Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Opera'nın süper bir özelliğini keşfettim

GERGE

Öne çıkan mesajlar

yok abi aylardir opera kullaniyorum, en sonunda gecen gun dove dove uninstall ettim. yemeksepetinde siteyi scroll ettigimde ustteki menunun altindan kayan sayfa gorunumu igrencti, bardagi tasirdi.

ayrica ben tarayicilari peacemaker ile olcuyorum. halen daha chrome dan hizlisi cikmadi.

chrome un veridigi kullanim kalitesini verdigi an, baska herhangi bir browser a gecicem. ama bu mumkun degil ff olmayacak, gecmis ola :D

not: chrome dedigim, chromium bu arada, yanlis anlasilma olmasin.
Sosyal ağlarda paylaş

chrome'dan hızlısı yok zaten de topic de "chrome" yazanların OP'de yazan konuyla ilgisini merak ediyorum, yoksa sırf laf olsun torba dolsun mu...

ha bu arada chrome hızlıdır mızlıdır ama opera'yla kıyaslayınca hiç bir özelliği yok, flash videolarında da eskiden beri çok çöken ve problemli bir browser.
o yüzden chrome'un ne kadar hızlı ne kadar süpersonik ne kadar çabuk olduğunu yazmanız faydasız heh.
Sosyal ağlarda paylaş

ulan konu nereye gelmiş be, iyiki bir şey söyledik. şu opera hipsterlarının hemen summon olması özelliğini unutmuşum. yapmayın arkadaşlar kendinize yazık ediyorsunuz gerçekten bu kadar ilkel bir ui'ye sahip tarayıcıyı kullanarak. chrome kullanan daha iyi hakikaten. ff'in bir dönem en iyi tarayıcı olduğunu sadece ben söylemiyorum, hoş o zamanlar chrome da ff bünyesinde vitamindi.

development ve profesyonel kullanımlarda hala ff'in eline su dökecek herhangi bir alternatif bulunmamakta. customization konusunda yine ff hepsini eziyor. 1 gb ramle önüne gelen plugini yükleyip sonra şişti bu takıldı diye ağlayanlar yüzünden yavaş diye adı çıktı. chrome ise çıktığından beri en hızlısı denebilir, one process per tab olayı devrim özelliği taşıyordu ve fakat çökme/takılma sorunlarının önüne geçilemedi.

opera hiç bir zaman alternatif olmadı, hipster pazarında varlığını sürdürüyor yoksa çoktan batmıştı. tamam bütün özellikleri bunlar çıkardı iyi güzel de her özelliğinin daha iyisi başka bir yerde mevcut şu an. arayüzü ilkellikten kırılacak hala opera diyorsunuz.

şimdi aggrolar gelsin
Sosyal ağlarda paylaş

OHA adam rus lan!

rusların burada öyle garip yerleri var ussr zamanından kalma.
bi sürü tuş!

oha diyorsun nükleer santral! sadece"yok abi, şu kapıyı açıyor bu" gibi saçma bişi çıkıyor.

operanın sadeliğine bakalım bir de.

bi ara da şöyle kullandım mesela

en zen tarayıcıdır bence.

edit.. o kadar güzel ki zaten arayüzde bişi kullanmıyorum ben yazı yazmak dışında. click click.. mouse gesture ile geziniyorsun zaten.

Sosyal ağlarda paylaş

tüm dünya toplanıp ie en iyi tarayıcı dese kalkıp ie kullanmayacağım(ız) gibi, yine belli bir kesimin yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya çıkan "en hızlısı bu, bundan hızlısı yok" "en harika customization bunda" "evet yanlış duymadınız en iyi tarayıcı bu" gibi şeyler de çok bi anlam ifade etmiyor açıkçası.
opera bana kullanması en kolay browser gibi geliyor. neden kalkıp ff ya da chrome ile boğuşayım yok yere. chrome'da 200 tane tab aç bakayım yarısında flash olan, o her tab için ayrı process olayı iyi mi kötü mü bi gör. ya da ff'e add-on kurmadıktan sonra napayım ff'i. gerçi kurduktan sonra da napayım kasılan ff'i. opera'da bunların hiçbiri yok. evet bazı versiyonları cidden sorunluydu, ama kısa sürede etkili şekilde çözdüler.
toplum kurallarına karşı çıkıp opera kullanıyor diye hipster olduysak varsın olalım da kimseyi bişeye inka etmeye çalışmadığımız halde böyle rage'lere maruz kalmak hepimizi çok üzüyor açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

alakayı anlayamamana şaşmadım, keza opera-like bir ui kullanan firefox'u kullanıp opera'nın arayüzü için ilkel diyorsun.

özetle ilkel taklidi bir şey kullanıyorsun anlayacağın bir dille açıklamak gerekirse. daha da açık yazmak gerekirse ya ne dediğin konusunda bir fikrin yok ya da trollemeye geliyorsun.

ki ben trollediğini sanmıyorum doğrusu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...