Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sokak köpeği saldırısı / Bir turist öldü

GERGE

Öne çıkan mesajlar

neyse köpeğimle ufak bi yürüyüş yaptım sakinledim

netekim

kendi vatandaşlarının sorunlarını çözemeyen bir devletten toprakları üzerinde yaşayan kedi köpeklerinin sorunlarını çözmesini bekliyorsunuz

boş işler bunlar

o kedi köpekleri oraya atanların da sen ben olduğumuz gerçeğini kavramak da var, bu da tabii kabullenemediğimiz başka bir gerçek

ha devlet çok güzel çözer olayı,
aha söylüyorum %10 köpek vergisi koy herşeye
sonra git zehirle göm sakin bir yere
3 sene sonra tekrar kedi köpek sarınca etrafı , naptın bu vergileri deyince de düple yol yaptım dersin , problem ?
Sosyal ağlarda paylaş

hayvanseverlik bilinci yerleşmeli köpekleri kedileri ortadan kaldırmaktan ziyade

ellerinde çivili sopalarla ile sokaktaki zararsız gariban kedi köpekleri kovalayan varoşlarla doluyken memleketim

köpekler ve kediler bence fazla bile kibar davranıyorlar bize

hoşt kışt tekme taş ile karşılık veriliyor hayvanların kendi halinde takılanlarına bile
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaş görgü tanığı yok bişi yok.
Adam köpeklerden tırsıp taş mı attı? Korkup köpeğe mi saldırdı bilemezsin. Görgü tanığı dediğin bir kişi. Olayın sonunu görmüş zaten.

Ama bahsi geçen köpeklerle karşılaşmışlığım var asdf. Tırsılmayacak gibi değillerdi. Ama gayette bu zamana kadar kimseye zararları dokunmamış başıboş hayvanlardı işte. Tanımadığınız etmediğiniz iç yüzünü bilmediğiniz bir olay.

Atıp tutmak yakmak kolay tabi. Devam.
Sosyal ağlarda paylaş

empati overrated bişi.

ben, ki insan olarak kendime ait bir yaşam alanı "yaratabilen", denizin içini ve üstünü doldurup orayı da kendiminmişçesine sahiplenen bir canlıyım... kalkıp da beni (insanoğlunu) tehdit edecek, yaşamımı sıkıntıya sokacak her ne varsa, virüs olur, bakteri olur, hayvan olur, toprak kayması olur, kıtlık olur... olur da olur.

gücüm yettiğince mücadele ederim.

ettiğim mücadelenin "insancıllığı" ve "empatiye bağlı olup olmaması" tamamen genelin isteklerine ve kritlerlerine bağlıdır.

welcome to real world.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

empati overrated bişi.

ben, ki insan olarak kendime ait bir yaşam alanı "yaratabilen", denizin içini ve üstünü doldurup orayı da kendiminmişçesine sahiplenen bir canlıyım... kalkıp da beni (insanoğlunu) tehdit edecek, yaşamımı sıkıntıya sokacak her ne varsa, virüs olur, bakteri olur, hayvan olur, toprak kayması olur, kıtlık olur... olur da olur.

ettiğim mücadelenin "insancıllığı" ve "empatiye bağlı olup olmaması" tamamen genelin isteklerine ve kritlerlerine bağlıdır.

welcome to real world.

Haberin yazımına bakmadan üstünkörü görüşlerle yazılmış bir ölüm haberine bakıp sokak köpeklerini yakmak mantıklı hiçbir gerekçesi olmayan bir davranıştır.

Eğer sokak köpekleri insanların yaşam alanını kısıtlıyorsa -ki buna sokakta yürümeni engellemesi bile dahil edilebilir- çözüm üretilmeye çalışılır. Öldürmekte çözümler arasındadır elbet ama bunu mümkün olduğunca acısız gerçekleştirmek gayet mümkün.

Barınak meselesi ise apayrı mevzu. "Barınağa koyalım" demek kolay ama barınaklar şehirlerden kalabalık olacak yakında.

Empati hayvanlar söz konusu olduğunda pek çoğunda devre dışı kalıyor zaten. Buradaki mevzu bokunu çıkarmadan sokak hayvanı kavramını bir düzene oturtmak.

