Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Donanım hastalığı

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Anlamıyorum bunu. Öyle özel işi olanlar, oyuncular filan konunun dışında bu arada.

Aleti kullanacağın işler eğer kaynakların en fazla %20-30'unu harcayacaksa o kadar kaynağa ne gerek var? Boşuna enerji kaybı değil mi? Hediye gelen Xperia arc'ı underclock'lamak elime geçince yaptığım ilk iş olmuştu, giden enerjiye acıyorum yani. Kendisi dual-core da değil, 1Ghz düz işlemcisi var. Notebook'lar da aynı, beleşe verseler i7 almam (babam bütçene katkı yapayım istersen dediğinde gerek yok demiştim zaten). Tabletlerde aynı şey, diğer konuda arkadaş internet ve bazen 720p video sadece diyor; niye öyleyse aşırı işlemci ve grafik gücü olan bir modele yönelmek?

Bu mantığı anlamıyorum. Üst modellerde minimalizasyon daha iyi filan derseniz anlarım ama sırf daha hızlı olana yönelmek şaçma geliyor o hız gerekmediği sürece. P6200 gibi bir model yeterli değil mi notebook'da eğer ağır işlerle uğraşmıyorsan, oyuncu değilsen. Benim gibi tek işin sosyal bilimler ve multimedia ise. Yine de etrafımda aşırı güçlü notebooklarla sadece benim yaptıklarımı yapan bir sürü insan görüyorum.

Bir tür farkındalık yaratmak gerek bence. İşlem gücünün fazlası da azı kadar zararlı. Enerji kaybı önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

o donanıma ihtiyaç duyan bişi çıktığında elinde hazır bulunması güzel bişi, özellikle elektronik zımbırtılarda, pc donanımlarında bugün aldığın şeyin 1 ay sonra iyisi çıktığı için, en yüksek donanımı almak demek biraz daha yavaş eskimek demek benim için.
Sosyal ağlarda paylaş

Gerge, o dediğini herkes yaparsa donanım geliştirilmez. Daha karmaşık ve gelişmiş yazılımların geliştirileceği donanımlar olmayınca bu cihazlar bi işe yaramazlar bi süre sonra, bütün olay anlamsızlaşır. Eğer 6-7 yıl önceki notebook ayarındaki bilgisayarı şimdi avuçiçinde kullanabiliyosan bu döngü var diye oluyo bu. Boş yere bi sürü donanım alınıyor, atıyorum itx boardlı ufak bilgisayarlara "full tower ile aynı işi yapmaz bu" gözüyle bakılıyo halen. Sen underclockla takıl işte.
Sosyal ağlarda paylaş

300 basmıcaksan neden ferrari alıyorsun gibi bişi bu

insanın maddi gücü neyse ona göre alabilceğinin en iyisini alıyor gayet doğal.isterse asla donanımının tamamını kullanmasın.yinede elinin altında o gücü bilmek iyi oluyor

bende nasılsa film dizi izliyorum diye laptopumdan vazgeçmiyordum.kaç sene kullandım.ama bir gün canım oyun oynamak istedi.oynayamadım.

gittim yeni pc topladım.suan oyun oynuyor muyum.hayır arada işte sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

E-G-O

bende de vardı bir aralar, ev arkadaşımda da.
gittik en über sistemleri aldık
evga anakartlar, crossfire çift gpu'lu ekran kartları
özel soğutma birimleri
hayvan gibi oc yaptık
insanlara hava attık
sonra geçti

şimdi üst segment fiyat/performans alıyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha
opencv gibi cpu based şeyler kullandığın sürece donanımın çok farkı olmuyor ya image processing için.
benim yaptığım işler bir de cpu'yu bile full kullanmıyorlardı zaten.

ha sleeping person problemi için k-cluster based bir çözüm bulmuştum ona da cpu'lar yetemedi hiçbişekilde :)
videodaki her frame'in her pixeli için 2d cluster oluşturulduğunu düşün :D

yazarken hiç düşünmediydik performansı ne olacak diye, matlab'e verince ağladı en i7 işlemci. Ki yormasın diye matlab'de ADT'leri kendimiz baştan yazdıydık bide.
Sosyal ağlarda paylaş

olay aslinsa sosyolojik konuyu acan arkadas, sadece kucuk bi parcasini almis,

- mc donalds a gittigimiz zaman bitiremicegimizi bile bile
en buyuk boy patates ve kola aliriz

- adam sehir icinde en fazla 80 ile gidilecegini bile bile ferrari alir, hammer alir

- alisveriste 2 tanesi yetse bile 5 tanesi 10 lira diye dardanel ton aliriz

- 256 mb nvidia yetcegini bile bile, gider 50 dolar daha fazla atariz 1024 mb aliriz.

deal with it.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...