Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TTNET ve Google'ın garip birlikteliği

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
ADSL kapanmıştı. Yıllardır zaten üç ayda bir ödüyorum faturayı. Neyse ama, bir an kesik olduğunu unutup Gmail'a girdim faturayı görmek için ve garip bir şekilde çalıştı. Sonra çalıştığını farkedip n'oluyoruz durumlarına girdim. Offline diye düşündüm önce, ama sonra telefonumdan kendime bir e-mail attım, bilgisayarda göründü, ve kendime cevap bile atabildim ondan sonra.

Yani kesik adsl ile Google Mail çalışıyor. Şimdi ödeyeceğim ama önce tüm Google servislerini deneyeyim dedim. Google Docs, Google Reader, Calendar, Photos, Google+ çalışıyor. Normal arama çalışmıyor.

Ne iş?
Mesaj tarihi:
google hizmetleri kendi proxy'si üzerinden çalışıyor diye biliyorum.

dns vs. gibi çözümlerle ulaşılamayan sitelere google translate aracılığıyla girilebiilyor mesela.

telekom interneti keserken de senden gelen tüm istekleri reroute ediyor, google ile bunu bypass edebiliyosun.
Mesaj tarihi:
GERGE said:

ADSL kapanmıştı. Yıllardır zaten üç ayda bir ödüyorum faturayı. Neyse ama, bir an kesik olduğunu unutup Gmail'a girdim faturayı görmek için ve garip bir şekilde çalıştı. Sonra çalıştığını farkedip n'oluyoruz durumlarına girdim. Offline diye düşündüm önce, ama sonra telefonumdan kendime bir e-mail attım, bilgisayarda göründü, ve kendime cevap bile atabildim ondan sonra.

Yani kesik adsl ile Google Mail çalışıyor. Şimdi ödeyeceğim ama önce tüm Google servislerini deneyeyim dedim. Google Docs, Google Reader, Calendar, Photos, Google+ çalışıyor. Normal arama çalışmıyor.

Ne iş?

skype ve twitter'da çalışıyo :D aynen bende 3 ayda bir ödüyorum. en azından dünyadan kopmuyoruz kesikken :D
Mesaj tarihi:
evet banka ve mail/iletişim servislerine bağlanılabiliyor ttnet kapalı hat proxysi üzerinden. hatta bağlantı devre dışı iken de çok bilindik bir proxy/vpn programı ile bunu aşıp istediğiniz siteye girebiliyorsunz ama bunun çok afişe edilip başına bişey gelmesini istemediğimden yazmıyorum şimdi.
Mesaj tarihi:
şirkette internete bağlanırken web sayfası şifre soruyor normalde. ama bir süredir gmail'e şifre sormadan bağlanıyor, sanki gmail intranetteymiş gibi
Mesaj tarihi:
DPI cılık yapmaya çalışıyorlar orada, fakat HTTPS de, HTTP den önce SSL kurulduğu için, SSL içerisindeki HTTP yi anlayamıyorlar. Oysaki tüm SSL handshaking ellerinde, resource azlığı işte.
Mesaj tarihi:
sharky said:

DPI cılık yapmaya çalışıyorlar orada, fakat HTTPS de, HTTP den önce SSL kurulduğu için, SSL içerisindeki HTTP yi anlayamıyorlar. Oysaki tüm SSL handshaking ellerinde, resource azlığı işte.

hehe :D
  • Yeni Oluştur...