Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TTNET Adil Kullanım Kotası artık herkeste aktif

mokoko

Öne çıkan mesajlar

İki tane net limitsiz var biri kapalı biri açık yeni abone alımına,kapalı olan wifi ve Mcafee anti virüslü olan , açıkta wifi ve anti virüs yok fiyat ikiisndede 59TL

http://www.ttnet.com.tr/web/230-1157-1-1/tur/evde_ttnet/baglanti_cesitleri__adsl/ucretlendirme
Sosyal ağlarda paylaş

jagd said:

İki tane net limitsiz var biri kapalı biri açık yeni abone alımına,kapalı olan wifi ve Mcafee anti virüslü olan , açıkta wifi ve anti virüs yok fiyat ikiisndede 59TL

http://www.ttnet.com.tr/web/230-1157-1-1/tur/evde_ttnet/baglanti_cesitleri__adsl/ucretlendirme

sitede var evet ama online işlemlerde tarife değiştir dediğinde listede görünmüyor Netlimitsiz. Sadece o yok
Sosyal ağlarda paylaş

Miraul said:

burdada tem tersi :) uydunet rezalet , adsl akio

tamamen bölge ve alt yapıyla alakalı olaylar beyler. adsl veya uydunet seçiminize kesinlikle bölgenizdeki altyapıya göre ayarlayın. mümkünse 1 senelik sözleşme yapın. 2sene cidden çok uzun
bir süredir nette yoktum da bu 50gb sonrası 3mbit olayı aktif oldu mu? yoksa ağustosta mı gelicek
Sosyal ağlarda paylaş

beni bilen bilir uydunet e en acımasız eleştirileri ben yaparım.

aldığım günden beri her gün aralıksız şikayet kaydı bıraktım internetim devamlı gidip geldiğinden beri ve o günden beri teknik servis günde en az bir kere geliyordu.

en sonunda haftanın başında tüm kabloları değiştirdiler ve alt yapıyı yenilediler.

taaaaa daaaaa

çok güzel bir bağlantım var artık nazar değmesin.

eğer sorun yoksa uydunetin 5mbiti neredeyse ttnetin 8mbitinden daha iyi performansı var 680kbit ile çekiyor ancak sorun varsa çoook can sıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Teodor said:

beni bilen bilir uydunet e en acımasız eleştirileri ben yaparım.

aldığım günden beri her gün aralıksız şikayet kaydı bıraktım internetim devamlı gidip geldiğinden beri ve o günden beri teknik servis günde en az bir kere geliyordu.

en sonunda haftanın başında tüm kabloları değiştirdiler ve alt yapıyı yenilediler.

taaaaa daaaaa

çok güzel bir bağlantım var artık nazar değmesin.

eğer sorun yoksa uydunetin 5mbiti neredeyse ttnetin 8mbitinden daha iyi performansı var 680kbit ile çekiyor ancak sorun varsa çoook can sıkıyor.

bakalım benimki nasıl olacak
daha bakma fırsatım olmadı ama bugün eve gelip yaptılar bağlantıları

node'a 2 hop uzaklıktayım bu da demektir ki power'ım çok yüksek olmayacak, adam snr 30dan fazla çıkar kesin dedi göreceğiz.
ilk yaptığım testte de attenation güzel gözüküyordu.

bağlantım kötü olursa eski genişbantçı olarak ağlatırım zaten analarını.
Sosyal ağlarda paylaş

biri bana şunu izah edebilir mi? yapması ne kadar zor ki şöyle bir şeyi:

günlük internet kullanımı bir grafik haline getir.
internetin en yoğun olduğu %90-%100 kulanım olan saatlerde insanların internet hızını %25'e düşür.
internetin kalabalık olduğu %75-%90 kullanım olan saatlerde insanların internet hızını %50'e düşür.
internetin çalıştığı %55-%75 kullanım olan saatlerde internet hızını %75'e düşür.
internetin sakin olduğu %20-%55 kullanım olan saatlerde internet hızını %100 olarak ver.
internetin tenha olduğu %0-%20 kullanım olan saatlerde internet hızını %125 olarak ver.

ya bir başka metod:
her kullanıcıya günlük 20GB download limiti ver. gün boyunca 20GB download ederse, bir sonraki güne kadar 1mbit hızda kullanmak durumunda kalsın felan.