Gerizekalı muhabir gerizekalı haber yazarsa boktan gerzek medya. HİÇBİR detay belirtilmemiş, kimsenin görmediği bir ölüm olayını başka ölümlerle desteklemek mantık dışıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

hakaretlerin üstüne wot döşedim:) konuyu da uzatmaya gerek yok birşey çözülmeyecek ama en azından köpekseverlerin arasında olayın tamamına bakabilecek seviyede olmayanların var olduklarını öğrendik.

bir kaç olay diyenler lütfen istatiklere bakınız. kaç kişi hastanelere köpek yaralanmasıyla gidiyor? amerikada bir yılda 30 un üzerinde ölümlü vaka oluyormuş ki onların içinde sahipli köpekler de var. bir sürü dernek kurmuşlar köpeklerin verdikleri zarara karşı. hastane acil vakalarına bakın.

avrupadan örnek verenler lütfen bana bi anlatın; avrupada türkiyedeki gibi her sokakta köpekler yolunuzu kesiyor mu? ayrıca avrupalı adamların hem etik açısından çok gelişmiş olup hem bana saldıran köpeğe vurdum diye gelip beni dövebilecek seviyede olması off çok güldüm.

empati diyenler lütfen dasaa nın cevabını iyi okuyun. köpek bakıyoruz diye kendinizi haklı çıkarmaya çalışmayın. kendinizi inandırmışsınız göremiyorsunuz. içinde saldırma içgüdüsü olan bir hayvanı her türlü önlemini almadan bakmak diğer insanları tehlikeye atmak demektir. empati yapacaksanız o yazdıklarınızı mesela kardeşiniz sokak köpekleri tarafından öldürülünce annenize, babanıza anlatırsınız. kendi köpekleri tarafından saldırıya uğrayanlar var bi de çok komik.

hayvan sevgisinden bahsederken diğer bizleri tanımadan etmeden burada yazdığımız düşüncelerimizi azıcık bile anlayamayıp hakaret edenler, haklı falan çıkmıyorsunuz. aksine ne kadar taraflı ve kıt olduğunuz daha çok gözüküyor. çok ilgileyseniz hayvanlar konusunda önce araştırmaları okuyun. hayvan bakmanın doğruluğu ve yanlışlığını tartışmıyorum bile. artık nasıl empati yapıyorsanız, hayvanın ev köpeği olarak yaşam sürdürmesinin anormalliğini düşünemiyorsunuz bile. not: 6 yıldır sokak kedisi besliyorum. gün gelir birilerine zarar verecek kapasiteleri bilimsel olarak kanıtlanırsa o zaman beslemem. kedisi, köpeği, kuşu farketmez hayvan bunlar. doğru yanlış bilemez. insanlarında bilemeyenleri var, onları da cezalandırmak lazım. hayvan işkencelerinin falan hepsinin insan yaralama cezası kadar olması lazım o ayrı.

günümüzde şehirlerde yaşayamaya çalışan tek agresif ve zarar verebilecek potansiyeli olan hayvan köpekler. eğitemiyorsunuz işte kabul edin. köpekle yılan arasında fark var sanıyorsunuz ya. sokaklarda yılanlar olsun o zaman hiçbirimizde gelip yılanlar artık aramızda yaşamasın diyemeyelim. bunu da anlamayıp sadece hakaret ediyorsunuz ya ayıp. haklı çıkacak hiçbir çalışmanız, veriniz, araştırmanız yok köpekler konusunda.
Sosyal ağlarda paylaş

amma tırsak adam varmış lan, saldırırsa köpek vurursun ağzına tekmeyi yoluna devam edersin.

atalarımız dinazorlarla, frplerden fırlamış prehistroik yaratıklarla kapışıyordu. şimdiki modern pussy insan bacak kadar köpeği gördümü eli ayağı birbirine dolaşıyor.

yeter artık zayıflar elensin lol
Sosyal ağlarda paylaş

tehlikeleri fiziksel şiddetle çözmeye çalışmak prehistorik çağlarda kaldı emanet. artık konuşup tartışıp karar verip sistemleri düzeltmeye çalışıyoruz. sorunlarla yaşamaya nasıl devam ederiz nasıl küçük çözümler buluruz senin alanın olabilir ama.
ayrıca ayıp ya boş laflarla gelmeyin boşuna insanları sinir etmeye çalışmayın. neymiş vurup geçecekmişiz.ailenden birisi ölse şu boş lafları yazabilecek miydin?
Sosyal ağlarda paylaş

evet fiziksel şiddetle çözmüyoruz, itlaf edelim zehirleyelim kısırlaştıralım gibi çözümleri bizzat kendimiz yapmadığımız için şiddet olmuyor. devlet yapınca regülasyon oluyor adı.

ailenden birisine olsa argümanı da eksikti konuda sanırım, tamamdır şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Aga benimde anlamadığım mevzu bu. Eğer köpekler önünü kesiyosa yada ciddi bi sürü varsa civarda yaşayan gerçekten çözüm üretilmesi gerekir bunun için ölüm beklemeye gerek yok.

