Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dünyanın içinde miyiz yoksa üstünde miyiz?

KillJoy

Öne çıkan mesajlar

abi dünya yaşadığımız atmosferin hepsine verilen ad.havasıyla suyuyla toprağıyla herşeyiyle.gezegenin özel adı.dünyanın içinde yaşarsın.yerkürenin üstünde yaşarsın,yerkürenin altında yaşarsın,suyun altında yaşarsın falan filan o tip şeyler.belgesellerde falan duymuşsunuzdur belki ingilizce,mesela şey der ; ants are the only creatures in the world/on the earth that can carry 50 times heavier than their own weight.on the world diye bişi duymadım ben hiç.varsa bile kulak aşinalığım yok anlatım bozukluğu gibi geliyor.benim görüşüm budur.
Sosyal ağlarda paylaş

escape said:

Myshkin said:

biz dünyanın üzerindeysek bizim üzerimizdeki kısım ne oluyor?

hava var arkadşaımız bizim üzerimizde hava hava. o zaman dünyanın üstünde havanın içindeyiz diceksiniz. dünyanın içindeyiz demiceksn

atmosferde dnyanın bir parçası sayılıyor asd
Sosyal ağlarda paylaş

tüm dilbilgisinin içine ettik earth-world ayırıp dünyanın içinde olduğumuzu iddia ederek.
bir de atmosferin dünyanın bir parçası olduğu ve dünyaya olan konumumuzu dünyaya göre değil de atmosfere göre söylememiz gerektiği muhabbeti tam garbagelik olmuş.
biri de çıksın aslında uzayda değil uzayın kenarında olduğumuzu söylesin tam olacak.
tayyip de gelip krizin bizi teğet geçtiğini söylerse ahenkle dansederiz.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bone tekrar düşün bence.ayrıca eleştirdiğin bisürü şey var ama sen çıkıp da şöyle çünkü şu şu sebepten dememişsin.yani demişsin de,dil bilgisi sorusu falan filan deyip açıklamaya çalışmışsın ki bence yeterli bir açıklama değil ve yanlış bir açıklama.ya haksızsam neden haksızım onu söyleyin bari yanlış biliyosak doğrusunu öğrenelim yani.

world yaşadığımız environment ın tamamı.earth gezegen olarak tabiri,yerküre.dünyada yaşarız,içinde,bir parçası olarak dünyanın,neticede bi parçaşıyız çünkü.atmosfer ile yerküre 2 ayrı şeydir,ama atmosfer de yerküre de dünyanın bi parçasıdır.içinde bulunan her şey dünyanın bi parçasıdır.dünyanın içinde yerkürenin üstünde yaşarız abi bu kadar basit..world ile earth kelime anlamı olarak tamamen aynı şey ben mi bilmiyorum yani anlatın öğrenelim abi madem.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi o yüzden takmıyorum ben.ingilizcede kullanımı daha basit ve yaygın diye dedim örnek vermek için.türkçede kimse yerküre demez çünkü adam gibi.fen dersinde de dünyadır,normal konusurken de dünyadır bizde.o yüzden.abi dediğim gibi yani.dünya bizi kapsıyor,içinde bulunan her şeyi.yaşadığımız environmentın tamamı dünya.yerküre ise üstüne yaşadığımız kara parçasına verilen ad.dünyanın içinde yerkürenin üstünde yaşarız ben böyle düşünüyorum.he varsa yanlış bildiğim bir şey gerek dil bilgisi gerek bilimsel bir şeyler anlatın öğrenelim madem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...