Ren Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Aramızdan çoğu arkadaş bir oyun f2p olduğunda ya da f2p olarak çıktığında amaan f2pmiş diye kestirip atıyorlar. Bunun altında yatan şeyi merak ettim. Ve f2p hakkında genel olarak düşünceleri. bir f2p oyun gördüğünüzde pff bebeler doluşmuş, kesin sömürecek kitle arıyorlar, lan kesin shop itemleri op falan olur bunun diye bakmayan var mı aramızda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 f2psine bagli, bebe her turlu doluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 ilk oynadığımız oyunlar p2p di ondan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Ren said: bir f2p oyun gördüğünüzde pff bebeler doluşmuş, kesin sömürecek kitle arıyorlar, lan kesin shop itemleri op falan olur bunun diye bakmayan var mı aramızda? E iyi de bunlar yetersiz mi bir oyunu silmek için? Ayrıca shop p2p'den daha çok kazıklıyor insanları, mecbur alınacak şeylerlen milleti bi güzel yontuyorlar Bunun yanında f2p olmadan da bebeler doldurulabiliyor, misal wow f2p değil ama onu da iyice casual yaparak bebeleri doldurdular daha çok aylık almak için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spin Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Aslında F2P P2P mi hangisi geyiğine girmeye gerek yok. Oyunu görünce herkes ne olduğunu anlıyor, kimse kendini kandırmasın yani. Kehanet Online vb. oyunlar P2P olsa, oynayacak mıyız ? Ben ödeme şeklinden ziyade oyunun sistemini görerek AAA olanlar ve alt segment olanlar diye ikiye ayırılmasından yanayım. Nedir ? WAR, WoW, AoC, Eve, GW etc. versus *pay to win tüm oyunlar, joygame oyunları etc.* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 star trek online diye bir oyun varmış mesela ben pek fanı değilimdir uzayda geçen oyunların, o yüzden takip de etmemiştim. iki video seğrettim yani kötü değil oyun. neden f2p oldu ki acaba dedim. sonra f2p olmuş.. diye düşünürken aklıma knight online geldi sdf. demek istediğim konsept kötü değil bence, arkadaşım lotr online oynuyor mesela vermiş parasını. dedim oyun f2p lan zevk alıyor musun. güzel ya zaman geçiyor dedi. ne bileyim çok uç örnekleri falan var garip bir olay f2p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 subla yeterince para yapicak kadar populeritesi olmayan oyunlari f2p yapiyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 f2p yse oynamam aga mmo dedigin oyun kumpir degil ki her oyun patatesi sunsun sen istedigini öde ve ekle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 ulen wow harici p2p mi oynadik ki f2p oynayalim. les hepsi f2p lerin. p2p ler wow u taklit ediyor %80 benzetiyorlar oynamiyoruz, f2p ler %20 benzer wow a , direk cakma igrenc seyler. oynayani seveni 100 milyon kadar kisi ama. bizim burun sorunlu hafif. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 paralı başlayıp sonradan f2p'ye dönenler gayet iyi olabiliyor, duruma göre değerlendiriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Birçok f2p item mall tarzı oyunlar oynadım, ITEM MALL BEBELER DOLLARRRLARI YATIRIYOLAR BIIZ KESIYOLARRR yaa diyen kesim yetemeyenler oluyor genelde,biraz oyun icinde ticaret yapmaya yetebilcek beyne sahip olanlar itemmall kullananlardan geri kalmıyor birçok oyunda hep oyun içi ticaretle itemmall tiplerle aşşağı yukarı eşit seviyede oynadım hep. mesela swtor p2p de nolmuş ?Bildiğin epic fail bir oyun yani, dediğim gibi f2p flamerlar genelde yetolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 oyun var oyun var, olay ama şu, pay to win ne kadar var oyunda o önemli. Ve