xunn Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 jaffa said: şey değil kavram yazacaktım tam da. Yavaşsın amigo. http://i.imgur.com/HYTNQ.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 combat said: bana gore en buyuk suclu, istisnasiz her birinin dunyaya melek gibi gunahsiz geldigi insanlari ortalama 15 16 yilda bi sucluya donusturen organizasyon. suclu yaratan bi mekanizma varsa onun daha ve esas suclu olmasi gerekiyor. kardeş GTA oynamıyoruz burda, herkesin kendi iradesi var. organizasyon dediğin şey hayatın kendi. dediğim gibi gerçekten bokun içinde büyüyüp seçeneği olmayan insan da vardır ama kaçı böyle? İyi bir aileye mensup olmasına rağmen sosyopat olduğu küçüklükten anlaşılan çocuk da var ama milyarlarca insanın arasında kaç tane çıkmış böyle, konuşmaya değmeyecek kadar... Suçlular suçlu mu gibi bir laf söyleyip genellemeye gidebilmen için 19. yy ın sefalet içindeki ortamında bulunman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jaffa Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 o organizasyonun içinden sıyrılabilmek işte önemli olan. yapan yok mu? var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bullbird Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 tl;dr özet geçebilir mi biri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Bullbird said: tl;dr özet geçebilir mi biri? "hakim bey evet yaptım ama sorun bi neden yaptım?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 fede said: dostoyevskinin edebi yönüne odaklanmak lazım, fikirlerini çok sallamamak lazım. paraya ihtiyacı varmış, rus köylüsüne yönelik romanlar yazmış okunsun diye. http://i.imgur.com/k0mI7.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Bullbird said: tl;dr özet geçebilir mi biri? Felsefe 101. Aksiyonların sonuçlarına erkek gibi katlanmak yerine, sistemi suçluyor arkadaş. Hayat zor mu? Evet, kimse kolay olacağını söylemedi. Ve Rus edebiyatından örnek vermesi baya garip olmuş, halkına daha zalim davranan millet çok az çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 zun bu arada senin dava ne alemde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bullbird Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 rus edebiyatından örnek ilginç olmuş bence de sdfasf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Topicte yazdım bakarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Bireyi suç işliyorsa bunun sorumluluklarını almak zorundadır.Kontrol ancak böyle sağlanabilir ; fakat bu söylediğim husustan bağımsız olarakta suçun sebepleri incelenmelidir. Devrimci fikirler de böyle ortaya çıkar.Tezatlıkların tezatını yaratarak.Bir insan hırsızlık mı yapıyor neden ? Çünkü sınıf farkını hissediyor .Bazı insanların diğerlerinden daha varlıklı olduğunu eşit olmadığını görüyor.Kendisi de böyle olmak istiyor ve kestirme bir yol seçiyor.Biz sadece bu basit analiz üzerinden sosyal sınıf uçurumunun olmadığı , böylelikle yeni jenerasyonların daha fazlaya sahip olma güdüsünden muaf kaldığı bir sistemin gerekliliğine ulaşamaz mıyız ? Kısacası sebepleri düşünmek iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Sebebini düşünme diyen yok zaten başlıkta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bullbird Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 hırsızlığı zevk için yapanlar da var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Fakirliğinden çalan insan vardır. Madurdur belki olabilir. Ama çalmak çok zorda kalmanın yöntemi değil. Bugün siyasetçilerin hepsi milyarca lira halkın parasından çaldığı için suçlu bulunuyor. Memur rüşvetiyle çalışıp, muhasebeci kasadan yürütüyor. Doktor hastaneye gelen zavallı hastaya tedavi olabilmesi için soyulması gerekeceği kliniğine yolu gösteriyor. Suçluların çok büyük bir kesimi suçu işlemezlerse yaşayamayacaklarından falan yapmıyorlar. Suç işlemesi, çalması, hile yapması çok daha kolay o yüzden suç işliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Hırsızlığı sırf yoksullar/alt sınıflar yapmıyo ki. Gayet zengin olup ta banka hortumlayan,vergi kaçıran/cebe atan,dolandırıcılık yapan sürüsüyle örnek var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 ''Kestirme'' de bu zaten ; ama bu ''kestirme'' farkındalığının hiç oluşamıyacağı bir yapı mümkün.Konuyla ne alakası var derseniz , dostoyevski diyince uçtum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 ShadowFury said: Hırsızlığı sırf yoksullar/alt sınıflar yapmıyo ki. Gayet zengin olup ta banka hortumlayan,vergi kaçıran/cebe atan,dolandırıcılık yapan sürüsüyle örnek var.Onlar da daha da zengin olmak için yapıyor.Zengin veya fakir yapsın farketmez her zaman ''daha da'' yı gördükleri için yapıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 faydalar faydasız imkanlar imkansız uzayan gecelerde saatler zamansız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
combat Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 vaperon said: Ya afedersin de, şimdi bu sabah açtığın konu ile bağdaştırıyorum ister istemez bu topiği de... Bağdaştırdığım anda da, içmediği takdirde şeker gibi olan bir insanın, içtiğinde sapıttığını bile bile, yeteri kadar içtiğinin de farkında olup, zilzurna olasaya kadar içmeye devam edip.... kardes evet dogru dusunmussun ama yanlis anlamissin. ben yaptigim isin cok yanlis oldugunu biliyorum ama kendimi kontrol edememe gibi bi sorunum var. alkol aldigimda veya birileri sabrimi cok zorladiginda kontrolumu kaybediyorum. 3 dakika sonra da pisman olup uzuluyorum niye boyle yaptim sorunum nedir diyorum. mesela sen nasi yetistin egitim aldin bilmiyorum. farzedelim ki kimseyi incitmemis birisin. nasi bi ailede yetistin? benim babam da benim gibi kontrolsuz bi adam. 19 yasina bastiginda ikinci kez hapisten cikmis. sebebi de en buyuk amcamin mafyayla alacak verecek kavgasina girismesi. babam daha sonra aldigi kararlarla abisiyle yollarini ayirdi kendini aile hayatina verdi amcam ise 45 yasinda olduruldu. yaninda ise kucuk amcam vardi. o da 4 yil sonra birini oldurup cezaevine girdi. yeni cikti simdi normal ekmeginin pesinde. demek istedigim sey kimse kotu dogmuyor anasindan babasindan. 6 yasina gelene kadar cocuklarin hepsi melek gibi. sonradan sonraya pustluklar ogreniliyor bi takim hirslar pompanalniyor. mesela ben ufakken sapsari hatunlarin opmeye kiyamadigi bi cocuktum. ama buyudum les gibi jaillara dustum. beni bu hale ne getirdi bilmiyorum ama kendimi hep haksizliga ugramis gibi hissediyorum. sabredip sabredip patliyorum. en son turkiyeye geldigimde bi kavga cikti. gurbetciyiz diye kufurlu mesaj gonderdiler. biz de ortamlarina gittik dagin basinda toprak yollu issiz bi yerde esas mesaji atan degil arkadasinin arkasinda durmak isteyen sucsuz ve aralarindaki en delikanli cocugu dikenli otlarin uzerinde suruduk. gomlegi falan cikmisti her yani kan icinde kaldi. eve geldik konustugumuzda anladik ki esas mesaji yazan adamlar yavsak oldugu icin geri vites yapmisti ve orda iclerindeki en delikanli cocugu mahvederken ayirmamislardi bile. pisman olduk ama is isten gecti. o cocuk dagin basinda hem dayak yedi hem iki saat cebinden dusen anahtari aradi araba fari disinda hic isigin olmadigi ortamda. cok pisman oldum sonradan. ama o ortama bize kufreden insanlarin arasinda hem biz sanssizdik hem de o sanssizdi. neyse uzatmayayim. diyecegim o ki herkes katil de tecavuzcu de bilmemne de gunahsiz dogu. onu o hale getiren neyse aynisi size olsa siz de tecavuzcu olacaktiniz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 öm ile cevapladım. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 haci sen de baya sosyopat çıktın ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 ahahahahha adam hakkaten psikopat çıktı. reyiz sakin ol ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 abi sen bi dökül başka ne vukuatın var sfdgsd öfke kontrolü yok demek ki sende. sorun o olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 bu combat arkadaşımız ergenliğini yaşamamış bence.hapise girmiş oysa birine dayak bile atamadan girmiş hapise. şimdi hapise girince kitap yazan paris hilton misali dostoyevski falan okumaya başlamış. arkadaş çevresinde de böyle uzaklara bakan cool adam olup cezaevi hikayeleri anlatıyordur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
combat Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2011 red ipnesi, sen beni ilkokul mezunu sandin galiba. dogru duzgun bi universite mezunu degilim ama dostoyevskiyi sirf eglenceli buldugum icin okuyorum. bu baslikta bashettigim kitabi bitirmedim bile cunku normal romanlarindan biri diye aldigim kitap kose yazilarinin derlendigi bi kitap olarak cikmisti. kose yazilarindan biri de adaletle ve cezalandirmayla ilgiliydi. birak da insan olarak dusunelim birseyler arkadasim. ergenlikte de bu tip seylere ozenenlere kil olan biriydim benim ozentim hiphopcularaydi :) atlattik o gunleri hehehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar