aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 save dosyalarını steam üzerinden senkroize ediyo mu bu oyun? yoksa saveleri yedeklemek mi lazım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Birkac sayfa once birileri bahsediyordu, Steam uzerinden olmuyormus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 oynamadim. senin yaptiginin normal olmadigi hic aklina geldi mi? zamaninda diablo 2 oynarken 1 yanlis skill verip chari cope atmak gibi. edit, yanlis anlama, cok keyif aliyosan oynarsin tabi tekrar tekrar, hatta oynarken daha buyuk risk olunca daha cok keyif aldigina eminim zaten de, gidip de normal bir sekilde oynayanlara save/load hilesi diyince komik oluyo onu demeye calisiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Ben o sekilde oynayanlar eziktir, rezildir falan demiyorum ki. Daha once de belirttigim gibi isteyen istedigi sekilde oynar. Isterse easy oynar, isterse sonsuz para hilesi kullanir. Kaldi ki ben de baska oyunlarda save-load kulllaniyorum. Daha sandbox tarzi giden strateji oyunlarinda, mesela Total War, Civilization gibi oyunlarda kullanmam, ama hikaye agirlikli olan rpg ve fpslerde, mesela Uncharted ve Mass Effect gibi oyunlarda tabii ki kullaniyorum. Tek soyledigim bunun hile oldugu. Hile oldugunu soylemem seni neden rahatsiz ediyor ki? Bence bunun uzerine bir dusun. Bu arada, roguelike oyunlarda permanent death vardir, o nedenle sordum. Hani zannettigin kadar marjinal bir oyun anlayisi degil benimki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 hile dediğin şey god mode, sınırsız mermi, normalde locked olan şeyleri önceden unlock etme, oyunda imkanı olmayan hareketleri (noclip gibi) gerçekleştirmeye deniyor. oh wait, sınırsız mermi var zaten... save-load bir hile değildir. ne kadar save load edersen et, sonuçta senin yapabildiğin şeylere bakıyor. istersen 500 kere aynı yeri reload et, eğer beceremiyorsan yine beceremezsin. eğer oyunu çok kolaylaştırdığını düşünüyorsan, kullanmayabilirsin. ki mesela bu tip kişiler için özel zorluk ayarı koymuşlar, save sisteminin oyunu kolaylaştırdığını düşünüyorsan bunu kullanırsın. öte yandan save-load yapmak, oyunun inceliklerini öğrenmek ve farklı tatkikleri deneyebilmek için faydalı bir hadise. bunları bir kere öğrenip oyunun inceliklerini çözdükten sonra zaten save-load yapmana da gerek kalmaz. hiç save yapmadan game over olana kadar oynarsın. multiplayerla kıyaslamışsın, multiplayerda seninle aynı koşulda oynayan (mod, bot vs kullanmayanlardan bahsediyorum) kişilerle kapışıyorsun. oysa single oyunda önceden seçilmiş belli bir rotaya göre hareket eden düşmanlarla kapışıyorsun. örneğin xcom'da uzaylıları gördüğün an ilk turnu onlar alıyor. bu oyuncular için adil olmayan bir durum yaratıyor. muhakkak senin ilk adımı atman gerekiyor oyunda, fakat ilk adımı attığın için de cezalandırılıyorsun. benzeri bir şey eski strateji oyunlarında da vardı mesela. düşman senin ne yaptığını görebiliyor, senin izlediğin rotaya göre defans kurabiliyor, ve birimlerinin antisini üretip sana yollayabiliyordu. şimdi bu tip şeyler hile değil de, bizim yaptığımız mı hile oluyor? (bu arada hayır sık sık save load yapan birisi değilim, ama yine de oyunun reload edilmesini hile olarak görmeyi anlamsız buluyorum) ha illa "oyunlar olabilecek en zor ayarda oynanmalı" takıntın varsa, o zaman aşağıdaki pokemon tablosu gibi kendin bi xcom tablosu hazırlarsın, ordaki tabloda yapılabilecek en zor şeylere (sadece tabanca ile oynamak, bir adamın yaralandığında o karakteri bir daha kullanmamak, medpack kullanmamak, research yapmamak, covera girmemek vs...) göre oynarsın http://i.imgur.com/5bYTe.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Simdi bu tartisma uzayacak gibi. O nedenle yanlis anlamalara meydan vermemek icin tekrar ediyorum, kimsenin oyunu nasil oynadigina karismiyorum. Ve oyuna save-load secenegi konmussa, random seed olmamasi tabii ki bir eksikliktir. Burada tartistigim olay sadece save-load'un hile olmasi. Bone, oyunu illa olabilecek en zor sekilde oynamak gibi bir derdim yok. O nedenle bu oyunu da impossible'da oynamiyorum mesela. Bahsettigin kisitlamalari oyunda gercekten overpowered oldugunu dusundugum bir konuda kullanabilirim. Mesela atiyorum, tabanca ile ates ettin mi haritanin herhangi bir yerindeki adami kesin olarak tek vurusta aliyorsundur, o zaman tabanca kullanmam. Ama