o oyun ne kadar vaktini alıyor. Mesela, apb. Pay to win 1 az item var. Onlar olsa bile adama karşı kazanabiliyorsun çok kasmadan. Öte yandan hep kaybetsen bile, n'olcak. bazen oynarken 5fps le falan oynuorm ve bu benim canımı sıkmıyor. Çünkü vaktimi almıyor oyun, giriyorum stres atıp geyik yapıp çıkıyorum. Eve örneği vereyim. oyun her ne kadar p2p olsada, oyun içi parayla zaman alabiliyoruz. Ve ayrıca, gerçek parayla oyun içi para alabiliyoruz. Yani oyun içi biraz uraşıp f2p olarak oynayabiliriz ama oyunda asla pay to win diye bir seçenek yok. Yani f2p olacak oyunda pay to win dengesine dikkat etmek lazım,çok vakit alıyorsa kesinlikle pay to win olmamalı. Bide, bence f2p oyunlara değilde mmo görünümlü single oyunlara burun kıvırmalıyız. Bi blacklist hazırlayalım, bunlar aslında single oyunlar beyler diyelim. Nası mı? mesela, şu anki wow single player oyun. SWTOR da öleymiş. E bakdım DDO' da öyle. Bi blacklist yapalım, içinde hem f2p kötü yapılmış hem de mmo görünümlü single oyunlar olsun, uzak duralım. Bu arada bebeler çoğu oyunda olacak, unutmayın beyler biz uoya başlarken 14-15 falandık yani heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 forumunm yüzde 97si beleş mezar bulsa gircek hala f2p reore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 f2p ilk bakışta bana da çok itici geliyor ama çok güzel bir oyunsa oynayabilirim. Bazı p2p oyunlar var, nasıl arsız arsız para talep edebiliyorlar şaşırıyorum ve birde miladı artık geçmiş oyunların halen para istemelerine şaşırıyorum. Belli ki kitlesi bağımlısı olmuş, bırakamıyor halen. 98 yılından beri para alan, doyamamış oyunlar/firmalar var, nedenini anlayabilmek çok zor. Fenomen olmuş f2p oyunları da var. Rappelz gibi. Ayrı ve özel bir kitlesi var oyunun, p2p oyunlar kadar para kazanıyor herhalge gpotato bu rappelz serilerinden. İşini düzgün yapan f2p oyunlar var, o oyunlara ve firmalarına saygı duyuyorum. Ama bir de devamlı copy paste yapip sadece oyundaki isimleri ve oyunun ismini değiştirip çoluk çocuğun cebindeki harçlığa göz dikenler var ki... onlara pek saygı duymuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 knight online gibi oyunlar yüzünden türkiye'de f2p'ye karşı büyük bir önyargı ve nefret gelişti. f2p'den f2p'ye fark var aslında, çünkü kullandıkları sistemler ve oyunun kalitesi değişik oluyor. misal bir süre önce f2p fps'lerden bazılarını tanıttığım bir topic açmıştım: http://forum.paticik.com/read.php?40,5565912 orda bile bazı üyelerin "f2p değil mi, hepsi aynı, hepsi knight online seviyesinde" argümanı vardı. f2p'de oyundan oyuna fark var. mesela "f2p'de hep hileciler olur" diyenler var. oysa f2p olmayan modern warfare 3'te de baya hilecilerin olmasından şikayet var. oyunların kullandığı hile korumalarının f2p'yle alakası yok, eğer oyunda düzgün bir hile koruma yöntemi kullanırsan f2p de olsa hilecilerin önüne geçmiş olursun. mesela "f2p'lerde hep bebeler oynuyor, 12-13 yaşındakilerle muhatap oluyorum" diyen de var. counter-strike source, modern warfare 3 gibi oyunlar parayla alınıyor olsa da, onlarda daha çok bebe vakasıyla karşılaşmak mümkün. eğer ciddi bir f2p oynarsan bu tip kişilerle az karşılaşırsın. ister fps olsun, ister mmorpg, şu an f2p oyunlarında güney kore piyasası hakim. oynadığımız f2p oyunlar küçük yöresel şirketler tarafından belirli bölgelere uyarlanıyor. bunlar o bölgede kar amaçladığı için diğer bölgelere blok konuluyor. oyunlar kolay çeviri yapılabilinsin diye tasarlandığından, görsel olarak çirkin duruyor. mesela bi firma f2p mmorpg'i alıyor, içindeki