Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elementary (2012) - CBS


copry

Öne çıkan mesajlar

said:
CBS'nin Ocak ayı içerisinde Sherlock Holmes karakterini günümüz New York'una taşıyacak dizisi Elementary'nin pilot bölüm siparişini vermesinin ardından ilk etapta Sherlock Holmes karakterini canlandıracak isim belli olmuş ve Jonny Lee Miller ismi yeni Sherlock olarak duyurulmuştu. Bu gelişmenin ardından gözler Watson karakterini kimin canlandıracağına yönelmişti. Ve o isim de belli oldu.


BBC One'ın Sherlock dizisinin yapımcısı Sue Vertue'nun Elementary projesi hakkındaki endişelerini açıklaması ve iki proje arasındaki benzerliğe imalı bir şekilde dikkat çekerek CBS yönetimine göndermelerde bulunması, ardından BBC America'dan bir yetkilinin projeyi kopyalama ve para kazanmak adına fırsattan yararlanma girişimi olarak nitelendirmesiyle gündemden düşmeyen pilot bölüm projesi son olarak Sherlock Holmes olarak seçtikleri Jonny Lee Miller'ın, BBC One ekranlarında yayınlanan ve büyük ilgi gören Sherlock dizisinin Sherlock Holmes'u Benedict Cumberbatch ile birlikte geçtiğimiz sene bir projede beraber yer almaları (Frankenstein tiyatro oyunu) rastlantısı ile çok konuşulmuştu.


Elementary dizisi Dr.Watson seçimi ile de sıkça konuşulacağa benziyor. Çünkü, Sherlock Holmes'un yardımcısı Watson'u ilk kez bir kadın oynayacak! Charlie's Angels (Alex Munday), Lucky Number Slevin (Lindsey), Kill Bill (O-Ren Ishii) gibi yapımlardan tanıdığımız 43 yaşındaki aktris Lucy Liu dizide Dr.Watson (Joan Watson) karakteriyle karşımızda olacak. Watson, New York Polis Departmanı için çalışırken bir hastanın ölümünden sonra lisansını kaybeden bir cerrah olarak hikayede yer alacak. Aktris dizi kariyerinde ise son dönemde yer almakta olduğu TNT dizisi Southland (Jessica Tang) dışında Dirty Sexy Money (Nola Lyons), Ally McBeal (Ling Woo) ve Ugly Betty (Grace Chin) gibi dizilerde rol aldı.


Watson karakteri son dönemde Sherlock Holmes: A Game of Shadows filminde Jude Law tarafından canlandırılırken, BBC One'ın büyük ilgi gören Sherlock dizisinde ise bu rolü Martin Freeman oynuyor. Ben Kingsley, Dudley Moore, Robert Duvall, Nigel Bruce, Roland Young, Reginald Owen, Arthur Lowe, Ian Hart ve James Mason ise tarih boyunca karaktere hayat veren diğer aktörler arasında yer alıyor.


Sir Arthur Conan Doyle tarafından yaratılan ve polisiye edebiyatının önemli ilk kişiliklerinden birisi olan Sherlock Holmes'un bu kez günümüz New York'unda hayat bulacağı dizinin fikrini ortaya atan Medium ve Dark Angel'ın senaristlerinden Robert Doherty senaryoyu kaleme alırken aynı zamanda projenin idari yapımcılığını Justified'da beraber çalışan yapımcı iki isim Sarah Timberman ve Carl Beverly ikilisiyle beraber yürütecek. Michael Cuesta (Homeland) ise pilot bölüm yönetmenliğini üstlenecek.


CBS TV Studios ve Timberman/Beverly Productions tarafından hazırlanacak olan Elementary'nin pilot bölüm onayını resmi olarak alması halinde CBS'nin 2012 sonbahar yayın takvimine yetiştirilmesi planlanıyor.




bu yıl TV iyi Sherlock Holmes yaptı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Başta kötü başladı, özellikle Holmes ile Watson için tanışma bölümü yapmaları çok sakat olmuş doğrusu. Etkileşimleri klasik Holmes-Watson gibi gelmiyordu ama sonlarına doğru yer yer Sherlock Holmes tadı verdi. Böyle devam ederse hoş bir dizi olur. Mükemmel olabileceğini sanmıyorum hiç ama iş yapar yani. İzleyin ama ilk bölümle karar vermeyin. Tanışma bölümü gibi garip bir şey yaptılar ne de olsa.

Bu arada endişelerinizi de yatıştırabilirim: Entertainment Weekly'sinde geçen haftanın serini yapımcısıyla bir söyleşi vardı. Watson güzel bir milf olmasına rağmen Holmes ile aralarında asla romantizm ya da seks olmayacakmış. ( böyle bir cümle kuracağımı hayal bile edemezdim, o ayrı)

Üçüncü bölümden sonra bırakırım ya da devam ederim. Bu sezon pek iyi yeni dizi gelmedi, bir Neighbourhoods'u beğendim daha, bu yeni serilerin epey kötü olduğu sezonda izlenir gibime geliyor ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
elementary bu sezon en çok beğenerek izlediğim dizi oldu.
sherlock holmes karakterini güzel yapmışlar, suç çözme işinin onda nasıl bir bağımlılık yarattığını görebiliyoruz. bazen geçmişi hakkında da bilgiler veriyorlar.

bir sonraki adımda ne olcak diye merak ettirmeyi başarıyor, bu seneki polisiye dizilerde alamadığım bir tat bu.

bu haftaki bölümün son sahnesinde bir house bakışı hissettim.

bir de lucy liu var demiştim di mi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 5 hafta sonra ...
ya ben bunu izlemeye başladım da, tamam eyvallah adam sherlock her şeye dikkat ediyor falan sözde ama sanki biraz fazla geçiştirme oluyor olaylar.

yani adamın gördüğü dikkat ettiği detayların bazıları bana fazlasıyla abuk geldi. filmde bile böyle değildi ki sherlock filmi pek beğenilmiyor sanırım fan'lar tarafından.

hani sanki yeni bir house benzeri karakter yaratılmaya çalışılmış da içi biraz boş kalmış gibi.

yine de izleniyor ama yani bir şekilde dizisizlikte. ben galiba bu tarz csivari dizileri pek sevmemeye başlamışım sorun bende olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tabii ingilizlerin cektigi sezonu 3 bolum olan sherlock dizisi ile kiyaslamamak lazim, bos bos konusan ota boka yorum yapan amerikan versiyonu.

bazen o daha bulamadan ben bile buluyorum bazi seyleri.

birde asiri hizli kekeler gibi konusmasida tilt ediyor ama son bolumlerinde toparlama var dizide. ustteki karakterin sacmalamalari azaldi gibi.

dizi yoklugunda iyi gidiyor, bir sherlock olamaz zaten :)

izlemedi isen izle.. sherlock u.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

sherlock 6 bolum ama :)

bekliyoruz ucuncu sezonu. sanslisin izlemedi isen.


3. sezon 2014'e ertelendi

http://www.themarysue.com/sherlock-season-3-delayed/

nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet nalet
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...