Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Opera'nın süper bir özelliğini keşfettim

GERGE

Öne çıkan mesajlar

DoruK said:

dasaa ff kullanmadığın belli mesajlarından hiç bilmişlik taslama :)

açıp ss alıp çıkartıp koyarsam çeneni kapatacak mısın peki?

tamamen opera-like bişi olmuş bir nane için salak salak konuşup yok hipsterlarmış da bilmem ne saçmalayan sensin bro.

cidden saçmalıyorsun yani. trollük değil bu yaptığın, boş boş saçmalıyorsun sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir şey işte..

zaten ff sonradan baya bi opera benzeri arayüz oluşturdu..

ya aslında opera yı vazgeçilmez yapan bütünlüğü bence, mouse hareketleri olsun note alması senkronize etmesi kısayolları.. ve bunları eklentisiz yapabilmek..

Sosyal ağlarda paylaş

opera-firefox-chrome-ie-safari yüklü bende, zaman zaman birinden diğerine geçerim. bazı eklentiler multibrowser olarak geliştirilse bile (misal imgur eklentileri), geliştirenler farklı olduğundan her browser versiyonu farklı özelliklere sahip olabiliyor. bu yüzden aynı anda birden çok browser kullanmak durumunda kalabiliyorum.

öte yandan bu firefox saplantısını oldukça saçma buluyorum.
sidik yarıştırırmışçasına "en iyisi benimki" kanıtlamasıyla uğraşılıyor. opera ile ilgili bir topicte "noscriptli firefox ftw" gibi mesajlar atıp sonra da "hemen opera kullanıcılarının summonlandığını unutmuştum, hipster opera kullanıcıları" gibi abuk sabuk suçlamalara gidiliyor.

firefox kullanıcılarının sorunu bu, her topicte mutlaka çıkıp "firefox ftw" diyorlar.
firefox bir ara çok popüler oldu, çok çok iyi olduğu için değil, ie alternatifi browserlar arasında popülerliğe en çok oynadığı içindi.
opera bunu beceremiyor, hani pazarın %90'ına hakim olmayışının nedeni kötü bir browser olması değil zaten.

opera ile firefox birbirinin neredeyse aynısı arabirime sahipler. hangisi daha önce bunu uyguladı onu takip etmedim, ancak birbirine çok benzer iki arabirime rağmen "firefox çok daha güzel, opera çok hantal" gibi abuk bir cümleyi kurmak için çok düşünmek gerekirdi zaten.

browserların belirli avantajları, belirli dezavantajları var. örneğin
browserla gelen fonksiyonlar konusunda opera>firefox>chrome
hız ve performans konusunda chrome>opera>firefox
firefox 1.5 sürümünde, kullandığım bilgisayarlarda hep ram sorunu yaşatmaya başlamıştı bende. uzun süreli kullanımlarda sürekli daha fazla ram kullanıyordu sonra da kilitleniyordu. o sıralar opera adware/freeware versiyonları çıkarıyordu, opera'yı da kullanmaya başladım.

kullandığım browserlar arasında en stabil olanı opera oldu. ilk başlarda "yorucu" bir arabirimi vardı ama sürekli geliştirdi, şu anki arabirimi gayet iyi.
sürekli özellik ekliyorlar browsera, firefox'ta veya chrome'da aynı şeyleri yapabilmek için bir sürü add-on yüklemek gerekiyor.
tabların tile, cascade ve farklı biçimlerde kullanılabilmesi, açılan pop-up pencerelerin "ayrı pencere" olarak değil de opera içinde bir tab olarak açılması gibi şeyler oldukça kullanışlı oluyor.
kendi mail, chat, torrent özellikleri oluyor, her şeyi tek bir browser üstünden halletmiş oluyorsunuz.
chrome'da ilk versiyonundan beri youtube videolarında çektiğim sıkıntı opera'da yok.
paneller, clone tab, opera turbo, opera unite, opera link, widgetlar, notes gibi özellikler opera'yı daha çok sevmemizi sağlıyor. yakın zamanda extension desteği de geldi...

yani opera kullanıcıları olarak ne kullandığımızı gayet iyi biliyoruz, opera'nın bir özelliğinin tartışıldığı bir topiğe gelip de firefox promote etmenize gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

sorun zaten opera kullanmayanlardan sanki "kumun altında altın dolu sandık saklı" da yerini bilmiyormuş gibi bahsetmek.

firefoxun ilk alternatif diye tanıtıldığı zamanlar noobtum. yani pek noob değildim ama operayı bilmiyordum mesela.

operayı bulduğum anda firefoxu bıraktım zaten. firefox ie6 nın multi tablısı, eklentilisi ve performanslısıydı. ancak opera istediğin şekilde sörf yapabilmeni sağlıyordu. böyle rahatlık ve keyif verici birşeydi.

zaman zaman siteler ile sorunlar yaşadı. ama bıraktık mı? hayır. en az 3 sene kullanmışımdır rahat. belki de daha fazla.

sonra ne oldu? chrome çıktı. ilk çıktığında denedik ancak basit ve niteliksizdi. biraz hızlıydı evet. ama ne eklentisi vardı ne kolaylığı.

sonra eklentiler geldi. hızı arttı. stabil oldu. sonradan anladım ki ben hiç operanın torrent indirebilmesini kullanmadım. tarayıcı basit olmalıydı. bastığında açılmalı. kapat dediğinde kapanmalıydı.

ancak hala operayı silmemiştim. kapattığımda arka planda çalışıyordu falan, arada yer imleri masasütüne kayıyordu. aldırmıyordum. sonra chrome last fm player diye birşey keşvettim. basit sörf yaparken eklentimden müziğimi çalıyor ve last fm e scroplıyordum.

sonra basitliğe alıştım. ingiliz anahtarında olması gerekli temel şeyler vardı. arayüzde hiçbirşey yoktu. istediğimi yükleyebiliyordum. ve hızlıydı.

yani demek istediğim insanlar tarayıcıları beklentisine göre seçer. siz tarayıcınıza add on olarak note block ekleyebilir, ya da tarayıcınızla birleşik gelen özelliğinizi kullanabilirsiniz. ancak ben txt açıp oraya yazmayı daha kullanışlı bulurum. sabırsızımdır yan yana biri ile otururken onun bir siteye benden 2 saniye önce girebilmesi beni gıcık eder.

