Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

minibüsler kalkıyor


codename_curse

Öne çıkan mesajlar

said:
Minibüsler kalkıyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yakın zamanda minibüslerin kaldırılacağını, taksiciler için ise ortak bir çağrı merkezi kurulacağını söyledi.

İSTANBUL - Megakent ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan önemli açıklamalar geldi. Bir televizyon programına katılan Topbaş, "Minibüsler kaldırılacak. Ama minibüs esnafını mağdur etmeyeceğiz. Mesela; bu esnaf otobüs hatlarına yönlendirilecek" dedi. Artık taksilerin caddelerde boş dolaşmayacağını ifade eden Topbaş, "Bir çağrı merkezi kuruyoruz. Bir caddede kaç taksi aracı olacağını merkez kontrol edecek. Araçlar çok güvenli olacak. Kartını okutabilen şoför, kontağı açabilecek. Başkasının kartını okutan, aracı kullanamayacak. Taksilerin içinde panik düğmesine varacak kadar ileri bir yöntem kullanılacak" diye konuştu. Topbaş, Milliyet gazetesinin haberine göre İstanbul'daki trafik sıkıntısıyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

ÖZEL ŞERİTLER GELİYOR
"Projelerimiz sayesinde bu sorunu 1-2 yıla kadar çözeceğiz. Metro hatları genişletilecek. Yeni metro hatları açılacak, otobüslerin hepsi yenilenecek. Taranmış şeritler yapıyoruz. Otobüsler ve 3 yolcu taşıyanlar bu şeridi kullanacak. Bunları termik kameralar okuyacak. Akıllı kavşaklar yapıyoruz. Bekleme azalacak."


kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/id/25310916

sabahları durakta beklerken korna çalmasalardı yeterdi böyle iyi mi oldu kötü mü oldu bilemedim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

Gayet iyi oldu bence.

Onları trafikten cıkarıp yerine otobüsleri koyuyorsun çok daha legit bir ulaşım saglanıyor.


teoride öyle ama ara yerler var mesela otobüsün girmesinin zor olduğu yada girdiği yerlerde var ama şuan mesela oradan 4 minibüs geçtiği sürede 1 otobüs falan geçiyorsa acaba minibüsler kalkınca orada ki sayı artacak mı yoksa otobüs koyacaklarsa bile ana hatlara vs mi koyacaklar. ben pek zannetmiyorum iyi olacağını birde minibüs iyi işe yarıyor bazı yerlerde çok aralardan hızlı gidiyor falan :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

komple kaldırsınlar, minibüsçülere otobüs falan vermesinler sol şeritten gidip yolcu almak için sağa direk kıran adamlara önce tekrar ehliyet kursu, trafik eğitimi vermek şart bi de bunu otobüsle yaparlarsa şenlik olur hakkaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Süper karar ama şimdilik sadece bikaç hat kalktı, umarım 1-2 seneye hepsi tamamen kalkar.
Ayrıca ana caddeye park olayı da kaldırılmalı artık, yoksa pek bi fark olmaz tek şerit çalışır yine.

edit: Bide bu minibüsçüler acaip isyan edecek onu da söyleyeyim, çoğu it uğursuz ve dernek başkanları falan genelde mafyatik adamlar, kolay pes etmezler bırakmazlar böyle ballı kazancı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi her sabah karşıdan geçicem diye sola baktığımda "düdüdüdüdüt düdüt" yapıp önümde, yaya geçidinin ortasında duran bi gerizekalı istemiyorum ben ya. kalksınlar. hiç biri insan gibi kullanmıyo zaten minibüs caddesinde. hepsi kendini DTM pilotu sanıyo resmen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Minibüsçülerin eğitildiği ortak bi merkez mi var abi, hepsi mi aynı olur memlekette ya sdfg.


Eğer bi iş bulup yönlendireceklerse gerçekten kaldırsınlar. AMa adamlar da aç kalmasın. Gemlik-Bursa minibüsleri vardı eskiden. Sonra kaldırdılar, 4 minibüs sahibi minibüsünü verdi 1 otobüs aldı. Özel halk otobüsü olarak devam ediyorlar işlerine şimdi. İlk yıl maddi olarak sıkıntı çektiler ama şimdi memnunlar hallerinden. Öyle bi sistem yaparlarsa güzel olur İstanbulda da.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

ben bi kere minibüste yalansız en arkadan soforun bozuk para zulasına kadar uçtum

minibüste hataya yer yok.2 dakka tutunmayı bırakmaya gelmiyor sdfs



Bunu ben de yaşadım 4-5 sene önce sfasdgsd.

En arka sağ tarafta oturuyordum bu j9 minibüslerde. Ani bi fren yaptı herif, ama gerekswiz fren yani. Yarışıyorlar mıydı napıyorlardı hatırlamıyorum. Bilirsiniz arka 4'lü acayip sıkışık olur. Yani o köşedeki insanın o sıkışıklıkta kalkıp uçması çok zor. Hesap edin nasıl bi fren. Direk en önde şöförün yanındaki 2'li koltuğun arkasına yapıştım böyle.


Ama uçan adam sabri sinir krizi geçirirdi görse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...