Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Opera geri mi kalmaya başladı, bana mı öyle geliyor?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Bir süredir Opera Chrome ve Firefox'un gerisinde kaldı sanki. GPU desteği mesela hala çıkmadı, WebGL olsun, HTML5 olsun, Hulu ve Rdio olsun daha kötü bir performans veriyor; bazen hiç vermiyor hatta. Amazon Video çalışmıyor, Vudu çalışmıyor.

Chromium'a geçtim ben, mutluyum şu anda. Opera toparlansın bir de geri dönerim tabii hemen.

Üzücü durum çok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Firefox'un aylar önce çıkardığını Opera daha bir yıla ancak kararlı halde sunacak ama, bu arada Chrome ve Firefox kendilerini geliştirmeye devam edecek tabii. Geri kalmaya başladıdan kastım buydu.

Şundan biraz da, basit gelişmeler (tablar gibi) bir doygunluğa ulaştı artık. Yeni genişmeler rendering gibi, GPU-assisted rendering gibi, HTML5 gibi büyük teknolojilerde oluyor ve doğal olarak Google gibi bir devin karşısında ne iş gücü olarak ne de mali olarak duramıyor Opera. Yeni teknolojiler yaratan firma değil artık eskisi gibi. Mozilla'da Firefox'un altı haftalık bir release cycle'a koydu ve işin sırf aynı şekilde teknolojiler yönüne yöneliyor.

Opera'nın durumu kötüleşiyor yani. Chrome yükledim ben, Firefox da iyi gibi görünüyor ama Chrome Apps olayı çok iyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Hız diye bir şey mi kaldı? Milisaniye yavaş ya da hızlı önemli değil. Opera açık şekilde CSS, Flash ve HTML5 sorunları yaşıyor. Yeni JS engini çıkardılar, o da daha tam olgun çalışmıyor. Çok sorunlu 11.60 ve sonrası. Next zaten GPU açınca ölü, öteki şekilde de 11.60'un sorunlarını vurgulanmış şekilde yaşıyor.

Hangi siteleri kullanıyorsun HTML5? YouTube için uğramışlar, düzgün. Ötekiler iyi değil. Yeni HTML5 motoru çıkardılar, büyük ihtimalle ondan. 12 stable olduğunda düelir umarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hadi gpu hizlandirmayi anlarim ama js performansinin kotu oldugunu soylemek fazla olur bence, yazdigim js leri opera da ve chrome da test ediyorum gayet performansli sonuclar geliyor, sadece css3 un bir kac ozelliginde ufak tefek sorunlar oluyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Yıllardır öndeydi bence de ama son zamanlarda bir gerilik var. 10 yılın hatrı var diye de kullanmam daha iyisi varken. 2006'dan beri (9. versiyon işte) Opera kullanıyorum ben de. Umarım üste çıkarlar yine.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Chrome kullanmaya başladığımdan beri (3 gün oldu) güzel eklentiler buldum ama Opera'nın tab gruplamasını çok arıyorum. Öyle böyle değil yani, aşırı süper o. Sık sık kullandığım siteler sorun çıkarmasaydı geçmezdim ama başta Google Docs, Hulu ve Rdio olmak üzere sorunlu. Google Docs sorunlu değil demeyin ama, oturup 10 saat aralıksız kullanınca sorunlarını anlamaya başlıyorsunuz, kararsız çalışıyor çok. Last.fm, Rdio filan da durup dururlen stream'i kesiyor. Hulu izlerken tab değiştirirsem reklam çıktığında flash "crash abi" diyor. Sorun ötesi sorun yani. Normal siteler düzgün ama Rdio, Hulu gibi şeyler benim ana müzik ve dizi kaynaklarım, Aynı anda hem Chrome hem de Opera çalıştırıyordum ama öyle öyle nereye kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Flash'da ve HTML5 applarında temel sorunlar. 12 çıktığında düzelecek diyorlar, beklemedeyim. Next kullanmam ama beta çıkmadan.

Bir de Linux'da kendi flash'ı ve pdf viewerı ile gelmesi Chrome'u çok ileriye alıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...