o ayri bir konu. Save-load tabii ki de hile, ustelik de her oyunda hile. Herhangi bir seyi zarlar senin isine gelecek sekilde gelene kadar tekrar tekrar denemek god mode'dan farkli degil. Evet, bilgisayar da cesitli yerlerde hile yapar, cunku insanla baska sekilde bas etmesi mumkun degil. Ben hilenin varligina itiraz edip kizmiyorum, yalnizca onun tanimini yapiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 save-load abuse etmek olasilik iceren oyunlarda hiledir. nasil fallout 1-2 de %8 steal ile falanca npc nin cebinden 80 denemede browning m2 calmak hileyse, burda da o sekilde kullanmak hiledir. Onun disinda combat basinda (random seed olmadigi icin bu da bi manada hileye yakin bi avantaj) , veya xcom soz konusu oldugunda haftalik saveler falan almak oyunun gercegi. Yapicak bisey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 insanlarin ayni bolumu 1000 kere save/load edip min zararla bitirmeye calismalarindan mi bahsediyoruz? gidip ornek olarak en abarti en uc seyi gosterip bu hile diyosunuz. e tabi ki hileden farki yok boyle yapmanin. ama bu save/load etmek hile yapmak anlamina gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Olasılık için hile olabilir ama xcomda yok ki böyle bişey? Oyunu en kolayda oynayıp hiç load etmeden her görevi excellent bitirmek varken challenging olsnu diye daha ozr da oynuyoruz e doğal olarak adamımız ölünce load edip tekrar deniycez. Bu arada benim harddisk aşındı lan save load etmekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 quicksave koyup da quickload koymayan firaxis, kedi canını senin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 bilgisayar oyununlari bolumunde "save load" hile midir degilmidir tartismasi cok komik kacti yahu..simcity'ide hic save etmeyi ver oldu bitti, hardcore mode sizin bahsettiginiz olay bence...save/load durumu oyunlari gectim, bilgisayarin oldugu herseyde var..hile ile alakasi yok, bilgisayar olmasinin tek ozelligi save load olmasi....hile(cheat) dedigin ya developerlarin biraktigi kodla olur, ya 3rd party trainerla olur yada iste exploit/bug falan fistanla olur. gozunuzu seveyim save/load da hile olmasin artik yuh...silgi kullanmak "cheat" degildir, yapmayin etmeyin :) edit: ha Xcom icin konusursam oyundaki aptal seed yuzunden save/load ile ayni %1 i tutturmaya kasma kismi "exploite" giriyor..random olmasi gereken sey random degilse buyur abusela...ote yandan tutupta kimse askerinin ismini "Sid Meier" koyup super askerle takilmiyor..klasik guzel bir hile ornegi o, hatta deniyim bakem eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Abi UFOya saldıramıyorum no interceptors n range diyo, ne yapmam gerek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 o kıtaya interceptor/firestorm satın alman ya da mevcut olanı yollaman lazım. (ikisi de 3 gün sürer sanırım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Bir-iki patch ciksin, oyun ucuzlasin oyle alayim diyorum ama adami fena gaza getiriyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackSheep Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Save-load bana göre hile falan deil sadece kolaya kaçmaktır bu tarz telafisi olan oyunlarda.Hani adam load yapmasada o durumdan olayları çevirir gene toparlar belki ama canı istemez kendi keyfidir zaten oda.Save-load a hile anca fm serisi gibi oyunlarda falan söylenebilir bana kalırsa.Veya işte Bgde falan finger of death yedirinceye kadar save-load abuselarsan hile derlerde zor bi kapışmadan önce herkes bi save atar nolur nolmaz niyetine. Edit:Ayrıca ben ilk classic-ironmen başladım sonra bazı buglar ciddi canımı sıkınca düz classic başladım ama aynı zevkin yarısını bile alamadım açıkçası nası olsa loadlarım nolcak diye.Zevk meselesi tamamen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Sam said: o kıtaya interceptor/firestorm satın alman ya da mevcut olanı yollaman lazım. (ikisi de 3 gün sürer sanırım) ufo defence'den daha az karışık olmasına rağmen öğrenmesi zor, konsol arayüzü kasarsan öyle olur işte :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 oyunda aşağıdan yukarıya vurmak, yukarıdan aşağıya vurmaktan daha mı kolay? starcraft gibi, total war gibi "tepeden daha iyi isabet ettirir" kafasıyla en tepelere çıkıyorum, ama beni çok rahat vuran uzaylılara hiç isabet ettiremiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 sniperlar biraz fazla güçlü olmuş squadsight+into the zone +plasma rifle +s.c.o.p.e. +(opsiyonel)ghost armor 3 böcek geliyo teker teker alıyo herif, bi de psişik çıktı peygamberligini ilan edecek adam yakında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 sniperlar gercekten fazla guclu, hw ler hayal kirikligi. Assaulter lar da shotgunlarla %80-90 crit chancelerle berserker bile one shotliyorlar neredeyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 squad sight nasıl işliyor? silah menzili sniperın uzaklığına göre mi ayarlanıyor squadın uzaklığına göre mi? squadın gördüğünü otomatik olarak öldürüyor mu yoksa sniperın hiç kesintisiz o düşmanı da görmesi gerekiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 abi yok hw lerin suppression var ama supportların rifle suppresionı çok daha iyi sanırım? gerçi denemedim daha ama biri adam hareket ederse ateş ediyo diğeri adama reaction fire attırtıyo. gören herkes sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Bone said: squad sight nasıl işliyor? silah menzili sniperın uzaklığına göre mi ayarlanıyor squadın uzaklığına göre mi? squadın gördüğünü otomatik olarak öldürüyor mu yoksa sniperın hiç kesintisiz o düşmanı da görmesi gerekiyor mu? normalde bitek kendi gördügüne ateş edebiliyosun ama squadsight ile sniperın görüş alanındaysa nikahındaki adama bile ateş edebiliyosun, takımdan birinin onu görüyo olma kaydı ile tabi bi de assault rape team yaptım 2 kişilik, ikisinde de alloy canon+ghost armor var. Run & gun ve 2 kere ateş etme perkü ile inanılmaz ortalıgı karıştırıyolar, arkasında belirip alloyla 2 kere vurunca ölmeyecek yaratık yok zaten oyunda heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 ya şatganla dibe girme olayını ben pek sevemedim çünkü neredeyse garanti başka pack aggroluyorlar gittikleri anda, gg sonraki turn. uzaktan düz rifle ile tarıyorum öyle olunca. heavy'lerin aim kazancı çooooook düşük. o kadar olmaması lazım. sniper'ların da biraz fazla yüksek. alın buyrun koymuştum ama tekrar koyayım: said: Support, Squaddie, HP + 1, Aim + 5, Will + 2 Support, Corporal, HP + 0, Aim + 3, Will + 2 Support, Sergeant, HP + 1, Aim + 3, Will + 2 Support, Lieutenant,HP + 0, Aim + 3, Will + 2 Support, Captain, HP + 1, Aim + 3, Will + 2 Support, Major, HP + 0, Aim + 3, Will + 2 Support, Colonel, HP + 1, Aim + 5, Will + 2 Total gain: 4 HP, 25 Aim, 12 Will HeavyWeapons, Squaddie, HP + 1, Aim + 2, Will + 2 HeavyWeapons, Corporal, HP + 0, Aim + 1, Will + 2 HeavyWeapons, Sergeant, HP + 1, Aim + 1, Will + 2 HeavyWeapons, Lieutenant,HP + 0, Aim + 1, Will + 2 HeavyWeapons, Captain, HP + 1, Aim + 1, Will + 2 HeavyWeapons, Major, HP + 0, Aim + 2, Will + 2 HeavyWeapons, Colonel, HP + 1, Aim + 2, Will + 2 Total gain: 4 HP, 10 Aim, 12 Will Assault, Squaddie, HP + 1, Aim + 5, Will + 2 Assault, Corporal, HP + 0, Aim + 3, Will + 2 Assault, Sergeant, HP + 1, Aim + 3, Will + 2 Assault, Lieutenant,HP + 0, Aim + 3, Will + 2 Assault, Captain, HP + 1, Aim + 3, Will + 2 Assault, Major, HP + 0, Aim + 3, Will + 2 Assault, Colonel, HP + 1, Aim + 4, Will + 2 Total gain: 4 HP, 24 Aim, 12 Will Sniper, Squaddie, HP + 0, Aim + 10,Will + 2 Sniper, Corporal, HP + 1, Aim + 3, Will + 2 Sniper, Sergeant, HP + 0, Aim + 3, Will + 2 Sniper, Lieutenant,HP + 1, Aim + 3, Will + 2 Sniper, Captain, HP + 0, Aim + 4, Will + 2 Sniper, Major, HP + 1, Aim + 7, Will + 2 Sniper, Colonel, HP + 0, Aim + 10,Will + 2 Total gain: 3 HP, 40 Aim, 12 Will yeni başladığım oyunu normal açmıştım ama fazla rahat geldi classic'e çevirdim bütün dünyayı uyduyla kapattıktan sonra lol. ama heryeri uyduyla kaplayınca da abduction mission gelmiyor ki en güzel mission onlardı. şimdi hep ufo içinde geziyorum ki orada da sniper iş yapmıyor malum. neyse artık bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Quel-Thul said: 3 böcek geliyo teker teker alıyo herif, bi de psişik çıktı peygamberligini ilan edecek adam yakında benim support soldier prophet nick'ini aldı, gifted çıkmazsa kazıkta yaktırıcam ehu. ya bir de yama-ji'yi unutmaya çalışırken yamamoto diye japon asker geldi. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jungle Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 hyperwave relay'i yaptık scanning in progress diyor,nasıl scan yapıcaz yoksa normal scan for activities bunuda kapsıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar