirimize yardım etmeye çalışmıyor muyuz? Ben buildimi yazdım. Belki ilham alan falan olur diye. Pişman oldum.
Sosyal ağlarda paylaş

40k hp, 7.7 armor, 24.5k dps, ~350 resist ile belial'ı kesemedim (biraz uğraşsam kesilir muhtemelen) - ama bu gear act3'de 1-shot direk, yine gear check yine gear check. anlaşılan 40k dps'i bulmam lazım..

Elimde 1118 dps, 1.25 attack per seconds 2 hand var, overall attacks per second 1.62, nasıl 40k ya çıkacağım hiç bi fikrim yok. amulette %15 attack speed increased var, hands'de var %15, weapon'da increases attack speed %25.

yardım ve önerilere açığım. anlamadığım şu ilk inferno diablo kesen barbar'ın mesela statları şunlar;

adamın 52k dpsi ve 2.12 attacks per second overall'ı var. o 2.12 APS'yi nasıl kasmıs adam? bildigim kadarıyla amulet, hands ve weapon'larda sadece attack speed arttıcı affixler oluyor.

nasıl oluyor bu?

Sosyal ağlarda paylaş

Bak şimdi gearı aniden değiştirme şansımız olmadığından skillerde oynama yapmamız lazım.

Bir kere Blizzard'ın çok sevgili yeni sistemi yüzünden 2hand oynayacaksan attack speed tüm önemini kaybediyor. Neden? 2H oynayıp d2 deki gibi patara kütere oynama şansın yok. Çünkü 2H oynarken mantıklı bir attack speede ulaşmaya çalışırken hp, all resist, defans felan yerlere düşüyor. (Kendimden biliyorum.) Sallıyorum. AS %15 veren bir gloves düşün. Yanına allresist str ve vita verdiği zaman o kadar fahiş fiyatlara çıkıyor ki anlatamam. Shield'in de olmadığından "Survival" tamamen dibe çöküyor.
Yapabileceğin şeyler aslında çok fazla yok ama olanlar da sana uyar mı bilmem.

1.si weapon throw'u ben geç keşfettim. Senin kadar str bende yok ancak dps'in çok iyi. Yukarda benim yazdığım buildi kullanabilirsin. 2H barbarlar AS abanıp Weapon throw kullanıyorlar. Malesef bendeki as yetmiyor. Hali hazırda AS'n 1.6'ya dayanmışken deneyebilirsin. Balta kullanıyorsun. Weapon master ve Ruthless alarak Crit chance'ı %25'e çekersin. Bir şekilde %10 daha crit bulursan rahatlarsın. Bende %46 var ancak %35te eminimki yeterli olacaktır.

2.si WotB-EQ buildi. Tam olarak bilmiyorum inciğine cinciğine girmedim ama ufak bir araştırmayla bulabilirsin. Esprisi şu. Normal mobları öldürmek için elinden geldiğince defansif takılıyosun. 0 Attack speed 0 crit chance olsa da farketmez. Str ve vita abanacaksın. Elite rare geldiği zaman önce Berserk sonra Earthquake basıyosun. 8snyede ölüyorlar. EQ doğrudan weapon dmgten etkilendiğinden (%2000nedir allasen), ve öncesinde berserk basarsan weapon dmg'ini 2katına çıkarttığından mantık dışı bir dmg'in oluyor :) Bu nedenle inventorydeki rakamında bir esprisi kalmıyor :)

3.sü yok arkadaş ben papaz diablocuyum böyle şeylere gelemem ayrıca 1h/shield oynamıcam 2H dersen;
En az 500 life on hit,
String of ears (minimum %18 reductionlu)
750-800 resistli bir karakter yapman lazım demektir. AH'nin bu pahalılığında sana bol şans dilemek zorunda kalırım.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi oncelikle yukarıdaki kendi sorumu cevaplayayım;

benim atladıgım nokta crit chance + crit damage + battle rage (marauder's rage) imis. o 40-50k overall damagelar ve critler ve battle rage sayesinde cıkıyormus ortaya. soyle bir build'a ben belial'da 63k dps gördüm; http://eu.battle.net/d3/en/calculator/barbarian#WPVikR!ZYa!cYcacZ

aceace, weapon throw buildi hic denemedim hatta weapon throw'u sadece zoltun kull'da guardianları kesmek için kullandım. musait zamanda deneyecegim.

wotb-eq buildin ne oldugunu biliyorum, act1 farmda hayli kullandım ama ozellikle shield sahibi olmamamdan kaynaklı survivability eksikliginden dolayı act2'de simdilik kullanmayı dusunmuyorum.cunku wotb-eq hayli gear dependent bir build.