Ama bu olay kesinlikle emsal teşkil edemez.

Ben Ankara'da okudum ve evim Eryaman'da. Şu an Ankara'da çalışıyorum ve Eryaman'da yaşıyorum. O köpekleri gördüm harbiden altına sıçarsın sürüyü görsen. Ama zarar vermezlerdi kimseye. 6 yıldır burda yaşıyorum lan. Aralarından geçip gidersin mal mal bakarlar.

Bu turist ki kendisi İranlı akrabasını ziyarete gelmiş. Sabah yürüyüşe çıkıyor ve köpekler amcayı parçalıyor habere göre. Ben bu haberin doğruluğu konusunda şüpheliyim çünkü görgü tanığı yok aga.

Kaldı ki Eryaman'da araba falan eksik olmaz sokakta sıkıntılı bir haber o.

Hadi diyelim oldu böyle bir olay. Adamı gördü koştu indirdi ve öldürdü. Hayvan tehlikeliyse tabi ki yok edilmesi gerekir ama önce emin olmak gerekir. Halk kısıtlı imkanlarıyla insanlardan sonra köpek yakmaya başladıysa tutarız lan!
Sosyal ağlarda paylaş

@emanet
öyle şeyler yapalım demedim birincisi. nasıl ki kurt falan şehirde yaşayamıyorsa köpekler de yaşamamalı dedim. çözüm ayrı bir tartışma konusu.

ailenden birisi olsa argümanı zaten bu başlığın temelini oluşturuyor. bir başkasını sokakta öldürdülerse benim de başıma gelebilir çocuklarımında. iki saattir ne anlatıyoruz tehlike falan derken. yoksa başlığın hiç bir haber değeri olmazdı.
asıl sen bi ne anlatmaya çalışıyosun otur düşün sonra yaz?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu hayvanların şimdiye kadar tehlikesiz olduklarını ve sebebi bilinmeyen bir ölüm yüzünden vahşice yakıldıklarını söylüyorum.

Bu sebeple insanların tüm köpekleri kazığa oturtalım şeklindeki tepkisi anlamsız. Barınaklar ve sokak köpekleri konusunda bu şartlar altında sağlıklı bir sonuca ulaşılması imkansız.
Sosyal ağlarda paylaş

Leader said:

Hayvan tehlikeliyse tabi ki yok edilmesi gerekir ama önce emin olmak gerekir.

iki saattir anlatmaya çalıştığım şey bu.gidin araştırın köpeklerin ne kadar tehlikeli olduğunu. istatistik ve makalelere, deneylere bakın. daha ne yapsın adamlar bu hayvan tehlikeli işte. ters hareket yapmasan bile yüzde 30 saldırma olasılığı var. sana bağlı değil durum. emin olman için ne yapmaları gerekiyo. cesarda vardı amerikada rehabilitasyonda kullanılan köpekleri nasıl seçtiklerini ve en ufak agresif davranışında köpeği programdan attıklarını. saldırmayacağından emin olabildikleri hiç bir araştırma verisi yok.

ki sadece ölümden ya da haberlerden düşünmeyin. bu tek ölüm haberi mi sanıyosunuz ki bu haber doğru olmasa bir şey değişecek. onlarca kişi trafikte yaralanıyor ne kadar haber yapılıyo; o sırada bir şarkıcı bir şey yapıyo ne kadar haber oluyor.

ha türkiyede çok kişi ölmemiştir köpeklerden tamam ama yaralı sayısı ve mağdur sayısı az değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Burda tahlikeli hayvandan kastım saldırgan tavırlar gösteren veya hastalığı olan köpeklerdi. Ben çılgın bir hayvansever değilim ama benimle yaşamalarına bir sözüm yok. Bu zamana kadar köpek saldırısına vs. uğramadım. Uğrayan bir yakınımda olmadı.

Ama dersen ki şehir yaşamı için zararlı bikbik uygun şartlarda sayısının azaltılması yok edilmesi ne bilim ayrı şehirler kurulması gibi garip ve çılgın fikirler zamanla olgunlaşırsa ona da itirazım yok.

%30 saldırma olaslığı ise garip lan hergün paçayı köpeğe kaptırmak lazım ahah. Link kaynak falan varsa okumak isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

empati overrated bişi.

welcome to real world.

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...