şu anki sistem çok mantıksız.
100mbit'lik fiber'e en fazla 500gb download, 50mbit'lik fiber'e en fazla 250gb download limiti veriyorlar. ay boyunca sadece 13 saat boyunca maksimum hızını kullanabiliyorsun.
her gün 1er saat maksimum hızda download yaptın diyelim,
ayın geriye kalan günleri sırf 1mbit kullanmak zorundasın.
çok saçma geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

mehuehu canavar gibi oldu benim bağlantı, 5mbit ama 6,6.5mbitleri görüyorum çok rahat. delay'de düşük geldi bağlantı cillop olunca.

bone bu arada dediğin şeyi yapmak çok çok zor. Yapılabilrse yapılırdı emin ol. internet he diyince çok kullanılıo, az kullanılıyor diye tabir edilebilcek bişi değil ki,hadi yapmaya karar verdin, destekleyen cihazda buldun bu sefer tüm dslamlara ona uygun QoS gireceksin ki 6m kullanıcı var.

ki bunun daha VAS'ları var, p2p kullananı var, g.shdsl kullanını var.

Bir de dediğinin optimum şekilde yapılabilmesi için mpls şebekesine de el atman lazım ki iice işler karışır o zaman sdf

ha her dslam önüne firewall koyarsın bu bu saatlerde bandwith'i bu kadar yap, şu saatlerde şu kadar yap diyebilirsin, onu da kimse yapmaz haliyle.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

bone bu arada dediğin şeyi yapmak çok çok zor. Yapılabilrse yapılırdı emin ol.

e yapan nasıl yapıyor peki?
mesela 18-22 arasına %50 limit koyan, geri saatlerde %100 yapan ülkeler varmış.
bazıları da günlük limit koyuyormuş, onu aştığında internetin hızı düşüyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim anlamadigim siz interneti baglarken AKK'i gormeden mi aliyorsunuz? Forumlardaki bu topicleri, sozluk entrylerini anlamiyorum. Insan bu da 8mbit niye ucuz diye bir sorar yahu. Ben 8mbit sinirsiza 100 lira veriyorum 6 ay beles kullanmistim zamaninda ama 24 aylik taahhüt yeni bitti. Allah'i var torrent 900+ KB/s hizda ama sanirim bu 59 liralik 8-3 mbitlik AKK'li pakete gecerim bu durumda. Adamlar size yaranamiyor ya. 8-)
Sosyal ağlarda paylaş

Gerge şu uydunet'i kullanıyorsan avantajlarını, sıkıntılarını falan yazar mısın? Sistemini kurmak zor mu? Upload sorun oluyor mu? Kesilme yaşıyor musun? vs. Birde sokağımda kablo olup olmadığını nasıl kontrol edecem :/

Xenus said:

Benim anlamadigim siz interneti baglarken AKK'i gormeden mi aliyorsunuz? Forumlardaki bu topicleri, sozluk entrylerini anlamiyorum. Insan bu da 8mbit niye ucuz diye bir sorar yahu. Ben 8mbit sinirsiza 100 lira veriyorum 6 ay beles kullanmistim zamaninda ama 24 aylik taahhüt yeni bitti. Allah'i var torrent 900+ KB/s hizda ama sanirim bu 59 liralik 8-3 mbitlik AKK'li pakete gecerim bu durumda. Adamlar size yaranamiyor ya. 8-)

Şimdi şöyle bize satarlarken bizde TTnet'teki gibi kotalar falan yok ehi ehi dediler ve cidden bir seneye yakın sınırsız kullandık. Anladığım kadarıyla sözleşme maddelerinden birinde internetteki bilmemne portokolüne uygundur tarzı bir ibare yazmışlar. Ona dayanarak ocak başında kotayı kitlediler bize. Hem benim dikkatsizliğime geldi hemde dolandırıldım anlayacağın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Arayıp soracaksın var mı, yok mu diye.

Eski yazdığımın üzerinden geçiyorum, bunu yazdığımda daha günlük tecrübem vardı, aylar oldu şimdi:

3 Mbps Uydunet'i kullanıyorum şu anda. 49TL veriyorum. Ankara, Esat'tayım. Ping 6-7 Speedtest ile, hayatımda böyle ping görmedim ben. Paris'e 70-90 arası çıkıyor. Hız tam istediğim gibi, ne fazla benim için ne de az. Çok indirme yapan ya da 1080p stream isteyenler için az ya da ikinci durumda yetersiz gelebilir ama Crunchyroll ve Hulu Plus'dan 720p stream edebiliyorum takılmadan ve Hulu Plus'da takip edebildiğim buffer 2-3 dakika içinde tamamen doldurdu kendini. Baştan beri hiç takılma olmadı zaten. TTNet ile yeni bir video'ya başladığımda oynamaya başlaması 30-40 saniye sürüyordu (8 mbps ile), burada 3-4 saniye sürüyor.

Youtube'dan 720p Brave fragmanı izledim, hiç beklemedim buffer dolsun diye, durum bu:

http://i.imgur.com/LJFy8.png

Hızı ve performansı tatmin edici. 3-4 ayda çok ender kopma oldu, onlar da 10-15 dakikada düzeldi. Kablotv'den bizim buranın teknik servisinin de başarılı olduğunu biliyorum zaten. İyi yani.

Eğer denememi istediğiniz korsan stream sitesi filan da varsa link yollayın bakayım.

TTNet'in 8 Mbps hızında sadece bazen bunlar oluyordu teknik olarak mümkün olmasına rağmen. Almadan önce araştırdığıma göre 720p stream - ister Amazon olsun, ister Hulu ya da Youtube - 2,5 Mbps ama 8 Mbps TTNet ile HD stream alamıyordum genelde, Crunchyroll'da çalışıyordu bir sağlam (o da 1,8 Mbps), AKK çıkınca iyice içine ettiler işin zaten. Uydunet teknik olarak göstermesi gereken şeyi paşalar gibi gösteriyor. Eğer sadece bilgisayarsan ve 1080p'ye bulaşmadan kullanıyorsanız içeriğinizi tavsiye ederim 3 Mbps hızı. İndirme yapıyorsanız ya da 720p'lik notebook ekranı kullanmıyorsanız az gelebilir tabii. Torrent ile 350 kb/s civarı alıyorum. Maksimum 385 kb/s gördüm Crunchyroll'dan stream izlerken.

Sonuç olarak ama 3 Mbps Uydunet ile 8 Mbps TTNet'ten daha iyi performans aldım.

Modem olarak da şunu aldım: http://www.e-vizyon.net/SB5101i-DOCSIS-20-Wireless-Uydunet-Ilkyardim-Paketi,PR-355.html Gelip kurdular, tek bir şey bile yapmadım ben. Zaten modem ayarı yok, modeme bağlıyorsun kabloyu ve çalışıyor. Şifre girme filan yok, sana özgü zaten hat, ne takarsan tak çalışır. Sadece Frequency Plan ve Frequency şeçmen gerek. O da bence North American Standart ve 549000000 görünüyor. Modemin kendi DHCP sunucusu var, oradan ip veriyor. Onu TP-Link'in kablosuz router'ına bağladım işte, kullanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm teşekkür ederim. Şu anda bende 20mbit bağlantı var ve evde genelde 3 makineye birden bağlamamız gerekiyor neti. En büyük problemim bu. (Kablosuz modem denedik bir ara çok kaliteli değildi bütün makinelere dağıtmaya çalışırken paso çöktü xD). Anladığım kadarıyla parasını ödediğin hızın hakkını alıyorsun. Birden fazla makineye bağlamakta sorun olmaz diye düşünüyorum.

Bakalım şu an üst limiti olmayan net çok cazip geliyor. Fakat birden çok makine varken ve dl'e abanan bir insan olarak yüksek hızlı cazip bir tarife bulmam lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...