2h olayında ısrarım yok sadece su anda act2 farmlamak icin gereken dpsi sadece elimdeki bu 1100 dps 2h'la cıkarabiliyorum, malum 1h 1000 dps bir sila baya baya milyon gold ediyor..

birde build verirken skill calculatorla verirsen gercekten daha iyi olur.

Sosyal ağlarda paylaş

http://eu.battle.net/d3/en/calculator/barbarian#dfYkQP!ZYf!ZZacZZ

Yukarda verdim diye tekrar vermemiştim :D

Dürüst olmak gerekirse tam anlamıyla doğru bir build olmayabilir. Bana içgüdüsel olarak böyle güzel gibi geldi. Bu nedenle bu şekilde kullanmayı seçtim. Belki groundstomp yerine başka bir şeyler de alınabilir.

Yukardaki senin paylaştığın build en temel buildlerden birisi. Yalnız inferno act1'e geçene kadar Berserkle bende dodge kullanıyordum. Artık resiste döndüm. Dodge belki dmg'ten tamamen kurtulmamızı sağlıyor fakat revenge proclamasını engellediği sevmiyorum. Eğer 5NV belial yapmak istiyorsan %100 dmg daha uygun olacaktır. Ki o dps'e birde berserk+insanity olarak bak bence:D
Sosyal ağlarda paylaş

act1 farmda ben uzunca bir sure sunu kullandım; http://eu.battle.net/d3/en/calculator/barbarian#WQSVPT!chS!ccccZb

packlarda once wotb atıp sonra earthquake atacaksın ve adamları earthquake uzerinde tutacaksın.

ayrıca full furry sayesinde dps acigini bir nebze kapatir. ben bu buildi 2h de kullandım 1h + shieldda gider.

furious charge yerine terchie göre leap %300 armorda gidebilirsin. duruma göre resist sıkıntısı yasıyorsan warcryda replace edebilirsin (örneğin overpowerla)
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar ugraştıktan sonra dün DH kastım ben ve boşa gerildigimi anladım barbarla bu kadar item bazlı bir karakter oynamanın lüzumu yokki benim şu anda zamanım çok gunde 15 saat oynuyorum genede gereksiz seviyede zorlandım. DH kastım direk akıyorum şu anda.Classın hakkaten aşığı değilseniz bir ayar gelene kadar verdiginiz emeğe yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

Luriel said:

O kadar ugraştıktan sonra dün DH kastım ben ve boşa gerildigimi anladım barbarla bu kadar item bazlı bir karakter oynamanın lüzumu yokki benim şu anda zamanım çok gunde 15 saat oynuyorum genede gereksiz seviyede zorlandım. DH kastım direk akıyorum şu anda.Classın hakkaten aşığı değilseniz bir ayar gelene kadar verdiginiz emeğe yazık.

iyide bu d2 den beri böyle bilinen birsey. elemental dmg classlar low itemlarla çok daha rahat oynatır.
Sosyal ağlarda paylaş

Wizard oynuyorum bayadır da, kitetan bayınca arada oynarım diye bi barbar açtım; ÇOOOOOOOOK EĞLENCELİ!

Normalde katlanamıyorum sürekli oynamaya ama bugün sanırım kafamı kaldırmadan 3 saat oynadım barbarla. Bir de unique vs. ne bulduysam en iyisini giydirdim mantıklı fiyatlara. Dungeon'a girip bi koyuyorum, dungeon sonundaki moblar ölüyor. Adamlar vurma hissini çok güzel vermiş, kafalar havalarda uçuşuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...