Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yakin tarihte oyunculuk diye bisey kal(a)micak mi?


reyou

Öne çıkan mesajlar

gecenlerde bi filme gittim, film oncesi fragmanlara bakiyorum,
lan cogu filmin icinde bole 4-5 kollu yaratiklar, robotlar vs icinede 1-2 insan serpistirilmis falan filan..

yani bu gidisle bundan bi 10 sene sonra falan heralde, insanlarida cikaricaklar animasyon ile gercek arasinda fark kalmicak, simon filmindeki gibi fiction karakterler falan filmlerden filmlere akicaklar..

sevmedim ben bu olayi.

yorumlariniz neler?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O zamanlar da oldschool severler mutlaka olacaktır ve bu filmler çok daha dikkat çekecek ve izlenecektir. Zaten mocap için de oyuncu şart olacağı için sektör devam edecektir. Ayrıca efekt manyağı filmler şu anda bile çekiliyor. O zaman da böyle olacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada kaldı 500. :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

seslendirme için de gerekmeyebilir aslında dusununce daha güzel olabilir hmmm bilemedim hiç oyuncu kullanılmadan yapılan film cok deli seyler olabilir ama önüne gelen film yapabilecek seviyeye gelirse içinden iyisini secmek faln güzeli bulmak cok büyük sıkıntı olabilir. Suan herkes müzik yapabiliyor ama yapılan müziklerin kalitesi öyle süper arttı diyemiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

50 yıl sonra teknolojinin boku çıktığında belki tamamen animasyon olabilir oyuncular ama daha o safhaya baya uzağız. şahsen nerede animasyon görsem hareketleri falan (yüz mimiklerini geçtim) yeterince insan gibi olmuyor ve beni rahatsız ediyor hala. 10 yıl içinde pek mümkün değil. 10 yıl önce Final Fantasy'i izledikten sonra "15-20 yıla kadar aktörlere gerek kalmayabilir" demiştim film çıkışında arkadaşlara. ama 11 senede hiç de öyle muhteşem gelişmedi olaylar.

evet aslında çok gelişiyor teknoloji ama insan yerine koymak için ayrı bir seviye atlaması gerek. bunu da önceden görmemiz, tahmin etmemiz pek mümkün değil.

bu arada ben her sağlam efektli filmin 10-20 senede 1 remake'inin yapılması gerektiğine inanan biriyimdir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teknoloji ilerledikçe olacak tek şey, oyuncuların artık filmler için anlaşma yaptıktan sonra setlerde çürümemesi olacak.

gidecekler stüdyolara, mocap ile tüm rollerini oynayıp basıp evlerine gidecekler. gerisini makineler yapacak. kısacası kendi yüzlerini satmış olacaklar sadece. bu sayede hem oyuncuların daha rahat ve konforlu olarak çalışması sağlanacak hem de mimik ve hareketleri kaydedilen oyuncuların defalarca aynı tarz işler yapmasına gerek kalmayacak.

kısacası oyuncular tam anlamıyla "YATIŞ" bir mesleği yapıyor olacaklar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

animasyon sektörünün oyuncuların yerini alması için ancak beowulf, ff spirits within tarzı filmlerin tam fotorealizmi, uncanny valley'in ötesini yakalaması lazım önce ki daha 10-15 yıl vardır en azından buna.

ama bu olduktan sonra bile animasyonun maliyetinin normal oyuncuların maliyetinden düşük olması filan gerekecek ki bu gene hemen olamayacaktır.

daha uzun vadelerde (40-50 yıl) evet tümden animasyon bir filmin gerçek oyuncuların oynadığı bir filmden görsel açıdan çok daha doyurucu bir film olabilmesi mümkün, gits sac'da bunu işleyen bir bölüm vardı. hep onu örnek gösteririm.

yönetmenin zihninin içinde çektiği bir filmin, elle, gerçek mekan, oyuncu ve objelerin uyumuna dayalı bir filmden çok daha üstün bir harmoniye sahip olması son derece mümkün ve doğal. yıllardır kafamın içinde çevirdiğim bazı filmleri şeride aktarabilsem ömür boyu karun gibi yaşarım herhalde. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...