özet: siz bilirsiniz yani. bulunmaz hint kumaşını default almaktansa ben kendi ölçülerime göre üretmeyi daha uygun buluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Opera'yı benim için vazgeçilmez yapan iki özellik var anda:

http://www.youtube.com/watch?v=5hqSGGk1YTI

Başka hiç bir tarayıcıda yok, günlerce aradım Opera'nın kötü bir versiyonunda. Opera'nın kötü versiyonu geçti ama Chrome'da bu olursa geçebilirim. Olmuyor ama. Şimdi vidyoyu izlemeden bir kişi şuna bak diyecek, şimdiden söyleyeyim, bin küsür eklenti kurcaladım ilgili her key word ile. Yeni çıkmadıysa yok. Bu nedenle benim için Opera'dan başka tarayıcı yok. Şu anda biri 6 biri 8 tablı iki stack var kullandığım. Yanında da 4 açık tab var. 311 MB ram, %0-1 arası cpu yiyor şu an.

Bu ve private tabs. Bu ikisi hiç bir tarayıcıda yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Şimdi aklıma geldi, Chrome ben web tarayıcısıyım demeyi hak etmiyor bence. İnanılmaz bir eksikliği var, proxy desteği yok. Destek veren eklentiler var ama kararsız çalışıyorlar. Biri Linux'de çalışmıyor, biri geçiş yaparken gecikiyor...

Proxy desteklemeyen tarayıcı mı olur? Eklenti ile geliyor demen böyle önemli bir özellik için geçersiz bir argüman bence. Proxy desteklemeyen tek tarayıcı kendisi. Midori gibi gerçek underdog'lar bile destekliyor.

Proxy SwitchySharp diye bir eklentisi var, PAC import edip garip bir formata çeviren ama Linux altında çok buglı çalıştığı için deneyemedim. Wİndows'da iyidir ama belki, puanı yüksek çok.
Sosyal ağlarda paylaş

Operanın ilk zamanlarda duyulmamasının tek nedeni paralı olmasıydı firefox çıkınca baktılar olmayacak beleşe döndüler. Ff ilk çıktığında bu kadar övdüler kurup bakayım diye niyetlenmiştim;
O zamanlar operada 40 50 tab açtığım ve doğru düzgün kasmayan makinada ff yi kurmam 30 40 dk almıştı, bir 10 15 dk da çalışması için bekledim ekranının şekli çıkınca yürü git modunda makineyi resetleyip, ff yi sildim.
opera casioooo demeyin şimdi, arada tek tük saçmaladığı oluyor oda task managerden kapatıp tekrar başlatınca tüm tablar yerli yerinde yüklüyor zaten np.
Sosyal ağlarda paylaş

Google Chrome is using your computer's system proxy settings to connect to the network.

bence chromun zaten amacı bu. biz bir basic tarayıcı yapalım oyun hamuru gibi verelim milletin eline. isteyen istediği yöne uzatsın demişler.

kişiden kişiye değişen bir eksiklik midir? eksikliktir. proxy kullanacaksam neden bütün bilgisayarınkini değiştiriyorum değil mi?

ama ben böyle birşeye ihtiyacım olduğunda free vpn tarzı programları kullandığım için daha proxy kısmına girmedim bile hiçbir tarayıcının.

edit: mesela bir yönden daha kıyaslayabilirim. chrome ilk çıktığında speed dial olmaması beni çılgına çevirmişti. gerçek erkek yeni sekme açtığında bos sayfa kullanan erkektir tribine girip öyle kullandık sdfsd. ancak speeddial2 ile yeni sekmede açarken gruplanabiliyor şu anda site kısayolları.

mesela şöyleymiş

Sosyal ağlarda paylaş

Ren said:

edit: mesela bir yönden daha kıyaslayabilirim. chrome ilk çıktığında speed dial olmaması beni çılgına çevirmişti. gerçek erkek yeni sekme açtığında bos sayfa kullanan erkektir tribine girip öyle kullandık sdfsd. ancak speeddial2 ile yeni sekmede açarken gruplanabiliyor şu anda site kısayolları.

buna benzer bişeyi ff'de kullanıyorum, hatta aynı şekilde günlük siteler ve localhost gruplarım var. sonra operaya geçince eksikliğini tam olarak şu kadar hissediyoru: 0.

bi siteye girmek için en az iki click gerektikten sonra yemişim speed dial'ı. neresi speed lan?!
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
http://4.bp.blogspot.com/_OWkjIlQD5Uk/TUR-av9T9pI/AAAAAAAABKE/4hjzbTuty2I/s1600/ha%2Bha.gif

http://www.webmonkey.com/2012/04/disable-flash-with-click-to-play-option-in-latest-firefox-preview/

Firefox yeni yeni ekliyor daha. Ayrıcalıklı siteler yok daha hem de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...