html dosyalarını türkçe'ye değiştiriyor, sonra türkiye içinde avrupa ve amerika sunucularına bağlanmayı engelliyor, o oyunu oynamak için mutlaka o şirketin clientını indirmek zorunda kalıyoruz. versiyonu geri kalan, kötü tercümeli, sık sık sunucuları kapalı olan oyunlar oynamak zorunda kalıyoruz. bu tip şeyler f2p piyasasındaki engellerden. bi de pay to win olayı var tabii. free oyuncuların alamayacağı overpowered itemlar oluyor, hızlı level atlamak için premium üyelik almak gerekiyor vs. bu yüzden bu tip oyunlara freemium adı takıldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 O freemium oyunlarda birazcık kafanı kullanırsan itemmall kullanmadan itemmall seviyesinde takiliyorsun ticaretle, ha bazı oyunlar var itemmall dan alinan itemler trade edilmiyor gift edilmiyor vs. onlar tam çingene styla zaten. Bir çok freemium dediğin oyunu oynadım hiçbirinde sıkıntı çekmedim AAA adam premium almış 5x fazla kasıyo falan gibisinden, oyun içi ticaretle ben oyun içi parayla aldım hep yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 bide unutmamak lazım, osi harici uolar hep f2p di =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iarwain Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 hahaha f2p oynayan fakir veya dolmuşçudur açık ve net. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 ilk mesaja ithafen: var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Suark said: bide unutmamak lazım, osi harici uolar hep f2p di =) /topic ii geceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2012 dolmuşçu iyiymiş. bone şeyde haklı, f2p olan oyunlar genelde kore çıkışlı oluyor. allahına kadar grind içerdiği için bakın herkese free ama 2 lira ver sana x2 exp vereyim dediği anda parayı kırıyor adam. f2pe tepki biraz da kore oyunlarına tepkiden galiba. bir de şu zamanı değerli adam olayı var. mesela bir adam günde sevdiği bir oyuna x kadar zaman ayırsın ve p2p bir oyun oynasın. dostlar benim zamanım yok bana rmah gibi bir içerik ayarlasak da ben de oynasam ya dediğinde. adama empati duyuluyor doğru söylüyor abi adamın toplantısı var gelip item mi kasıcak oluyor, alsın zamanının oynasın oluyor. ama bu adam f2p oyun beğense, x2 exp alsa ya da öyle birşey. direk saldırılıyor adama ahaha sen beyinsiz misin f2p oyunda içeriğe para mı verilir, ehehe ver parayı vur kırbacı tabi deniyor. ayrıca şu da var x oyunu f2p olsun. eğer oyunun bekleyen oynamak isteyenlerin çoğunluğu bunelan ben buna para aylık para vermem derse oyun patlıyor. oysa bu aylık para vermem diyenlerin içinde "ya işte 2 ayda bi girer 3-5 gün takılırız belki" diyen kimseler var. x oyunu f2p kategorisine yakışacak bir oyun diyebiliyoruz burdan. çıkarım yapıyorum f2p oyun patlak oyundur :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 şu rmah tutarsa zaten bütün mmo'lar pay to win'e döner önümüzdeki yıllarda. p2p mumla aranır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Eve Online f2p oynanabilir bir yerden sonra. Kötü mü, değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2012 pay to win yapıcaklardı onu, sonra şöle bi protesto yaptık http://www.youtube.com/watch?v=iGDDpNRabtI sistemi kapadık falan süper ceomuz aman sallamayın onları die bi mail atmış leaklendir. Onu postlayıp unsub ettik topluca. Sonuç : özür mektubu işçilerin bir kısmının işten çıkarılması WoD ve dust 514 teki leri eve e çekme ( çalışanları ) ve eve in yıllardır görmediği bi expansion. adam olsunlar ^^ f2p iyidir pay to win olmasında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar