seigen Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 8. oyunumda baya ilerledim, bu sefer bitireceğim. Classic zorlukta. Psi support, ghost armor, plasma rifle ve chitin plating'le large UFO solo'lanıyor :D. Bütün colonel'ler arasında bir tane psi çıktı yalnız, sinir oldum. 98 will'e sahip adam psi olamadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 benim 103 will'li olanı bile olamadı. :( en sonunda dellendim sıfırdan adamları teste sokup sonra onları yetiştirdim. en güzeli oldu. zaten iron will olmadan yetişen ilk neslin will düşük kalıyor maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 elemanın birisi save/load yapa yapa 10 kere teste sokmuş mesala en düşük willi adam bile eninde sonunda psi çikmiş. sanırım karekter yaratilinca belirlenmiyor psi var mi yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Gördüğüm kadarıyla hit chance muhabbetleri çok yazış. Şöyleki; Stun tabancasıyla 4 hp si kalan bir yaratığı stun edecem. (%49 ihtimal, özellikle save ettim, daha önce 4 hpli yaratıklarıda stunlamıştım ) Fail oldu. Hemen ardından benim adama vurdu. 6 hpsi gitti unconscious oldu. 8 kere denedim hepsinde olay aynı şekilde kendini tekrar etti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 abi sanırım o olay samlerin bahsettiği random seedle ilgili bişi emin değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Şu cover ve miss olayına bir türlü aklım ermedi. Saçma sapan hiç olmadık yerden dmg yiyip adamım ölüyor. %80 şans olan aliena Sniper'im miss geçiyor. Oyun taktikten çok sabır işi olmuş. Ha ama oynatıyor mu, oynatıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 save&load ile %85 olasilik, %75 crit chance ile 30 (tam 30 evet) kez deneyerek sonuc alamadim. Cok kritik bi yerdi, o 2hp li adami %85 sansla vuramayip tek el bombasina 3 adam kaybettim. roll lar o elin basinda atiliyor muhtemelen ve daha siz ates etmeden once success olup olmayacagi coktan belli gordugunuz her hedef icin. Dolayisiyla ayni hedefi birden fazla adam goruyorsa hep en dusuk olasilikli elemandan basliyorum. Reel sans bi nebze artmis oluyor. Gicik bisey olmasina ragmen load abuse un onune gecmek icin de mantikli bisey. Bilemedim kararsizim. Cok zamanima mal oldu o luzumsuz missler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 autosave açık benim, arada bi kendim quicksave atıyorum, çok patladığım zaman autosave'den 1 turn öncesine falan dönüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 o baştan belirlenen string "işte bu adam bu tur bu aliena vuramıyacak" şeklinde değil benim tecrübelerim farklı bir durum/pozisyon yaratırsanız sanırım başka bir stringe geçiyor ve farklı sonuç veriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Konseyden çıkan ülkelerin geri gelme olasılığı var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Kaede said: farklı bir durum/pozisyon yaratırsanız sanırım başka bir stringe geçiyor ve farklı sonuç veriyor Farkli pozisyon zaten farkli bi olasilik zinciri olusturuyor. ayni yeri goren ayni coverda 2 farkli tile dan birinde %80 digerinde %65 hit chance olsun, turun basindan oyle rolladiysa %80 silksen vuramiyor, %65 vurucak diye rolladiysa da vuruyor. Adamlari yer degistir, tum olasiliklar degisir; belki ikiside miss belki ikiside hit olucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 illa ulke kaybediliyor mu yoksa kaybetmeden gidebilen var mi? bi de melbourne gorevi ne oyle ya? dusuk lvl mi yakalandim ne canima okudular... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 gorevler ve haritalar random, her oynandiginda farkli cikiyor. Hatta mission kontrol de save alip ayni goreve 2-3 defa girseniz bile farkli cikabiliyor. ulke kaybetmemek classic de muhtemelen mumkun degil. Normal de guzel planlamayla uplink, sat, konsey review ve researchlerin gunlerini iyi ayarlarsaniz kaybetmemek mumkun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Kaybedilen dönmüyo mu kesin? Abi dingilterede panik 2ydi, hiçbi ufo falan da yanaşmıyodu oraya, bi göreve gittim döndüm, heriflerde birden 5 panik olmuş, yani hiçbi olay olmadan. ay sonunda hop bıraktılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 sanırım uydu olmayınca uzaylı varlığını da tespit edememiş oluyoruz, adamlar sürekli uzaylı saldırısı altında kalıyorlar. sam daha iyi bilir o kısmı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seigen Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Classic'te kaybetmeyeyim diye birçok sefer yeniden başladım ama bütün ülkeler devam ediyor, hepsinde satellite var şu an. Çok zor değil aslında, bunu yapmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Sansa da bagli. Daha oyunun baslarinda panik seviyesi yuksek ulkeler arasinda secim yapmak gerekirse kurtarmak mumkun olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 abi işte oyunun başinda şey diyor x tane ülke xcom kurdu bizde onlara güvenlik sağlicaz şu bu uydudan da bahsediyor. sen katilimci ülkelere ilgi göstermezsen küsüyorlar haliyle. ama şey garip tabi. panik artinca napiyorlar uzaylilara mi teslim oluyor ? asklhd birden fazla üs kurabilseydik iyiydi,alyenler o üssü ele geçirirdi falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Bone said: sanırım uydu olmayınca uzaylı varlığını da tespit edememiş oluyoruz, adamlar sürekli uzaylı saldırısı altında kalıyorlar. sam daha iyi bilir o kısmı. Şunu dinle o zaman. Fransa da 3 panik vardı. Ufo saldırısı oldu, Fransa'yı seçtim, kurtardım panik düştü. Sonra hiçbişey olmadan hop onlarda kaçtı. Biraz random artıyor gibi geldi bana bu paniklemeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 en az iki ülke gidiyo galiba ya. yani kurtarabilen var mı? grey markete falan yatırcam parayı sırf ulkeler gitmesin diye de. gidiyolar her turlu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 tek ulke gitmisti bende endgame de, classic mode da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 aktiftablet said: Kaybedilen dönmüyo mu kesin? Abi dingilterede panik 2ydi, hiçbi ufo falan da yanaşmıyodu oraya, bi göreve gittim döndüm, heriflerde birden 5 panik olmuş, yani hiçbi olay olmadan. ay sonunda hop bıraktılar. az önce avustralyada oldu bana bu. oyun cok overpower olmanı istemiyo sanırım. ben normal oynuyorum ezik ezik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 ülke kaçırmadan oynamanız mümkün. enginarları hızlı toplayıp, çabuk uplink ve sat basacaksınız. bir de bütün görevleri başarıyla bitireceksiniz tabii. uyduyu yapar yapmaz atmayın, ayın 29'unu bekleyin sonra 5 panikte olan ülke varsa ona atın. Kaede said: o baştan belirlenen string "işte bu adam bu tur bu aliena vuramıyacak" şeklinde değil benim tecrübelerim farklı bir durum/pozisyon yaratırsanız sanırım başka bir stringe geçiyor ve farklı sonuç veriyor hayır, olmuyor. sorun da o. konuyla ilgili açtığım başlık, sabrınız varsa okuyun biraz. yemediğim laf kalmadı heh. KHaRoN said: Kaede said: farklı bir durum/pozisyon yaratırsanız sanırım başka bir stringe geçiyor ve farklı sonuç veriyor Farkli pozisyon zaten farkli bi olasilik zinciri olusturuyor. ayni yeri goren ayni coverda 2 farkli tile dan birinde %80 digerinde %65 hit chance olsun, turun basindan oyle rolladiysa %80 silksen vuramiyor, %65 vurucak diye rolladiysa da vuruyor. Adamlari yer degistir, tum olasiliklar degisir; belki ikiside miss belki ikiside hit olucak. ı-ıh olmuyor. linkte örnekle anlattım, millet de sayfalarca tartıştı. fenris said: illa ulke kaybediliyor mu yoksa kaybetmeden gidebilen var mi? bi de melbourne gorevi ne oyle ya? dusuk lvl mi yakalandim ne canima okudular... kaybetmemek mümkün. classic'te zor gerçi biraz ama normalde yaptım yani. aktiftablet said: Konseyden çıkan ülkelerin geri gelme olasılığı var mı? hayır. Bone said: sanırım uydu olmayınca uzaylı varlığını da tespit edememiş oluyoruz, adamlar sürekli uzaylı saldırısı altında kalıyorlar. sam daha iyi bilir o kısmı. abduction mission 3 kıtada birden aldığınız için bir noktadan sonra biriken miktarı kapayamıyorsunuz. uydu koyduğunuzda o abduction gemilerini düşürme şansı veriyor. ama size tavsiyem 2 ülkeyi açıkta bırakın ki abduction mission devam etsin oyunu freeplay oynayacaksanız çünkü şehir haritası oynayamaz hale geliyorsunuz heryeri kapayınca uyduyla. sadece ufo haritaları çıkıyor onlar da beni sıktı. uğraştım, didindim, bir uydumu düşürttürdüm abduction mission geri gelsin diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 jonq said: Şu cover ve miss olayına bir türlü aklım ermedi. Saçma sapan hiç olmadık yerden dmg yiyip adamım ölüyor. %80 şans olan aliena Sniper'im miss geçiyor. Oyun taktikten çok sabır işi olmuş. Ha ama oynatıyor mu, oynatıyor. beni de çok gerdi o mesele. uzaktaki adama bakıyorum, %10 hit chance var, "tamam ya vurmayayım" diyorum, adam sonraki turn aynı mesafeden full damage veriyor. sniperla daha uzaktan %60'la ateş edeyim diyorum, gene isabet etmiyor. sonraki turn 6 kişiyle aynı adama ateş ediyorum, gene damage vermiyor. öte taraftan alienların her attığı hep tutuyor. covera girmek, adamla arana mesafe koymak, adamı flank etmek, scope kullanmak felan hiç bişi etki etmiyor. tamamen sanş işi herhalde ya da oyun alienlara torpil geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2012 endgame alyenlerin aim sizin askerlerinizle ya aynı ya daha yüksek classic'te, defansları da benzer şekilde. ghost armor + tactical sense + high cover üzerine kurulu bir ön hattınız olsun assault'lardan oluşan. 2 minimum ama ben 3 derim. 20 + 5 ila 20 + 40 = 65-80 defense koyunca alyenler size ateş bile etmekten vazgeçiyor, ya overwatch'a bırakıyorlar ya suppress. hatta bir de mindflay atıp aim'lerini debufflayın elite tiptelerse. veya mc atın birbirlerini kestirin. siz de sonraki turn artık point blank alloy cannon mı yaparsınız, squadsight'la uzaktan mı alırsınız, önden onlar ölene kadar saydırır mısınız size kalmış. bir de scope kullanın ateş edecek her askerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar