Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SimCity (2013)

Mr_Hand

Öne çıkan mesajlar

eldar said:

Oyunda şu iyi olmuş diye bir şey de göremedim. Adeta Farmville gibi bir oyun yapmışlar.

said:
You won’t have to look at a spreadsheet or graph to identify a crisis, because you can watch it all happen in real-time. Pollution will taint the soil and thicken the atmosphere with smog, Sims will get sick and fill the hospitals, businesses will lose employees, and everyone will be really ticked off about the whole thing.

bu olay güzel birşey. yani bu glassbox muamelesi genel olarak çok iyi, oyunun en büyük sıkıntısı oydu bence. tabii bunu çözerken misli büyük sıkıntılar yarattıkları için tebrik etmek lazım sdfsdf.
Sosyal ağlarda paylaş

"sadece drm sorun" demişsiniz de öyle değil, şehirler fazla küçük. her şehir kare, her şehir grid olacak doğrudüzgün potansiyeli değerlendirmek istiyorsanız. pislik üreten yerler şehirle içiçe illa ki. bayağı not kırılacak bir durum, 23 yıl önceki oyunda bile böyle birşey yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

Harita boyutuyla drm ne kadar alakalı şüpheliyim de daha çok sayıda kullanıcıya ulaşacak şekilde üretmeleri için EA Maxis'e baskı yaptı diye tahmin ediyorum ben. Maxis de yaptığı motoru bu kısıtlarda hazırlayınca ortaya böyle düdük gibi haritalar çıktı.
Sosyal ağlarda paylaş

Şehirde yaşayan herkesi takip edebilecek, nereye elektrik taşındığını sürekli gösterebilecek, her aracı oldukları yerde kaybolmadan gerçekçi gösterecek vs. bir simülasyon seti yapmış adamlar. Büyük ihtimalle EA falan min. sistem gereksinimleri konusunda dayatma yaptı. Daha büyük haritaları falan düşük sistemlerde simüle edemiyorlardır diye tahmin ediyorum.

Şu an ellerinde olan şehir simülasyon toolları bayağı iyi. Ama hızla optimize mi ederler yoksa daha yüksek sistem isteyen ek paket mi çıkarırlar bilmiyorum fakat bi şekilde genişlemek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

arcane said:

sam hava kirliliğini rüzgar yönü belirliyor. bina ona göre yerleştiriyorsun, sorun olmuyor.

Değişmiyor mü rüzgar yönü?

Değişmiyor rüzgar yönü. Yani mantıklı da, adamlar "hakim rüzgarı", rüzgar yönü olarak almışlar.

edit:Şunu da eklemişler, mesela solunda bir şehir var ve rüzgar sol tarafa doğru esiyor. O zaman senin bütün pisliklerin o şehre doğru gidiyor ve direkt olarak o şehrin havasını kirletiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm iyi çözdüm, atinin catalyst şeyindeki ayarları her program kendisi ayarlasın şeyini diye yapınca grafik problemleri çözüldü,

zaten oyundaki sistemle büyük şehir yapmak imkansız bi noktadan sonra, mecburen ufak olmalı yani çünkü hizmet binalarına modul eklemeden bütçesini kontrol edemiyoruz hiçbir şekilde, default harcamaları da baya yüksek başlarda o binaların, buda eskisi gibi 3453453km şehre 200 tane polis yada itfaiye kurmayı engelliyor kısaca :p
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Şu an ellerinde olan şehir simülasyon toolları bayağı iyi. Ama hızla optimize mi ederler yoksa daha yüksek sistem isteyen ek paket mi çıkarırlar bilmiyorum fakat bi şekilde genişlemek lazım.

Ben metronun falan olmayışını da buna bağlıyorum. Servera yük olur kafası belli ki. Şimdiye dek hiç bi simcity'de olmayan yolla bütünleşik tramvayları koymalarının sebebi bu olabilir. Ek ulaşım seçeneği gibi görünse de altında aynı ulaşım sisteminde daha yüksek kapasiteli araç sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

ahuah rüzgarı düşünüp de lodos olayını eklememek, ne desem bilemedim yani.

da bütün pisliği komşu şehre yollamak cidden efsane. solstheim'deki gibi the bulwark filan inşa edilebilsin bari lol.
Norak said:

yollarında masrafı yok :D sadece kurulum ücretini ödüyorsun sonsuza kadar gidiyor öle

http://fc09.deviantart.net/fs70/f/2010/125/7/5/Samuel_LMAO_Tse_Tung_by_Sangress.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...